Recenze Hyundai Trajet 2.0i 100 kW
“Spolehlivý pracant pro rodinu, skupinu, sport.”

Autor recenze: pavel (40 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2.0i 100 kW benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:50 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9.5 l/100 km Vloženo: 6. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za celou dobu pouze nezajímavé. Například vyskakovalo lanko od táhla, kterým se pod volantem otvírá kapota motoru. Jinak bych ho označil za spolehlivého pracanta.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na autě jsem maximálně hodnotil jeho užitnou hodnotu. Ohromný vnitřní prostor, když vyndáte třetí řadu sedaček, máte pětimístný vůz s kufrem takovým, že můžete odjet na měsíc a mít s sebou mnohem víc, než potřebujete.

Když potom vyndáte i druhou řadu sedadel, a pojedete ve dvou, tak je komfortu extrémní nadbytek. Ideální je například dovolené ve třech (tedy co se auta týče), kdy dovnitř dáte klidně 3 horská kola a veškerou bagáž, a tři lidi si pohodlně sedí. Kola nemoknou, nemusíte se bát o jejich ukradení ze střechy, nezvyšují na střeše spotřebu.

Podle tabulkových rozměrů, i když se podíváte na parkovišti, je Trajet o kousek věčí než "Trojčata" VW+Seat+Ford. Zvenku o kousek, ale vnitřní prostor svým uspořádáním o větší kousek.

Manipulace se sedačkami je velmi jednoduchá - dvěma hmaty je sedačka venku za pár vteřin.

Jizdní vlastnosti: hodnotím jako spotřebitel, nejsem odborník přes auta, ale najezdil jsem hodně, a to nejméně 10 auty. Chování na silnici bez problémů, i v zatáčkách, má pocitově poměrně široký podvozek a nemáte strach z nějakého přílišného naklápění nebo nestability. Na nerovné silnici je trochu tvrdší pérování, na dobré silnici pohoda. V zatáčkách na sněhu, vodě, i při brzdění musíte mít na paměti, že přece jenom váží více, než malý osobáček typu Fabia apod.

Jízda po dálnici při 130 km/h je pohodová, příjemná, neunavuje. Nad tuhle rychlost až do 160 km/h taky v pohodě, ale více stoupá spotřeba. Víc jsem nejezdil.

Spotřeba benzínového dvoulitru při popojíždění po městě je tak těch 9,5-10 litrů, což asi u takhle velkého auta je normální. Optimální spotřeba kombinovaná s optimálně pohodovou jízdou je při cestování po okreskách rychlostí kolem 100 km/h, kde se jede tak za 8 litrů. Zajímavé je, že tahle spotřeba se příliš nezvýší, jestliže jedete v autě sami, nebo ve 4 lidech s nějakou bagáží. Ohledně výkonu a spotřeby - auto to není závodní, je spíš pro pohodového konzervativního jezdce. Není problém s ním jet trvale 150, může však být někdy problém rychle akcelerovat, třeba při předjíždění na krátkém úseku.

Řazení v pohodě, jenom při studené převodovce je trochu problém při malých rychlostech zařadit jedničku dřív, než auto skoro úplně zastaví - u německých aut (vč. škodovky) zařadíte jedničku dřív, ještě za pomalé jízdy (třeba v kopci při popojíždění).

Moje auto mělo rozumnou výbavu odpovídající roku 2004: ABS, 4x airbag, klima, všechno v elektrice atd. ... s ničím se nevyskytl ani jeden problém. Spotřební díly: destičky jsem měnil asi na 35 tis. km, přední letní gumy asi na 40 tis, ale v zimě tam byly zimáky. Sjíždění bylo na nápravě rovnoměrné.

Závěr hodnocení: konzervativní a spolehlivý pracant na dovolenou pro velkou rodinu, převážení nákladů, nebo 7 lidí jede na akci, kde jenom 1 musí řídit. Není to závodník pro předvádění.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Trajet

Vložit komentář

hodnocení vozu Hyundai Trajet 2.0i 100 kW

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak hodnotíte vůz Recenze Hyundai Trajet 2.0i 100 kW teď po najetí cca 150 000km?

Děkuji:-)

17.04.2015 | 10:00:31 | Ada  | 193.165.6.* Reagovat

TRAJET

Pokud toto vozidlo je nové v roce 2004 je jeho výkon 103kw a u staršího modelu je těch 100kw a spotřeba asi o 1litr vyší.jinak stímto komentářem sohlasím,zatím jezdím s vozidlem rok a je vyroben vroce 2001,zatím bezproblémové jezdí a pro pohodovou jízdu je vynikající,v zimě i výborně udržuje vnitřní teplotu a v -20 je v autě i v zadní časti příjemně a dá se sedět i v krátkém rukávu minimálně v prvních 2 řadách sedadel.jezdím i delší štreky a není vidět problém,pokud připojím vizík není za autem ani cítit pokud není přeložen ale 600kg jako by tam nebylo a není to poznat ani na spotřebě.spotřeba na tomto voze je spíše ovlivněna způsobem jízdy než zatížením.

09.04.2009 | 09:44:49 |  Reagovat

TRAJET

Chtěl jsem se jenom zeptat co v kopci jak to jede mě to moc do kopcu nejezdí.

16.06.2008 | 20:25:33 | Lada Reagovat

trajet

Konečne recenzia na toto auto ako má byť. Dávam za príklad maníkovi ktorý písal ako je teraz všetko OK ale čo bude o pár rokov.....

12.01.2008 | 20:04:32 | miki Reagovat