Recenze Ford Fiesta 1.1 C
“Vzhledem k roku výroby a najetým km auto bez problémů.”

Autor recenze: Martin (45 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1,1 Stav km při koupi:108 000 km Stav km nyní:117 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 7. 7. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po nastartování začaly při studeném motoru trochu kolísat otáčky. Po zahřátí se to upraví a je to v pořádku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo jsem koupil jako dovoz s poškozeným motorem. Vyměnil jsem motor z jiné Fiesty a ten chodí jako hodinky, až na ty otáčky v poslední době. S autem jsem maximálně spokojen. Jsou trochu orezlé zadní lemy, ale jak již bylo psáno, je to bolest Fordů. To nevadí, vyměním je a bude to.

Jinak jezdí bez poruch. Motor je jednoduché konstrukce, žádný rozvodový řemen se nemusí měnit, je to OHV. Jen jednou za 20 000 km se seřídí ventily. Když porovnám motor škodovky (Favorit, Felicie 1.3), tak je asi lepší ten Ford. Třeba jen z toho důvodu, že rozvodový řetěz má napínák.

Není třeba ho měnit jako u Favorita po 100 000km. Celkově se mi zdá, že má i lepší chod. Převážná většina Fiest s tímto motorem jezdí s neseřízenými ventily. Pak to vypadá, že jede po silnici starý šicí stroj.

Majitelé, zkuste si je seřídit a budete překvapeni jak motor je docela kultivovaný a tichý. Pokud se někdo najde, tak ať mi napíše na mail nějaké své zkušenosti a vychytávky s tímto autem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář