Recenze Dacia Duster
“Celé zle!”

Autor recenze: ATR TEAM všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2012 Typ motoru: Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Palivo: Diesel Vloženo: 27. 6. 2012

Hodnocení inzerátu: 217 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

3
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Recenzia Dacia Duster – Offroad na nezaplatenie
Vzhľadom na to, že nás už dlhšiu dobu iritovali a dráždili reklamy typu ,, Offroad na nezaplatenie, neverím že moja Dacia Duster to jediná zvládla, Dacia Duster Vás dostane všade, Dacia Duster vyjde kamkoľvek,,. Rozhodli sme sa toto auto, ktoré bolo podľa niektorých stvorené do terénu a na Offroad preveriť. Po tom ako nás opäť raz v televízii prerušila reklama na Dustera, naše odhodlanie ísť k najbližšiemu predajcovi a objednať si testovaciu jazdu prerástlo do reality. Okamžite sme hľadali telefónne číslo a volali sme do predajne. Vopred sme im oznámili, že plánujeme aj nejaký terén aby boli v obraze čo s tým autom chceme robiť. Povedali nám aby sme im zavolali na budúci týždeň lebo teraz je popršané :D, tento výrok nás už sám o sebe pobavil, dokonca viac ako vtipné reklamy. O nejakú dobu sme k predajcovi znovu volali a dohodli sme si termín predvádzacej jazdy. Nevedeli sme sa dočkať kedy do Dustera sadneme a budeme môcť vyskúšať čo dokáže alebo skôr nedokáže? Prišiel osudný deň kedy sme prišli do predajne, javili sme vážny záujem o Dustera, pýtali sme sa rôzne otázky. Nakoniec sme zistili, že v plnej výbave Duster stojí cca 17 000 € a to má vzadu ,,švihadlá,, a o hroznom plastovom interiéry a nepohodlných sedačkách ani nehovoríme. Pôvodne s nami mali naplánovanú jazdu niekde po nejakých jemných poľných cestách ale my sme im oznámili, že ideme na tankodrom aby sme videli ako to naozaj chodí, keď už je to ten Offroad na nezaplatenie. Pár rovných prejazdov auto zvládlo aj bez problémov aj keď väčšie prejazdy a výjazdy sme nemohli realizovať pretože nám v tom bránili plastové nárazníky vpredu aj vzadu a pot zalievajúci čelo prísediaceho predajcu. Všetky ťažšie prekážky a prejazdy sme obchádzali veľkým oblúkom, vzhľadom na to, že my, auto a ani predajca sme neverili že to prejdeme. Po cca 3 km na tankodrome sme zapadli na ceste pri zjazde z kopca. Extrémne nízky podvozok na tomto aute neodolal jemným blatovým koľajám na lesnej cestičke a ostali sme tam zapadnutý. Po viacerých pokusoch dostať sa z tejto prekernej situácie vypovedal motor 1,5dci a upadol do núdzového režimu. Ďalej sme sa nemohli dostať aj vďaka nezávyslému zaveseniu kolies, ktoré je v teréne prakticky nepoužiteľné. Po následnom vytiahnutí pomocou Nissana Teranno II sme s veľkými problémami, ktoré spôsobila porucha motora, prišli naspäť do predajne. Záver? Duster síce prešiel menší terén, ak sa to tak dá nazvať, ale po 20 minútach zomrel. Jazda v Dacii Duster je nekomfortná, podvozok je hlučný, umiestnenie ovládacích prvkov je maximálne nepraktické, prvý prevodový stupeň je pri jazde z kopca príliš rýchly na bezpečný zjazd, nízky podvozok a nízko umiestnené nárazníky bránia akémukoľvek prejazdu vyššou prekážkou. Servisovanie Dacie Duster po jazdení v ľahkom teréne je asi skutočne na nezaplatenie. Napríklad Jeep Grand Cherokee, Mercedes E, Nissan Navara alebo Mitsubishi L200 určite niesú prezentované ako autá určené na Offroad a pritom dokážu a znesú oveľa viac. ATR TEAM

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 217


Komentáře uživatelů k recenzi Dacia Duster

Vložit komentář

Duster 1,5dci

Mám 7 leté auto 4x4 najeto 150 000 km, co jsem na něm nerozbil já vydrželo. Tahal jsem zapadlého Yetiho z louky kde bylo 40cm sněhu a pod ním led. Haldex nezvládl situaci. Majitel mi říkal že zapadnu taky... traktor bude muset přijet. Zapnul jsem ručně uzávěrky a vytáhl jsem ho, ani pražák jeden nepoděkoval.
Budu měnit za benzín 1,6sce 4x4 - protože u nového 1,5 dci už není 5tý vstřikovač, takže se dají čekat stejné problémy a životnost DPF jako u koncernu. Motor běží jak hodinky, ale - výměny oleje po 15000 km, první po 3000km.

15.09.2017 | 19:47:37 | Petr  | 83.208.6.* Reagovat

len tak pre info

Je pravda že nieje motor ako motor. Je rozdiel v 1,6 dci z roku 2012 a 1,5 dci z roku 2015 cím novší motor tým menej vydrží samozrejme preto aby sa kupovalo viac aut. Niet nad staré motory bez elektroniky. Ale tak o tom sa dá napísať aj celá kniha.
A poradím Vám, najlepšie terénne auto na svete je aj tak to firemné :D Viem ked zamestnanci nove auto rozbijú za rok a to len preto že si myslia že sa s ním dá prejsť úplne všadiaľ.

13.07.2017 | 18:45:19 | Ja  | 213.215.80.* Reagovat

RE: len tak pre info

V zásadě máš sice pravdu, ovšem úsměvné je považovat motor z r.2012 za starý a spolehlivý, to platí o motorech tak do r. 90.......

14.07.2017 | 09:40:58 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Recenzia je nezmysel...

Dustera som mal pozicaneho na terenne skusky a sice to nie najkrajsie auto, a interier posobi spartansky, v terene prejde takmer vsetko. Na sedadle spolujazdca som mal dealera a nic mi nezakazoval. Dokonca ma sam pobadal do uhlov, ktore som sam mal obavu prejst a auto to vsetko bez zavahania zvladlo. Nasledne som si pozrel mnoho videi a kto ma zaujem tak na youtube je toho mrte. Kazdy pochopi ze tato recenzia je uplny nezmysel.

24.05.2017 | 15:15:18 | Peterr  | 10.233.118.* Reagovat

nosic kol na zadni dvere

Prosim,poradte,chci nosic kol2-3 na zadni dvere Dacia Duster 4x4 r.v. 2016 bez koule
dekuji
schmiedt
606340171

19.04.2017 | 18:03:34 | schmiedt  | 109.80.116.* Reagovat

2009

Aj my máme dustra ale dci teraz už má chudák za sebou 397 800 kilometrov, vážnu opravu jednu rozbité čelné okno 😀.
Normálny servis bežné jazdenie dokonca to šesťkrát zvládol do Barcelony a späť každé leto Chorvátsko cez zimu Tatry alebo Sumava.
Plus sem tam cesta do práce tam a späť 108 km.Interier je opotrebovaný viacej hlavne volant a sedadlo vodiča ale inak ide.
Kamarát ma 1.6 benzín+plyn a ten mal od výroby niečo s volantovou tycou ale v záruke vymenené.Teraz čakám kedy bude ten nový Duster uvidím cenu a či tam nebude navalenych elektronických kazitok a idem po ňom 👍
Jano. Piešťany u2u9

20.03.2017 | 06:32:10 | Janko  | 85.237.234.* Reagovat

Duster

Mám toho blbeho Duster 1.6 16v r.v 2012 vo firme nájazd 208 349 km
Bežný servis rozvody,olej,filtre teraz brzdy a stabilizačné tyčky to je asi tak všetko. A jede a jede a jede...Doma mám prvú Daciu MCV dci
307 000 km a ide síce pohľad na ňu už pekný nie je ale funkčnosť zachovaná 😉 to je asi tak všetko..

20.03.2017 | 06:13:01 | Peter  | 78.99.176.* Reagovat

Český mindrák.

Vážení, když to tak tady pročítám, je mi těch zamindrákovaných čechů a slováků líto. Mám už 12-té auto a podotýkám, vždy nové. Vzhledem k tomu, že jsem nenajel s žádným autem více než 70 000 km, tak nemohu soudit, jak by ta značka jezdila po najetí stovek tisíc km a třeba 10-ti letech provozu. Prostě nové je nové a chlubit se proprděným vrakem z Německa mi nepřipadá důstojné. Uvědomte si, že člověk, který si koupí novou Dacii, by si mohl koupit těch ojetých aut několik. Prostě nechce. Mimochodem, za měsíc budu mít nového Dustra a moc se na něho těším a klidně bych si mohl za tu cenu koupit nějakou honosnou ojetou dovezenou plečku. Mám na to, ale nepotřebuju si nic před okolím dokazovat jako ti zamindrákovaní pisálci. Člověka neposuzuji podle auta, protože ruku na srdce, kdo tady má na auto, které by opravdu chtěl. Proto si tento komplex lidé léčí nákupem starého luxusnějšího auta, protože na nové nemají. Držím palce všem, kteří se nad toto povznesli a mají radost z toho co mají a na nic si nemusí hrát.

01.02.2017 | 17:23:37 | Ladoš  | 94.113.178.* Reagovat

RE: Český mindrák.

Takže jsi doposud měl nová auta , ale samé jebačky typu hyundai , dacia, Fiat atp. To že si někdo koupí ojeté auto neznamená že si musí za každou cenu léčit mindrák. Rozhodně je lepší koupit 4 roky staré BMW než nového dustera .

09.10.2017 | 17:41:11 | Jarda  | 46.13.189.* Reagovat

RE: Český mindrák.

Já si myslím, že je mnohem lepší nekupovat si vůbec žádné BMW. To je totiž mnohem větší jebačka, než jste uvedl vy výše.

10.10.2017 | 18:51:13 |   | 89.176.46.* Reagovat

Toto je recenzia? Tebe do ruky tak varešku a pridavaj plyn doma na šporaku ty amatér. Či čakaš že za 17 litrový budeš mať tank? Nerovnosti tu to Seba šáša chod do prvého přesáhne Jeep kup si Wrangler Limited So špecialnou úpravou za 55000€ a nepiš tu raketové stupidne bludy. Akce na Jeep nemáš tak si kup horský bicykel. Mier ..I.

27.01.2017 | 09:19:12 | RR  | 151.236.224.* Reagovat

Duster

Veľa ľudí tu nadáva na duster a na daciu , pýtam sa koľko ľudí z týchto odbornikov ju vlastní a teda môže urobiť objektívne posúdenie jej vlastnosti. Ja mam duster ako firemny automobil 4x4 a často jazdím pracovne na ťažko pristupne miesta,priatelia toto auto má ešte nikdy v teréne nesklamalo. Nemôžete ho porovnať s navarou ktorá je nabita elektronikou pretože je to úplne iná trieda a hlavne cena T.j.interier,systemy do terénu,motor atd. Ďalšia dôležitá vec, už dávno neplatí že pod značkou sa skrýva vlastný vývoj.Vela sa preberá od skúsených značiek nap. Podvozok a motor

09.01.2017 | 18:56:06 | Michal  | 178.40.119.* Reagovat

Diletant.

Nechápu jak může někdo napsat tolik nesmyslů nebo že by záměr? Mám ho služebního rok najeto 40000 km bez závad. Před tím Octavie automat 250 tis.km, a Hyundi I 40 80 tis. km. Jistě Oktávie ta je jinde ale za I40 bych neměnil. Po dálnici náchylný na vítr, ale výkonově bez problému 170 km. Trvalý průměr 6,8 /100
Nízký povozek o 3 cm větší světlá výška jak Niasan Terrano (2003)(na základní torzce). V terénu (pastvina do kopce , blátívé hluboké koleje)podvozek stabilnější jak Terrano (mám ho 3 roky).

17.07.2016 | 21:51:55 | pavel  | 90.180.157.* Reagovat

výměna oleje u Dustru 1,5 tdi

Obracím se na všechny s dotazem. Měnil někdo sám olej? Mám auto už po garančce (mimochodem s autem naprostá spokojenost)a nechce se mi do servisu.

07.02.2016 | 10:41:08 |   | 85.71.7.* Reagovat

RE: výměna oleje u Dustru 1,5 tdi

neni problem len daj original olej a vlozku

24.10.2016 | 13:24:47 | marian  | 95.103.93.* Reagovat

Divné hodnocení

Je až s podivem že někdo hodnotí auto když se s ním sveze pár kilometrů a hodnotí negativně spolehlivost, provozní náklady a dokonce i náhradní díly to je asi nějakej senzibil nebo je do přízně s panem Kalouskem (ten taky ví všechno).

02.02.2016 | 10:19:32 | libor  | 188.134.192.* Reagovat

RE: Divné hodnocení

S tím Kalouskem je to pravda ten je přece dokonalý. Ale teď k autu mám motor 1,6 a po 5 letech a najetých 65000km nemám kromě podřeného spodku (jezdím často mimo silnici)žádný problém. Možná se najdou auta co mají brzy poruchu ale jsou to spíše vyjímky než pravidla a často si za to může majitel sám svým přístupem k servisu auta. Že je něco dobře postavené a odolné neznamená že je to nezničitelné.

17.02.2016 | 10:19:00 | Fik  | 188.134.192.* Reagovat

Celé zlé

Musím reagovat na článek podepsaný ATR Team.Spíš jsem se musel usmívat nad tímto výtvorem jakéhosi diletanta,který nad klávesnicí strávil hodně času, jen aby se ukázal být chytrým a zajímavým. Mám Dustra, 4x4 Diesel 2 roky, najeto 100000 km bez jediné závady. Jezdím po dálnicích(6,5l), v normálním provozu do 6 l. V terénu, hodně extrémním, nezklamal a dokáže opravdu hodně. Netvrdím, že je to nějaký luxus, ale dnes bych neměnil. Možná, kdyby si vzal autor článku do rukou opratě a jinou tažnou sílu, byl by spokojen a i ten těžký terén by zvládnul. Milan

10.01.2016 | 21:03:18 | Milan  | 37.221.249.* Reagovat

Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Prosim vas pekne zobudte sa uz. Dacie vcetne DUSTER su najhorsie auta v europe. Vzdy boli a asi aj navzdy budu. Stare nepredajne technologie renaultu. Pozrite si testy spolahlivosti aut a dacie su jedny z najhorsich. Najviac zavaznych technickych chyb.A kupuje sa to jedine kvoli tomu, ze je to lacne. Hlavne dochodci co presli zo zigulakov na thalie a dacie, a namyslaju si ze maju Maybach. Nevazia si svoje zivoty a ani penazenky. Po par rokoch to musia zistit na vlastnej kozi.
"BOHUZIAL"
napr:
autobild.cas.sk/clanok/198107/tuv-2015-rebricek-spolahlivosti-aut

30.05.2015 | 23:10:28 | kazatel  | 95.102.101.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Buď nemáte Dustera nebo jste koupil auto na šrotišti. Já mám auto od června letošního roku a jsem s ním maximálně spokojený. Spotřeba 6 - 7,5 l na 100 km, skvělé jízdní vlastnosti hlavně v terénu, dostatek prostoru v kabině i kufru. Mám benzíňák 1,6 16v a je to předkolka.

