Recenze Ford Fiesta 1.25 Zetec 16V
“Bomba auto pro mladý pár a pro lehký tuning:-))”

Autor recenze: dwain (23 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.25 Zetec 16V Stav km při koupi:82 565 km Stav km nyní:92 350 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 6. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW golf 2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Musím říct, že od té doby co Fiestu mám s ní naprosto žádný problém nebyl:) Musím, ale pochválit předchozího majitele= auto bylo dovezeno z Itálie a majitel se o něj staral, jako o svůj poklad.Takže vůz nikdy neviděl sníh a ani neví co je to teplota pod bodem mrazu:))

V autobazaru jsem nechtěl věřit, že Fiesta je 9 let stará. Motor byl dokonale vyčištěn-ani u naší firemní Fábie, kterou máme teprve 6 měsíců motor není tak čistý.

Další věcí je spodek vozu-žádný náznak koroze, vše ,,jako,, nové. Jediné co jsem musel vyměnit byl olejový, vzduchový a kabinový filtr. Dále pak hydraulická kapalina a brzdová kapalina.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jsem velmi spokojen:-) Zatím mu nemohu moc toho vytknout.
Mé pozitiva u Forda Fiesty jsou následující= na svoji malou velikost, je uvnitř ( řidič a spolujezdec ) opravdu místa na rozdávání-na to nemá Fábka, VW Golf, Felicie...nemá ani nárok. Samozřejmě, že vzadu je to o poznání horší=mám třídveřáka.

Dále volant padne do ruky, jak ulitý( tříramenný ), řazení jde velmi dobře až na zpátečku-to musím občas dvakrát sešlápnou spojku a pak to jde! Boční vedení sedaček je hodně dobré a příjemně tvrdé. posilovač řízení je nastaven tak akorát. Mohu docela i pochválit účinnost brzdové soustavy:) Spotřeba se drží na přijatelné normě= 6-7l.

Auto je docela svižné jen když se ,,honí,, do otáček=kolem 3500 otáček už táhne. S tímhle motorem= 75 koní strčíte do kapsy kde jakou felicii=1.3, 1,6, i 1,9!!Maximální rychlost je kolem 174km/h. Výbyve je taky good=2x airbag, ABS, tonovaná skla, imobilizér, centrální zamykání, elektrická okna, vyhřívané přední sklo, spojler, zadní stěrač...

K negativům bych dal-poměrně malá nádrž, nemožnost více rychlostí u stěračů, malá velikost pravého zrcátka, velmi citlivý klakson na volantu, na tachometru chybí zvýraznění 50, 90, 130 km/h!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář

Zkušenosti s autem

Nyní mám na Fiestě najeto 128 350Km. Výčet závad je následující-vše se mi stalo v průběhu 3 let. Rádio samovolně odebírající elektrický proud-bylo potřeba koupit nové autorádio (2200Kč) a novou autobaterii (1250Kč).Auto sem musel odtáhnou do servisu, kvůli vybité baterii. Problémy s centrálním zamykáním-šlo odemknout dveře pouze u spolujezdce-spraveno za cca 500Kč. Největší problémk nastal se spojkou. Na rušné křižovatce mi úplně odešla-nešlo zařadit žádný převodový stupěň-musel sem auto tlačit asi 70 metrů a počkat na známého, abych mohl zajed do servisu. Pod autem se hned objevila velká olejová skvrna. Oprava ve Fordu za nehorázných 10500Kč+výměna vodní pumpy, těsnění pod motorem-celková cena 16 500Kč.Do servis Fordu už nikdy!!!! Dále odešel termostat-obě gumové hadice se teplem propálily-nebylo to nic příjemného-navíc se to stalo v létě a já s tím musel dojed domů 250km. Oprava za 1400Kč. Dále 2 hlavy válců skoro zadřené-auto po nastartování nechtělo jet-až po 10 minutách až se zahřálo tak jelo, ale na dálnici rychlost max. 90km/h a vyjed sebemenší stoupání byl nadlidský výkon. Auto jsem dal po negativních zkušenostech ke známému do servisu-sice oprava trvala 14 dní, ale i se svíčkami, olejem Castrol, vzduchovým filtrem oprava stála 8 100Kč. 2 hlavy válců se musely vyndat a poslat do Ostarvy na zbroušení. Nejvíce trvalo zjistit příčinu poruchy. Na STK mi zjistili únik brzdobé kapaliny-oprava za 950 Kč.
To tak asi vše co všechno s autem bylo-není to zrovna ideální.
Jinak obligátní brzdové obložení, kotouče, filtry.......!

17.02.2012 | 13:50:31 | dwain  | 85.160.177.* Reagovat

RE: Zkušenosti s autem

To teda koukam co vsechno se za 3 roky stalo no jo chtela uz asi neco povymenovovat a zas bude litat.Ja kupil cerstve fiestu je to dobry svizny auticko ,ale musim oponovat s porovnanim s felicii.Mam jeste felici 1,6 r.v.98 (ABS,klima..) motor vw maximalka 170 km/h a je v nem dtopro vic mista a je rozhodne sviznejsi hlavne ve vetsich rychlostech.Na rozjezdu jde tezko poznat u fiesty je to takove pohodlnejsi a sviznejsi mi pride aspon podle tachometru,ale kdyz na felde jedu 130 prislapnu 150 v cuku letu zatim co fiesta zacne poradne davat az nad 4000 ot...to jen muj pohled..mozna taky mam fiestu uz trosku opotrebovanejsi,ale jinak je fiesta pekny auticko..tak at ti jezdi dal.

11.12.2015 | 19:11:51 | Milan  | 84.168.68.* Reagovat