Autorecenze Hyundai Accent 1.4 benzín - Spokojen. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Hyundai Accent
 
 

Recenze Hyundai Accent 1.4 elegance
“Spokojen.”

Autor recenze: Václav (33 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.4 benzín Stav km při koupi:8 km Stav km nyní:1 060 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 28. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Brava

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Při studeném motoru je auto líné, nemá žádný výkon.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto vlastním 4 týdny. S autem jsem spokojený až na jízdu za studena! Místo abych jel když přidám plyn, tak auto začne zpomalovat, začne se dusit a blikat kontrolka motoru. V servisu si s tímto problémem neví rady. Řekli mi, že je trochu línější, to je pravda, a víc se o tomto problému se mnou nebavili! Prý o tomto problému vědí a dělá to většina aut tohoto typu.

Po zahřátí motoru se tento problém nevyskytuje! Přístup v servisu se mi ale vůbec nelíbí! Pokud nastane problém, tak by se měl řešit a neodbývat zákazníka! Co se týče kvality, tak až na občasné vrznutí palubní desky to ujde. Jízdní vlastnosti mě plně vyhovují. Auto má příjemnou akceleraci, ale se spotřebou by to mohlo vypadat lépe! Jinak jde o prostorový vůz, objem kufru mě plně vyhovuje. Motor je dobře přístupný, brdy perfektní.

Při vyšší rychlosti je auto poměrně hlučnější. Vzhledově i cenově se mi auto velice líbí, když připočtu bohatou výbavu, tak není co řešit. Doufám, že v budoucnu nenastanou další problémy. Jinak tento vůz vřele doporučuji, jezdí pěkně! Přeji novým majitelům tohoto vozu, hodně šťastných ujetých kilometrů!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Accent

Vložit komentář

Máme Hyundai Accent z roku 2009 a je to skvělé auto. Co se týče vašich potíží při rozjezdu, zkuste lepší benzín, ne vždy se vyplatí tankovat to nejlevnější. Ma tankujeme zásadně značkové benzíny, nejraději 100 oktanový bez biopřísad, a potíže jako vy rozhodně nemáme. Zkuste to, ale okamžitý efekt nečekejte. Aditiva v těchto benzínech sice rozpouštějí různé usazeniny, ale může to chvilku trvat. To samé se týká i oleje apod. To, že máme levné auto, nás neopravňuje k tomu, abychom do něj cpali ty nejlevnější sajrajty a neposkytovali mu pořádnou péči. I to nejlevnější auto je pořád pěkně drahá investice. Není to jen běžný majetek jako třeba kus nábytku, je to něco, na čem závisí naše bezpečnost, zdraví a život. Někteří lidé v našem okolí včetně servisáků nebo pumpařů se diví, proč do tak "levného" auta dáváme ten nejdražší benzín, proč upřednostňujeme ruční mytí (i když ne vždy), proč vyžadujeme kvalitní olej atd. Když člověk jede v autě, většinu času se pohybuje smrtící rychlostí (včetně padesátky v obci)! Když o auto nebudete pečovat, vymstí se vám to. Když mu dáte, když ne to nejlepší, tak aspoň to dobré, ono vám to vrátí.

28.07.2013 | 11:10:12 | žemlička  | 93.89.144.* Reagovat

?

Máte auto "už" čtyři týdny a jste s ním spokojený...no to jste ho teda hodně vyzkoušel! A co neochota servisu, to je asi vedlejší. Ale jste spokojený. Taky mám Accenta a servis na problémy neslyší ! Nechal jsem se taky zlákat vzhledem, cenou, propagandou... atd. A tak mám taky Accenta. A že jezdí pěkně? No to máte asi první auto. Škoda dělala auta už po válce. Nejhorší podvozek, s jakým jsem se setkal má Accent !!! A že má 97 koní...Na papíře. Každý 10 let starý sráč, který má 45 KW a lepší převodovku Accentu BOHUŽEL stačí. ! Accent mu ujede pouze v dlouhém kopci, ale AŽ se rozjede.

