Recenze Citroën ZX 1.6i AURA
“Kvalitní a levný vůz”

Autor recenze: JirkaS (21 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1.6 BDY Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:132 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,5-9 l/100 km Vloženo: 28. 8. 2010

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poškozené lanko ruční brzy
Nefunkční ABS
Sem tam blbne žlutá kontrolka nedostatku oleje
Olejožravost


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to moje první vlastní auto, před tím jsem začínal na Favoritech, ale toto je opravdu něco úplně jiného.

Začnu největším kladem tototo automobilu a tím je jistě pohodlí.... sedačky jsou krásně měkké a podvozek je opravdu komfortně naladěn a i přesto se při vyšších rychlostech v zatáčkách zas tolik nenaklání.

Motor: zážehová šestnáctistoka opravdu není žádný trhač asfaltu, ale celkově vzato je plně vyhovující. Když jedu normálním způsobem s lehčí nohou do 100km/h tak si vezme v průměru 8l naturalu. Při dálničních rychlostech rapidně stoupá hluk uvnitř vozu a také samozřejmě vzrůstá spotřeba. Motor dobře táhne na pětku do 160km/h, potom už záleží spíše na větru a kopci. Mnou dosažená maximální rychlost je zatím 180km/h a vzhledem k tomu, že v této rychlosti točí kolem 6000ot/min tak si myslím že o moc rychleji by už stejně nejel . Největší slabinou mého motoru je velká olejožravost, kdy na 1000km klidně spořádá i litr oleje, ale vzhledem k tomu že za rok toho zas tak moc nenajedu tak to zatím neřeším a olej dolévám.

Výbava, interiér:
Můj citroen je v téměř plné výbavě, chybí mu snad pouze klimatizace a elektrický šíbr. Zpracování interiéru u ZXka mnoho lidí odsuzuje, mě se však poměrně líbí, až na vrchní kryt kapličky přístrojů, který je vyroben z příšerného plastu a pořád vrže. Plasty na palubovce jsou sice poměrně tvrdé, ale působí solidním dojmem. Čalounění dveří a jejich materiály jsou naprosto perfektní a dají se srovnat i s některými dražšími moderními auty.

Auto mám už 2. rokem , zatím mě nikde nenechalo a až na pár drobností si nemůžu stěžovat. Obrovskou výhodou tohoto vozu je pozinkovaná karoserie na které ani po 16-ti letech nejsou vidět známky koroze a i lak je ve velmi dobrém stavu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën ZX

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Citroën ZX