15.10.2015 | 10:44:25 | Jirka  | 82.209.19.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Už od června? No tak to jo, to se hodnotit dá............. komiku

15.10.2015 | 11:17:49 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Proč by měl být komik ??? rozhodně posoudit spotřebu prostor kabiny a kufru na to není potřeba mít auto 10 let...komiku :)

15.10.2015 | 13:19:59 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Ale no tak.........., spotřeba je v tabulkách a jinak je daná stylem jízdy řidiče a terénem, kde se vůz pohybuje, velikost kufru a kabiny zjistím v autosalonu, na to ho nepotřebuju ani kupovat (mimochodem předokolku u takového vozu také naprosto nechápu -pán píše, že je skvělá v terénu :-) ).
Takže básnit o spokojenosti? Po několika letech a nejméně 100tkm, praktických zkušenostech s výměnou kde čeho včetně žárovek olejů apod., návštěvách servisů, zimním provozu atd.atd., takhle je to jen honění trika za každou cenu.

16.10.2015 | 09:54:21 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Nějak moc nerozumím proč taková debata...:)pán se zmínil že je spokojen s autem co koupil i když ho má půl roku a zmínil se o těchto věcech které ovšem klidně lze zjistit v autosalonu to ale nic nemění na tom že to nemůže snad říct když auto vlastní moc nechápu argument že se to dá zjistit i v autosalonu a to samé s tou spotřebou.

Nechápu moc vaše reakce na jeho příspěvek který mě osobně přijde zcela normální nevidím co je špatného na tom říct že jsem si koupil něco a jsem spokojen tak proč bych měl tvrdit že nejsem?? navíc o žádných velkých rozborech spolehlivosti ani nepsal pouze o spotřebě a prostoru a i s tímto lze nakládat jako se spokojeností navíc taky co jinýho nejlépe řešit u nového auta co mám sotva půl roku.

Přijde mě že to úplně zbytečně řešíte nebo asi nejste fanda Renaultu nebo Dacie což je mě celkem jedno to je vaše věc ale pořád nevidím jediný důvod proč by měl být komik nebo proč by měl s hodnocením hlavně toho co napsal čekat přece když si něco koupím tak proto že s tím chci být spokojen a když jsem tak to nebudu zapírat nebo tvrdit a čekat až se něco vysype.

16.10.2015 | 17:36:10 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Stoprocentně s Vámi souhlasím.

16.10.2015 | 17:41:04 | Michal  | 81.200.56.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Chápu že je lepší zhodnotit po delším užívání to je jasný ale jsou i lidi co to auto tak dlouho nemají a pokud je u nich OK tak pak není důvod tvrdit opak.

Můžu mít auto rok najet dvěsta tisíc a pak ho mít 20 a najet těch dvěsta tisíc takže spolehlivost je jasný hodnotit později ale vlastnosti a parametry můžu hned což udělal i dotyčný a kvůli komu se zvrhla dle mě podivným směrem debata :D z jeho příspěvku mě nepřijde nic předčasné.

16.10.2015 | 17:42:52 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tak doporučuji číst celé vlákno, slovák nahoře napsal co si o Dáciích(renaultech) myslí a proč. Na to pán oponuje, že UŽ ho má (představte si) půl roku a je to vynikající vůz (hlavně v terénu - předohrab). Takže jsou to objektivní žebříčky kvality/spolehlivosti (viz i níže) a tvrzení někoho, kdo má auto skoro 5 měsíců a najeto možná taky 2tkm, co je objektivnější - reálněší?
K čemuž mohu dodat, že jsem také bývalým vlastníkem zázraku jménem renault a tak jako on se nesypala ani stará 120-ka - o aroganci a neschopnosti (značkových !!!) servisů emluvě.
Zkrátka vážení Renault/dacia je ta nejhorčší možná volba, občas hezký design, nízká vstupní cena...............a pak ...........samé problémy, nekvalita,arogance,neschopnost.

17.10.2015 | 14:52:59 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Člověk si dneska nevybere ono kvalita je sem tam i u BMW katastrofa co stejná neschopnost autorizovaného a servisu arogance to není jen u Renaultu nebo Dacie je to prostě o lidech.Nechci Dacii nebo Renault omlouvat nevím co to je z auta ale pořádný potíže jak ze strany servisu tak ze strany auta lze dneska často slyšet i u vozů typu BMW Audi kdy člověk nedojede ani domů nebo řeší v brzkých dnech problémy pak se soudí a tak dále takže tuto hrozbu bych neviděl jen u Dacie ale dneska už u kteréhokoliv jiného auta a zejména chování prodejců a autorizovaných servisů kde člověka odrbávají tak z toho lze mít obavy pokud jsme pořád v ČR snad všude.

17.10.2015 | 16:21:43 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

suhlasim ..ja mam 9 rokov thaliu a mne staci a som s nou spokojny..9 rokov bez zavad jedina zavada ze po 9.rokoch sa pokazili zadne bubnove brzdy ..oprava ma stala 100eur..a thaliou som presiel pol europy s manzelkou a detmi..

06.05.2016 | 00:04:00 | rado  | 95.102.10.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

neviem co je zle na tom ked je niekto spokojny s autom ktore jazdi...vravite ze moze vraviet o spokojnosti po par rokoch a aspon 100 000 km takze objektivita recenzie po 3 km skusobnej jazdy sa mi tiez javy ako blud... :)

08.12.2015 | 00:29:53 | Tomas  | 95.105.217.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

??? A kdo tvrdí, že je recenze po 3 km objektivní ?

08.12.2015 | 08:33:06 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Já bych taky raději počkal na kladné hodnocení až budete mít najeto pár desítek či stovek tisíc km po pár letech užívání.Nic méně já bych Duster úplně nezatracoval,příjde mě jako ideální auto pro lesáky,vodohospodáře,myslivce a dobrodruhy-jako takový modernější nástupce Lady nivy-jednoduchá konstrukce i motory a levné díly někdy nejsou na škodu,zvlášť pokud auto využíváš jako takového dělníka.Jen mi absolutně uniká význam tohohle auta s předokolkou.No co to auto vlastně je?a proč nepřiplatit pár tisíc za 4x4 aby to auto dávalo nějaký smysl?

15.10.2015 | 13:25:23 | pavel e36  | 37.48.42.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tak celkově určitě ale rozhodně si nemyslím že v tom v čem tady pán auto popsal nebo řekl že je spokojený je potřeba mít auto opravdu několik let nebo s ním najet hodně kilometrů neřekl bych nic kdyby to vychvaloval do nebe co se týče spolehlivosti to je fakt brzo ale na velikost kufru spotřebu si fakt nemyslím že je krátká chvíle se o tom zmínit.

15.10.2015 | 15:59:23 | Nick406  | 89.176.3.* Reagovat

RE: Prosim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Častečně opisuji p. Jirku, jen měním datum pořízení a spotřebu a mám 4x4. Buď nemáte Dustera nebo jste koupil auto na šrotišti. Já mám auto od listopadu 2010 a jsem s ním maximálně spokojený. Spotřeba rozmezí 5.1 l - v zimě 8,5 l na 100 km, skvělé jízdní vlastnosti hlavně v terénu, dostatek prostoru v kabině i kufru. Mám benzíňák 1,6 16v a je to 4x4.
Najeto cca 60 000 km.
Při rozhovoru s technikem provádějícím STK na poslední kontrole mi říkal že s DUSTERy nejsou žádné problémy a že obecně jsou na tom hůř při kontrole STK německé značky.

06.06.2017 | 08:47:02 | Václav  | 188.246.104.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Jak Ti jde řazení? Mám stejnou motorizaci, r.v. 2017. Pro 1-4 rychlost páka klade odpor, páka s hlasitým doprovedem dokličkuje, řadím. Díky

09.10.2017 | 10:11:45 | Ekos  | 195.113.178.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

kazateľ: zobud sa Ty..:)),
Dacia je spoľahlivejšia ako W, či BMW..., je tuším na 4.mieste.

15.10.2015 | 18:38:46 | ľuboš  | 85.237.234.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tak pane Luboši, trošku teď střílíte od boku. Pán má pravdu. Co třeba tohle? (Abyste neztrácel čas, zajeďte u obou odkazů rovnou až dolů...)

www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehlivosti-automobilu/

tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php/tuv-rok-testu-stari/2015-4-5/499

15.10.2015 | 20:57:21 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Hmm, to jsou ale falešná číslíčka,hmm opravdu- to se renaulťáko daciářům líbit nebude, ne ne ne.........

16.10.2015 | 15:46:30 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

No já si myslím, že "renaulťáko daciářům" to je úplně šuma fuk. Ti totiž na rozdíl od zde planě diskutujících blábolilů vědí, v čem jezdí.

16.10.2015 | 16:49:14 | Michal  | 81.200.56.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Omyl,ti to zjistí až za pár let - stejně jako já - jenže ne všichni si pak jsou ochotni přiznat, že šlápli do totálního lejna když ten verk kupovali..........

17.10.2015 | 14:42:25 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Testom až tak neverím. Treba sa opýtať majiteľov na ich spokojnosť. Mám druhú Dáciu. Prvá Logan MCV najazdené 170 tis. km, za celú dobu možno 5x výmena oleja, pri 160 tis. km výmena predných kotúčov, platničiek, kvapaliny, ináč všetko pôvodné. STK prechádza bez prípravy úplne v pohode na rozdiel od synovho bavora, zaťovej octávky...tak neviem. Robotníci čo tu robia na diaľnici si najviac chvália spoľahlivosť u dácií. Škoda, Nisan stále sa niečo kazí....tak neviem. Nepoznám nikoho kto by mal dustera a nadával by naň....vlastne jedného poznám. Má Dustera 5 rokov, najazdených 5 tis. km a odišiel mu vstrek. Na dáciu nadávajú čo ju nemajú

08.05.2016 | 10:49:23 | mino  | 194.8.238.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Moje reakce na statistiku, viz odkaz: upřímně mě dost překvapuje 1. místo VW Polo, auto hojně osazované nechvalně známým 3válcem 1,2 HTP :-))).
Taky mě překvapuje celosvětový úspěch a růst značky DACIA. Určitě to nedělá radost renomovanějším výrobcům. Nemyslím si, že si ji kupují jen naivní lidé, kteří cílí jen na nízkou cenu. Poměr cena/ nabízená hodnota je rozhodně zajímavý. Spojení příznivá cena, relativní jednoduchost a použití osvědčených řešení tu podle mě fungují.

27.09.2017 | 11:43:23 | Michal  | 131.117.211.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

www.auto.cz/dacia-duster-testu-100-000-km-totalne-propadla-74789

06.11.2015 | 00:45:17 | AAAautor  | 185.15.227.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tady má někdo asi mindráky že dácia je na takové úrovni na jaké je. Až ten dotyčný najede 86000km hlavně ve městě a terénu s jiným podobným autem a měnit bude maximálně oleje ať se ozve. Takovou službu mě předtím dělala jen lada niva která ale nebyla vhodná na delší přejezdy po silnici. Je hodně lidí kteří mají mindráky s toho že dácia duster má mnohem lepší schopnosti v térénu než nějakej mercedes ale hold jsme češi a pro nás bude západní věc pokaždé lepší i kdyby po ní bylo hovno

02.02.2016 | 10:07:38 | ben  | 188.134.192.* Reagovat

RE: Prosím Ťa Ty si pako na N ! ! !

Ja osobne a moji priatelia máju tiež tieto auta sme polovici potápači rybary a už sme mali aj extremi že to vyzeralo na traktor ale duster nas nesklamal ako v terne tak aj na ceste. Inač pracujem s autami od roku 1974 vydim že sa tomu vôbec nerozumieš asi si dieta zbobatlikov a nemáš problem s €.tak si mudry.

24.10.2016 | 13:37:41 | marian  | 95.103.93.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tak když se tak pěkně prsíte, tak já se právě probudil a jdu si Dustera koupit. A vy se třeba defekujte.

05.01.2017 | 09:19:44 | jopavel  | 185.99.177.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Chalan, evidentne si zohnal kvalitný matroš :-))

03.03.2017 | 16:17:45 | Fero  | 178.40.186.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Nemusím se budit. Mám ho 4 roky, 1.5 dci 4x4, 215tisíc, kromě pravidelného servisu (značkový servis) a spotřebního materiálu pouze 1x prasklá hadička EGR ventilu, vyřešeno v záruce. Teď jde do světa a kupuji nového. To co píše autor článku jsou ...

25.08.2017 | 17:15:31 | leon  | 37.48.32.* Reagovat

RE: Prsim vas pekne zobudte sa uz ! ! !

Tak jo................a teď třeba tu o Karkulce - prosíííím

26.08.2017 | 07:52:39 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Duster 1.51

Chci si koupit dacii dustra 1.5 4×4 a chci se optat jake to auto je abych nekupoval naky kšunt

21.09.2014 | 13:42:03 | kardoš  | 194.228.11.* Reagovat

RE: Duster 1.51

Tak tahle recenze mě pobavila. Obzvlášť ty zpocené čela prodejců při terénním svezení :-) A k Vaší 1,5ce:
www.tipcars.com/magazin-videotest-dacia-duster-15-dci-4x4-109-k-2014-7223.html

30.09.2014 | 10:10:03 | haluz  | 89.31.10.* Reagovat

RE: Duster 1.51

Mám Duster v max. výbavě a vřele dopopručuji. Jezdím hodně terén a jsem zcela spokojen. Spotřeba 6,3l nafty. Lelek

17.02.2016 | 10:21:29 | Lelek  | 188.175.210.* Reagovat

Majitel Dusteru

Dobrý deň Vám všetkým. Mám Daciu Duster 1,5dCi Arctica 3roky a 2 mesiace ,má najazdených 109800km ,má ešte original brzdové obloženia vpredu aj vzadu.Bývam na polosamote na Záhorí a auto bežne jazdí režim tráva, poľňačka,3.trieda ,okreska,dialnica a mesto.Denne dochádzame do Bratislavy. Kupoval som ho ako druhé auto k Toyote RAV4 2D načipovanej original na 148PS.Na Rave odišiel 1 RG Ventil pri 170000km a pri 185 tis dvojhmoťák.Oleje mením po cca 13000km. Duster je jednoduchší ,ale určite pohodlnejší aj na dlhé cesty ako RAVA .Tento rok Luxemburg a Benelux 3500km za 5 dní a teraz Brač 4dospelé osoby po 100kg a plný kufor. Spotreba Rava 7,3lpo načipovaní Duster 6,4l jedno či plný alebo prázdny a či dialnice alebo cesty. Po tejto dobe môžem skonštatovať ,že ma ten voz príjemne prekvapil a na budúci rok si asi kúpim nový zas.Ani raz za tú dobu nenavštívil servis okrem povinnej garančky.To je moja skúsenosť.

11.07.2014 | 15:26:02 | Milan  | 78.99.109.* Reagovat

Dotaz

Mam Dacia Duster 1,5 diesel Arktika. Rano po nastartovani sa vozidlo nechce rozbehnut trha otackomer skace nereaguje na plynovy pedal . Vozidlo je nove 1000 km servis tvrdi ziadna zavada.Poradi niekto dik.

04.06.2014 | 15:52:51 | Zoltan  | 91.127.160.* Reagovat

Duster je super

Som z auta prijemne šokovaný.Jazdim hory sneh,ryby,teraz dostal Duster do tela na nonstop trase Bratislava -Malaga a spat-vsetko absolvoval na jednotku a na letisku v Gibraltare si našiel kamaratov -navigačne autá Royal Airforce of Gibraltar.Po prijayde domov som ho pohladkal a za odmenu vymenil skor olej ako treba.Aut a roznych som mal vela ale Duster-"líbling".

06.08.2013 | 14:47:54 | ronike  | 91.127.182.* Reagovat

Duster

Neměl jsem nikdy Mercedes, ale Duster je mé asi 24 auto v životě. A jeví se mi jako odpovídající ceně. Ale lidi, jezdím za 10,7 litru benzinu !! v kombinovaném provozu. Na obsah 1600 se mi to zdá nehorázné. Takže půjde z domu , asi.

18.04.2013 | 20:35:57 | jirka  | 88.100.172.* Reagovat

RE: Duster

Pujde z domu ... bolo treba zobrať 1,5 dCi a určite by z domu nešiel !

03.06.2013 | 13:28:23 | Milan  | 195.49.189.* Reagovat

RE: Duster Treba dať LPG, 1,5 DCi nie je žiadna výhra...

.

06.08.2013 | 21:22:35 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Len pozitívne

Nezdá sa mi, že by podvozok na Dustri bol z Nissana X Trail, skôr z Nisana Quasquai. Ale článok je zjavne ladený negatívne. Asi to bol zámer, lebo Duster má kopu dobrých vlastností a o tých tam nie je ani čiarka. A to nehovorím o pravopisných chybách v článku, čo tiež o niečom svedčia ... Ale ku Dustru : Keby tie interiérové plasty boli tvrdšie, asi by to výrobcu finančne nepoložilo. Intenzívnejšie pošúchate suchou handrou palubovku a plast tratí lesk. Škrabnúť nesmiete ani nechtom, lebo hneď zostáva trvalá ryha. No a odkryté plastové vedenie palivového potrubia ku nádrži cez blatník, to tiež nedáva pocit bezpečnosti. Predsa len v teréne sa na pneumatiku zachytí drôt alebo konár a robí šarapatu. Čo by to urobilo s tým palivovým prívodom, dočista neviem. No a nejaké rady potenciálnym záujemcom. Netreba sa lakomiť na lacnú dvojkolku, lebo to už s SUV nemá nič spoločné. Doporučujem dokúpiť minimálne ESP a lakťovú opierku. No a že sú SUV ako Nissan X-trail, Toyota RAV4 alebo aj Honda C-RV iný level ? No sú, ale treba 10 tisíc eur priplatiť. A tie musíte mať.

22.03.2013 | 09:59:53 | Dušan  | 195.49.189.* Reagovat

řeknu co vím

Vlastnil jsem dříve a to 15 let Nissan Teranno II, 2.7 TDi Báječné auto, pro terén neznám lepší. Stálo přes milion korun,spotřeba v letě na silnici 10 l. se setsakra lehkou nohou, pojistka přes 10 000,-Kč. jako důchodce k neuplacení. Nyní mám Dustera 1.5 dCi. Spotřeba necelých 6 l.pojistka 1800,-Kč a nemůžu si vynachválit. Jestli chce někdo jezdit po tankodromu, tak je to magor a určitě si nebude huntovat svoje auto. S tímto autem,Dustrem, běžné jízdy v terénu nejsou žádným problémem. Jinak ještě uvádím a reaguji na příspěvky v tom směru, že čtyřkolka v Dustru je z vozu Nissan X Trail. Teránno mělo Intercoler

11.03.2013 | 13:27:06 | Vašík  | 178.255.168.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Hmm, akorát že intercooler je mezichladič vzduchu mezi turbem a sáním.

11.03.2013 | 13:47:43 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

:-), ale s tím X trailem má asi pravdu.....

11.03.2013 | 14:39:21 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

X-Trail jsem taky nekomentoval, "páč" je to pravda. Fascinuje mne "technické povědomí" některých přispěvatelů.

12.03.2013 | 08:04:35 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Co když ne? Co když je to jen z "obyč." Nissanu Juke, a díly podobné taky, dokonce tam dávají taky i ten motor třeba bez intercooleru(výkonější verze? protože intercooler zvyšuje výkon o cca 5-8% a v těch slabých tam opravdu nebude). :)))
Jak by dokázali udělat tak nízkou cenu s takovou technologii? Čili systém z auta co stojí dvojnásobek?

Mě se zdá, že jste to trefili právě naopak... Intercooler v jeho verzi opravdu chybí a naopak systém z auta z xtrailu, tam nemá vůbec co pohledávat. :D

12.03.2013 | 10:45:12 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Nějak jsem nepobral, co tím vlastně chtěl svlastik říci. Dacia Duster, ale jen ve verzi 4x4 skutečně používá prvky podvozku Nissanu X-Trail. Ovšem má i Vaškova reakce směřovala k "botě" Vašíka, který uvedl, že Terrano mělo "intercoler" v souvislosti s podvozkem Dusteru. Ano, Terrano mělo Intercooler, ale za turbem, ne na podvozku :-)

12.03.2013 | 16:56:28 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Nene prvky podvozku právě nemá stejné, má stejnou pouze tu elektroniku 4x4 se zamykáním na tlačítko, nebude mít stejnou ani tu převodku, jen ty čidla, už i konečně na wiki zveřejnila jaká platforma podvozku tam je, teď na to koukám. Takže Nissan platforma B0 čili Nissan Juke, Dacia Logan, Sandero i Duster je to samý, čili malé auta s podvozkem Renault Clio atd.
Nissan quashqai už je nižší střední třída to je prdel toto rozdělovat, čili Almera, Megane, atd.
Dokonce už SUV má plnohodnotné všechny třídy. :D
Nissan Terrano a Xtrail už jsou střední třídy, navíc Terrano to už je slušný kolos off-road a má i mechanické hračky(samosvor), podle toho co se koupí, takže od Dusteru hodně velký rozdíl.
Ty podvozky budou úplně jiné taky proto mám radši rozdělování na třídy. Podle toho se pozná pohodlí a kvalitka. A ta elektronika tam v těch starších modelech taky vůbec nebude, možná až v posledních modelech, rozhodně né Terrano, ani nic staršího roku 2005, ale takové auto to nepotřebovalo, mělo origo uzávěrky, nebo samosvor a tak.
Ohledně toho intercooleru, pán nahoře měl pravdu pouze jednu, to že tam nemá Intercooler, to je fakt a to že prodavač řekne systém xtrail, tak pravda bude jen v té elektronice a fungování, ale prodává se to pak dobře. :)
Jinak autíčko je to dobrý... až na ty obyč. sedačky je to líbivé a vzhled by i zmátl, že to nepatří do malých SUVček. :)

12.03.2013 | 17:25:48 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastiku, nejsi dyslektik? Nauč se číst. V mém příspěvku nikde nepíšu, že Duster má stejné prvky nebo stejný podvozek jako X-Trail. Pohon 4x4 je od Nissanu (X-Trail) a víceprvkové zavěšení taky. Podvozková platforma a prvky podvozku a pohonu to je sakra rozdíl. Octavie také používala a používá platformu Golfu a přesto se prvky podvozku lišily od Golfu v mnoha ohledech (zavěšení zadní nápravy atd.)

12.03.2013 | 19:43:01 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Tyyy kráááso, tak to je síla, já tě mírně opravím a ty už mě urážíš? Podívej se první co tu píšeš za kraviny...
Za prvé xtrail a Terrano, které jsou ve stejné třídě, tak z toho se používají prvky podvozku na Infiniti. Takže podle tebe má Dacia Duster, stejný náhon jak Infiniti, tak to mě podrž. :D
Říkám, že jediné co má společnýho je ta elektronika a čidla, čili technika a systém podvozku, žádný mechanický díly nic podobnýho tam není společnýho. Mechanický díly jsou z Renault Clia podvozek. A prvky pohonu, stejné hřídele atd. jsou z Nissanu Juke.
Jak asi tam můžou něco vecpat, když mají ty auta různé rozměry, fakt to je úlet jako...
Opakuju, spletl sis xtrail s právě zmiňovaným Nissan Juke...

13.03.2013 | 05:13:30 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Nechci to zde komentovat, uvedu jen pár čísel: X-Trail (2010) rozměry - rozvor 2630 mm, rozchod 1530/1535 mm, vnější rozměry 4630x1785x1742 mm. Dacia Duster - rozvor 2673 mm, rozchod 1560/1567 mm, vnější rozměry 4315x1822x1625 mm. Takže bych řekl, že nacpat to tam nebude asi žádný problém. Svlastiku, o své inteligenci tady všechny přesvědčuješ neustále, přesto věz, že dyslexie - dyslektik není urážka, ale porucha čtení a autor předchozího příspěvku má asi pravdu neboť pochopit psaný text bývá pro dyslektika často problém. Ale to si určitě najdeš na Wiki, kde tak rád čerpáš.

13.03.2013 | 07:56:05 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: řeknu co vím

A teď si představ, že Superb II je postaven na Audi A3. :D Rozdíl rozměrů znatelný, anooo přesně tak prodloužený rozvor od standartu. Umístění nádrže, umístění motoru, připravené díry na uchycení nábojů atd.
Typ Platformy hodně naznačí jaké díly tam budou a pokud se tam nevlezou, ze které vychází, udělají se na míru, ale nepřevezmou se z nějakých jiných tříd, takový mišmaš se neuskuteční. Ještě uvěřím, když tam něco bude z quasqaie, tak možná 2-3ks, čili tak 0,5% dílů. A z Xtrailu? To je razantní skok z malého auta na střední třídu. :D
To samý jako kdyby montovali do Fábie díly z Audi A6 cha cha cha. :D

13.03.2013 | 10:11:18 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Jenom mezi námi, Superb II je postaven na platformě VW Golfu (Audi A3 I, II jí sdílelo také) používá však některé prvky podvozku z Octavie a Passatu - patřičně upravené, aby sis zase nemusel lámat hlavu, jak to tam dostali. Nové Audi A3 používá platformu VW MQB, která je společná např. pro modely, GOLF VII, OCTAVIA III, JETTA atd. Platforma je modulární a umožňuje měnit rozvor i rozchod dle potřeb jednotlivých modelů. Zajímavé je, že když Ti dojdou argumenty a také Ti dojde, že nemáš pravdu, vždy vyrukuješ s něčím dalším, abys to faux-paux zahrál do autu. Úsměvné, ale už stačilo.

13.03.2013 | 15:22:49 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Jenom mezi námi, zapoměň na to, protože ani opisovat neumíš, když píšu Audi A3 tak A3 jinak to co beru Octávia tak jsem tam měl mít OII né OIII, ujel mi prst. Zapoměl jsi na to, že z A3 je i Superb II, když už opisuješ. :D Prý dojdou argumenty, píšeš úplně o tom samým co jsem napsal před tebou. Vtipné. :D

13.03.2013 | 19:41:21 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Mne je nejaky Duster ukradnuty..., ale z Terrana podvozok urcite nema.

V Dusteri,ci X- traili nemate poctivy ram, ani redukcnu prevodovku, nema 2 paky prevodovky:):), laicky.

O manualnej uzavierke ani nehovoriac.

A v skutocnom terene..., Duster, ani Xtrail si ani neprdne. Na starom Teranne, ked das uzavierku, tak ani nezatocis poriadne volantom...iba rovno MOZES a MUSIS ist, pricom na dobrom povrchu musis okamzite zastavit a vyradit uzavierku, inak znicis poloosy.

13.03.2013 | 08:01:05 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Mně je taky Duster ukraden, to jen svlastik zde porovnává SUV-čka se samonosnou karoserií s Terranem, které má rámovou konstrukci podvozku a postavil X-Trail a Terrano na stejnou úroveň. HOWGH!

13.03.2013 | 08:23:29 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

No a už jen tak mmochodem Duster NEMÚŽE mít cokoliv z Juka, protož Duster je konstrukčně starší, takže když, tk byto muselo být tak, že e používá prvky z Dusteru:-), ale to je stejně jedno, on nám to svlastik nějak vysvětlí.
Za sebe símc, že netuším jak to přesně je (Nisana ani dacii jsem nikdy neml a vzhledem kým zkušenostem s Renaultem ani nikdy mít nebudu), ale docela by mne to zajímalo - jen to prostě vědět. jestli tady j někdo, kdo zná kutečnost, tak to sem dejte, ale prooha žádné dměnky, že je to asi z PV3S :-) a kola z taty jamall.

13.03.2013 | 08:46:59 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Tak to čtu :-), NEJSEM dislektik ani disgrafik, musím zahodit klávsnici...........

