Autorecenze Daewoo Tico 796/32kW - Super lacné auto pre Slováka. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Daewoo Tico
 
 

Recenze Daewoo Tico Tico PM
“Super lacné auto pre Slováka.”

Autor recenze: bradialen (30 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:796/32kW Stav km při koupi:114 000 km Stav km nyní:117 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 4,5 l/100 km Vloženo: 19. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 15 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Žiadne poruchy som zatiaľ nemal. Len občas trocha neskôr zapne ventilátor vetrania. Na strane spolujazdca ja samo pootvára okienko. Ide to hrozne ľahko. Keď som ho kúpil, malo úplne rozsypané reflektory, musel som ich zlepiť. Tieto sú celé plastové. Asi mali nehodu. Stále to išlo na sitič. Zistil som, že bolo našponované plynové lanko. To musí byť kvôli mechanizmu sitiča povolené.

Tiež som narovnával operadlá predných sedačiek, lebo boli skrútené. Zdajú sa mi byť príliž krehké. Ešte som vymenil termostat, lebo sa to vôbec nechcelo zohriať. Bol totálne rozbitý. Je k nemu zlý prístup, trocha som sa potrápil.

Mám v ňom novú batériu, ale počul som že stojí takmer 3000Sk, tak ma to trocha vyľakalo. Dúfam že vydrží dlho, veď pri štartovaní sa štartér ani poriadne neotočí a motor už frčí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kúpil som toto autíčko pre manželku na vozenie detí do škôlky, ale časom som si ho zamiloval. Mám 196cm a musel som skrátiť radiacu páku, lebo som nemohol zaradiť jednotku. Zdá sa mi, že sedadlá sa málo posúvajú do zadu. Keby sa dali ešte kúsok posunúť, sedel by som si ako kráľ.

Takto za mnou ostáva ešte dobrých 25cm a keď za mnou nikto nesedí mohol by som sa ešte posunúť. Jazdíme hlavne po meste, parkuje sa sním super, akcelerácia je úžasná. Spotreba v lete v meste 4L. Spotreba oleja žiadna. Korózia takmer žiadna. Autíčko je privezené z Bulharska z autosalónu. Nemá takmer žiadnu výbavu, ani zadný stierač. Vymenil som len brzdové doštičky, výfuk, sviečky a rozvodový remeň.
Menil som aj prasknutú nádržku na ostrekovač.

Bol tam zlý prístup ale išlo to v pohode. Keď som si pošteloval ventily, motor len tak švitorí. Som s ním veľmi spokojný. Sviečkové káble menil majiteľ predtým. Ešte odkaz pre potencionálnych majiteľov. Nedajte na reči šoférov s Bavorákmi, Hondami, Mercedesami ...

Len závidia spotrebu, poistku 2100Sk, lacné diely atď. Auto je na to, aby vás prepravilo z bodu A do bodu B. A je veľký rozdiel, či vás stojí pri tom 1 km 2,50Sk alebo 15Sk. A z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že Tico jazdí oveľa lepšie než Fabia, Felicia, Renault alebo iné podobné auto. Pomer výkonu a hmotnosti u Tica je 1kôň na 15kg. U 100koňovej Hondy je to 1kôň na 17 kg. Kto bude mať lepšiu akceleráciu? Ha Ha Ha. Tico vyhráva.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 15


Komentáře uživatelů k recenzi Daewoo Tico

Vložit komentář

Tico - veľa muziky za málo peňazí...

Mal som starý favorit a išiel ma užrať, 10l/100km bolo trochu moc. Zhoda okolností bola, že sa mi na favorite pokazilo palivové čerpadlo, a keď som šiel do predajne kúpiť nové, dal som sa v predajni do reči s predajcom, ktorý mi medzi rečou spomenul, že má kamaráta ktorý má daewoo tico a do roboty jazdí ako za darmo. Našťastie to bolo v dobe kedy som už bol rozhodnutý, že favorit musí isť preč, a rozhodne chcem len auto ktoré bude mať nízku spotrebu a nízku cenu. Začal som sa obzerať po ticu. Kúpil som ročník 1997, minimum hrdze, auto malo najazdené 102 tisíc, a motor je veľmi živý. Spotrebu mám pod 5l/100km a to jazdím prevažne v meste, ale som naučený jazdiť so super-ľahkou nohou z favoritu, netočím motor zbytočne do otáčok. Tico v ďaka svojmu hranatému tvaru maximálne efektívne využilo vnútorný priestor. Jeden môj kamarát ktorý prvý raz sedel v ticu mi povedal, že je prekvapený koľko miesta v tom aute je. Kamaráti neprajníci mi vraveli, aby som si nekupoval tico, vraj sa na tom v 20km rýchlosti zabijem. Stretol som chlapíka ktorý mi vravel, že bez škrabanca prežil čelnú zrážku v 80km rýchlosti v ticu. Mal som tico rozobraté a z prednej strany pod nárazníkom má deformačné zóny. Náhradné diely ma zatiaľ stáli nie viac ako na favorit. Servisovanie tica je zábava, netreba to odtláčať do špecializovaných servisov.

