Recenze Fiat Punto Grande Punto
“Poruchové auto.”

Autor recenze: Martin Sabo (24 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.3 multijet Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:77 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 31. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 15 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 206

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

V prvním měsíci používání ne. Dále se to jen hrnulo. Auto už mám 1 rok a 8 měsíců, více jak 20 servisních protokolů. Poruchy má auto pořád a navíc jej ničí i servisy Fiat. :-)

1) Oprava stahování předního okna u řidiče. (1x)

2) Oprava topení. (4x)

3) Oprava kliky u zadních dveří za řidičem (3x)

4) Oprava zadní nápravy, neustálé bouchání. (8x)

5) Oprava tachometru (1x)

6) Oprava stahování předního okna u spolujezdce. (1x)

7) Oprava startování (žhavící pojistka). (1x)

8) Oprava řadící páky (protáčení). (1x)

9) Oprava posilovače řízení. (2x)

Poškození auta servisem:

1) poškrábání alu kol = opravil servis!

2) zničení krytu motoru = neopravil servis!!!

3) poškrábání palubní desky při opravě topení = neopravil servis!!!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem rád, že jsou tu i lidé, kteří můžou říci, že FIAT Grande Punto je spolehlivé auto. Nechci mojí recenzí nikoho odradit, ale dnes mi došla trpělivost po telefonickém rozhovoru se servisem FIATu v Praze a následně s reklamačním oddělením pro FIAT ČR. V této recenzi nebudu jmenovat jednotlivé servisy ani techniky.

Jen popíšu hodně letmo a stručně své problémy, protože jich bylo, je a věřím, že bude opravdu hodně! "Ach jo."
První problémy začali po koupi vozu cca po 30 dnech užívání. V zimě 2007 se z ničeho nic otevřelo okno a už nešlo zavřít.

Cesta do servisu bylo první, dlouhá a mrazivá. :-( Servisní protokol jsem vyhodil a celému problému jsem se zasmál. Chyba! Dále se to opakovali asi 6x, nicméně, stále jsem věřil, že se opravdu jedná o maličkosti a proto vesele servisní protokoly vyhazoval. Po cca 4 měsících mi došlo, že už to není normální, tak jsem si vše začal ukládat.

Po roce situace potřebovala právníka k vyřešení vady na zadní nápravě. A najednou to šlo, sice až po osmé reklamaci, ale chlapci auto opravili, jen upřesním, že po osmé reklamaci zadní nápravy, nikoliv auta! Od poslední návštěvy, podání rukou a utišení právníků uběhli asi 4 měsíce a auto má opět 5 vad. Pokusím se teď o smír a prodloužení záruky automobilu o 3 roky a vzniklé potíže. Nevím, zda uspěji v dnešní době.  Jsem jen 24 lety člověk a FIAT opravdu velká firma. No nic, snad si z této recenze něco vezmete. Asi vám dojde, co vám já rozhodně nedoporučuji.

Cena automobilu s příslušenstvím byla necelých 400 tisíc korun českých.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 15


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Chápu

Tak ,zase chápu ,koupil jsi si nový auto.Co na říct.Rozhodně špatný prodejce !!!
Tohle se ti ,ale může stát i u jiný značky.Podle toho co popisuješ se Fiat zachoval špatně což mě mrzí mám tu značku moc rád.

19.11.2016 | 17:34:06 | Michal  | 37.48.36.* Reagovat

Fiátci ...

Ciao, všichni spokojení i nespokojení majitelé "italů". Od roku 1994 jsem majitelem, postupně 5 fiatů - nejdříve "vekslácký Uno", poté následovaly Uno 1.7 D, logo 1.7 D, punto 1.7 D a nyní 1.9 D. K celkovému dojmu, spokojenost ..., jistě, každý vůz má své "mouchy", a který auťák je nemá. Ale po stránce finanční se určitě vyplatí - jak náklady na používání, tak na event. opravy (nikdy nepřesáhly hodnotu 3 tisíc, včetně náhr. dílů a práce). Já bych ho za jinou značku neměnil ... pozn. - ještě nedávno vychvaloval známej svou "fabku" a nyní ode mne pomalu shání info, "jak vlastně ty fiati jezdí, spotřeba apod ..."
p.s. - přeju všem "punťákům" pohodových a bezpečných kilometrů!

31.07.2014 | 11:17:42 | petr  | 217.194.169.* Reagovat

RE: Fiátci ...

To M.Szabo ---- Za 1 rok a 11 měsíců ... 92 tkm ??? Docela slušně naběháno...

21.05.2015 | 16:26:46 | Jerry  | 81.30.228.* Reagovat

Pohoda

Mám to samé auto, také multijet 1.3, r.v. 2006, koupeno v bazaru před dvěma roky, najeto v té době 142 tis.km. Po koupi jsem vyměnil těsnění pod vanou,palivový filtr a od té doby žádná závada! Suprový nenáročný a spolehlivý auto. No fakt! Dříve jsem měl fiaty také za sračky, dnes na ně mám jen chválu.

31.03.2014 | 10:16:52 | Thrash  | 46.23.50.* Reagovat

grande punto 1.3 JTD -2008

auto som zakúpil ako druhi majtel.Auto bolo pouzivane vo firme jazdene zenou od pondelka do piatku. ked som auto zakupil malo 198 000 a o opravach som vedel...menena bola prevodovka sinchrony kulisa a spojka.Autko je pekne a zachovale karoseria je len malo poskrabana a dole na prahoch je farba obuchana od kamienkou zo zimi... teraz je rok 2013 s autom mam najazdene 23 000 a auto je stale v perfektnom stave!spotreba a neustale hybe od 4,5L/100 do 5L/100 jedine co som menil su brzdy/neboli drahe/ lozisko zadne a tycki stabilizatora ...cca servis 200 euro . Motor ide neustale perfektne turbo taha ako blazen interier nic sa mi nerozpada neodpadava a nic sa nekazi . mojho Puntíka by som nikdy uz nevymenil se jednoduch skvele!!!!!

27.06.2013 | 15:36:16 | Matúš  | 95.103.10.* Reagovat

Pochopitelně že 1,2 nepojede jako dvoulitr,to trkne pomalu každého.Tos se v tom před koupí nesvezl?Zázraky se nedějí a zbytečně lamentuješ.Každý má svůj rozum a rozhodne sám co si koupí.

27.05.2011 | 13:21:01 |  Reagovat

ahoj

Mam tiez fiat grande punto ale benzin 1.2 uz by som si toto auticko nekupil neviem ci viete ze motor je z roku 1993 ale mne ho prezentovali ako prevratnu novinku, kotuce su bez vnutorneho chladenia a nemam stabilizator riadenia len v mojej verzii 1.2 Tazke auto slabucky motor a v kopcoch vysoka spotreba. Neviem preco niekto prezentuje ze ma malu spotrebu ano mozno ak zije na juhu slovenska a o kopcoch sa mu len moze zdat. Nech vyskusa 12 az 20 percentné stupanie a potom nech napise priemernu spotrebu. Dakujem.

27.05.2011 | 11:43:19 | jaro Reagovat

RE: ahoj

ten motor je len komštrukčne z roku 93 cize zdvihovy objem ma ten isty ale je uuplne inač nastavený a ktym kopcom nevies jazdit na 1,2 jasna vec ze nebudes stihat za 1,9 ale ak to od toho motoru vyzadujes preto mas taku spotrebu a netvar sa tu ako keby si len ty jazdil v kopcoch ja som na š 120 mal 7 litrovu spotrebu v kopcoch takze chyba nieje v aute ale v tebe

04.01.2012 | 12:04:01 | Vlado  | 62.169.185.* Reagovat

RE: ahoj

Všichni si kupují upocený motory kvůli pov.ručení a potom se diví. Obsah ničím nenahradíš a dnešní 4 ventilová technika nemá proti klasice krouťák dole ale musí se točit jak motorka :-) Minimum na beneli je 1,6, spíš 2,0 a nafta to samý. Dnešní "downsizing" je akorát o nízké životnosti nadopovaných motorů.
K věci v 1,2 Grande jsem osobně párkrát jel a i když jsem majitelem Cromy 1,9 150Hp a předtím Marea 2,4 TD, nezdá se mi tato motorizace tak katastrofická. Samozřejmě do kopců dvoulitry předjíždět nebudu a spotřeba bude srovnatelná nebo spíš půjde přes velkoobjemové motory. Nemáte si malé obsahy kupovat.

24.05.2014 | 14:58:06 | siky  | 213.220.224.* Reagovat

siky:

Nejprve jsem podle obsahu tohoto příspěvku myslel, že je tak z roku 2005, ale ejhle, on je dnešní. Tak to jsi dost zaspal dobu, mastodonte. Žiješ jen ve svém omezeném světě a moc toho nevíš.

24.05.2014 | 22:29:26 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE: ahoj tak to Ta teda nechápem.., HORE...máš vyššiu spotrebu.., ok, ale DOLE menšiu.

či u Teba nie?:))

24.05.2014 | 16:24:15 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Taky mam rok 2007...první zavada po tydnu byla na řízení vadný čep o měsíc později nešly otvírat zadní dveře a vypadla mi palubní lišta ofuku,nasledovalo selhaní stahovaní okna u spolujezdce.Perličkou byli i nefunkční blinkry..zavada na pačkach.Tyto zavady se odstranili v ramci zaruky,servis pracoval perfektně.Už mam najeto 90tis...zatím Ok.Myslim si že i jiní vyrobci mají dost reklamací,ale moc se o nich nemluví.Když mi vše řadně opravili v ramci zaruky(od toho taky je)tak si nemužu stěžovat,taky chodím do prace a ne vždy se mi vše perfektně povede.

12.01.2010 | 19:37:23 | Michal Reagovat

je to možná v obsluze

Automobil,i když je z plechu a plastu,tak má svou potřebu slušného zacházení.V tomto případě o tom pochybuji.

04.11.2009 | 19:39:26 | Miki Reagovat

pro zastánce lidských práv

jj..naběhá víc ale za kratší dobu-panebože to je úvaha
zmiňovaný hypochondr který si nedokáže opravit ani madlo od dveří a neumí si ošéfovat vrypy na kastli ani někde jinde u autorizovaného servisu je u mě jedním slovem chudák-dle přísloví jakej jakej pán takovej krám

23.10.2009 | 00:42:48 | leoš Reagovat

leoš

A co je na tom ze clovek chce aby mu 90 000 km sluzilo auto bez poruchy ? Ked ho ma od novoty ? ja si myslim ze je to uplne normalne. Ja som nabehal za rok 52 000km a v pohode. (nemam fiat) ale to je jedno. Ked to poviem sprosto tak mam skusenosti ze auta s ktorymi sa jazdi strasne vela (dajme tomu okolo 60 000km za rok) tak vydrzia ovela vetsiu porciu kilometrov bez poruchy ako auta s ktorymi nabeha clovek 10 000 km za rok. Neviem si to vysvetlit ale je to tak a stale sa mi to potvrdzuje.

22.10.2009 | 07:29:03 | visna Reagovat

dovětek..

mám punto sice chvíli,ale je krásné a žádné poruchy..rozhodně mě za tuto reklamu neplatí fiat...!!!!

22.10.2009 | 01:18:33 | leoš Reagovat

proboha..

ty za necelé dva roky zhuntuješ auto 90tisíci km a chceš po něm aby ti sloužilo bez problémů?ty jsi asi blázen člověče..normální smrtelník najede průměrně když přeženu 20tis..za rok,ale ty jsi schopen auto odepsat za necelé dva roky..i kráva se musí krmit a chodit na veterinu..

22.10.2009 | 01:17:20 | leoš Reagovat

Poruchové auto?

Prečítala som si recenziu na Fiat Grande Punto. Momentálne máme toto auto, v servise sme boli s ním iba na záručnú kontrolu. Inak ide bez problémov. Predtým sme mali tiež Fiat. Sme z Nitry, spokojní sme aj s tunajším servisom.

08.09.2009 | 14:58:37 | ivana Reagovat

sem vážněn rád že jsem si přečetl tuto recenzi.Sem si htěl grande punto koupit ale nejak mě přešla chut.Je to škoda pač je to krasný auto.Upřímě tě lituju.Snad tuhle zapeklitou situaci brzo vyřešíš.

28.08.2009 | 17:06:12 |  Reagovat

Nechápu

A proč jste jednoduše po několika reklamacích nechtěl odstoupit od kupné smlouvy a trval na vrácení peněz? Jako když to auto má tolik závad do 2 let, už to bude jen horší.

24.08.2009 | 17:31:26 | petr Reagovat

Součet servisních případů

Tak dnes jsem musel připravit povídání pro soudního znalce. Zděsil jsem se, když součet servisních případů na mém voze FIAT GRANDE PUNTO je 43 a stále 4 neopravené závady. Auto dnes mám jeden rok a 11 měsíců. Najeto necelých 92tis kilometrů. Dnes jsem i volal na FIAT ČR a jak jsem čekal, vše je na dlouhé dopisování, povídání a zatím žádné řešení. Uvidíme jak se věci budou vyvíjet příští týden, kdy budu mít posudek od soudního znalce.

