Recenze Citroën C15 D
“Jednoduchý vůz s velkou užitnou hodnotou.”

Autor recenze: Dan (22 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.8 D Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:153 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 5-7l l/100 km Vloženo: 15. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nefunkční tachometr, vadný spínač ventilace.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Musím říct, že s tímto vozidlem jsme velmi spokojeni. Máme zatím 3 ks ve firmě - r.v.95, 2 x r.v. 2006. Vozidlo je jednoduché, spolehlivé, účelné, nenáročné.

Vím, že existuje spousta kritiků tohoto automobilu, zejm. kvůli jeho koncepční zastaralosti, ale já se tohoto automobilu musím zastat. Ano skutečně jde o model, který se vyráběl více jak 20 let pouze s mírnou obměnou a s jiným agregáty ( např. od r. 2001 nový 1.9 D).

Musíme vědět k jakému účelu si vůz kupujeme - pokud chcete vůz na delší trasy se kterým jezdíte víceméně po dálnici nebo silnici I. třídy, je jasné, že tento vůz není v dnešní době moc vhodný. To zejm. díky max. rychlosti kolem 130km/h, menšímu prostoru v interieru, malé vybavenosti atp. Ovšem pokud je vůz spíše na pojížďky, rozvoz zboží po městě, atd. , tak si myslím, že C15 je velmi vhodná volba. Naše C15 jezdí častěji i po horších (lesních, polních cestách) a tam jsou také vhodnější než některé modernější pick-upy.

Výhoda tohoto vozu (k výše zmíněným účelům) spočívá v jeho velké světlé výšce (zdolá obrubníky, nerovnosti bez problému), malému poloměru otáčení, konstrukci podvozku, malé spotřebě. Není to vůbec špatný vůz, ale pokud s ním budu jezdit denně Praha - Brno, tak je jasné, že spokejený s pohodlím být nemůžu (v dnešní době).

Jinak na německých inzertních webech najde i vozy s 650000km a bežně průběh mezi 200-400tkm. To je také veliká výhoda - je to držák a není složitý na opravu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën C15

Vložit komentář