13.03.2013 | 08:49:01 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

:-))), JUKE bude asi starší nebo stejně starý jako DUSTER. Koncept QAZANA, z kterého JUKE vychází byl představen 2009, JUKE stejně jako DUSTER byl představen 2010. JUKE je však vedle DUSTERA trpaslík, je to mini crossover, který na obrázcích klame tělem. Kdo ho viděl v reálu, tak by jej s Dustrem nebo X-Trailem neporovnával.

13.03.2013 | 08:58:18 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Tak jsem se splet, Nissan Terrano je postavené na platformě "D" střední třída, do Terrana jsem se vůbec neměl pouštět.
Xtrail je postavené na platformě "C" stejně jako qaskai oba jsou nižší střední třída a postavené je to stejně asi jako Octávia III a Superb II. Čili stejný segment. Ale pro zákazníka je v tom zmatek, protože třeba Superb II dávají do střední třídy, což je špatně. Momentálně máme 3 auta v nižší střední třídě. Rapid,Octávia, Superb. :D

Ale Dacia Duster je postavena na platformě "B" čili skupina malé auta. jestli jsou tam nějaké díly z nezávislého zavěšení, je to možné, ale je to divné mno aby strkali z auta za 800tisíc stejné díly do auta za 360tisíc(4x4)...

13.03.2013 | 12:28:18 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastiku, nějak ses do těch tříd zamotal a při tom jsi opomenul, že ještě existuje, mimo jiné, i třída terénních vozů, kam třeba zrovna Terrano patří. Nemůže tedy být postaveno na platformě segmentu "D" - střední třída, protože má řebřinový rám, nezávislé zavěšení kol atd. Neznám jediný vůz střední třídy s řebřinovým rámem. Nebo chceš tvrdit, že Terrano sdílí podvozkovou platformu s Nissany či Infiniti střední třídy? Nepleť si pojmy s dojmy.

13.03.2013 | 14:09:50 | Stop nesmyslům.  | 84.42.241.* Reagovat

RE: řeknu co vím

S průjmy................:-)

13.03.2013 | 14:58:50 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Hohoho, tak zase to Terrano nezvedejte do nebes. Staré Terrano bylo ještě v pohodě, pak Terrano II bylo skutečně postaveno na platformě D. Jeho pravý nástupce už má opět pevný rám, ale taky stojí peněz o trošku víc, než předchůdce. Takže kdo přešel z Terrana II(SUV střední třídy) do Dacie Duster, tak ten rozdíl moc nepocítil, nějaká redukce převodovky je úplně na prd stačí ASR, když není, tak průser, jak jsem psal, důležitá u Off roadu je uzávěrka, proto jsem si myslel, že Xtrail je nástupce Terrana II a podstatně mě to zmátlo, protože jsem si ke starému Terranu I ani nečuchnul a vůbec ho ani neviděl, ale zjistil jsem, že Xtrail je C a Terrano tedy povýšilo na off zpátky od roku 2005 nahoru do dneška, protože vytvořili další skupiny a modely a to quaskai a Juke. Pokud vím, tak Terrano II disponovalo pouze tím samosvorem a redukcí, novější modely s elektronikou, bylo to dočasné řešení, že jim chyběl model, kterým by uspokojili poptávku SUVček Nissanu, takže Terrano II je, tedy bylo SUV nikoliv Off-road. A Off road od Nissanu byl asi mezi roky 1998-2005 jen ten Patrol.

13.03.2013 | 18:01:02 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastik, ze Ty behas po internete, co to precitas a potom zosmolis sloh, ktory ani diva svina nepoxopi?:):D

Teranno I. Aj II... boli tereniaky, teda ofroady.

Patrol..takisto.

Xtrail...iba KOPIROVAL modu, SUV.., ktore nie su ani auto, ani rak..., kvoli Toyote Rav.

Tieto SUV nemaju NIC SPOLOCNE s poctivou mexanikou.

Vsetky SUV, od Renaultu koleos,rav, tiguan, x3, x5, ml, tuareg, x35, x55, santa fe....su iba MODNE AUTA, ktore vymyslela toyota a sikovny marketing presvedcil ludi, ze potrebuju haraburdu.

Patrol, pajero, dicsovery, range rover, KIA/ taka krava, neviem si spomenut nazov, naklanala sa a mizerne riadenie a dobre pohodlie,/, jeep, frontera, toyota hilux....su tereniaky, lebo maju ram, dobru skrizitelnost naprav, redukcie a podobne.

Duster je v kategorii rav-ky, teda modneho suv.

Ale garantujem Ti, tam, kde SUV uz iba suchaju na mieste, terenne idu dalej.

13.03.2013 | 18:30:43 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastiku, ty ses musel srazit s koněm. Jinak to není možné. Každé Terrano mělo VŽDY! rámovou konstrukci podvozku a bylo plnokrevným offroadem, ač zejména kratší třídveřová verze mohla připomínat vzhledem SUV, VŽDY se jednalo o offroad s řebřinovým rámem. Už ani na tom internetu neumíš hledat. O kvalitě tvých "slohových prací" se rozepisovat nebudu.

13.03.2013 | 19:23:07 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Jo marné, ale tu diskuzi si nech u Terrana, pokud se nezmíníš o Dacii, tak smůla, byly to jen prosté příklady, které mě vašimi .... připomínkami o nepravdivosti dalších vedlejších věcí zahnali mimo určené téma, to je tak šílený...
Když se Ti nelíbí sloh, tak už Tě s... už nikomu se nepokusím nic vysvětlovat, máte smůlu. Takže zkráceně?
Duster společného nemá nic ani s Terranem, ani Xtrailem, ani s quashqaiem.
Podoba s Nissanem možná, ale pouze Nissan Juke a to ještě né úplně všechny vymoženosti, které model Juke disponuje!

13.03.2013 | 20:27:59 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Jinak osobně nechápu tu zarputilou obhajobu konstrukce PEVNÉHO RÁMU. Pevná, rámová konstrukce, či žebřinová je dobrá POUZE ve spojení s UZÁVĚRKOU.
Jinak je toto jen přítěží a auto se stává pouze obyčejným SUVčkem, který může projet LEHKÝM terénem. S dobrou kostrou auta co toho snese hodně, a nemusí se bát koroze.
Kdybych byl sám konstruktér, tak by mě v životě nenapadlo udělat takovou hloupost abych v základu dával tvrdou konstrukci s tuhou zadní nápravou, bez UZÁVĚRKY a pak to prodával.
To auto se vám nakloní a jste tam, kde jste nechtěli být....A TA POTUPA SE NECHAT ODTÁHNOUT S TAKOVÝM AUTEM.
Proto jsem hádal, že když tam není uzávěrka, tak by byli v tý značce proti sobě stavět auto na pevný rám chápete to???
Pevný rám je akurát tak od toho aby se s teréňákem projížděly příkopy a podobné. Ale běžně se k tomu nedostanete, většinou vás v horách čeká nemilé překvapení v podobě bahnité šotoliny třeba s vyjetýma kolejema 20cm hlubokýma, nebo půlmetrovýho sněhu, žádné cesty a průjezd polní loukou, cestou bez mostu přes řeku atd. což na takové věci je vám Terrano s pevným rámem tak akurát na dvě věci, to už tam dojede spíš ta Dacia Duster, ta se určitě probrodí víc než Terrano II. A to mi chcete namluvit, že pak Duster, který toho projede víc, je potom Off-road, protože Terrano je?
Vyjímka je pouze pro ty, kteří si "tuní" na off a napasují tam tu uzávěrku dodatečně.
PS: takový nesmysl o tom, že s uzávěrkou se musí jet rovně jsem taky neslyšel, jezdil jsem u dvou aut s uzávěrkou a úplná pohoda, jediný omezení je maximální rychlost na 50-80km/h. To pak není uzávěrka, ale něco úplně jiného.

14.03.2013 | 06:33:14 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Nastastie...nie si konstrukter.

To, ze si nieco nepocul.., neznamena, ze to tak nie je.

Nie si plateny adminom, aby si rozbehaval diskusiu?

Inac si to neviem vysvetlit. Raz z Teba bude druhy Zeman, myslim prezident.

14.03.2013 | 07:28:49 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Něco pro vás hlupáky,abyste měli alespoň částečný přehled!
Pevný rám a tuhé nápravy=ideální řešení do terénu maximální životnost,odolnost a minimální náklady.(Praga V 3 S )
Bohužel negativní vlastnosti na silnici.
Samonosná karoserie nezávislé zavěšení kol=ideální řešení na silnici,maximální rychlosti v extrémních podmínkách však vedou k přeceňování vlastních schopností z čehož vzniká veliké množství havárií které jsou připisovány na vrub všemožných výmluv (letní pneumatiky,nesvítící vozidlo/sluníčko málo svítilo/atd,
Uzávěrka=uzavírati,v našem případě kola. V zatáčce jede každé kolo po jiné dráze,tudíž má jiný počet otáček.Což se snaží vyřešit různé systémy.Např.Škoda,Subaru=Haldex(hydraulický systém uzávěrky)Nissan,Dacia(elektromagnetický systém uzávěrky).Detaily nepopisuji záměrně,jelikož by to bylo evidentně nad vaše chápání!
Jistě vám toto vysvětlení stačí k tomu abyste se nad sebou zamyslely!

22.02.2014 | 09:55:02 | pulz  | 37.221.245.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Na V3S jsem dělal řidičák, a pak odjezdil cirka 5tisíc kilometrů. Z toho polovina byla na vojenských manévrech při tvrdých podmínkách přežití a skrývání v terénu. Můžeš mi ještě napsat něco co nevím?
Zajímalo by mě proč odpovídáš na to co jsem napsal. Tedy ty zásadně nesouhlasíš s tím, že žebřinový rám(příliž velká hmotnost vozidla) je bez uzávěrky na osobním autě jen přítěží?
Jinak V3S je vyjímka, ta uzávěrku nepotřebuje. Pochybuji, že podobný systém najdeš v osobáku!
A Pokud jsem to tak pochopil, tak pro hlupáka každý hlupák!

23.02.2014 | 09:02:23 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Mimochodem to cos vyprodukoval, tak bych měl opravit, je to samozřejmě ŠPATNĚ!
Haldex není žádná uzávěrka ani se ji nesnaží nahrazovat. Systém haldex se používá pro auta s předním pohonem, kterým připojuješ zadní nápravu nikoliv uzávírání samostatně kola, haldex je mezinápravová spojka. Takže totální hloupost, kterou jsi vyprodukoval! Ty si pleteš taky pojmy, spletl sis Haldex s XDS! Vůbec nevíš o čem bije co, to je marný. Tady asi nejde o to, že to špatně vysvětluji, ale o to, že vůbec ani nevíte která bije a nutné se s váma bavit jako s prvňáčkama od základu!
Uzávěrku na autě jsi mohl poznat tak, že auto mívá na kolech volnoběžky! A ty bys měl hledat na předních kolech! Protože vzadu bývá samosvor, čili špéra, která se poznají jedině zvednutím auta. Terrano II facelift nebyl off road. Natož když se povedl koupit (ojetý) model dokonce bez samosvoru (jsou takové exempláře v nabídce). Pak toto byl špatný vtip dokonce o SUV a proto tady řeším tyto nesmysly o porovnávání Terrana vs Dacie. Terrano II facelift lze řadit jako takový městský crossover a na Dacii Duster se v terénu nechytá!
Dále ohledně Subaru a Haldex, to je diskuze na jiné téma, Subaru bude používat Haldex až teď, protože nový systém Haldex od 4.-5.generace je tak dobrý, že vyrovnal skóre a překonal systém Subaru, nemůžou mu konkurovat. Laici ho řadí na stejnou úroveň co subaru čtyřkolka. Ale odborníci moc dobře ví, že ten systém je nepřekonatelný hlavně v tom, že se dá pořád vyvíjet! Ale to tady nedokážou někteří překousnout, že lepší systém je od VW a dokonce ho najdete i v nové Octě. Čeští lidé jsou nevděční!
Pořízení Subaru je pro ty, kteří nechtějí tuctové auto, které je svým způsobem i pohodlné, ale koroduje. Větší sjízdnost už samozřejmě nenabídne. Naše Škoda se s úspěchy VW dost veze a používá vše od VW tak jako Dacia od Renaultu, Nissanu. Hodně záleží na tom daném modelu co je nebo není lepší. A taky na úspěšnosti hlavní značky, pod kterou spadá.

25.02.2014 | 07:42:40 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastik, napisat, ze Duster je lepsi ako Teranno v terene...., to mas aky matros?:):).
Extaza, koks, marihuana, co si davas? Jaaaj, to je ten vas novy cesky alkohol...:(:(, RIP obetiam.
P.S. Ze si Ty este Teranno ani nevidel..?:)

25.02.2014 | 09:17:50 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Jsi testoval osobně tyto dvě auta v terénu? já ne ale zajímalo by mě jak jsi došel k tomuto závěru.

25.02.2014 | 10:31:26 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Jasně, Terrano s žebřinovým rámem a pevnou zadní nápravou je typickým příkladem městského crossoveru a v terénu se vůbec nemůže srovnávat s Dusterem:-) to je gól!

25.02.2014 | 11:56:55 | Venous  | 193.86.8.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Klííd, jsou to pacienti - oba :) Vlastík i Luboš

25.02.2014 | 15:06:18 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Přesně !!!!









03.11.2015 | 21:44:53 | Kamil  | 88.83.236.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Městský crossover?
Naopak auto s žebřinovým rámem a pevnou zadní nápravou bez uzávěrky je typickým příkladem spíše pro dodávku nebo nákladní auto.
Ano pro Tebe v terénu třeba taková AVIA nemá vůbec konkurenci! :D

25.02.2014 | 16:15:27 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

No jestli jsi mě chtěl utřít, tak se ti to vůbec nepovedlo... ale upřímně jsem ani nic chytřejšího nečekal.. ale aspoň jsi vypotil menší blábol než předtím (i když jen o málo)

25.02.2014 | 17:22:28 | Venous  | 37.48.36.* Reagovat

RE: řeknu co vím

jsem majitel Dustera r.v.2014 nejsem začátečník je s 1.5 dci v nejvyšší výbavě.Podle mého skromného názoru, na první pohled i pojezd velice spokojen,pak přijde první překvapení a ne moc příjemné objeví s v noci na začátku dlouhé cesty v létě po sto km cca můžete dělat co chcete ale ventilátor klimatizace ne a ne překonat hroudu ledu na výparníku tak po půlhodině odpočinku a roztopení ledu vše opět funguje až do další nucené pauzy cca sto km na předním skle z venku mlha a nohy u ledu paráda atak jsem vypnul klimu a s pootevřenýma okénkama kvačíl do cíle cesty cca 1400 km ,překvapením nebyl konec. Ráno na místě zkoumám proč?nezjistil a těším se na cestu zpět,nezklamal Duster vydržel ale odhalil jsem v něm s hrůzou pod náraznikem na rámu ošetřeném pouze základní(plníc) barvou přišroubovaný kus litiny rezavé,že byl rezavý i rám na kterém byl přišroubován(údajně má zabezpečit nějakou deformační zonu (vyjádření servisu u reklamace ale co se zdeformuje když to za rok dva upadne i s tím rámem)jinak jsem stím vší v celku spokojen až na vyjádření prodejce ve smyslu ,že jsem si koupil laciné auto (z těch laciných to nejdražší)a co vlastně chci.A tak začala anabáze ze záručním odstraňováním závad.Klima dál mrzne a neplní svoji funkci,další výmluva je prý obyčejná,já ale nevím jaká je neobyčejná,jiná se tam nemontuje, možná mi výrobce pošle vějíře anebo dodá černocha s vějířem aby mne a celou posádku ovíval.Cose ale týká jízdních vlastností a spotřeby tak podle mne pán který píše o terénu asi nemá zkušenosti,já naopak tvrdím,že je to tank se slabším oplechováním a rád ho o tom přesvědčím jen to chce trochu zkušeností a méně zbrklosti jemnou nohu na plynu a projede to co Pv3S bez problémů jinak se těším na zkušenosti a nejenom výátky

25.10.2014 | 18:09:11 | majitelzuth  | 109.80.76.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Samozřejmě je to tak, jen ten rám je Žebřinový (od slova žebřiňák) rám spojený žebřinami. :-)

14.03.2013 | 08:02:08 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Xtrail je nastupce Terrana cili stejna trida, jo a ty ktery miluje elektroniku v podvozku, ABS,EDS ATD. TI v off najednou nevoni muhehe...Vsak ja to rikal, ze v aute nema co delat pokud tam neni cidlo na kazdem kole a na tlumici a rozdeleni sily 4x25%.

13.03.2013 | 10:58:16 | svlastik  | 37.188.230.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastik, nastupcom Teranna je skor Navara.

Xtrail je obdoba renaultu kaleos, rovnaky podvozok, aj motory.

13.03.2013 | 12:44:09 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

jedine co az ted vim na beton je, ze Terrano je Painthfinder a sdili platformu s fordem Maverick, ostatni jsem jen hadal. :D Jinak u me Nissan a Infinity timto skoncily, Dacia vitezi bo ma system AWD4x4 od Nissanu. Dacia je evropska a stoji pakatel, kam se hrabe Yeti s haldexem, kdyby aspon mel Torsen. Kura i ta Dacia uz je lepsi jak Skodovka chjo. :(

13.03.2013 | 21:17:00 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Chacha tak teď jsem zjistil, že to o čem píšeš není uzávěrka, ale POUZE přední náhon. To Terrano je takový šmejd auto, že neumí jezdit 4x4, protože jakmile zapojí přední náhon, tak NELZE TOČIT VOLANTEM. Cha cha, takový šrot a vy ho řadíte k off, to tam pak můžete zařadit úplně všechno, a teď jsem zvědav jak to vyvrátíte. :D

14.03.2013 | 06:48:48 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Skoda, ze sa nemozem zasmiat,lebo hlupacikom sa zasadne nesmejem.
Iba lutujem.

Zi si dalej svoje iluzie.

14.03.2013 | 07:32:33 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Hlupák je asi ten co říká, že tohle auto je čistokrevný off-road. Auto, off road pouze s pohonem na zadní nápravu je opravdu úsměvné fakt. Protože Terrano II NEMÁ mezinápravový diferenciál, což znamená že pokud je zapojen PŘEDNÍ náhon, tak NEMŮŽEŠ točit volantem chacha ještě furt se směju, co je to za šmejd, takže Ti je přední náhon(zapojení do 4x4) tak akurát na jízdu rovně. To je úlet haha, měli by se co učit od BMW a Mercedesu. :D

Hlavně neznalost lidí co si myslí, jeee to má rámovou konstrukci, to je super auto, to je čistokrevný off-road. :D
Teď sis s tou X5 polepšil, protože ta umí aspoň jezdit 4x4 i s točením volantu. Hehehe. :D

14.03.2013 | 08:33:33 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastik, x5 je haraburda...

Na Terrano NEMA.

To, ze niektore veci absolutne nexapes, mne zily netrha, ale aspon neukazuj, ze nevies nic, nikdy si v dzipe ani nesedel,nedajboze isiel v terene.

14.03.2013 | 08:55:15 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Luboši, to nemá cenu, nech ho, ať se v tom vyráchá sám. Akorát po těch jeho posledních výplodech pochybuji, zda má vůbec řidičák, teoretik. Ale v teréňáku v životě neseděl, ani jako spolujezdec.

14.03.2013 | 09:13:53 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Seděl jsem a projel toho v UAZu opravdu hodně a musel jsem vytáhnout synky, kteří zapadli s geminou a musel se k nim dostat takovým terénem jsem jezdil a také jezdil potmě tankodromem bez zapnutých světel, ano přesně tak ... VOJNA. :(
Taky jsem se projel i ve staré Vitaře...takže něco o terénních autech vím a koukal jak vypadá Opel Frontera...
Říkám, že radši bych seděl v Dacii Dusteru, než v Terranu II. Bo Terrano NEUMÍ jezdit čistokrevně 4x4. :))) Místo uzávěrky má hloupý samosvor vzadu jak na osobáku a a místo differáku jen nějakou nevím co, takže nemůže srovnat krok ani s obyčejnou 4kolkou osobního auta. Na co mi je světlá výška, stači trošku mokra, nebo sněhu v terénu a můžeš si tak akurát zakouřit a zavolat odtah... :(

14.03.2013 | 09:16:20 | svlastik  |  Reagovat

RE: řeknu co vím

Opravuji se. Prvky Clio tam vůbec nejsou. Kde jsem vzal to, že je v Dusteru něco z Clia?
Tady je zdroj
www.auto.cz/dacia-duster-testu-100-000-km-totalne-propadla-74789
Pak jsem se podíval pozorně na fotky spodku a zas takové prdítka díly tam nejsou. Náboje a brzdy má Duster z Renaultu Fluence, Megane, takže i stejná rozteč kol.
Také jsem našel zdroj o tom, že celý zadek a zavěšení je z xtrailu, taky jak tak koukám, taky z cizí hlavy! A od novinářů, kteří jsou za to placeni.
Ale ohledně rumunské zkušenosti s terénními vozy, tak ty jsou dost silné, prodávali přeci vůz ARO, který tady znají moc dobře místní chalupáři a taky se vyrábí přibližně na stejném území. Takže ten Duster bude na tom s terénem hodně dobře.

16.02.2014 | 08:20:35 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Vlasto a budeš takhle "revidovat" všechny bludy co jsi zde vypotil? Tomu se říká zmoudření po roce. Že by se blýskalo na časy? :D
Rumunské zkušenosti s vozem ARO jsou při výrobě Dusteru k ničemu. Renault je do toho nenechá kecat a navíc má k dispozici prvky z Nissanu a ten má určitě více zkušeností než rumuni.

17.02.2014 | 14:41:40 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: řeknu co vím

To co jsem ukázal byla chyba né moje, ale chyba někoho jiného od koho jsem to převzal.
Pravda je taková, že náboj a brzdy jsou naprosto totožné jako je na Renault Fluence(Scenik,atd.)! Mohli bychom pokračovat a až rozšíří do nabídky veškeré díly, tak se to bude náramně shodovat...

Ono nic v tom nemusím hledat dále, starý ARO měl motor, brzdy atd. z Renaulta. Prostě stejná koncepce nápadu seskládání vozidla. To samý má Dacia Duster, tedy motor, výměnné prvky podvozku, brzdy atd. Teď má ještě Dacia navíc volbu si vybrat i něco z Nissanu, takže např. tyčky stabilizátoru vzadu tam podobné asi budou a ten Nissaňácký náhon z podobné třídy co Duster. Ale jako ta náprava to je krapet jiný průměr a taky kvalita...
To člověka zajímá, odkud sežene ty díly co se opotřebovávají. Né jak když někdo koupí japonce a něco se mu rozbije, odře, zlomí terénem a může šetřit majlant. A co třeba off-road tuning, jako přídavné rámy, naviják - doplnění spodku auta, pérování, atd. Samozřejmě ARO bylo poruchový a to nad průměrem. :D Ale to co dokázalo v terénu to u nás žádný jiný, ani tehdy Lada Niva. Prostě dokázal(nebál ses ho odrovnat) jezdit i na místech, kde bys poslal už leda tak traktor, pokud jsi nebyl při penězích.
A ohledně zkušeností Rumunů. Dacia pod Renaultem. A co myslíš jak to má Škodovka s VW, že tady ty auta jen montují? :D
Jednou to maj v genech a Rumuni rádi zjednodušují a taky rádi kradou nápady, které "vylepší".:D
Ještě bych měl doplnit, že Dacia na tom nebude dobře celkově s korozí, nátěr před Kataforézou ochranných míst kolem spojů i tam, kde se nedostanete teď a na spodku auta je z výroby ruční a na tenko a nepoužívá stejné normy zinkování na montující díly jak Renault, atd. odvážím se říct, že to je pouze na karoserii a kataforéza je v poho, takže asi dodatečná ochrana proti korozi vhodná a hlavně dutiny budou past. :(

17.02.2014 | 20:16:59 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Panebože!! Už zase?!...:(((

18.02.2014 | 00:24:00 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Ano už zase. Ty jako borec co tu píše nesmysly. 01.07.2012 | 23:13:23 | Eee | 85.237.227.* pak si taky i odpoví sám hned na to. Jako kdybys tu recenzi psal ty sám. Nějaká porucha u Tebe asi bude že.
To samý i Luke20, v této recenzi je vidět naposled i s touto IP adresou a hned znenadání se objeví nový stejně závislý anonymní týpek, který tu neustále připomínkuje, a který má totožné zkušenosti s Peugeot 406 a dalšími vozy a stavba vět, naprosto shodná.

18.02.2014 | 11:15:33 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastík, absolútne netuším o čom točíš, či táraš. JA sa zásadne podpisujem, ak zabudnem, je tam MOJA adresa, ale: VŽDY píšem IBA o autách ktoré som mal, vlastnil, riadil, vyskúšal mal požičané a xxx možností...t.j. skúsenosti odvodené z praxe.

Reagoval som na Tvoje reči, kde opäť rozoberáš nejaké pozinkovanie, či náhradné diely a podobné nezmysly. Dík, aj ked pochybujem, že pochybujem, že pochopíš,..

18.02.2014 | 12:35:07 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Ano je toho tady nakydáno a taky jsem součástí, neboť tato recenze stojí za starou bačkoru.
A kritizuješ Dustera s Terranem. Když historie byla natolik spojená, že Nissan spolupracoval s Renaultem už hezkou dobu. Zajímalo by mě jak je možné, že ARO a Nissan měly čátečně podobnou mechaniku čtyřkolky už v dřívějších dobách. Ovšem průjezd ARO Oproti Nissanu měl lepší díky nižší hmotnosti o cca 350kg a víc podle motoru. ARO zvládl přebrodit až 60cm. Lada Niva až 80cm, takže jsem se splet Niva byla v tomhle nejlepší. Terrano jen 35cm stejně jak teď Dacia Duster, Ovšem opět je Duster lehčí, takže opět evropa v brodivosti vítězí. Mimochodem X5 dokáže až 50cm i když je to těžká kráva, holt nesmí se propadnout hlouběji než to číslo a to je dost snadné s dvoutunkou. Co se týká úhlů a nájezdů, to je otázka úprav na autě a to stačí i přehodit na drapáky.
Jinak mám na mysli Rumunské ARO, pravého předchůdce Dacie Dustera. Né české či polské či jiné východní co měl motor nevím odkud.
A protože jsem musel hledat tvou reakci a čekal delší větu, tak jsem šel po tvé IP adrese.

Tak si vyhledej cos tu psal a chytni se za hlavu co tu píšeš v jedný recenzi i když rok staré příspěvky.
Jsi měl napsat hned, že sis dělal prdel a žes tu recenzi vymyslel TY nebo jsi o půl noci náměsíčný a nevíš co děláš?

Mimochodem cos tu psal, tak schválně jsem se díval a skutečně ty 3cm ramena co popisuješ jsou z x-trailu a quashquaie. Ale jen ty tenké tyčky tedy stabilizátory vzadu, o poloosách nevím, to tu spíš potvrzuje někdo jiný, že vzadu jsou shodné z Nissana, možná ano. Zadní náprava vypadá jinak, tak nevím jak se to těm rumunským inženýrům povedlo používat skoro stejné výměnné prvky jako má X-trail, ale jen ty tenké 3cm kosti vzadu na stabilizaci plus ty drobné věci.

Ale jinak rumuni jsou tedy přeborníci, skládat již použité díly z jiných aut různých tříd a taky s tolerancí milimetrových rozměrů si nelámou hlavu. Ale je to pořád lepší, než naši co skládají díly z auta nižší střední třídy a pak z toho dělají střední třídu!
Z pohledu například Rakušáka,Francouze či Španěla je ŠKODOVKA a DACIA to samý heblo až na to, že Škoda je pozink.

19.02.2014 | 06:55:02 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: řeknu co vím

eeee, svlastik, musím sa zahryznúť do klávesnice, aby som Ti nepovedal, že si eee cvok. NIKDY som žiadnu recenziu nevymýšľal, mám tu 3 recenzie, na 406, 607, Primeru. Tak už toľko netrep a tie báchorky o Aro, teorie o pozinku, spoločných dieloch a neviem čoho, si niekam strč.

