Nejčtenější auto recenze

8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 46149x
8,6Ford Mustang (2005) Ford Mustang (2005) autor: Jiří Přečteno: 33503x
6,0Ford Mondeo (2004) Ford Mondeo (2004) autor: Petr Přečteno: 31878x
9,8Ford Focus (2002) Ford Focus (2002) autor: Festr Přečteno: 30184x
7,8Ford S-Max (2008) Ford S-Max (2008) autor: Juraj Přečteno: 29608x
Všechny nejčtenější auto recenze >
Reklama


Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: 9 let po té

Jinak ještě doplním, provoz Montyho (opravy, prav. údržba apod..) mě stála bez nákladů na naftu cca 500,-/měs. Veškeré investice a výměny mám zapsané

11.03.2017 | 20:53:28 | Roger | Recenze: Ford Mondeo 1.8 TD (1998)

9 let po té

Zapomněl jsem přihlašovací údaje, tak své postřehy píši sem.
Nyní je Mondískovi 19 let. Čas oponou trhnul a autíčko jde do hrobu. Není to jeho vina, auto věrně sloužilo, za ty roky se mnou najelo přes 150000km. Tu a tam se něco měnilo nebo opravovalo. jednou jsem dokonce prošvihl výměnu rozvodů a potkal se mi motor, dalo se to dohromady a auto jezdilo dál, avšak servismani jak se později ukázalo udlali pár chybiček jako ponechaní starých těsnění na určitých místech což mělo za následek motor permanentně od oleje, říkám ok uděláme, pak začal téct ventil předvstřiku, sehnal jsem starší netekl a nakonec vzalo těsnění čerpadla za své (ani bych se nedivil kdyby v tom měl prsty servis co mi opravoval potkaný motor, kdo ví). Avšak auto trávilo i dost času na polních cestách tak ke konci začali brát ramena a zavěšení náprav za své, výfuk byl komplet po smrti k tomu to čerpadlo a koroze (v recenzi jsem slíbil že ji udělám ale vybodl jsem se na to), investice by byla příliš náročná finančně takže jeho osud je zpečetěn. Co se dá dělat, do poslední chvíe nežral olej, spotřeba mezi 5,6-6,5l. Auto to bylo pro mne bezkonkurenční, pominu-li popraskané plasty na palubní desce, tak auto jezdilo perfektně na sněhu, na mokru drželo stopu, v každém počasí nastartovalo, někdy hůř jindy lépe ale vždy napoprvé. O prostornosti nemluvě, bez konkurence, ale věk nezastavíme, a vzhledem k tomu že jsem mu nevěnoval nijak zvlášť udržbu krom oleje, filtrů apod.. co bylo zapotřebí k funkčnosti tak to vzalo za své. Teď lituji toho, kdybych mu vše dopřál, byl by dnes v kondici. Jsem fanda modrého oválu Ford a uhlopříčky Volvo, takže další auta jsou celkem jasné, teď Volvo a druhé do rodiny Ford ať máme to i to :) Auta potřebujeme dvě )

11.03.2017 | 20:51:27 | Roger | Recenze: Ford Mondeo 1.8 TD (1998)

RE:

Drahý díly?? Měl sem Renault Laguna2 to sou drahý díly!!!Mam mondeo 2.0 96kw nafta a spokojenost...

04.03.2017 | 18:29:39 | badylee | Recenze: Ford Mondeo 2,0 TDCI (2002)

RE: PDF

66 kw ho nemívaj a 80kw některý taky ne.

28.02.2017 | 14:55:49 | Jirka | Recenze: Ford C-Max 1.6 TDCi (2006)

PDF

Mám to samé vozidlo a ve Fordu mi řekli že nemá filtr pevných částic - tak by mě zajímalo co ti tam vykuchali?

27.02.2017 | 14:16:11 | Patrik | Recenze: Ford C-Max 1.6 TDCi (2006)

RE: Focus 99vgy3

:-) píše vyzkoušel, normálně tak snad nikdo nejezdí (možná kromě té manželky a té jistě už řekl..........:-) ).

21.02.2017 | 08:35:41 | Vašek | Recenze: Ford Focus 1.4 benzín (2001)

RE: Focus 99vgy3

A víte, že nemusíte jezdit až na omezovač a klidně tam můžete mít třeba 2000 otáček a zařadit vyšší převodový stupeň? Vysvětlete to i manželce prosím. Snížíte tak spotřebu, hluk a výrazně navýšíte i životnost motoru.

20.02.2017 | 21:53:47 | Temp | Recenze: Ford Focus 1.4 benzín (2001)

Mondeo MK IV 2.2 TDCI (147kW po úpravě 170 kW)

Ahoj, já mám 2,2 147kW. Průměrná spotřebu nedostanu pod 7 litrů. Ta se mi snížila až po chiptuningu, jinak sem měl 7,6. Ale nejezdím na spotřebu, auto to spíše škodí a navíc se rád svezu. Auto má momentálně 270 tis. km a nemůžu si ho vynachválit. Případné závady jsou o něco dražší, ale vzhledem k ceně vozu, výbavy a komfortu mi to ani nevadí. V podstatě sem řešil pouze dvě závažnější poruchy za cca 100 tis. km, které jsem najel. Výměna spojky, začala malinko prokluzovat po chiptuningu, ale to sem dělal cca ve 220 tis.km, takže tak jak u kteréhokoli jiného auta. V 265 tis. km mi odešla regulace turba, vyměnil jsem turbo a už zase jezdí bez problémů. Tuto motorizaci můžu pouze doporučit, jsem maximálně spokojen. Všichni mě strašili DPF filtrem. Kontroloval jsem ho při výměně turba a je jako novej. Spousta lidí od Fordu zrazuje, ale nikdy s ním nejzdili. Já měl před tím Octávii 1.9 TDI PD, byl sem z ní v té době nadšenej, ale teďka když sednu z Mondea zpět, je to strašný rozdíl.(ale určitě má Octávka svoje nesporné výhody). Známý má to stejný akorát před faceliftem, najeto 230tis. km, ten zatím neřišil ani jednu závadu, jako já a prodávat ho rozhodně nechce... Neznám nikoho, kdo má MK IV a není s autem spokojen. Mohu teda jen doporučit.

20.02.2017 | 20:24:40 | Joza | Recenze: Ford Mondeo TDCI (2011)

Focus 99

V celku si rozumíme , koupil jsem to ženě , najeto 130 000 . Když jsem se zeptal proč neřadí 4. a 5. rychlostní stupeň tak se mne zeptala jestli ch ci aby se zabila . Odpověď jsem dost dobře nechápal tak mi odvětila že víc než 170 km / h nepojede . Tak jsem si auto vyzkoušel , omezavoč otáček drží do 7 000 , tedy 3 . převodový stupeň jede pomalu 170 .

19.02.2017 | 02:42:40 | peno | Recenze: Ford Focus 1.4 benzín (2001)

ford s max 1,9 diesel

Auto mi škube jako by mu byl občas přerušen přívod paliva. Může někdo poradit . Děkuji

01.02.2017 | 19:44:01 | stana | Recenze: Ford S-Max (2006)




Reklama

Reklama
Reklama