Lidi snad vás tohle nikoho nepotká. Jakmile začne soud, volám i do novy, ČT a podobě, tohle přeci není normální. Dále se na internetu vyskytne opravdu bohatá recenze FIATu GRANDE PUTNO!

31.10.2008 | 00:39:03 | Martin Sabo Reagovat

Punto

To snad ani nebyla recenze,ale scifi příběh a hodně studená sprcha pro všechny čtenáře.Neuvěřitelné,že situaci ještě zvládáte,protože takový to ojedinělý zmetek okrádá jen o čas,peníze a nervy.Kupte si raději za poloviční cenu dobrou vychytanou ojetinu.Lituji vás,hodně štěstí.

20.10.2008 | 07:31:49 | mil Reagovat

Levne znacky

Podla mna 400 000 Kc nie je "levna znacka". Je to podla kurzu okolo pol melona a to mas uz golfa zo super vybavou a motorom 1.6 .Uprimne mi je ta luto/ myslim majiteľa/.

19.10.2008 | 22:16:40 |  Reagovat

RE: Levne znacky

CHoď sa vypchať s nemeckým črepom. Pokud je auto dělané na odpolední a v pátek je špatné :-)

20.03.2017 | 20:48:31 | Honza  | 46.13.25.* Reagovat

Chvíle po opravě = další závada

Je to skoro měsíc a půl co jsem psal o poslední opravě auta Fiat Grande Punto r.v. 2006. Dnes jsem se opět naštval, když z ničeho nic začalo topení vydávat šílený zvuk na vyšší otáčky "foukání" dále se mi docela často objevuje závada, kterou mi potvrdili i ve fiatu, že prý se vyskytuje u dalších Grande Punt a to:

"Při zastavení po plynulé jízdě, např. na semaforech a následném rozjedu se ručička tachometru okamžitě dostane na hodnotu přes 190km, s volantem nejde otáčet a signalizace přesáhnutí rychlosti začne pískat při nastavené rychlosti (135km). Často se mi to stává na křižovatkách, kde díky tomuto nemůžu zatočit! :-(" Jelikož je toto snad závada více Fiatů Grande Punto, tak lidi dejte pozor!

Dále mi auto nesignalizuje nezapnuté pásy při jízdě a poslední závada jsou ranní starty. Abych mohl nastartovat, musím celkem 3x žhavit a to se mi u necelé dva roky starého auta fakt nelíbí a už vůbec ne za 394.000,- Kč. Auto už mám jeden rok a 11 měsíců, najeto 89900km a jsem fakt nešťastný. Pokud z tohoto vyváznu s penězi, už nikdy itala, francouze či podobné levné značky.

19.10.2008 | 21:05:46 | Martin Sabo Reagovat

Za 1 rok

78000 km? To dostává fiátek docela záhul ne...

14.10.2008 | 10:19:09 | k22 Reagovat

Oprava řízení

Tak po delší době se opět vracím ke své recenzi. Oprava řízení ze strany Fiatu proběhla velmi dobře. Výměna trvala pouze jeden den a přístup byl celkem dobrý, tedy až na jednu "drobnost" a to, že jsem měl předem domluvené náhradní auto, jelikož jsem Fiata reklamoval kde jsem koupil a to v Liberci a já jsem z Prahy. Zrovna ten den, jim auto připravené pro mě někdo nevrátil, tak mě hezky zvesela odvezli na autobus. No co se dá dělat. Kupte si nové auto a budete jezdit autobusem. :-D Dále je nefunkční stahování oken u řidiče a ejhle, ukázalo se, že po roce a 8 měsících mám prohnilou kabeláž a tedy Fiat objednal novou. No tak už jsen necelé 4 měsíce záruky a pak.... :-( Snad je toto poslední závada... hi hi hi.. tomu snad nikdo nevěří. :-D

06.09.2008 | 21:14:45 | Martin Sabo Reagovat

A ake radio? Od vyrobcu alebo ine? Mne sa obcas resetne do defaultu, ale Sony, nee origos a neviem kde je chyba...

20.08.2008 | 20:41:54 | olso Reagovat

tak na grande puntu mam nalitano 135tis. km a to behem 2 let, co se tyce poruch, tak byla akorat porucha radia,jinak krome vymeny kapalin a rozvodu se na aute nic nedelalo

20.08.2008 | 16:12:39 | alda Reagovat

miloss11

No s novyma autama je to asi opravdu trošek pod úrovní!!! Vlastnil jsem novou almeru a zkušenosti opravdu otřesné a to všichni nissanáci nepochopí,mají to za skvelé auto. Nyní mám Grande1,3MJet a nemužu si naříkat, asi jsi narazil na uplně vadný kus. Mě teda asi po roce provozu odešlo kompletně celé topení,byko odstraněno v záruce a potom jen malé mouchy.Servisní interval 30tis km,což je také pekne. Spotřeba a tah motoru skvele, semtam nekde bouchne, treba v sedačce - 1x za 10 000 km...hahaa..... za dvy roky jsem najel 60 000 km, takže jsem mino záruku. Jooo a té almery jsem se zbavil pod cenou,no stane se :-). Hodne zdaru.

11.08.2008 | 09:02:37 | miloss11 Reagovat

Pro Toma

Díky moc za podporu, pokud se k tomu fiat začne stavě jinak než velice vstřícně či se nedomluvíme, tak bych tvé pomoci využil. Zatím nechci svůj problém přenášet na další. Ještě jednou dík moc.

06.08.2008 | 15:16:06 | Martin Sabo Reagovat

Zdravím. Velmi lituju tvých zkušeností..zkoušel jsem se vžít do tvých problémů, ale prodat auto se ztrátou 200tis. je šílenost..Nyní je už asi pozdě, ale málokdo ví, že při koupi nového automobilu máte prvních 6 měsíců nárok na výměnu kus za kus, ikdyby se při reklamaci jednalo pouze o maličkost. Já osobně bych doporučil si domluvit nějaké setkání s ředitelstvím ve Fiatu ČR a zkusil to řešit razantně. Prostě s tím, že jsi asi opravdu narazil na vadný kus, a že žádáš výměnu vozu za nový, či slevu z pořizovací ceny..nové auto má sloužit..pokud nevyhoví, doporučím ti soudního znalce a jít do boje s právníkem, kdy výlohy ti v případě soudního jednání musí prodávající zaplatit..

06.08.2008 | 08:57:07 | Tom Reagovat

Pokračování recenze

Dnes uplynuly zhruba 2 týdny od napsání recenze a bohužel mám nové poznatky:

1) opět oprava kliky zadních dveří, tentokrát komplet nová

2) oprava podsvícení ovladače topení

3) výměna řídící jednotky vstřikování (údajně relé)

4) výměna řízení

Čtvrtá závada je docela zajímavá, auto mám, jak jsem zmínil přes rok a půl. Servisy Fiat se ke mně zatím chovají opravdu dobře!!! Ale zpět k závadě, z bouchání na přední nápravě jsem se domníval, že se jedná o nějakou tu tyčku stabilizátoru či nějaký čep a tudíž první údržba placená majitelem (mnou). Pravda je ovšem jiná. Po 78tis km odešlo řízení = při přejíždění nerovností opravdu veliké bouchání z přední nápravy. Ve Fiatu se k tomu postavili velice přímo (nad mé očekávání) a komplet řízení (cena za náhradní díl cca 15-20tis Kč) slíbili vyměnit. Nyní čekám na termín opravy, zatím tento díl není v ČR. Tak budu informovat, jak celá situace vypadá.

Už opravdu jen otázka, co v prosinci 2008? Prodat se ztrátou 200tis za 2 roky, koupit záruku na 200tis km za 56tis Kč, která se nevztahuje na podvozek a plno dalších věcí?

05.08.2008 | 23:18:47 | Martin Sabo Reagovat

Dnes si nevyberieš

Je mi ľúto tvojej nepríjemnej skúsenosti s Grande Puntom, ale dnes si fakt nevyberieš. Keď kupuješ nové auto, máš pocit že si urobil super, 3-5 rokov by mal byť pokoj. To už neplatí. Na základe vlastných skúsenosti s troma novými autami rôznych značiek za posledných 5 rokov usudzujem že presun výroby smerom na východ urobil svoje. Mal som nové Punto, P 206, Ignis, no a skúsenosti podobné s tvojími. Buď máme smolu, alebo fakt si niet z čoho vybrať.

05.08.2008 | 20:13:23 | 07 Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Punto