Ak si konečne !! kúpiš normálne auto a nie z vrakoviska, tak Ti bude úúúplne jedno, aký diel je z akeho vraku/ u mna sú všetky autá iba vraky/raz budú určite...:) skoro všetky/

A to o tej kritike Dusteru s Terranom.., tak to som vôbec nepochopil, alebo naozaj trpíš poruchou vnímania textu. Pretože Duster obhajujem a chválim, za tie peniaze nie je čo riešiť, ale , ech , čert Ta ber.../

19.02.2014 | 08:02:02 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Taky se domnívám že 99% diskutérů vůbec nezajímají rady samozvaného odborníka přes autovrakoviště.Pochybuji že se někoho detailně zabývá myšlenkou z jakým jiným autem má stejné tyčky-kosti,díly náprav ,ložiska,kola a potom nakonec volant ,stěrače a ventilky a další porovnávané nesmysly.Člověče jestli je tvou denní pracovní náplní prohrabování kovošrotů,večer prozkoumávání všeho co jsi kde odmontoval a našel (nikdo ti to nebere-každý se nějak živit musí)tak to už se není třeba podivovat nad tím jaké kokotiny jsi tady schopen ze sebe vyvalit.Je pravda že né všichni si můžou dovolit kupovat jen nové auta,ale neznám nikoho ať s ojetinou ,zánovním nebo zcela novým jakýmkoliv přibližovadlem aby řešil milióny problémů (které ani nejsou)jako ty.Pak se není čemu divit že to máš v hlavě jak to máš a patláš a prohrabuješ se v těch dílech a různých svých problémech jak slepice na skládce odpadů .Ty jediný máš svou pravdu ,ostatnich x lidí taky svou ale docela jiné názory .Na tom není nic divného,je ale docela nepochopitelné že za tvé názory se postavil málokdo,naopak skoro nikdo a tobě to né a né zapálit.Podle psaní a myšlení si myslím že IQ máš v pořádku ( to myslím vážně)ale někde silně zlobí"synchrony" jinak to není možné a na to už žádná pomoc není jen do"ústavní dílny" na opravu "vstřiků".Nakonec jen skromný dotaz?-že neopravuješ auta?že né!?že jen teoreticky,moc děkuji.

19.02.2014 | 14:26:02 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Hlavní je, že ceny vrakoviště jsem tady neuváděl v tak velký míře, že by sis to mohl pamatovat, to jen vy si tady honíte ega s ceníky z vrakáčů zvláště u japonských vozů. Na vrakáče jsem chodil především na Baworáka a koncern VW protože se mu s.aly nejen konstrukční prvky, ale také velice drahé spotřebiče, jako startér, altík, klimakompresor a jiná výbava atd. nejen Bosch! Tohle u japonce ani asijce zatím naštěstí neznám ohledně výbavy, ale co není může být! A taky jsem někde psal, že ceny polských NOVÝCH dílů jsou mnohem levnější než ceny použité šmelinářů z VRAKOVIŠTĚ na ten poměr opotřebenosti! Můžeš mi říct, proč bych vrakoviště víceméně v této době navštěvoval?
Jinak nejvíce jsem viděl právě u Nissanu jak se chlubí lidi kde co koupí za nějaký levný peníz hlavně použitý díl a taky mě bavily příspěvky typu rozebrání celého konstrukčního prvku a výměna opotřebené gumové části dílu. To si myslíš, že u evropana se tohle dělá? :D
Tak v nejchudších vrstvách.
O tom, že má stejné tyčky Dacia a xtrail,quasquai, tak s tím tady přišli mnohem dřív jiní, já to potvrzuji a opravuji se, že prvky z Clia nemá, nevěřil jsem tomu, ale je to fakt, sice částečně ale i tak.

A protože jsem chtěl najít člověka, od kterého jsem dostal divnou pobožnou narážku, při hledání správného příspěvku k reakci jsem se celkem pobavil, přispěvatel IP adresy 85.237.227.* se doznal k tomu, že napsal tuto recenzi a ještě si sám se sebou povídá. :D
Jinak co se týká koroze. Normální diskuze, každýmu vadí koroze. I když jsou lepší technologie, také jsou i agresivnější technologie pro úpravu povrchu místních komunikací. Buďme rádi, že např. letošní zima se obešla zcela bez soli, max. týden.
Korozi na autech už neuvidíš, s korozí tě oficiální STK pošle domů bez známky.

19.02.2014 | 19:35:50 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

S tím posíláním domů z STK kvůli korozi to asi nebude tak žhavý spíše záleží na rozsahu....

19.02.2014 | 19:50:50 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Ty kretén, napíš dminovi a opýtaj sa,tuto recenziu na Dustera som nepísal !!

Daj sa liečiť, magor jeden. Konečne som pochopil o čom splietaš. Cistý prípad pre cvokára.:(, niečo neskutočné.

19.02.2014 | 22:50:20 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Tak hele, já si s adminem netykám jako tvoje pokusy (aliki atd.).
Za další mě to ani nezajímá, ze které IP adresy vyšla recenze. je to kolektivní TEAMOVÁ záležitost.
Nejsem slepý abych si nevšim, že se jedná o nějaký ATR TEAM!
Také je to stejně napsané jako příspěvek IP Tvé adresy. A navíc kdyby ta IP adresa napsala důležité slovo, dalo by se ještě diskutovat.
Např. také jsem se účastnil testů Dacia,….

ALE TOHLE NIKDE NEVIDÍM!

Tohle je jasný neoddiskutovatelný fakt, že ses prostě doznal žes byl součástí právě ATR TEAMU. nevidím nikde jednotlivce autora. Začít první slova. „TAKŽE! OSOBNĚ SOM SA TEJ JAZDY ÚČASTNIL…“
Né já, ale ty bys mohl být politik, lhát jak tiskne a ještě když se na to příjde, tak zapírat jak to jen jde. Však urážlivý slovník na to máš, aby ses vyrovnal nadávkám ve sněmovně. Mečiar by byl na Tebe velmi hrdý!
Já slovensky velmi dobře rozumím, také i psanému textu!

20.02.2014 | 06:39:54 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Svlastik, Ty šašo úbohý, recenziu na Dustera som nepísal, žiaden ATR tím nepoznám, tak si už zapíš za uši! Bože, ked takému hoviadku dajú fízli VP..., tak táto republika je v p..i.

20.02.2014 | 08:30:06 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Vlastíku nerad ti do toho kecám ale víš kolik IP začíná stejně??
Tady máš třeba výpis společnosti Orange.SK kolik jejich IP začíná na 85.237.227. db-ip.com/all/85.237.227 moc jich není že? tak najdi Luboše:D.Navíc dle nekompletní IP adresy nemůžeš na 100% někoho identifikovat.

A pokud tě tvůj instinkt vede právě kvůli tomu že ty příspěvky jsou psány Slovensky tak možná víš už proč.

20.02.2014 | 14:11:39 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Hele milý Luke20, vy jste dvojka k pohledání! Ty už by ses měl TAKY konečně podepisovat!

20.02.2014 | 14:54:47 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Detektive myslím že kdo se kam podepisuje a jak je čistě jen na něm:) myslím že důležitější je to jak sem něčím přispěješ.

A když to vezmu z této stránky tak asi 99% těch co se chodí pravidelněji a to počítám i sebe si nemají co vyčítat:D a ty už vůbec ne.

20.02.2014 | 15:08:15 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Vlastíku ty jsi fakt případ:)můžu říct že za život jsem narazil na spoustu lidi a se spoustou lidí jsem se bavil o autech ale nikdo se na to nikdy nedíval z takového úhlu pohledu jako ty!A to do toho počítám i automechaniky kteří to co ty vidíš v katalogu a pak o tom píšeš eseje a dramata vidí denně v některých případech i desítky let ale možná v tom je ten háček.

Možná by pomohlo koupit si pořádný auto který po tobě třeba pět let kromě oleje a podobných věcí nebude nic chtít tím pádem nebudeš mít co řešit nebo v horším případě je to šílenství které nemá s auty ani co dělat:)

Věř tomu že pro velkou většinu lidí je celkem nepodstatné jestli nějaký díl jeho auta je totožný s jiným modelem apod.pokud to prostě funguje tak není co řešit.A neustále rozebírat korozi,třídy oleje způsobem že se dostaneš až k rozboru ropy:D je opravdu až absurdní.Všechno dramatizuješ a zbytečně rozvádíš až nevím kam a pak se divíš že na tebe každý negativně reaguje protože občas pro běžného a řekl bych i náruživého motoristy jsou to informace zcela nepotřebné a až zbytečné.

19.02.2014 | 14:59:13 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

ochranny nater pred kataforezou???????? tak to bude asi svlastik trochu mimo nie??? myslim ze kataforeza sa robi ako prva a az potom vsetky ostatne natery a nastreky. ci???

10.06.2015 | 22:20:19 | ja  | 217.42.125.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Vlastíku Duster je na platformě B0/Logan tím pádem má totožnou přední nápravu s Loganem a Sanderem jen více zesílenou a zadní náprava v případě 4X4 tvoří víceprvková náprava z Nissanu Qashqai.

Takže pochybuji že při tomto kroku se někdo radil s Rumuny....:)

17.02.2014 | 15:30:13 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: řeknu co vím

Všiml jsem si už, že na "kolemjdoucího" máš docela přehled. Ten "intercooller" pobavil i mne, reagoval jsem spíše na svůj starý příspěvek, kde jsem uvedl, že je to z Terrana (věděl jsem, že je to z nějaké starší nissanácké 4 kolky, ale nechtělo se mi to tehdy hledat).

12.03.2013 | 11:05:30 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Duster

Ahojky,
souhlasím, že podle testů je průměrný, ale jinak, aby byla tak nízká cena, musí se někde ušetřit a to v tomto případě je na úkor bezpečnosti, crash testy propadák, tak raději nebourejte.

18.02.2013 | 14:37:04 | Milan  | 77.104.235.* Reagovat

RE: Duster

Jak to tak čtu, tak autor je zřejmě účastník crash testů...nebo se pletu? Pokud je to propadák, jak píšeš, můžeš být konkrétnější a napsat přesný údaj a odkud jej čerpáš? Díky. Žvástů kolem bez jakýkoliv podložených údajů je tady milion až je mi už z toho na nic...

28.03.2013 | 18:28:04 | tomáš  | 31.222.8.* Reagovat

RE: Duster

Tady to máš, ty tukane...

www.autoweb.cz/dacia-duster-crash-test-euro-ncap/

29.03.2013 | 19:28:05 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE: Duster

Sice mi ten odkaz neotvorilo, predpokladam, ze Duster je straaaasne, ale straaaasne maaaalo bezpecny..:)
....
Iba hrdinsky anonym nadava inym, pricom nevezme do uvahy CENU a hmotnost SUV...
Podla tohto je aj hociake ine lacne auto totalny,ale totalny zivot ohrozujuci crep.

Porovnavaj porovnavatelne, ine SUV pod 300.000 ,- nezozenies, za kazde "bezpecnejsie" uz das 2-7 nasobne viac.
a urcite je duster bezpecnejsi ako legenda Lada Niva..., ktora je rovnako lacna, aj ked v terene ovela, ovela lepsia....

30.03.2013 | 07:04:50 |   | 85.237.227.* Reagovat

RE: Duster

Podle starý metodiky by dostal duster s přehledem pět hvězd.Je to samozřejmě ošulený,ale na úrovni minulejch generací suv.Lepší je duster než kolíně a jiný mini,že jo Stando.

30.03.2013 | 08:01:45 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: Duster

Nesrovnával bych dustera s kolíňaty, spíš bych se držel stejné třídy. Jinak bys moh říct, že kolíně je bezpečnější než motorka a měl by si pravdu ale nějak nám to nesedí ve třídě.

30.03.2013 | 09:44:18 |   | 89.102.162.* Reagovat

Toto auto stojí 17000 éček?

Tomu teda nevěřím, tak jako nevěřím tomu, že se najde někdo, kdo to za to dá.

18.01.2013 | 21:49:54 | Walter  | 37.188.232.* Reagovat

RE: Toto auto stojí 17000 éček?

Ked na to nemas, nekupuj... Za 17.000 je to super cena.

18.01.2013 | 23:31:59 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

Skúsenosti spokojného majiteľa

Toto, čo tu tento ,,odborník,, napísal nebolo nič iné ako pokus potopiť toto auto. Načo do neho vôbec sadal, keď nemal v
úmysle objektívne hodnotenie auta??? Ja mam Dustera už skoro dva roky a okrem toho, že je interiérovo skromnejšie zariadené som na ňom nebadal znaky nespoľahlivosti a jazdné vlastnosti sú tiež dobré. Záverečné porovnanie s Mercedesom??? Pán by sa mal spamatať a uvedomiť si, že by sem nemal písať podobné a nezmyselné hodnotenia. Ďakujem

16.01.2013 | 09:44:32 | Rado  |  Reagovat

RE: Skúsenosti spokojného majiteľa

Nač ty emoce? Každý normální člověk snad chápe, co je to tu zač a "potopit" auto recenzí na autorecenze.cz FAKT nejde. Nebo mi chceš říct, že si kupuješ auta podle toho, co se o nich píše tady?

16.01.2013 | 11:20:17 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Skúsenosti majitela Dustera.

Autor bol predpojatý už vopred. Jeho cielom bolo dokázať, že to je zlé auto. S takýmto prístupom by polahky dokázal, že zemegula je rovina.
Ja mám Dustera 4x4 dízlaka asi 1,5 roka, mám najazdené 35 tis km a som s autom stále spokojný. Mne pripadá jazda v meste pohodlná, v teréne, kam sa ja dostanem, jazdné vlastnosti super a navyše je pomerne úsporné na spotrebu. Jazdím väčšinou po Bratislave, ťahám s ním loď a chodím na chalupu, na detvianske lazy, jazda v kopcoch cez lúky. Takže viem porovnať ako som trpel s predohrabom. Pre bežného šoféra ktorý jazdí v tzv. strednej, alebo nižšej strednej triede je to dobré auto.
Na margo porovnávania s inými SUV a toho ťahania z 30 cm snehu. Pred mesiacom som bol pri Karloveskom ramene. Bol nízky stav vody a chlapík s Kia Sportige 4x4 sa išiel aj so svojim autom fotiť na blatový breh - dno ramena. Bolo pekne posypané opadaným vŕbovým listím, jednoducho krása. Horšie to bolo s výjazdom, auto hrabalo, prešmykovalo a dopredu ani centimeter. Takže nakoniec ja, starý chlap s Dusterom som ho ťahal na obyčajnom lane, s tým chcípackým motorom a rýchlou jednotkou. Vytiahol som ho na prvý krát, bez jedného podšmyknutia. Jeho autu som predtým lopatou odhrabal blato spred kolies a spravil som nájazdy. V blate sme boli zaborený asi na celý profil pneumatiky. Za svedkov mám členov lodenice KVŠ Karlova Ves.
Istotne sú lepšie, kvalitnejšie a terénnejšie autá. Naša sloboda je obmedzená našimi peniazmi a tak každému čo jeho jest. Chodobe chudoba a bohatým luxus. Nech sa s ním zadrhnú.
A ak budete štvorkolku Dustera ešte raz ťahať z 30 cm snehu, tak sa prosím nenamáhajte a poradte šoférovi, nech si vypne ESP . To stačí a môže kludne on ťahať vás.