11.07.2018 | 20:17:59 | Ondrej  | 78.98.127.* Reagovat

Nechcem brať ti názor ale ja si myslím že to auto je akurát tak raketa do hrobu.... Ak je ti život milý, tak by som to auto vymenil za nejakého úsporného,bezpečného spoľahľivého japonca (toyota,honda,mazda). Môžeš jazdiť akokoľvek bezpečne, stále natrafíš na nejakého k.k.ta na ceste. Stačí, keď do tohto auta narazí nejaký namachrovaný dement s čerstvým vodičákom v audine či v bavoráku a z tica ostane kopa šrotu. pozri na YT ako dopadajú nárazy s Ticom

29.12.2016 | 21:18:39 | Horror  | 95.170.248.* Reagovat

tiiiiko..t

Kazdy kto toto auto ma alebo mal, vie svoje, ty ktory nemali maju plne usta hlupich reci, nezavidim vam vase mercedesi, bmw, nie sak si kludne berte hypoteku na auto, robte len na auto, citim s vami, ze na slovensku sa dnes meria postavenie v rebricku spolocnosti podla auta, tak ako velkost penisu, tak si to kupte a majta svoje velke gule, ale ja sa vozim po meste za ten peniaz luxusne a s radostou tankujem. Mam uz druhe a spokojnost v zime sa smejem bmwckarom a mercedesom ako sa smykaju na parkovisku, pretoze toto auto je do snehu neprekonatelne a to ste mali vidiet ako sa nasral zakomplexovanec v medvedi ked som ho v ticu obehol 150 na dialnici, ano 150, nemam tam chybu, hned ma musel obehnut dvesto a skoro ho vydrbalo v zakrute, jaj proste je sranda z tymto autom, bavim sa na vas, haha:-)

10.12.2013 | 16:22:16 | dano  | 89.173.215.* Reagovat

RE: tiiiiko..t

svata pravvda

14.01.2015 | 13:51:21 | maro  | 78.98.214.* Reagovat

zoštelovanie motora

potrebujem naštelovať motor.
motor má vysoké otáčky a stale ide na sitč.
ake su hodnoty na zoštelovanie rozdelovača cez stroboskop.

18.07.2012 | 21:04:09 | jano728  | 178.41.2.* Reagovat

autorovi recenze

Bradialen, ty jsi vůl. A to říkám já, majitel kolínského mini. A přísahám, že přes všechny superlativy C1, P 107 a Ayga nemám na Hondu Civic ani náhodou. A ani by mě to nenapadlo.

21.01.2012 | 22:05:03 |   | 89.102.164.* Reagovat

nikdy by som nebol povedal,ze budem majitelom tica.kupil som si ho kvoli robote,rozvazal som s nim pizzu.spotreba po meste vynikajuca,aj mimo mesta.bol som s nim uz asi vsade.dal som na neho uz 13 kolesa,trosku som ho spustil a sedi na ceste.aj ked vietoer fuka,ziadne problemy.

21.01.2012 | 12:57:06 |   | 85.237.227.* Reagovat

Ďalší rozprávkar trpiaci komplexami...

predtým majiteľ C1, teraz toto.
Neskutočne smutná recenzia.

29.12.2011 | 21:26:29 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Tico je pojazdna rakva

Ty nemas rad svoju zenu ked si jej kupil takyto odporny kram. Ano je to lacne ale preto lebo je to kus srotu. Modli sa aby na tom gepli nemala nehodu. Tento gepel ta spolahlivo zabije aj pri 20 km/hod.

17.08.2011 | 17:40:58 | joe  | 62.152.230.* Reagovat

ako možeš porovnávať taký zdrap s hondou civic ktorá patrí medzi naj autá na svete a tico medzi naj-horšie,to nieje ani auto ale poloauto ktoré ma zakázaný aj prívesný vozík.jazdné vlastnosti o ničom a ten vzhľad -humus trabant je oproti tomu krásne a poctivé auto.poznám 3 najhnusnejšie autá daewoo tico,opel agila,fiat multipla.

