Nejčtenější auto recenze

8,2Alfa Romeo 159 (2006) Alfa Romeo 159 (2006) autor: espace Přečteno: 22182x
9,0Alfa Romeo 147 (2002) Alfa Romeo 147 (2002) autor: tom156gta Přečteno: 18969x
8,2Alfa Romeo 159 (2007) Alfa Romeo 159 (2007) autor: dups Přečteno: 16909x
9,8Alfa Romeo GT (2008) Alfa Romeo GT (2008) autor: petr39 Přečteno: 15571x
9,0Alfa Romeo 156 (2004) Alfa Romeo 156 (2004) autor: Jirka Přečteno: 15131x
Všechny nejčtenější auto recenze >
Reklama


Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Alfa

Nějak tak. Italská auta obecně jsou tužší, mají tvrdší uložení náprav a agregátů (protože jsou stavěny na silniční síť rozvinuté země pro rozvojové země s rozbitou či nezpevněnou silniční sítí mají jiné modely) a drobnosti v nelícováí interiérových plastů Italové neřeší, neboť auta nekupují kvůli plastům, ale kvůli ježdění (na rozdíl od jiných). Na druhou stranu mají nejlepší motory, jaké lze za ty peníze koupit, výborné jízdní vlastnosti, většina silnějších modelů i neobvykle dobré brzdy a jsou poměrně spolehlivá. Tvrdé uložení náprav a odpružení má tu nevýhodu, že při sebemenší vůli podvozek vydává odporné pazvuky, které se pak tužší karoserií bez zatlumení šíří. U německých a zejména francouzských aut se přitom i dvojnásobná vůle neprojeví zvukem, ale je zjistitelná až prohlídnou, což je dáno velkými měkkými silentbloky (díky kterým ale kola ztrácejí kontakt s vozovokou a mění rozchod a rozvor, tedy mají zhoršené jízdní vlastnosti).
Každé auto je kompromis, nejlepší jízda je ve WRC, ale novinářské hodnocení by bylo naprosto nevyhovující (vrže, klepe, píská a interiérové plasty jsou co nejmizernější mohou být).
Alfy jsou stavěny na řidiče a na jízdu a jízdní vlastnosti, nicméně u 159 je hodně kompromisů směrem k managerkchar a tak je to auto takový kočkopes.
Je na kždém, co je pro něho přijatelnější a jak má nastevený žebříček hodnot. Souhasím s tím, že úplně nejlepší je skutečnost, že si můžeme vybrat.

07.03.2017 | 13:09:03 | Integrale | Recenze: Alfa Romeo 159 1.9 JTD 16V (2006)

Alfu 166 2.4 jtd

vlastním Alfu 166 jtd najeto 340tis a žadne problemy čerpadlo a vstřiky puvodní jen turbo a spojka měněna ve 280tis zbytek normalni servis .Spotřeba 6.5l a tose neloudam.

06.03.2017 | 12:11:07 | Martin | Recenze: Alfa Romeo 166 2,4 jtd (2003)

RE: Alfa

Tohle jsou takové nicneříkající plácání fanoušků jednotlivých aut. A to píšu jako majitel Alfy.
Alfy vypadají dobře, mají svižné motory, dobré podvozky, málo reznou a člověku dokáží vyčarovat úsměv na rtech. Ale téměř všechna ta německá auta mají interiér z kvalitnějších materiálů. Interiér je prostě praktičtější a mimo jiné se i lépe uklízí. I v hloupé fabii je například převodovka přesnější než u většiny Alf a oproti jiným výrobcům mají o 1 - 2 litry větší spotřebu. 159 je třeba docela dost těžká.
Prostě jako každé auto má pro i proti a můžeme děkovat, že si můžeme vybrat podle toho, co kdo preferuje.

20.02.2017 | 21:51:04 | Temp | Recenze: Alfa Romeo 159 1.9 JTD 16V (2006)

Alfa

Na talianou neni a ani nebude nemecké autá sú chladné ako samotní nemci cest vinimkam alfa 159 nadčasové auto a mato aj čaro krása

18.02.2017 | 21:27:01 | Alfa | Recenze: Alfa Romeo 159 1.9 JTD 16V (2006)

RE: Dobrá logika

Nebuďte vztahovačný jak ženská během PMS. Prostě si autor uvědomil, že každá značka co by kupě z druhé (třetí, páté) ruky si vyžaduje investici. Ostatně málokdo se zbavuje bezproblémového auta, že...

25.01.2017 | 20:29:51 | Temp | Recenze: Alfa Romeo 159 (2007)

Dobrá logika

Dobrá logika - po koupi byl nas**nej, že se něco pokazilo, ale kolegovi se na úplně jiném autě taky něco pokazilo a bylo to ještě dražší, tak najednou byl spokojen? Cizí neštěstí potěšilo natolik? Zášť vůči konkurenčním značkám, škodovce? Co kdyby ten kolega měl taky Alfu a pokazila by se mu za draho, to by museli chudáci hledat někoho se škodovokou, komu se to pokazilo ještě víc.

25.01.2017 | 19:48:38 | jenpockejzajici | Recenze: Alfa Romeo 159 (2007)

RE: 1.9 JTD

Zdravím, mám 156 r.v. 2004 v naftě 103KW a naprosto famózní kára ...svezení je parádní, motor určitě 1,9 ...bohatě stačí ...2,4 je podle mě zbytečná ( až na ten zvuk :) ... mám ji zatím 2 roky a investice zatím žádné ( jo, 1x výměna žárovky ...a to byla docela sranda se tam dostat :D ...teď mě ale čekají rozvod a olej po 8 tis. ..preventivně ...dostává a vždy dostane ode mě maximum péči. Na známé mechaniky se z vysoka vys**** !!! ...mám mechanika, který dělá pouze Fiaty a Alfy a jiného nepotřebuji .. vše je o tom ,jak se kdo o auto stará ..Alfy nejsou žádné plečky ..naopak ...předražené jebky z VW nekomentuji :) .. pokud seženete zachovalou, servisovanou Alfu od soukromníka stejně jako já a nebudete na ni šetřit na případném servisu atd. bude Vám dělat jen a jen radost !!! ...a věřte mi, že jsem za svůj život jezdil nebo měl tu čest se svést s mnoha auty...jasně, některé alfu převyšovali o několik tříd, ale to byla taky auta 5x dražší a jiné třídy, ale Alfa má své srdce a je prostě svá ..a to Vám třeba okoukané VW moc nesplní ...teda aspoň mě :) ..tak hodně štěstí při výběru !!! :)

20.01.2017 | 11:19:57 | Alfa 156 | Recenze: Alfa Romeo 156 16v (2005)

Mohu potvrdit

Motor 1.9 JTDm je lepší než 2.4JDT. Osobně vyzkoušeno. Je po čertech svižnější a při vysokých rychlostech, kterými jsem jezdil s příjemnou spotřebou kolem 6.5l/100. Což u benzínu by vás sežralo.

22.12.2016 | 09:54:31 | Pitrs48 | Recenze: Alfa Romeo 156 16v (2005)

Ta převodvka ubohá

Zase jsem se dnes chtěl pohonit a přidat s BMWX5, jenže ta idiotská převodovka když jedete na 3. rychlostní stupeň prostě sekne dolů a stojíte a ten vedle vesele ujíždí, bííííída. A to ten motor na to hravě má. Už semi to stalo podruhé s Volvem. Doufám, že mne nebude hecovat Tranbant. To fakt už asi odstavím. Podotýkám, že jsem jel na manuál. Stejně to hajzl podřadí a nazdar. Převodovka je v tomhle voze rakovina pro sport.

22.12.2016 | 08:37:38 | Pitrs48 | Recenze: Alfa Romeo Giulietta 125kW (2015)

Zakázat diesely a hotovo!

Už aby konečně zakázali dieselové motory v osobních autech. A bude klid od takovýchto nesmyslných diskusí. Jó, zakazovat v devadesátých letech Trabanty, to se všichni tetelili. Zakázat těch pár malých voňavých nikoho neobtěžujícíh (protože snadno předjetelných) prdítek to se všichni škodolibostí třásli. A teď tady fetujete saze a smrady z dieselů a ještě si chrochtáte, jak je to výborný.

24.11.2016 | 11:02:15 |  | Recenze: Alfa Romeo 159 (2007)




Reklama

Reklama
Reklama