16.12.2012 | 12:31:00 | Walibuk  | 188.112.100.* Reagovat

RE: Skúsenosti majitela Dustera.

velmi pekne napísané...

06.01.2013 | 12:39:32 |   | 88.212.36.* Reagovat

RE: Skúsenosti majitela Dustera.

..opravdu, velmi pěkně napsané :)..

28.03.2013 | 18:23:42 | tomáš  | 31.222.8.* Reagovat

Som vlastník Dustra

Dobrý deň. Ja už len čakám na recenziu, ktorú napíše autor tohto článku keď vezmme na skúšobnú jazdu na ten istý tankodrom takú ix-35-ku,sx-4-ku,jetiho. To bude prekvapený a poriadne čo "dokážu" tieto SUV-čka. Odporučil by som autorovy článku aby sa pozrel na youtube kde je veľa videí z jazdy terénom v Dastri. Hlavvne tie ruské videá sú dosť výmluvné o tom čo Duster dokáže v teréne a verte že tie autá rusi nešetria. Ak by sa o Duster trochu zaujímal nenapísal by takýto blábol zvaný recenzia.
Duster ma podvozok a náhon 4x4 z Nisanu x-triel a určite dokáže jazdiť okrem 2x4 a AUTO, kedy sa pripája zadná náprava keď to vyžaduje situácia alebo terén aj tzv. režime LOOK, kedy je "uzamknutý" náhon na obe nápravy v pomere 50/50. O tom že auto má ABS, ESP,dokáže pribrzdiť ktorékoľvek pretáčajúce sa koleso v teréne kvôli prilnavosti volá sa to tuším ADL alebo EDS, neviem presne ani písať nebudem. Určite o týchto veciach autor ani netusí. Len tak ďalej milí autor tzv. motoristický novinár:-) Jenoducho nemám slov.

12.12.2012 | 11:25:48 | benluben  | 195.28.88.* Reagovat

RE: Som vlastník Dustra

Myslím, že to do terénu moc nebude, protože to nemá redukční převodovku.Horší cesty a polní cesty bez problémů, ale terén? No nevím....

18.01.2013 | 21:46:30 | Walter  | 37.188.232.* Reagovat

RE: Som vlastník Dustra

Na převodovku prdět, to je na těžký terén do kopce, tak na co? A to se někdo s takovým autem určitě neodváží jezdit po terénu a když jo, tak sjede a objede kopec.
Důležitá je uzávěrka všech kol a elektronika jako je ASR pak obstará všechno sama, ta převodovka by tam byla na okrasu, když tam je elektronika. Když jsem jezdil po tankodromu, tak jsem na tu redukci zpravidla nadával a pomohla tam, kde je fakt mokro a prudký kopec, ale to auta neoplývali žádnou elektronikou, boční prokluz je náhražka uzávěrky, ale blbá, lepší je prostě origo, a protiprokluz je náhražka redukce, člověk se nestará. :)

19.01.2013 | 07:31:35 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Som vlastník Dustra

Tak dneska jsem tu mrchu viděl v akci na sněhu, možná že to nemá mechanickou uzávěrku(výhoda, protože některé auta se musí ručně nacvakat v kolech) ale točí se všechny 4kola a cena tohoto auta necelých půl mega a umí to věci jako i na 40cm sněhu pohoda v rovince do kopce jsem to neviděl jak se tam dostal, ale byl tam. Jinak naposledy jsem jezdil ve Vitaře, a myslím že to bude na tom trošičku podobně bláto a sníh, lehký auto, pokud to není šílený kopec tak úplná pohoda...

19.01.2013 | 14:41:18 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

NESMYSL

Byl jsem s kolegou na předváděcím dnu od Renaultu a můžu říct,že to co předváděli jezdci s Dusterem a Koleosem na zkušebním polygonu,tak mi těch aut bylo strašně líto.Kolega už Dustera vlastní,sice jen 4x2,ale měl jsem, možnost s ním už jet a řídit jej a jsem mile překvapen.Interiér není třeba řešit auto má vše potřebné,klimu,el okna,centrál a rádio do něj taky zamontujete,co víc si chcete přát.A abych ničil měl auto za 600 000-1000000 to opravdu nechci,abych se bál kdy a kde mi jej někdo ukrade nebo poškrábe?Duster se mi líbí a uvažuji o jeho koupě,jsem chalupář takže se bude hodit.S pozdravem Yettík

12.11.2012 | 10:26:54 | yettik  | 89.203.156.* Reagovat

zkušenost

Já s dusterem jezdím denně víc jak rok,mohu jen vyjádřit chválu,ač jsem žena-bez problému,spolehlivě,pohodlně.To znamená na dlouých cestách i na kratší vzdálenosti.Za dobrý peníz OK auto.......

28.10.2012 | 16:25:09 | duster  | 188.116.71.* Reagovat

Uzastna a 100% objektivna recenzia, jednoducho cele dobre ...

Taketo "recenzie" ma neprestavaju bavit... o vsetkom hovoria predajne cisla dusteru. Sikovnost dacie je v tom ze vyuzili medzeru na trhu a pekne na tom zarobili. Navyse duster narobil slusny rozruch, nakolko o dustry sa napisalo, nakecalo, natocilo tolko ako o CR-V, ASX, RAV 4, ... dokopy. Je zaujimave sledovat ako vsetci beru duster do "terenu" a snazia sa dokazat aky je neschopny. Vysledkom nakoniec je ze vacsina recenzetov (teda aspon tych co vedia nieco o autach uznaju), ze na SUV zvlada duster teren slusne. Rovnako ako nikdy nechybajuca hlaska o "lacno vyzerajucom tvrdom plaste". Otazka je co caka inteligetny clovek v aute s pohonom 4x4 za nejakych 13 000 eur. Ked budem chciet krasny, dizajnovo dokonaly interier s kozou a neviem cim vsetkym este tak si kupim ferrari a nie daciu. Uz sa tesim na dalsiu skvelu recenziu, doporucujem zobrat taku ix35 a vyskusat jej schopnosti v terene a uz vidim toho nadseneho predajcu ako ti cely rad hovori "podme vyskusat prebrodit ten potok". -- pre inspiraciu youtube.com/watch?v=1T6psOCTxX0

12.08.2012 | 15:57:05 | Luboss  | 188.123.104.* Reagovat

Dobrý den,
se zájmen jsem si přečetl Vaši recenzi, kde Dustra v ceně 17 000eu poronáváte s vozy značky Mercedes nebo Grand Cherokee asi za podobnou cenu :-)) Nebyl jsem u testování, které popisujete, ale i tak lze trochu pochybovat o jeho objektivitě.
Vezměme například Váš výrok, o "extrmne nízkom podvozke". Tak tedy Duster 210mm Grand Cherokee vybavený systémem Ouadra-Lift (tj vzduchovými vaky) maximálmě 269mm. Tomu pak odpojídají i údaje o nájezdových, přejezdových a ojjezdových úhlech, Duster z prodejny 30, 23, 36 a Jeep po demontování předního spoileru 34 23 27.
Dobrý den.

04.07.2012 | 11:15:47 | kolja  | 195.47.24.* Reagovat

Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

P.S. Neverím,že by Ti to predajca pri rozume dovolil...,vraj na otestovanie do terénu...!!?xa-xa,hlupáčik.

Kaleráby dávaj iným a aj slovenčinu sa douč.

28.06.2012 | 20:53:01 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Recenze se zdá být opravdu jednostranná a taky se mi nezdá, že by dealer dovolil někomu, i když šlo o zkušební vozidlo, si s novým autem takhle "pohrát" a že umřel motor po 20 minutách, tak to se sice mohlo stát, ale i přes známou "kvalitu" těchto 1,5 dCi, asi by nešlo o standardní projev každého tohoto motoru, ale vadný kousek. Mám na Dacie svůj názor, jsou to hnusná a levná auta, která asi splní povinost Vás někam dovézt, ale to je vše. A Duster vypadá zezadu jako hnusná Lada Niva, která ve své době byla hezká a měla šmrnc, ale to řádila v Návštěvnících před 30 lety:-) Navíc nevím, komu tady to auto dokáže konkurovat, pokud někdo hledá jen trošku kvalitu a požitek z jízdy a nemusí za každou cenu šetřit každou kačku a chce mít z auta taky radost, tak jde určitě nakoupit někam jinam

29.06.2012 | 10:12:58 | r  | 164.3.252.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Až na to, že tá Dácia má podvozok z Nissanu...,:)) a za tú cenu... je bezkonkurenčná.

Nehovoriac o tom,že má NAJMENŠIU stratu ceny ako jazdená...

29.06.2012 | 10:35:48 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Tak určitě záleží na kupci, co od toho čeká, pro mě je to hnus a Dacia, takže Nissan to není ani náhodou :-) A z jakého modelu Nissanu to má podvozek? Měl jsem kdysi Micru, r.v. 1998, úžasné auto(ve své třídě), fortelně udělané, motokára, ale to už je minulost, taky trochu Nissanu po spojení s francouzem, bohužel

29.06.2012 | 10:41:43 | rostic  | 164.3.252.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Podvozkové skupiny jsou ze starého Terrana, motor renaulťácký bleeee, osobně si myslím, že průchodnost lehčím teénem bude lepší než třeba u Yettiho, ale jinak výbava ,interiér a to plato vzadu fakt děs.

29.06.2012 | 13:28:34 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Zdá sa mi že podvozok nie je z terana ale z qašqaia.

29.06.2012 | 14:53:32 |   | 178.41.155.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Eeeeeeee, na beton Terrano. Možná, že má Quashquai stejný, to netuším, ale původně to pochází z T.

29.06.2012 | 15:47:32 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Staré Terano 3.O V6 máme v rodine..,takže na 1000% to nie je z Teranna,lebo ten má skutočný podvozok do terénu:))

A ani by sa do Dacie nezmestil.

Jeto z "Qaškaja",neviem sa to presne píše, preto úvodzovky.

29.06.2012 | 20:36:14 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Není převzat komplet, ale pouze některé skupiny (např.systém 4x4), stačí se zeptat prodejce:-)

30.06.2012 | 05:44:35 | Vašek  | 109.80.159.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Jestli věříš bezmezně prodejci a navíc špatnýmu tvoje věc,ale opět a už poněkolikátý se mýlíš.Nápravy jsou daciácký a tenhle systém se používá u víc nissanů i třeba u qashqaie a je naprosto diametrálně osdlišnej od terrana.Terrano má buď pohon samotný zadní nápravy nebo obouch a navíc má uzávěrku a duster jede na předek a přiřazuje se elektronicky zadek.

30.06.2012 | 10:00:40 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Přesně tak jak píšete. Podvozek je z qašqaje - je to úplně stené a elektronika pohonu 4x4 je z X-Trailu.
Byl jesem na předváděcí jízdě ( asi 40 minut ) a musím uznat, že jsem mile překvapen. Průchodnast terénem velmi slušná ( bylo nasněženo a +2stupně)a z pooraného pole, kde jsme se s předváděcím technikem otáčeli, jsme vyjeli velice lehce.
Jde o to, co očekáváte od tohoto auta a nechápu tyto rádoby odborníky, co si tu hojí své EGO, co tímto špiněním chtějí dokázat

12.03.2013 | 19:11:34 | Petr  | 178.72.224.* Reagovat

RE: Hlúpa "recenzia" , žeby konkurencia?:))

Toto moze napisat len ten co Dustera este nazivo ani nevidel. Niektory ludia nemaju ani tusenie o com hovoria, a len blnu tych co sa chcu dozvediet objektivne informacie. Jazdil som na Dusteri a chcem ci ho aj kupit. Za tu cenu velmi dobra stvorkolka, kto na lepsiu nema nieje co riesit.

29.12.2012 | 07:11:21 | peter 4x4  | 91.229.28.* Reagovat

RE: Hlúpa

zdravim ,chcem si kupit dustera a preto som navstivila tuto diskusiu ale k veci nepoznam to auto a zajtra sa vyberiem si ho kuknut z blizka ale nie preto pisem toto auto si chcem kupit na pracu doma mam dva mercedesy c 220 a glk a mozem povedat ze som mala to stastie narodit sa do bohatej rodiny a to este za kumunistov tak v skratke jazdim v mercedesoch od plienok a ako plyne cas tak zistujem ze kvalita aj tak drahych aut ako je mercedes ide do ha......jzlu s prepacenim tak nechapem kdo ocakava od lacnejsieho auta aj to co neponukaju milionove auta .... namiesto nejakej kvalitnej info. my to tu pride ako na mileticke v ba a este nieco na margo toho niekolko krat hnusneho komentu a utach sa dost vyznam a poznam skoro vsetky znacky a vela aut som aj vyskusala od priatelov lebo mam velku slabost na auta tak ze kazde co vidim alebo vyjde nejaka novinka nie vsak hned ale idem ho vuskusat od najmensich po dodavky ale s hnusnym autom som sa este nestretla :o)))) akurat s hnusnymx ludmi pekny vecer prajem

01.10.2012 | 20:58:46 | janet  | 194.228.32.* Reagovat

RE: Hlúpa

Velice rozumný názor,bohužel rozum ve většině příspěvků chybí.Duster 1.6 16V ARCTICA plus nenahradí Luxusní ani Teréní vozy ale je to rozumný kompromis za rozumnou cenu

15.02.2014 | 11:14:45 | pulz  | 37.221.245.* Reagovat

Ono člověk nesmí moc věřit všemu co se kde říká.
A jinak z čeho soudíte to hodnocení například...spolehlivosti,náhradních dílů atd.???

Navíc se podívejte na Nissan Navaro a další co tady vypisujete.
Tohle je běžné osobní auto..co si v běžném terénu poradí.
Ale asi ne na nějaký tankodromy apod.
A co jsem tedy viděl videa nikoliv reklamy, tak i v celku dle mě obtížném terénu to celkem zvládala.

28.06.2012 | 03:26:06 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

re

hmm že by to bolo SUV? porovnávať Duster a Terrano 2? Skus ho radsej porovnať so Škodou Yeti budeš bližšie

28.06.2012 | 06:10:23 | Rozum  | 87.244.233.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

Když jsme se podobným způsobem podivovali nad hodnocením Chevy AVEO majitelem, tak jsi, mimo jiné, vypotil třeba tohle (doslovná citace z Tvého příspěvku) : Pravda že to hodnocení dává člověk..dle jeho pocitů na konkrétní auto.Nejlepší značka uvedená není protože ne všichni mají stejné názory.A jak má člověk vědět jestli má komfort sedm nebo osm.Když na světě jsou tisíce aut...
A navíc na hoře je (HODNOCENÍ VOZIDLA AUTOREM)a autor není povinen tam psát hodnoty..někde z časopisu, že ti uvádí to a druzí zase něco jiného.Ale čistě jeho pocity a zkušenosti..autor nikdo jiný. Konec citace.
A najednou jdeš proti svým slovům a podivuješ se nad hodnocením autora recenze. "Je to přeci jeho právo Millesi", řekl Edvard II. :-D

28.06.2012 | 09:20:40 | Kolemjdoucí  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

Pravda je, že asi těžko může hodnotit provozní náklady a náhradní díly, když to vozidlo nevlastní...

28.06.2012 | 15:02:11 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

Proč by nemohl? Ceny dílů i servisních úkonů jsou veřejně dostupné. Na to ještě nemusím auto vlastnit, abych si udělal obraz o ceně servisu a ND. Než si něco pořídím, tak to zpravidla bývá ta první věc, která mne zajímá. Navíc dle Lukeho20 má na to jako autor recenze právo. Nebo ne?

28.06.2012 | 16:44:00 |   | 84.42.241.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

Právo má určitě mě jen zaujalo,že během možná jednoho dopoledne zjistí spolehlivost apod.Já jsem už jednou psal jak to beru já, to hodnocení.Ale jen se ptám dotyčného jakým způsobem došel na ty věci za tak krátkou dobu.
Takže vaše rejpavé dotazy si nechte od cesty.:))

28.06.2012 | 17:13:28 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

To nemôžeš vari myslieť ani zo srandy..:)

Vari Ti niekto niekedy v servise ZARUČI aké budeš mať náklady?!

Kúp si konečne prvé auto a zbadáš sa..:)

28.06.2012 | 20:55:54 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

No dobře...ale těžko asi zhodnotí spolehlivost a ceny dílů během jednoho dnes na tankodromu.

28.06.2012 | 17:10:02 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: Luke, Luke, nevidíš si do úst.

Luke,to nerieš, to nie je recenzia, ale "blábol" hodný novinára Speedu,či Autocaru, Motor-und-sportu a podobne..:)

28.06.2012 | 20:58:17 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Nevěřte recenzentovi ani slovo. Duster zvládne v terénu dost. Nevím kde vzal tester blábol, jinak se to nazvat nedá, že mu vadily při nájezdu plastové nárazníky. Jsem přesvědčen, že si neprostudoval technické parametry uvedeného vozu. Pokud bude v terénu nájezdový ůhel vetší než na jaký je vozidlo konstrukčně uzpůsobeno logicky to nemůže zvládnout. V Dusteru jsem jezdil jak v terénu tak po různých komunikacích a vždy se choval perfektně.
Ve srovnání s ostatními vozy Yeti, i35, SX4, atd. v terénu jasně vítězí. Ještě bych rád věděl adresu toho tankodromu.

28.06.2012 | 21:23:59 | georg  | 84.21.119.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Ono recenzent si auto zobral niekde kde sa dá šantiť tak s mercedesom G lad roverom defenderom a pod.... a cuduje sa ono ta dacia za pár korún na počudovanie nejazdí tak ako of-roady s rámom a uzávierkami diferenciálov uspôsobené hlavne do rerénu. Ak nabudúce chce urobiť lepšiu recenziu odporúčam mu zobrať ten nissan terrano a ísť ho porovnať s päťkovým BMW na diaľnicu - však keď to má 4 kolesá prečo by to nevedelo jazdiť po ceste?????

29.06.2012 | 07:36:21 | Rozum  | 87.244.233.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Takze!osobne som sa tej jazdy zucastnil a pravdupovediac som ju aj naplanoval kedze ako bolo spomenute uz mi liezli krkom vsetky tie reklami na poslednych stranach offroad magazinu a pod. A keby vyrobca neprezentoval tuto rumunsku dzadu ako offroad tak to ani neriesim.A akurat mi bolo luto tych ludi co im na to skocili a co som ich v zime vytahoval s 30 cm snehu s ich bezmocnymi offdustermi. A hovorte si tu co chcete mi sme len napisali svoju skusenost a nazory.A co sa tyka toho podvozku tak si myslim ze keby sa nan postavilo terrano tak sa asi zlame... Pretoze ramena s priemerom 3cm a poloosi ako palec by som cakal skvor na nejakom seicente a nie na offroade na nezaplatenie..no a k tomu,ze to auto najmenej straca hodnotu sa mi ani nechce vyjadrovat pretoze taky drost som este ani nepocul.(jedine ze by si ho mal zakonzervovane v garazi:)).

01.07.2012 | 23:13:23 | Eee  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

O tom, že Duster je tereňák snívaš asi iba Ty...:), KEDY výrobca a KDE píše, že je to čistokrvné auto do terénu?!

Najprv si porieš svoje logické myslenie..., potom tu tlač kaleráby.

P.S. O tom najmenšom strácaní na hodnote si ešte asi nepočul, ale predstav si, NEMCI to samotní vyhodnotili ako auto NAJMENEJ strácajúce cenu..., čo je celkom logické, lebo auto kúpis za 17.000 EUR, pobeháš 2-3 roky a predáš aj o polnoci za 10.000, ani sa nedostane na pľac v bazári...

A teraz si predstav, že by si si kúpil takú X5..., nákup za 84.000 eur v 2007, predaj za 22..., v 2011.../osobná skúsenosť, ja som našťastie ale kupoval, asi by ma porazilo toľko radosti z takeho súúúper predaja:)).

Mimochodom, Tvoje tvrdenie, že "ak by sa naň postavilo Teranno, tak sa asi zláme...:"..., videl si voľakedy auto aj zblízka?

02.07.2012 | 01:27:05 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

A este som chcel dodat,ze napriklad jeepy compas a grand cherokee su prezentovane ako ciste SUVcka a na Off triali v L.lucke a v Cadci boli k dispozicii na testovacie jazdy na motkrosovych tratiach a nikto sa nad tym nepozastavoval a to duster Grandu nesiaha ani po clenky.No a s toho co som s nim zazil mozem s rukov na srdci povedat,ze to iste prejde favorit s lepsimi gumami.A niesme ziadna konkurencia a ako sme napisali tak sme vsetky zavaznejsie prejazy obchadzali takze sme nesli ziadny extrem,ktory sa jazdi v pohode s "oramovanymi Offmi".

01.07.2012 | 23:21:17 | Eee  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Veru, nikto sa nad tým nepozastavoval, iba Ty sa tu čuduješ....

02.07.2012 | 01:28:41 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

bože vy tu miešate hrušky z jablkami čiže Suv z Off road,ešte v časoch čo sa vyrábali správne Off roady- patrol,pajero,terrano,cheroke,vitara,land cruiser,uaz a pod.toto boli autá ktoré sa nezľakli ani ťažšieho terénu (samozrejme taký patrol,pajero,uaz aj veľmi ťažkého terénu)a dnes už aj také pajero "scestnelo" tak tieto autá sa nedajú porovnávať z dnešnými Suv x5,duster,R-koleos,mazda cx7,to sú len imidžovky a maximálne na poľnú cestu (predsa kto by škriabal krásny lak na aute za 2-3mil.)ak zoberiem patrol aj z roku 1985 tak x5-ke v teréne nedá žiadnu šancu,ale myslím terén a nie trocha rozblatenú poľnú cestu.

02.07.2012 | 15:08:24 |   | 178.41.60.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

přesně tak duster není off road ale polňačku zvládne dobře,tak že nechápu proč ho táhly někde na tankodrom mislím že recenzent je proti dusteru zaujatý a nevý očem píše

19.12.2012 | 15:51:56 | mirek  | 88.102.25.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Myrku misli !!

19.12.2012 | 16:27:39 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Kromě Mirka jsou tady další experti na i,y.Táhli-muži,táhly ženy?

19.12.2012 | 21:55:41 | D  | 88.102.67.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Gramatika sa berie inde, tu je o autach. tý najlepší mechanici píšu obyčajne strašne. Neviem, či by si chcel aby ti opravoval auto profesor slovenčiny, či češtiny, alebo maník, ktorý vie čo tomu autu je.

19.12.2012 | 22:45:38 |   | 178.143.191.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Co s tím má společného mechanik?No když už je tady,co mu tedy bránilo aby se naučil na základce pravopis bez podstatných hrubých chyb.Psát strašně znamená že to nejde přečíst ,nebo to první?K tomu aby to nebylo trapné při psaní a následném čtení příspěvku nebo komentáře zajisté nemusíš být profesor češtiny ,to snad uznáš.Když někdo napíše desetkrát v jednom komentáři že ti v servisu "dělaly" tak to opravdu nepotřebuje komentář,to není nepozorností.Může to ale taky být servis kde mechanici jsou ženy,to se pak omlouvám,vůl jsem já.Samozřejmě že na těchto stánkách se diskutuje o motorových vozidlech,to nikdo nikomu nebere ale některé výtvory jsou k zamýšlení pisatele sám nad sebou.Možná že takto někdo posoudí i tento můj komentář.To mi nevadí,k tomu tady ta diskuze je.

20.12.2012 | 21:16:50 | D  | 88.102.67.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Ten plural je svina..:).

Niekde pocas hodiny niekto zacul, ze po d,t,n,l....sa pise "y"..,ale dalej uz nedaval pozor.

Inak suhlas,aj forma,resp.pravopis dost napoveda o doveryhodnosti prispevku, ale garantujem, ze moj dvorny mechanik nenapise diktat na jednotku, no, asi ani "dobre",skor "dostatocne"...,ale auto opravi naozaj lepsie ako jeho exucitel slovenciny.

Niekto vie to a iny zase nieco ine a dohromady vedia vsetko...:)

20.12.2012 | 21:44:00 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

A na co potřebuješ dvorního mechanika ?Blbosti zvládnu sám,jinak se mi nic nekazí.Co máš za auto ?

21.12.2012 | 11:49:39 |   | 88.102.67.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Môj "dvorný" mechanik je maník, ktorý mi zachránil dosť veľa peňazí.., opravil "neopraviteľné"... a iba jemu DOVERUJEM.

Lebo ani taká výmena kotúčov, či platničiek nie je až taký jednoduchý úkon, ako sa na prvý pohľad zdá.

Preto ho nazývam "dvorným", ako výraz vdaky a uznania. Autá sú cez francúzskej, japonskej, po nemeckú výrobu.

Medzi nami.. Japonci sú najlepší, Francúzi sa držia silou vôle.., ale vždy sa zatiaľ dotiahli domov.., Nemec zastaví ako na ťažení v Rusku z ničoho nič, bez varovania, tvrdé, vrzgajúce, podobnej nekvality ako Škoda Octavia.., myslím vrzgajúci interiér..

22.12.2012 | 00:20:39 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Vvýměnu brzdových desek a kotoučů,pokud jsi trochu motorista a středně zručný zvládneš sám a troufám si říci že jsi schopen to udělat pečlivěji než servisman.Nepotřebuješ k tomu žádné speciální nářadí jen selský rozum.Nikdo se ti nebude prcat s důkladným vyčistěňím brzdičů a vodících ploch pro nové desky.Fláknout tam nové kotouče a desky po vzoru některých servisů s pomocí kladívka ,na to nepotřebuješ mechanika.Brzdit ti to ale bude v obou případech.Ve spoustě případů se ale omezená pohyblivost desek ve třmenu vymstí pískáním brzd při lehčím brzdění.Ty motorista zřejmě jsi(aspoň dle tvých komentářů)a pokud nejsi vyloženě kopyto tak v čem je problém ? A nebo si myslíš že ti to někdo udělá líp ? Bavíme se stále jen o výměně kotoučů a desek jak jsi nastínil.Pochopitelně chápu že ne každý má odvahu zrovna do toho se pustit sám,ale domnívám se že toto patří opravdu k nepříliš složitým úkonům.Takže ani na tohle někdo mechanika natoš dvorního nepotřebuje.Toho budeš potřebovat při výměně např.rozvodů nebo kuchání převodovky,to je pochopitelné,ale takovou výměnu např. termostatu snad taky nepovažuješ za svépomocně neproveditelný úkon.

22.12.2012 | 01:55:17 |   | 88.102.67.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Ked som zacinal jazdit, tak som si vedel vymenit aj lozisko na prednom kolese na mazde 626...,na ceste, vonku pred domom.., tak odxadzalo na tej strane, ze az hroza. Vtedy stalo cca 200 kcs, zvl presov..:):)

Ale: po case som prisiel na to, ze niet nad skusene oko profika. Ru nejde iba o nejake brzdy, alw o to, ze ja si NIKDY tak neurobim precizne a kvalitne vymenu, jasne, oleje a filtre neriesme, pretoze je nieco ine, ak niekto robi nieco 20 rokov dennodenne, ako ja raz za 2-3 roky.. Okrem toho popozera celw auto a najde kopec dalsich maluckosti, ktore si jednoducho nevsimnem, lebo auta neopravujem.

A tak, ako podla navodu nedokazem urobit operaciu srdca, radsej to nexam na lekara,rovnako by smw mali nechat urobit robotu tomu,kto sa jej rozumie.

Tyx par usetrenych korun za to naozaj nestoji..

22.12.2012 | 17:56:50 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

Kolik jsi dostal za tu recenz?
Nejsi náhodou prodejce JEEPu

12.03.2013 | 19:21:58 | Petr  | 178.72.224.* Reagovat

RE: ATR TEAM - to je čo?

v minulosti som mal 3 dacie bolo to na prelome revolucie.plus oldcita.ulakomil som sa na nisku cenu.kdo tie auta nezazil nevie co su totalne nekvalite auta.to sa neda vyjadrit.povedal som si vtedy dost.vzhladove ma laka duster ale po tych skusenostiach uz nemam odvahu.

29.10.2015 | 22:21:42 | janci  | 176.107.22.* Reagovat