Recenze Hyundai Lantra
“Dobrý vůz a cena.”

Autor recenze: FloBowes (24 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:65 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 24. 12. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Veliké problémy s centrálním zamykáním. Poničené brzdové kotouče. Ale hlavně koroze zadních lemů a prahů...
Jinak pouze pár drobností, které souvisí s provozem.

Servis pravidelný.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vcelku příjemný sportovnější design, který se opravdu povedl. Automobil působí dravě, přičemž prostor uvnitř vozu je více než kofortní. Bez větších problému se uvnitř složí 5 dospělých osob. Po posunutí předních sedadel vznikne vcelku přijatelný prostor i pro cestující vzadu.

Zavazadlový prostor u tohoto sedanu splní běžné podmínky využití. Při převozu rozměrnějších nákladů, hlavně krabic, je ovšem problém. Pevná přepážka dělící kufr od zadních sedadel, které i po sklopení příliš místa nevytvoří, je posazena poměrně nízko.

Velikou poklonu si ale zaslouží motor. Je poměrně živý, ochotně se vytáčí. Není pro něj problém ani vyšší rychlost, kdy hluk i otřesy jsou velice nízké a zadají si s moderními vozy. Při dobrém zacházení se kombinovaná spotřeba pohybuje okolo 8.5 litrů. Pouze spotřeba ve městě dosahuje až 11 litrů.

Výbava těchto vozů je vzhledem k ceně velice bohatá. Není problém sehnat vůz s plnou výbavou, včetně parkovacího asistenta! Jediným nedostatkem je pouze menší nebo žadný počet airbagů.

S tímto vozem se jezdí velice příjemně. Je dynamický a přesto výborně sedí na vozovce a v zatáčkách. Podvozek je koncipován měkčeji než např. u Fordů, a proto i cestování na delší vzdálenosti, či po horších komunikacích, není pro Vás ani vůz dobrodružstvím, ale příjemným svezením. Řízení i řazení je přesné, pouze občas Vám zpátečka skočí přes zuby. Menší výhrada je k brzdám, které jsou lehce poddimenzované.

Ceny ojetin s pěknou výbavou vcelku potěší. Počítat však musíte s korozí výfukové soustavy, případně prahů a lemů v zadní části vozu. Náklady na provoz nejsou nikterak velké. Pouze originální díly přidělají vrásky na tváři.

Vcelku vzato ideální vůz, pro mladé piráty i rodiny. Spolehlivý, který Vám rád vratí pravidelnou péči.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Lantra

Vložit komentář

SLOVINSKO

KUPIL SOM HO ZO SLOVINSKA LACNO JE SUPERVYZERA SKVELE A IDE SKVELE

25.08.2008 | 21:13:58 |  Reagovat