Auto recenze Ford - rozcestník pro recenze Ford

Nejčtenější auto recenze

8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 53757x
9,8Ford Focus (2002) Ford Focus (2002) autor: Festr Přečteno: 36988x
8,6Ford Mustang (2005) Ford Mustang (2005) autor: Jiří Přečteno: 35387x
6,0Ford Mondeo (2004) Ford Mondeo (2004) autor: Petr Přečteno: 34464x
7,8Ford S-Max (2008) Ford S-Max (2008) autor: Juraj Přečteno: 31733x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Řídící jednotka k turbu

Také se mi pokazila řídící jednotka turba a auto jelo v nouzovém režimu , Mondeo 96kw r.v. 2006. Servis chtěl měnit celé turbo za cca 45 000,- . Vyřešil jsem to za pomoci jednoho pána z Brna, oprava řídící jednotky vyšla na 3 500,- . Od té doby už 3 roky funguje bez vady.

14.05.2018 | 22:49:13 | Petr | Recenze: Ford Mondeo 2.0/TDCi (2004)

ford mondeo

ahoj ,mám mondeo combi rv 2008 2.0 diesel 103kw . koupeno autocentrum plzeň po stk perfektní stav za dva roky neprošel na emisích. výměna filtru pevných částic a repas všech vstřiků 40tis.řekli mi že filtr už byl vadný při koupi auta stačilo prý do výfuku strčit prsty a pokud jsou od sazí je hotovo a pryč od toho. jízda ve městě spotřeba nejde pod 8litrů nechápu jak někdo jezdí za 6litrů,na tu jsem se dostal jedině na dálnici. v zimě spotřeba 9,5litrů .auto mám dva roky a kromě spotřeby si nemůžu stěžovat .uvažuji o načipování ale nevim jestli to pomůže.

08.05.2018 | 16:13:20 | Michal | Recenze: Ford Mondeo (2009)

Ford Mondeo ideál

Měl jsem 2006-2010 Mondeo 1.8i rv. 2000 a velmi spokojen (až na bouchlou svíčku). Od r. 2010 jsem měl 4 roky Mondeo 2,2 TDCi 2008 kombi a byl jsem nejšťastnější člověk na světě. Pohodlný dálniční expres i zábava a radost ze sportovnější jízdy. Obrovský (> MB třídy E !), spolehlivý, přesto úsporný. Jeden z nejlepších D-motorů na světě od Peugeot koncernu. Zcela jiná třída, než ne moc povedený 2,0 TDCi z vlastní fordovské produkce. (V testech označen doslova za propadák.) Mohu potvrdit, že 140 koní je prostě málo na toto těžké auto. 176 koní od TDCi 2.2 je jiná třída.
Kupoval jsem ho 2 roky starý s reálným nájezdem 106.000 km. (U mondea nikde nevěřte nájezdu 15 tis./rok!!) Za smutných okolností jsem ho musel prodat (dokonce do bazaru) v r. 2014 a obrečel jsem to. Skvěle naladěný podvozek a velmi nízká spotřeba - i ve 220 km/h. Žádný benzíňák není schopen jezdit dlouhé trasy pořád kolem 180-220 km/h pod 10 l !! Nepozoroval jsem žádný turbo efekt - plný tah od 1400 do 4000 ot. Pod Mohelničákem náklaďák - takže 80 km/h na čtyřku - bez rozjezdu, pak 2 pruhy - tak doleva a jedeme, v půlce kopce pětku, ve 3/4 jsem řadil na 6. Síly jako bejk - krouťák 420 Nm! Pružné zrychlení 50-90 o 2 sec lepší než 2.0 TDCi !! I kolem 200 km/h zcela tichý, navíc dostatečně pohodlný - i na českých hrbolech. Výborně držel i na sněhu. Startoval i po noci v minus 25 na první otočení - na rozdíl od 4 ostatních aut ve stejném místě!
Prodával jsem ho v 180.000 km a bez poruch - s výjimkou prasklé hadice od turba. Filtr pevných částic zcela bez problémů - samoregenerační. Nutné ale správné zacházení - čas od času otáčky, dálnice, jen nejlepší nafta (Verva Diesel) atd...
Nehodí se moc na městské pojíždění a do zácpy - velký, moc silný motor, tužší spojka, ne ideální výhled dozadu. Proto doporučuji jako druhé auto v rodině na dlouhé trasy k malému benzíňáku do města - to se nám osvědčilo.
Teď musím zase kupovat auto a řeším co. Bohužel z finanč. důvodů musím volit velmi staré (8-10 let). Mondea se tu bohužel skoro nevyskytují, navíc mám strach z nafty s nájezdem 200.000 km a víc - vstřiky, rozvody, filtr - motor vydrží hodně, ale ne všechno. Přmýšlím proto o Mondeu 2008-2010 2.5i - pětiválec od Volva - to se tu čas od času vidí. Tenle motor by snad mohl ještě nějaký čas vydržet i s nájezdem 10 let. Má s ním někdo reálné zkušenosti? Je poruchový? Kope na nerovnostech - jak se lze dočíst v testech? Dá se s ním jezdit aspoň trochu rozumně - tedy do 12 l/100 km?
Díky, Honza

21.04.2018 | 21:33:47 | Honza | Recenze: Ford Mondeo (2009)

RE: Ford monde a benzín

Osobne preferujem Flinstonovský pohon - vodič auto rozbieha šľapaním nôh po ceste cez dieru v podlahe. Namakáš sa, ale aspoň sa nemôže pokaziť motor.

19.04.2018 | 12:40:13 | rabadab | Recenze: Ford Mondeo (2009)

Ford monde a benzín

Dobrý den, uvažuji o koupi mondea v kombiku ale v benzínu a kolem r.v. 2010. Moh by mi někdo poradit s typem motoru? Děkuji.

18.04.2018 | 12:14:36 | Martin | Recenze: Ford Mondeo (2009)

RE: S-Max 1.8

Mondeo 1.8tddi? Sa cudujes porucham ked si mal jediny kus Mondea s 1.8tddi na svete??
Tvoj zamestnavatel musi byt tiez iny ... ked stale dokola kupuje kazove auta znacky Ford a neprejde na spolahlivejsiu alternativu...

14.04.2018 | 11:39:35 | Ďuri | Recenze: Ford S-Max (2006)

Informace

Zdravíčko :) tak jsem přišel do diskuze, že se tady něco dozvím, a ona tady z 90% převládá diskuze o nesmyslném žvatlání a honění ega nad tím, jaký kdo je řidič a jakým autem jezdí.. byl jsem v půlce a mám dost, zkusím si dočíst i tu druhou půlku a možná se i něco dozvím )

14.03.2018 | 12:35:15 | AutorFusion | Recenze: Ford Fusion 1,4 / benzín (2008)

RE: motor tdci nebo tddi má 85kw

Jo. Abys byl spokojenej.

13.03.2018 | 19:29:03 |  | Recenze: Ford Mondeo 2.0/TDCi (2004)

RE: motor tdci nebo tddi má 85kw

myslíš si, že ma ohúriš, že sa vlečieš 60 km/h ??

13.03.2018 | 14:26:31 | ľuboš | Recenze: Ford Mondeo 2.0/TDCi (2004)

RE: motor tdci nebo tddi má 85kw

Na novou C1 ti z vysoka kálím, tlučhubo. Z Trmic na kraj Prahy jsem se starou C1 jezdil hodinu a 6 minut (brzo ráno). Zjisti si rychlost sám. A prosímtě, jestli máš ty fantastický zimní gumy, který mají nižší valivý odpor než letní, prodej mi je. Potíž je v tom, že taková pitchovina se může vylíhnout jen ve tvém pilinovém mozečku. A nezapomeň v mlze zhasnout, abys líp viděl, ta psycho.

12.03.2018 | 14:57:45 |  | Recenze: Ford Mondeo 2.0/TDCi (2004)