19.06.2010 | 23:53:20 |  Reagovat

RE: ?

tých 71kw dostanes az pri 4500 otackach... A ajto treba od kúpi dobre zabehnuť a dať mu kvalitnejšie palivo a kvalitny olej... ale stavim sa ze motor vytacas za studena, olej mas z kauflandu a tankujes na jurki... to auto mam uz 8 rokov a jediny problem bola klíma ktorej treba dolievat kvapalinu asi 3x... To moj hyundai mi siel 203km/h bez brutalneho vytáčania a myslim ze na 71 kw je to dost slusne...

11.10.2017 | 00:30:40 | rSID  | 195.91.5.* Reagovat

elantra

Mám Elantru od roku 2003, najel jsem zatím 138 000 km s jedinou poruchou. Odešlo mi palivové čerpadlo v nádrži, podotýkám evropský výrobce VDO. Přesože je to 2.00 CDRI startuje i v největších mrazech bez problémů.Jsem maximálně spokojen a kdyby se vyráběla, koupím si novou.

19.01.2008 | 22:44:09 | bolek Reagovat

Hundai Accent mám od léta a až doted jsem byla spokojená,sotva začalo mrznout tak několikrát jsem nemohla nastartovat a blikala mi kontrolka CHECK . V servise mi řekli,že je to nějaká chyba softwaru a že to ještě spravit neumí tak snad prý během měsíce se ozvou. Do toho mi ještě u spolujezdce začalo něco cvakat, připadá mi to jak v airbagu . Někdy to dělá někdy ne pokud to cvaká tak teda dost hlasitě,že nepomůže ani dát nahlas rádio :-)

08.01.2008 | 14:59:28 | Silva Reagovat

Ten SW řídící jednotky mi dělali ale nepomohlo to

04.01.2008 | 15:45:38 | Václav Reagovat

Nazdar Vašku,výber autíčka ti jen můžu pochválit. Accentíka 1,5 CRDI mám od 6/2007 a maximální spokojenost ) co jsem měl předtím si absolutně nemohu ztěžovat. Co se týká tvého problému kámoš měl to samé, zajeli jsme do servisu vydupali přehrání SW řídící jednotky a ted to je v pohodě.Na tvém míste udělám to samé.

03.01.2008 | 14:00:49 | Andrew Reagovat

accent

tak moje prve nove auto getz05 1.1 najazdene 50tis,okrem vymeny oleja ziadna porucha,druhe nove accent 07 1.4,najazdene 35tis bez poruchy,za studena aj za horuca bez problemov.jedine riziko,ze accenty pre vychodny trh su vyrobene v turecku,zapad ma z korey,tam ten rozdiel moze casom byt viditelny,pravdepodobne aj neskor pojdem pre hyundai lebo pomer ceny,kvality a uzitku rozhodne,inak mat plny vacok,tak jednoznacne honda,mazda,toyota.viem co pisem lebo robim pre hertz na poruchac,japonci stale bez problemov

24.12.2007 | 22:36:55 | zeman Reagovat

Kdysi bylo nejhorší auto asi Daewoo to už je ale pryč a tuto příčku okamžitě zaujal Hyundai. Opravdu nepovedené auto, které láká lidi na výbavu a cenu. Některé naláká, naštěstí jich není moc. Ve srovnání s ostatními vozidly své třídy je to humus.

24.12.2007 | 08:24:51 | Maroš Reagovat

Také ho mám. A jsem rád že takové pěkné autíčko vlastním

15.12.2007 | 21:59:00 | Pavel Reagovat

Drž se Václave!

Dobře sis vybral Václave! Za ty prachy super auto! Za tyhle peníze nic lepšího nepořídíš! Už jenom ten výkon 1.4 97 koní? To je nádhera! Mám tohle auto už cca půl roku a až na nějaké maličkosti bezva auto! Nenech se odradit od těch blbečků tady co si kupují auta za půl melounu a víc!!! Měj se!

15.12.2007 | 09:53:57 | Miky Reagovat

Uvidíme, mám najeto teprv 1200 km, takže budu mlčet! Auto zatím jede a doufám že dlouho pojede! Zatím jsem spokojený. Teda až na tu jízdu za studena!

07.12.2007 | 22:41:24 | Václav Reagovat

Ono je to těžké. Netvrdím, že jsou všechny Hyundaie špatné, nicméně já mám celkem špatnou zkušenost. Čtyři roky jsem měl Elantru. Byla to taková sračka, že už bych si vůz této značky nikdy nekoupil. A podotýkám pro rejpaly. Auto bylo koupeno nové v ČR, nikdy nebouráno, pravidelný značkový servis, soukromý vůz, garáž, slušné chování k autu.. Když auto jezdilo, byl jsem velmi spokojen. Silný motor, komfort, pohodlí, výbava, prostor. Přístup značkového srvisu bez výhrad. Ochota, slušné jednání, rychlost, bezproblémové řešení reklamace v záruční době. Prostě pohoda. Ale těch závad. Musel bych tady popsat list A4. Nakonec to skončilo fatální poruchou motoru. To byla poslední kapka. Stále se mi Ela vzhledově líbí, nicméně už bych to auto opravdu nechtěl. Koupil jsem nového Colta, snad budu spokojen.

07.12.2007 | 21:39:39 | jandaxx Reagovat

Ono je to těžké. Netvrdím, že jsou všechny Hyundaie špatné, nicméně já mám celkem špatnou zkušenost. Čtyři roky jsem měl Elantru. Byla to taková sračka, že už bych si vůz této značky nikdy nekoupil. A podotýkám pro rejpaly. Auto bylo koupeno nové v ČR, nikdy nebouráno, pravidelný značkový servis, soukromý vůz, garáž, slušné chování k autu.. Když auto jezdilo, byl jsem velmi spokojen. Silný motor, komfort, pohodlí, výbava, prostor. Přístup značkového srvisu bez výhrad. Ochota, slušné jednání, rychlost, bezproblémové řešení reklamace v záruční době. Prostě pohoda. Ale těch závad. Musel bych tady popsat list A4. Nakonec to skončilo fatální poruchou motoru. To byla poslední kapka. Stále se mi Ela vzhledově líbí, nicméně už bych to auto opravdu nechtěl. Koupil jsem nového Colta, snad budu spokojen.

07.12.2007 | 21:39:27 | jandaxx Reagovat

re

tak si prečítajte recenziu na www.hyundaiclub.net getz po 150 000km... bez problémov...nehodnoťte autá staré 10-15 rokov... hovoríme o novom aute.

07.12.2007 | 19:54:06 | miki Reagovat

Pro Václava

Václave tady vůbec nejde o to pomlouvat auta. Jde o zkušenosti. Když jsi spokojený tak klidně chval ale já mám naprosto odlišnou zkušenost. Mluvil jsem o accentu, který znám a popsal jsem moje zkušenosti. Jsem rád, že tato doba je za mnou.

07.12.2007 | 13:32:19 |  Reagovat

Super auto za super peníze!!! A už to neřeším!!! Každýmu se musí dát šance!!! Tak vo co jde??

06.12.2007 | 23:23:46 | Václav Reagovat

Nedoporučuji

Najezdil jsem mnoho kilometrů s mnoha auty Hyundai accent nevyjímaje. Opravdu a říkám to zcela odpovědně, při srovnání automobilů ostatních výrobců stejné kategorie je Hyundai jednoznačně nejporuchovější, nejhůř dílensky zpracován a o vrzajícím interieru nemluvě. Nechci nikomu kdo si toto auto koupil kazit nadšení ale při častém používání se brzy seznámíte s automechaniky a co je nejhorší, že ani oni si občas neví rady a jdou cestou pokusů. Vy jen platíte a koukáte. Proto jsou tato auta levná, mají výbavu ...ten zbytek ale záhy doplatíte. Sám za sebe říkám, že toto auto bych si opravdu nikdy nekoupil.

06.12.2007 | 18:25:22 | Dezo31 Reagovat

po 1000 km spolehlivost?

Nechci se majitele nějak dotknout, jistě má radost z nového auta. Ostatně já také - před měcícem jsem si koupil nového Coltíka. Psát po 1000 km spolehlivost 10/10 je neuváženost až hloupost. Po takové době se nedá o spolehlivosti soudit vůbec nic. 1000km snad ujede i Trabant.

06.12.2007 | 14:50:46 | jandaxx Reagovat

doporučujem

Ako som písal mám getza 1.4 a na rozdiel od predošlého príspevkumusím napísať že doporučujem a to z vlastnej skúsenosti. Ano t.č. už konkurencia vymenila modelové rady- nová Yariska, mazda 2, facelift Jazz, FAbia II... I20 ako nástupca ešte nie je... Nemám rád ak niekto píše o niečom čo nevlastní a nový accent sa predáva asi rok resp. druhým rokom takže je skoro hovoriť napr. o spoľahlivosti po x tisíc km.... pozrite si www.hyundaiclub.net a na fore sa dočítate čo a ako.... neporovnávajte spotrebu 120 s objemom 1100 s max. 110-120 km/ ho. a 1.4 71 kw. Všetko závisí od jazdy ak na to dupete tak samozrejme to ide vyššie, nie je to nafta....

06.12.2007 | 14:41:08 | miki Reagovat

Raději ne

Toto auto nikomu nedoporučuji a nedoporučuji jej ani nepřátelům. Dílenské zpracování je opravdu mizerné a to se projevuje po dobu celého provozu. Závady začnou rychle přibývat a není ani nouze o porouchanou převodovku či jiné pikantnosti. Spotřeba je na tak malý obsah docela obdivuhodná a kdejaká stodvacítka má daleko nižší spotřebu. Toto auto vřele nedoporučuji.

05.12.2007 | 19:09:46 | Dezo31 Reagovat

Jak jsem říkal, v servisu si se závadou neví rady! Když nastartuju motor, tak počkám ze 2 minuty a auto jede bez problému! Tyto problémy jsem měl u prvního auta typu Škoda 105!

04.12.2007 | 23:10:31 | Václav Reagovat

studený štart

Mám úplne nový Matrix 1,6 a rovnaký problém. Po naštartovaní studeného motora otáčky po niekolkých sekundách klesnú a motor sa začína dusiť. Pri pohýnaní je to teda poriadne na nervy. Keď chvíľu počkám a nechám otáčky ustáliť, potom sa pohnem bez problémov. Takže návšteva servisu ma asi neminie.

04.12.2007 | 18:44:48 | fantom Reagovat

Cha,já mám u Getze 1,3 opačný problém - úplně studené,doslova podchlazené auto (stojí venku) po letmém dotyku na plynový pedál,tak motýlí silou,vystartuje jako kdyby to mělo ne 63 kW ale 100.Až se bojím že to zadřu nebo něco klekne.Po 2 - 3 km je vše o.k.

02.12.2007 | 12:10:00 |  Reagovat

r.v.

a ešte napíš ako je to- rok výroby 06, máš ho mesiac, kúpené nové, najazdené cca 1000km ... nejako mi to nejde do kopy...

01.12.2007 | 23:47:53 | miki Reagovat

studený

Na mojom getzi 1.4 čo je ten istý motor za studena kolísali otáčky a problém bol v chybnom softveri riadiacej jednotky. Prečítal som o tom na www.hyundaiclub.net, šiel do servisu a tam mi za pár minút prehrali nový soft a je to OK. Tak ak ti za studena kolíšu otáčky a ak sa ihneď po naštartovaní pohneš a motor sa dusí isto bude chyba v tom, bež do servisu a žiadaj zmenu softu riadiacej jednotky a nenechaj sa odbiť, máš záruku. Tú samozrejme môžeš uplatniť aj v inom servise než si kupoval auto.

01.12.2007 | 23:44:45 | miki Reagovat