19.07.2011 | 21:00:53 |  Reagovat

dementolko:)

len tolko k tvojmu prirovnaniu 100 hp honda a tica ze co si ratal ten 1 kon na vahu aku vychadza tak ver ze honda by ta praskla aj na spiatocke lebo kone niesu vsetko v motore.. ale to by si sa trosku musel vyznat... take ze krutiaci moment ti nic nehovori? Skus si najst na nete co to je:) Good luck :)

19.07.2011 | 17:59:29 | Malkey Reagovat

To hej hracka

To hej je to hracka pre deti. Keď si mal predtým skodu 120 tak sa nečudujem že sa ti to auto páči. Asi si s ticom ešte nešiel po diaľnici, už pri 100 kmh má človek smrť v očiach a spotreba vysoko nad 6 litrov. Dobre viem čo sa deje s takým autom keď fúkal vietor - je to ako na hojdacke, v horšom prípade skončia v strome. A pripominam hmotnosť 800 kilo a žiadne airbagy či ABS znamená podobný naraz ako naraz na motorke. Ďakujem nemusím radšej použije MHD a pôjdem busom :)

04.11.2009 | 16:41:35 | Lotusak Reagovat

RE: To hej hracka

svata pravda

08.08.2016 | 15:26:20 |   | 95.170.248.* Reagovat

SPOKOJNOSŤ

Som tiež majitelom Tica a musím povedat ze som spokojný , auto je spolahlive a aj ND su za super cenu, vrelo odporucam vsetkym kto chce priblizovadlo do meste.

20.03.2009 | 22:33:08 | szilo Reagovat

oprava

ospravedlňujem sa všetkým majiteľom Hondy, bola to sranda. ale na 1,4 civicu to vychádza asi 1kôň na 13
kg, takže skoro ako Tico. musím dodať, že pri akcelerácii ho obmedzujú hlavne pneu, malá šírka spôsobuje preklzovanie aj na 2. prev. stupeň.

14.11.2008 | 22:00:03 |  Reagovat

zrýchlenie:-)

neberiem ti radosť s Tica,ani ti nezávidím spotrebu o ktorej píšeš,len jedno mi nedalo,záver tvojej recenzie je skôr dúfam recesia,nechceš mi nahovoriť že Honda s výkonom 100 ps sa ti díva na výfuk:-))) inak ešte pre tvoje info,pomer výkon-hmotnosť je veľmi dobré meradlo,ale neviem kde si zobral že 100 koňová Honda má pohotovostnú hmotnosť 1 700 kg:-))) môj bývalý Civic mal viac ako 100 koní a pohotovostná hmotnosť bola 960 kg...

28.04.2008 | 07:33:40 | kakafko Reagovat

Tico je hračka pro děti....

27.04.2008 | 22:22:27 |  Reagovat

tico?

Mám ho čtyři roky a jsem spokojen.Závady(kulový čep,kabely) za 1000Kč. Najel jsem 52000km většinou jízdy do 10km.Už jsem ho chtěl prodat ale nechá si ho žena protože nic tak úsporného a spolehlivého za ty peníze nekoupím.Na delší trasy spotřeba 3,3l!!!

27.04.2008 | 21:12:22 | bob Reagovat

Auto ci Tiko.....?

Si stale zivy, alebo uz do teba stihol niekto tuknut v 30km/h?

10.04.2008 | 00:17:53 | and Reagovat

RE: Auto ci Tiko.....?

keby ste netrepali kraviny,vy ste vsetci za komunistov jazdili na mercedesoch ze? ja som nabural s ticom celne 90kou s ladou a okrem nasilu spravenych troch stichov, mi nic nebolo

29.12.2011 | 13:50:26 | ondrej  | 85.237.224.* Reagovat

RE: Auto ci Tiko.....?

no ale tú 90-tku si mal na teplomeri.pri čelnom náraze v90-ke máš šťastie ak prežiješ v mercedese alebo v bmw ktoré má všetky bezpečnostné prvky 8airbagov atd. a má deformačnú zonu v podobe prednej kapoty ktorá je vetšia ako celá tá tvoja pi...vina z koreje.

29.12.2011 | 14:22:33 |   | 91.127.235.* Reagovat

RE: Auto ci Tiko.....? aj, jáááj, jáááj, myslím, že tie následky boli oveľa ťažšie ako tie 3 štichy,

No neviem, neviem, ale nedá sa to už vyliečiť?:)

21.01.2012 | 23:09:07 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat