Autorecenze Kia Cee´d GDI 99 KW - Skvelé auto, ktoré ma prekvapilo v každom jednom ohľade!!! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Kia Cee´d
 
 

Recenze Kia Cee´d 1.6 GDI
“Skvelé auto, ktoré ma prekvapilo v každom jednom ohľade!!!”

Autor recenze: BFhero (27 let),
Bratislavský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2012 Typ motoru:GDI 99 KW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:35 000 km Způsob řazení:manuál Jak dlouho auto používáte? 18 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 5. 3. 2014

Hodnocení inzerátu: 195 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 10.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

V texte

Slabé stránky

V texte

Závady a opravy na autě

Auto prešlo štandardným servisom, tj garančnou prehliadkou pri 30 tis. KM, podľa servisnej knižky.

Mimo tejto prehliadky sa vyskytol len 1 problém, a to s elektricky nastavitelnou bedrovou opierkou. Prestala fungovať. Opravené bez akýchkoľvek problémov v rámci záruky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Priznám sa, že nikdy som si nemyslel, že budem písať až takto kladnú recenziu na vozidlá kórejskej výroby (KIA / HYUNDAI), no musím povedať, že som sa mýlil.

Pracujem vo firme, ktorej vozový park je zložený výhradne s áut KIA (okrem samotných majitelov).

V predchádzajúcom zamestnaní som mal pridelené služobné auto Škoda Octavia 2, 1.9 TDI 77KW kombi, r.v. 2007, v tomto zamestnaní som dostal pri nástupe Kiu Ceed 1.6 CVVT 93 KW r.v. 2010 a od leta 2012 používam novú Kiu Ceed 1.6 GDI 99 KW.

Po prvotnom prechode z Octavie do Ceed-u z r.v. 2010 som doslova plakal. Nech sú názory akékoľvek, Octavia sa mi zdala vo väčšine vecí lepšia. Stará Kia pôsobila lacno, motor točil vysoké otáčky na dialnici (5 st. prevodovka) bol veľmi živý, ale naozaj "užraný" s priemerkami medzi 7,5 až 8 litrov na 100 km.

Po prechode do nového modelu, som ostal milo prekvapený. Celkovo sa veľmi čudujem, aký veľkých technologický krok dokázala automobilka spraviť. Keby sme odlepili logá značky z auta, tie 2 autá by si nikto nespojil ako že sú z jednej automobilky.

Čím začať, možno popisom auta. Dostal som verziu SW, teda kombi, motor 1.6 GDI 99 KW s 6 stupnovou manualnou prevodovkou. Verzia výbavy bola STREDNÁ. Slovíčko stredná, som naschvál zvýraznil, pretože od strednej výbavi tejto triedy auta, som čakal naozaj menej. Ale výbava je zhruba nasledovná

4x ele. okná (všetky automatické hore aj dole, zo všetkých miest v aute - tj nie len od vodiča), digitálna dvojzónová klíma (velmi odcenujem funkciu AUTO v dvoch režimoch, soft a hard - pri octavii sa pri nastavení tlačidla AUTO pustili hlavne v lete vetráky klimatizácie na plno, čo bolo velmi diskomfortné - ale potrebné pre urýchlenú zmenu teploty vnutri auta, tuto je možne zvoliť soft režim, ktorý teplotu mení na požadované nastavenie, ale nie tak "besne" ). Elektricky nastavitelné, vyhrievané a automaticky sklápatelne spätné zrkadlá, so zabudovanými smerovkami a osvetlením priestoru pri vystupovaní a nastupovaní do auta (zrkadlá svietia na zem automaticky pri odomknuti či zamknuti auta, plus vždy sa automaticky sklopia, alebo odklopia. Funkciu zaklapania lahko vypnete), samostmievacie spetne zrkadlo, zadne parkovacie senzory, stabilizacny system (obdoba ESP+ASR), vyhrievané predné sedačky, vyhrievaný volant, rádio s cd/mp3/bluetooth/usb/aux/ipod, tempomat, obmedzovač rýchlosti, hlasové ovládanie, nastavitelný posilovač riadenia (sport, normal, comfort), elektricky ovládané bedrové opierky na strane vodiča aj spolujazdca, svetelný senzor, dazdovy senzor, LED packet - denné automatické svietenie (volič svetiel stačí nechať v polohe AUTO), lakťová opierka, koženný packet, predná + zadné hmlovky, predné hmlovky s funkciou prisvecovania do zákrut, rozne doplnkové funkcie ako automatické zamykanie pri rozjazde, leaving a coming home pre svetlá atd.

Zhrniem to, výbava toho auta, je ne "stredný" balík, perfektná ! A naozaj, viacmenej bezkonkurenčná. Vo vyššom stupni sa nachádzali ešte špeciality ako = asistent vybočenia z jazdných pruhov, strešné okno, multimedialny system s navigaciou, kontrola tlaku v pneumatikách a pár drobností.

Čo je podstatné, všetko z výbavy je funkčné, a veľmi dobre sa používa. Asi najradšej mám tieto veci

1. Autorádio = bluetooth funguje perfektne, možnosť spárovať až 5 tel, načíta si všetky vaše kontakty do auta (samozrejme, len ked to povolíte) + historiu volaní z vašeho telefonu. Tým docielite, že keď chcete aj niekomu zavolať, tak si ho nájdete v tel. zozname ktorý je už v aute, tel. nepotrebujete ani chytiť do ruky. Takisto perfektne funguje AUDIO streaming, tj pesničky si môžete dať prehrávať na telefóne, zvuk sa prenáša cez bluetooth, a nepotrebujete sa pripíjať káblom. Toto funguje na všetky zvuky tel, tj aj na videá s youtube, a podobne ... Reálne sa dá naozaj použiť aj ovládanie rádia hlasovými povelmi, alebo výtačanie zo zoznamu. Je treba ale nejakú úroveň anglického jazyka.

2. LED packet a svetlá = svetlá svietia dokonale. Oproti starej KII, milion a jedna. Automaticky rezim denného svietenia funguje bezchybne, skoro žiadny "delay" pri vjazdoch do tunela a podobne, doplnkové funkcie ako leaving home, coming home, osvetlenie priestoru pod nohami pri vystupovani v spätných zrkadlách = to je proste nádhera, a všetko je to veľmi, veľmi funkčné.

3. Ovládanie tempomatu na volante, na začiatok si treba zvyknúť, ale je vymyslený perfektne ...

K samotnému autu. Auto ma prekvapilo veľmi dobrou spotrebou, čakal som "vyššiu" ... Pri jazde na dialnici s rýchlosťou 110 km/h na tempomat, sú spotreby od cca 5,1 až po 5,5 litra/100 km (samozrejme, myslím priemerné), pri rýchlosti 130 km/h jazdíte s priemerom cca 6 litrov na 100 km. V mojej kombinovanej prevádzke (85 percent mimomesto a 15 percent mesto) mám priemernú dlhodobú spotrebu na úrovni 5,9 litra / 100 km. Jazdím rovnako, ako zo starou, s tou som však mal vždy okolo 7,5 litra na 100 km.

Spotrebu, teda hodnotím naozaj kladne, pokiaľ niekto bude jazdiť vyslovene na spotrebu, mimo mesta 90 km/h a podobne, verím, že sa bude dať držať spotreby okolo 5 až 5,5 litra / 100 čo je pre 99 KW benzín veľmi úctihodná hodnota.

Jazdné vlastnosti auta, sú "geniálne" ... Auto drží na ceste ako prikované, nerovnosti tlmí lepšie, ako známeho nový Cčkový mercedes (a to myslím, smrtelne vážne), stabilizačný systém je PLNE vypínatelný, a v zime som si ho velmi pochvaloval ...

Interiér auta je snáď ešte lepší, všade použité mekčenné plasty, na ktoré som bol skorej zvyknutý u VW koncernu, všetky oládače a budíky prehladné, ani po týchto KM auto ešte nevidalo JEDEN jediný rezonančný zvuk !!! Absolútne tiché, presne ako keď vyšlo z výrobnej linky. Plus podotknem, že tento konkrétny motor je krásne tichý !

Priestor veľkorysí.

Jediné, čo vytknem starej Ceedke, aj tejto novej, oproti OCTAVII je to, že v kufri sú odkladacie schránky v podlahe. V octavii sa nachádzali po bokoch stien kufra auta. Bol k ním prístup aj pri naloženom kufri. Tu, nosím v aute často mokrého psa, preto mám na podlahe gumennp rohož. Keď sa chcem teda dostasť k schránkam, musím s kufra jednak všetko vyložiť, a jednak musím vytiahnuť aj spomínanú rohož. A to je už skoro na guľku do hlavy. Hlavne, keď vás v noci zastaví policajt, a chce vidieť lekárničku, a vy máte naložený kufor. Naozaj radosť to odtiaľ vyťahovať ...

Takisto pri tejto novej CEED mi príde, že nie je poriadne kam umiestniť držiak navigácie. Používam držiaky "bez husieho krku" aby sa navigácia po prechode nerovnostami "nehompáľala", ale sklo v strede je tak ďaleko, že ju musím dávať na kraj, kde nie vždy pohodlne dočiahne USB kábel.

Nie som žiadny nadšenec kórejských áut, patril som skorej k odporcom, ale týmto autom, a novými modelmi som zmenil názor, a to tak, že kompletne ... Mal som možnosť sa viesť aj na firemných nových OPTIMÁCH, a klobúk dole.

Pokúsim sa vložiť update, akonáhle prekročím nejakú vyššiu KM hranicu, tj aspoň 60tis. KM, inak otázky sem, rád ich zodpoviem.


Doplnění recenze ze dne 02.09.2014

Stav km nyní: 60 000 km

Takže update.

Kia práve dnes prekročila hranicu 60 tis. KM. Počas týchto ubehnutých 25 tis. Km absolvovala garančnú prehliadku pri 51 tis. KM.

2 veci čo som pri garančke oznamoval, bolo citlivejšie ABS - tj funkcia ABS sa podľa môjho názoru spúšťala aj pri menších nerovnostiach na vozovke, ktoré ešte podla mňa neboli dostatočné na to, aby sa táto funkcia spustila.

V KII mi povedali, že nie som prvý. Vyriešili to prehratím novšieho softu do riadiacej jednotky tejto funkcie :)

Pri ceste na dovolenku do chorvátska, mi 3 krát po ceste tam "zblbol" tempomat. Pri rozbehnutí z nejakej pumpy (resp. odpočívadla) a dosiahnutí požadovanej rýchlosti, síce išiel aktivovať (kontrolka sa rozsvietila) avšak nešla nastaviť rýchlosť (kontrolka SET sa nerozsvietila). Jediné, čo pomohlo, bolo niekde zastaviť, vypnúť a opäť naštartovať motor, následne tempomať fungoval. Pri garančke však nezistili žiadnu chybu, preto podľa slov technika boli preventívne prestriekané a vyčistené spínače.

Od tej doby za 9 tis. KM (od garančky) sa táto chyba vyskytla ešte 1 krát (cca v 52 tis. KM) a odvtedy už nič (tempomat používam v kuse, a denne). Preto ju zatiaľ považujem za vyriešenú.

Aktuálna priemerná spotreba (dlhodobá) je na úrovni 6,4 litra / 100 KM.

Pri jazde do Chorvátska sme trocha experimentovali. Cesta tam bola naozaj mierená na spotrebu, dodržiavanie limitov a dialnice v 110 km/h. Výsledná spotreba po 800 Km skončila na hodnote 5,1 l/100 KM (v aute dvaja ludia)

Cesta spet, bola zase úplne rýchla. Dialnice HR 160 km/h na tempomat (pri tejto rýchlosti prejdených cca 90 percent úsekov dialnic), dialnice v Maďarsku na rýchlosti niečo medzi 145 - 150 km/h (na tempomat), SK dialnice 150 km/h (tempomat). Okrsky v HR cca 110 km/h, ako situacia dovolila. Výsledná spotreba 7,6 l/ 100 KM = pri tomto tempe, som spokojný :)

Inak auto nemá žiadnu inú závadu. Nikde ani náznak rezonancie v interiéri, žiadne búchanie od náprav, proste nič. Ide ako z výroby :)

Jediné, čo som spozoroval je to, že starší ľudia ak idete pomaly, nepočujú motor :) Takže treba predvídať :)

Update priložím po ďalšej porcii KM.


Doplnění recenze ze dne 18.12.2014

Stav km nyní: 70 000 km

Takže predsa, prvé závady sú na svete.

1. Odišlo vyhrievanie vodičovej sedačky. Po zapnutí hrialo zopár min, následne ostala blikať posledná dióda z troch (ktoré sú na ovládači) a nedalo sa s tým nič robiť. Prebehla reklamácia v Kii, kde objednali novú riadiacu jednotku tohoto vyhrievania.

Po bezplatnej výmene ma však rovno objednali znova s tým, že vyhrieva iba sedák, operadlo nie. Po druhej návšteve servisu opravili aj to a sedačka teraz funguje perfektne.

2. Pri mokrom počasí sem tam "drhne" zatváranie vodičovho okna. Nie, že by sa nezavrelo, len nachvíľu spomalí a potom sa znova rozbehne. Toto sme nechali zatiaľ tak, budem riešiť pri garančnom servise ktorý bude pri cca 80 tis. KM ...

3. Vodičova sedačka trocha vŕzga, opiera sa o stredový tunel a vo väčších náklonoch je počuť mierne vŕzganie. Nechávam to rovnako na garančnú prehliadku.

Ostatok auta bez problémov, motor ide ako hodinky, spotreba v zimných mesiacoch vystúpila na priemer cca 6,8 až 7,0l na 100 km.


Doplnění recenze ze dne 03.09.2015

Takže niečo málo cez 100 tis. KM na tacho ...

- v 80 tis. KM bol garančný servis. Problém s oknom odstránili výmenou vodiacej lišty v dverách, čo je pozitívum, mali ju skladom a vymenila sa počas bežnej garančnky, bez nutnosti ďalšej návštevy v servise. Okrem bežného servisu menili už predné brzdové obloženie.
- žiadne ďalšie závady nepribudli.

Auto je v absolútne bezproblémovej kondícií. Všetko funguje ako má, motor ide snáď lepšie ako pred tým, nič nebúcha, nič neklepe, nič nevŕzga, proste bez problémov ...

Auto som toto leto bral až k Dubrovníku, bolo rovnako na výstupe vrcholu SV.JURE (z 0 m.n.m do cca 1850 m.n.m) - opäť bez zaváhania. Kludné cestovanie po HR prienieslo spotrebu 5,7 l.

Všetky dieli podvozku sú ešte nedotknuté a nejavia žiadne známky poškodenia. Spojka detto zaberá ešte veľmi dobre, kotúče sú rovnako OK, auto má ešte pôvodné pneumatiky z výroby, tento rok už ale pôjdu nové zimné a budúci rok asi aj nové letné ...

Ďalší garančný servis ma čaká onedlo v cca 110 tis. KM :)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 195


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

servisna a 30 000km

je naozaj geniálna vec... doporučujem aspoň olejový servis skrátiť na polovicu, samozrejme ak je to firemné auto tak tam je to beztak jedno , leasing to prežije a potom dovidenia...

06.09.2015 | 14:54:51 | miki  | 85.159.106.* Reagovat

Díky

Děkuji autorovi za postupné doplňování recenze, tím má recenze daleko vyšší hodnotu než jen zhodnocení nového auta.

04.09.2015 | 11:18:01 | iggy  | 185.16.181.* Reagovat

RE: Spotřeba

Mám Kiu ceed sw 1,6GDI 99kw,rok 2015 vše OK,jen teda s tou spotřebou nevím jestli při jízdě používáte nastartovaný motor,já mám průměrnou spotřebu 6,9L.a považuji se za dobrého řidiče,spotřeba měrená ad nádrže do nádrže,kupodivu pal.počítač ukazuje stejnou hodnotu,ale po 6L teda nikdy.auto má najeto cca 6000km.

30.12.2015 | 22:09:20 | Richard  | 93.99.194.* Reagovat

Kia ceed 1.6 GDI

Pridam tiez skusenosti s tymto autom.Mame firemnu kiu.Teraz ma 7000 km.Spotreba realna pri jazde po dialnici pri rychlosti 110 - 130 km/h okolo 11 litrov.A palubny PC ukazuje priemer 6.8L.Pri vysich rychlostiach nad 100km/h sa auto sprava neisto.Auto bolo aj v servise kvoli spotrebe.Zevraj je vsetko OK.Moj nazor na auto je.Kiu nikdy viac.Lacny sikmooky srot.

03.03.2015 | 08:24:34 | dipo  | 192.168.30.* Reagovat

RE: Kia ceed 1.6 GDI

Prepáč, ale zase úplne trápny a vymyslený príspevok od veci :)

Auto sa určite nad 100 KM/H nespráva neisto, chodievam s ním pomerne pravidelne 150 km/h a určite žiadnu neistotu necítim :) A to má auto už cez 80 tis. KM ...

Spotreba 11 l ? No možno ak jazdíš na 3 jke :) Veď daj sem VIN auta a servis, kde bolo servisované :) Pri troške šťastia si to budem vedieť overiť :)

30.03.2015 | 13:30:24 | LL  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Kia ceed 1.6 GDI

Blbosti. Už na spotrebu 8l/100km musíš jazdiť dynamicky alebo naložený, prípadne v meste rýchlou jazdou. A konkrétne pri 110-130 na diaľnici je tento motor veľmi úsporný. Dvaja v aute, nenaložené - z BA do NI a spotreba podľa tankovania 5,6l (pc v aute 5,8l ukazoval).
A k tej stabilite - treba si uvedomiť, že toto je rodinné auto a nie pretekárska kára. A nezabudni, že hodne záleží aj na šoférovi. A napr. na diaľnici s týmto autom ani nevieš, že ideš 130.

Pre porovnanie 1,0 turbovaný trojvalec s dynamickou jazdou v meste spapá na firemnom aute 11-12l, takže toľko k úspornému downsize-u. Kto by nevyužil zrýchlenie ak môže, lenže o pár metrov prekážka, spomalenie a zas zrýchlenie. Palubný počítač pri zrýchľovaní ukazuje okamžitú spotrebu okolo 20l. Dá sa na ňom jazdiť aj úsporne, ale to je o nervy. Ešte drobnosť, naložené auto + 4 cestujúci a ani na diaľnici pod 7,5-8 litrov nedostanete s ľahšou nohou.

18.06.2016 | 10:46:23 | 007  | 78.98.39.* Reagovat

RE: Kia ceed 1.6 GDI

Taky mám opačný zkušenosti.S tou spotřebou to prohoď 1,6 s 1,0 turbo a bude to v pořádku nebo ještě svoje šetříš a služební kurvíš,ale spíš kecáš jestli to je ford ecoboost.

18.06.2016 | 11:43:47 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Kia ceed 1.6 GDI

Měl jsem Focuse kombi s 1.0 Ecoboostem (půjčený ze servisu na týden)a dá se s ním jezdit za 5l, ovšem potkat na silnici sám sebe dal bych si facku, normální klidný fotřík jezdí za 6, já jezdím svižně a neřeším spotřebu....takže cca 7, na 10 litrů jsem se dostal, když jsem spěchal po okrsce, ale to bylo na totální hraně a takhle se normálně prostě nejezdí.

20.06.2016 | 07:47:59 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Tempomat - chyba nechyba

Mam rovnake auto a tiez sa mi to stalo s tempomatom, ked som nastartoval a hned vysiel z pumpy na dialnicu.
Avsak ako som neskor na jednej diskusii nasiel, je potrebne aspon raz po nastartovani stupit na brzdu (aspon ciastocne) a tempomat pojde bez problemov aj SET-nut )
Je to bezpecnostna feature, a zrejme je to spomenute aj v manuali )

03.09.2014 | 12:55:49 | jjb  | 213.151.221.* Reagovat

RE: Tempomat - chyba nechyba

Uff

No priznám sa, že ak by to bolo tak, je možné, že chyba bola vo mne :D V každom prípade mi to v KII nepovedali a ešte som sa s tým nestretol.

Tak budem na to myslieť, ak by sa to ešte niekedy objavilo, tak to vyskúšam :)

Ďakujem pekne za radu :)

PS: Dnes som tankoval, prejdených 742 KM a dotankovaných 45,12 litra (na tri vypnutia pištole) = 6,08 l / 100 km :)

04.09.2014 | 15:25:32 | BFHero  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Tempomat - chyba nechyba

Tak potvrdzujem, je tomu skutočne tak ...

Takže tempomat chybný nebol, len som pri výjazdoch z odpočívadiel nemal dôvod zatlačiť na brzdový pedál, tým pádom funkcia tempomatu nešla aktivovať.

08.09.2014 | 14:34:06 | BFHero  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Tempomat - chyba nechyba

Tu je popis z manualu:

tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/12/95cf334c2f5f52555eefdb617435b6fb.jpg

Jedna sa o kontrolu brzdoveho spinaca, ci funguje spravne. Bolo by dost zle, keby brzda nevypla tempomat :)

Inak, toto som nasiel na KIA fore, ktore je niekedy velmi uzitocne sledovat.

08.09.2014 | 21:39:52 | jjb  | 109.230.59.* Reagovat

RE: Tempomat - chyba nechyba

Aby som nezabudol, linka na forum je tu:

www.kia-club.org/viewtopic.php?f=179&t=5230&p=105962&hilit=tempomat#p105962
(k teme)

www.kia-club.org/viewforum.php?f=16
(ceed sekcia)

08.09.2014 | 21:42:07 | jjb  | 109.230.59.* Reagovat

Super recenzia

Chcem povedať že ta recenzia je úplne super napísaná. Do detailov. :-) Mám 1,6 CRDi 85kW rok 2009 a som s ním tiež veľmi spokojný. Ale tá nová benzínova ceed-ka 1,6 GDi je super. To už sa neoplatí ani diesel kupovať pri takej spotrebe. A chcel by som povedať ku tým komentárom toho pána ktorý tu chce presvedčiť že nižšia kubatúra je lepšia ako vačšia nech si kupi motor aj s 0,9 a nech si to s ním rube aj 200 km/h. Otázne je kolko mu to bude potom žrať a ako mu ten motor dlho vydrží. Keby som si mal kupovať benzín tak jednoznačne 1,6 kedže mám rodinu a auto mám stále plne, ale tým nechcem povedať že 1,4 je zlá ale ako sa povedalo je lepšia do mesta. Na dialnicu sa da isť tiež ale nie plne naložený pokým si chcete udržať rýchlosť a nemať problémy pri predbiehani. Ale pre SW jednoznačne 1,6-ku. To my hovoril aj predajca keď som si ju bol skúšať. Tak ešte raz ti chválim recenziu. Keby som nevedel aké sú ceed-ky autá tak tvoja recenzia by ma presvedčila o kúpe.

03.06.2014 | 12:18:04 | Charlie  | 192.168.2.* Reagovat

RE:objem

keby som si ja mal kupovať benzín tak minimálne 2.0l, najlepšie aspoň 3.0 a 6valec, od tejto kubatúry je motor motorom.... teším sa až si budem môcť niečo také zadovážiť....

06.09.2015 | 14:57:34 | miki  | 85.159.106.* Reagovat

Admine delete

To se fakt nedá.

14.03.2014 | 11:11:26 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

Držiak navi

Mal som ten istý problém s držiakom, nakoniec som ho vyriešil breffo spinderpondium, do mriežky výduchov klimy. Kiu som mal na vyskúšanie na jeden deň a aj mňa príjemne prekvapila a pri výbere nového auta slušne zamiešala karty, u mňa ale nakoniec vyhrala nová Corolla, jednoducho sa mi viac páčila.

06.03.2014 | 10:16:45 | Toky  | 85.159.107.* Reagovat

Dobrá rezenzia

Ďakujem za zaujímavú recenziu. Zaujala ma aj preto, lebo uvažujem o kúpe CeeDu, alebo Hyundai i30. Iba z hľadiska spotreby by som asi uprednostnil benzínový motor 1,4. Jazdím prevážne po meste, takže vysoký výkon nepotrebujem. Nakoniec ani tých 100 koníkov pri 1,4 nie je na túto hmotnosť až tak málo...

06.03.2014 | 08:59:10 | Vlado D  | 86.110.234.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Otvorene si dovolím nesúhlasiť ... S 1.6 tkou robím menšie spotreby, ako kolegovia s 1.4 kami ...

Pri starej generácií Ceedov to bolo rovnako, spotrebu som vyššiu nemal ...

Ono vždy je jednoduchšie, ten výkon mať v rezerve, a keď je treba, ho využiť, ako keď ho nemáte ...
1.6 tka sa bude časom aj lepšie predávať.

Naozaj by som si to na vašom mieste premyslel. Tu už naozaj neplatí, že by ste mali s 1.4 kou nižšiu spotrebu. Navyše 1.4 je starší koncept CVVT, oproti novým motorom GDI.

100 koní má uložených vo vysokých otáčkach ktoré prinášajú aj vyššiu spotrebu (1.6 tka to má podobne, ale predsa len lepšie).

Ale samozrejme, je to na Vás.

06.03.2014 | 09:45:30 | BFHero  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Přesně tak. Nevím, proč si všichni myslí, že s malým objemem budou mít i malou spotřebu. Ano, pokud budu jezdit sám, s ultralehkou nohou na plynu a po rovinatém kraji, budu mít spotřebu u 1,4L nepatrně nižší, než u 1,6L. Auto této velikosti se však kupuje většinou jako rodinné a tak se předpokládá, že nebude jezdit jen prázdné, ale i plně obsazené a v tu chvíli je na tom jednašestka, ale i větší motor podstatně lépe, než "dýchavičná malorážka". Rozdíl mezi prázdným a plným vozem je u větších motorů pár deci, u malorážek jsou to litry. A to se nebavím o tom, že mnozí chtějí s malorážkou držet krok s většími objemy. To je pak rozdíl ve spotřebě propastný.

06.03.2014 | 10:24:00 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

To jsou zase bláboly. ididotský kecy teoretiků, kteří neznají nic víc, než svůj šikmookej supervůz a všechno ostaní poměřují podle něj. chudáci.

06.03.2014 | 23:12:38 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

prečo, ved má pravdu... a platí to o skoro všetkých motoroch. Skús drviť takú 1,2-1,4 plne naloženú 150-160 km/h, al. 1,6-2.0..., spotreba u benziniaku bude nižšia u väčších objemoch.

07.03.2014 | 05:07:50 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Všichni výrobci aut jsou idioti, protože ve snaze o snížení spotřeby zmenšují obsah a počet válců. jenom Luboš a jemu podobní idioti ještě neprozřeli. Ano, koupím si šestilitrový dvanáctiválec a budu se ukájet spotřebou 4 litry na sto ve stotřiceti kilometrové rychlosti. Tywoe, už na volnoběh spotřebuje víc než litrový motor za jízdy.

12.03.2014 | 23:56:48 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Stando, láskavo nezasieraj recenzie svojimi "mudrami", zase bude admin mazať a mna potom ani nebaví klikať ne také stránky, kde admin maže reakcie.

Pomník hlúposti nemá nikdy koniec a Ty si toho dôkazom.

13.03.2014 | 04:41:23 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Toto není argument, hňupe. A neodvolávej se na admina.

13.03.2014 | 06:50:28 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nemusíš všechno tak zveličovat, litr vs. šestilitr je srovnání pitomce. Ale viděl jsi třeba srovnání v top gearu mezi priusem a M3? Stig jel v priusu a dával mu zabrat co to šlo, Jeremy se ho držel v M3 (aby měli oba stejnou průměrnou rychlost a v cíli byli ve stejnou dobu) a kvůli tomu, že se ten pidimotor v priusu vytáčel do maxima a M3 jela tak na půl plynu, tak ve výsledku měla nižší spotřebu než prius.

13.03.2014 | 07:50:51 | Venouš  | 193.86.8.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Pche, Prius!!, Mal ísť v C1, tá M3 by si ani neprdla, spotreba 4,1-max.6,2, viac ako 170 km/h ten okruh nepustí, a kým by prišla M3 do cieľa, zatiaľ by si dala posádka v C1 kávu..:)


a kyby šoféroval Stando, tak urobí aj 3,7 l, aby ich naštval...:)

13.03.2014 | 09:23:59 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Víš o co mi jde? To není srovnání pitomce, že jsem záměrně zveličil příklad. Jde mi o to, že se tady neustále paušalizuje! Jeden blbec použije jeden příklad a už tvrdí, že to tak je vždy a u všeho. Plácáte tady nesmysly, hlupáci, a ještě se utrhujete, když někdo nesouhlasí. Je rozdíl, jestli motor jede 150 a má přitom 7000 otáček s plynem na podlaze, nebo jestli tou samou rychlostí jede na 4000 otáček a s polovinou plynu. A vůbec nehraje roli, jestli v tom případě má obsah 1,6 nebo 1,0. Ale když chcete paušalizovat, tak paušálně má vždy motor velkého obsahu (stejné konstrukce - diesel vs. diesel, nebo benzín vs. benzín) větší spotřebu než malý. Protože musí naplnit, komprimovat a zapálit VĚTŠÍ objem vzduchu i paliva při každém pracovním zdvihu. Navíc překonává větší hmotnost, větší tření, větší vratné a setrvačné síly působící proti pohybu pístu, a samozřejmě i množství paliva vstříknuté do válce je větší. Moderní malý motor (některý, ne zase paušálně každý) i kdydy pracoval na plno, už jen díku tomu co nasaje a vstříkne (limitováno objemem)při každém pracovním zdvihu, NEMŮŽE spotřebovat víc. Protože víc prostě tžěmi trubkami a vstřikovači neprojde. A je to proto, že ten motor vzhledem k malým odporům a hmotnostem mechanismu má menší ztráty. A pokud nepotřebuje šílené otáčky, nemá ani vyšší spotřebu. Jenže to byste s tím museli mít nějakou zkušenost. Zatím jen kecáte nesmysly. Třeba trabantík dokázal jet za 4,5 ale taky za 9, když jel naplno. Byl to pravda sice dvoutakt, ale byl konstrukčně nedokonalý a slabý, takže potřeboval maximální otáčky, aby jel. A to dnešní nové malorážky nepotřebují. Jedou z lehka, mjí dlouhé převody a spotřeba se nehýbe tolik, jako u motorů s velkým obsahem. Tamn když přišlápneš plyn k podlaze a budeš ho držet, tak se z té spotřeby posereš. A to doslova. tak už se probuďte.

13.03.2014 | 10:56:07 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

óóó´..., na to si prišiel sám, alebo si googlil...?

Iba "pitomec" si myslí, že jeho C má pri 170 km/h.../čo NIKDY nedá...:)) nejakých 4.000 otáčiek, pretože ani len otáčkomer to čudo nemá..., ale budiž, a ešte k tomu na "polovinu plynu"...

vieš čo, k by si nebol taký brutálne prij...ný, bola by radosť sem písať príspevky.
Kvôli takým ....píííp, sa mažú diskusie. v ŽIVOTE si NEJAZDIL nejakým "normálnym" autom, ani motorom, inak by si netáral bludy.

P.S. Ford Focus , 1,0 ecobost, "najlepší motor na svete"..., ked som išiel ako pripos...tý, tak bola spotreba 4,4-5,1...presne toľko, koľko 2,2 HDi..., ale ked si predajca myslel, že ma už "uvaril", tak som mu trochu vyťal a ufff!!, po cca 22 km bolo na PC spotreba 9,5 l, pričom na 2,2 HDi by som nemal väčšiu, skôr menšiu.

to isté so zázrakom 1,2, či 1,4 "TURBO" benzín, od W, to žralo 5 litrov, ked som sa vliekol, ale pri trochu svižnejšej už bolo 8-9..., všetko kraksne ľahšie o 500 kg.

a naložiť sa na dovolenku a ísť 140-150 km/h..., tak na 10000% bude spotreba vyššia ako na 1,6-2.0, o diesli ani nehovorím.

Samozrejme, začneš opäť trepať niečo o 6 litroch a 12 valcoch...:((, ech, kašľať na Teba aj podobných exotov.

13.03.2014 | 11:31:12 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Král idiotů nám opět (zřejmě pro nedostatek argumentů, nebo rozumu) zcela záměrně srovnává DIESEL s Benzínem, a jako třešničku přidává turbo benzín, který - jak ví malé děti - je na spotřebu extrémně citlivý. Výborně, blbče, nezapřel jsi se. Rozumného nic, jen idiotské kecy. A buď jistej, že na rozdíl od tebe, obrážeče stočenek a ojetin, já jsem jezdil celý život a to aktivně, velkou část života jsem trávil za volantem náklaďáků, dodávek, i osobních vozů. Jsem praktik, na rozdíl od tebe, a proto taky vím, že zimní gumy mají větší odpor než letní, a nemusím si o tom číst marketingové kraviny a slepě jim věřit.

13.03.2014 | 11:49:26 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

máš poruchu chápania textu, ked nerozumieš po slovensky...: "O DIESLI ani nehovorím...", to značí, že to platí pre benzín... a v prípade diesla sú rozdiely ešte väčšie...

najbližšie si to daj preložiť, "inteligent" na C 1, idúci 170 km/h na pol plynu...

Na Teba nemám.., ani nikto iný.

13.03.2014 | 11:57:08 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

a ešte niečo, chápem, že pre debila je každý sprostý, ale ešte raz a zapamätej si to:

NIEKTORE značkové a KVALITNE zimne pneumatiky MAJU NIZSI VALIVY ODPOR ako letné!!!!

je to PRESNE ODMERANE!! a DOKAZANE. A na Tvojom mieste by som sa hanbil tvrdiť, že "celý život" jazdíš, lebo akurát tak s fúrikom si mohol. Decko sopľavé.

13.03.2014 | 12:00:10 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

HDi je diesel. To neokecáš. Poruchu máš ty - ani nevíš, co píšeš. A ty gumy? Opět lžeš. Tvrdil jsi, že vždy a všechny zimní gumy mají nižší odpor. To já jsem říkal, že možná některé značkové vs. neznačkové, ale ty jsi trval na svém. PROTO to tady prezentuju, jako vrchol tvé blbosti.

13.03.2014 | 12:12:57 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Zde je tvůj článek, přečti si ho celý:

To: /bohy Anonyme, čo sa hanbíš za svoje meno..,

22:49... .
Nezvyknem nadávať, ani poučovať, ale zatiaľ jediný MARNE si priznal omyl a niečo si o zimných gumách prečítal..../ a to mi zčasti aj ide/
Znakom hlúposti je ZOTRVÁVAŤ vo svojom omyle, vydávať svoju myšlienku za pravdivú, pretože sa pravda vymyká nášmu chápaniu... .
Dodnes by sme podľa Teba sedeli v jaskyniach, plávali na korytnačke, Zem by bola stredom vesmíru.. . Našťastie sa svet neriadi podľa intelektuála ako si Ty, našťastie.

Môj zlatý Anonym. Hlupákom si Ty, zimné pneu. majú nižši val. odpor, tak sa už s tým zmier.
Alebo sa radšej zmieriš so svojou hlúposťou?!! .
A smajlíka dávam preto, lebo mu možno rozumieš, až si indián, a ľúbiš radšej pozerať obrázky...

31.12.2009 | 13:07:30 | ľuboš

13.03.2014 | 12:21:48 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Co na tom preboha nechápeš?!! Prešiel si vôbec psychotestami? Ked nechápeš významu článku?

"Marne" ako jeden z mála si čo to prečítal, prezistil a uznal, že zimné kvalitné pneum. majú NIŽSI val. odpor ako letné.

ČO preboha na tom nechápeš? kristepane!!!, daj si prložiť do češtiny...:)

13.03.2014 | 13:46:01 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nevím teda jestli se s tebou hádá Standa, ale opět jsi prokázal svoji demenci, recenze zasíráš leda tak ty, srovnáváš ropu s benzínem, nechápeš psaný text ani podstaty problémů, bž jezdit na té tříkolc a sem už prosímtě nelez, mají tě tu všichni plné zuby, ten "Standa" má téměř 100% pravdu, tak už kušuj.

13.03.2014 | 14:20:02 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

"Na rozdíl od běžných mylných představ řidičů mají zimní pneumatiky stejný valivý odpor jako pneumatiky letní. Důvodem této skutečnosti je materiál, použitý k výrobě zimních pneumatik, jejich nižší hmotnost a dezén. Tato konstrukční měřítka snižují deformaci pneumatiky během jízdy a tím také valivý odpor."
Tolik úvodní citace z článku, jehož celý text je zde: www.autanet.cz/autonews-uspechy-ve-vyvoji-modernich-pneumatik-1119
Jelikož už od vydání článku uběhlo skoro pět let, dá se předpokládat, že všechny zimní pneu dnes vyráběné mají valivý odpor výrazně nižší, než tomu bylo v minulosti a je minimálně srovnatelný s letními. Nechce se mi prohledávat všechny testy a porovnávat je, to si můžete udělat sami. Takže Standové, Vaškové Svlastíci a další, vyndejte si hlavy z pr.ele a dívejte se kolem sebe.

13.03.2014 | 14:20:39 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Bohužel, jako nesmiřitelný praktik, nesouhlasím, ani kdyby ten článek psal sám Václav Klaus. Pitomost č. 1 -Materiál je měkčí (tudíž větší valivý odpor "žvýkáním" - proč jsou galusky tvrdé? Pitomost č. 2 - dezén. Ano, už se nedělají poctivé drapáky, kostky, šípy, ale pořád má mnohonásobně více lamal. Tudíž větší odpor. Proč mají závoďáky slicky? Dál už tyto pitomosti nebudu rozebírat, protože nemíním ztrácet čas s někým, kdo naletí na marketingové a dobře zaplacené žvásty. Vy jste ještě nepochopili, že kdo platí, má pravdu? Letní gumy tolik reklamy nepotřebují, protože je lidi běžně kupují. Ale zimním se brání, proč asi? Protože zvyšují spotřebu, hluk a rychle se ojedou, to vše proto, že mají VĚTŠÍ VALIVÝ ODPOR, chytrolíni. Tak holt tomu davu hlupáků podmázneme článek, keterej je oblbne, a oni poběží kupovat naše ultrasuper úsporné zimní pneumatiky.

13.03.2014 | 14:28:28 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Ako " nezmieritelny praktik" musis uznat, ze je hlupost aby Zem obiehala okolo Slnka, ked jasne vidiet, ze Slnko obieha okolo Zeme.

Rovnako ako praktik si si musel vsimnut, ze Zem je plocha doska, ziadna gula...

A samozrejme, uz sa necudujem Tvojim domienkam, ze udes 170 km/h na aute, ktore ma maximalku 150...., na " pol plynu".

Ty kokos, ved Ty si normalne sprosty chlap. Ako v

Mudry schybi, v tej by si exceloval... A ked NEVERIS EXAKTNYM meraniam, kde sa MERIA valivy odpor, preto napr. Mixeliny su paradoxne najlacnejsie gumy, aj ked su najdrahsie..., ale km vykon maju NAJLEPSI..., prave kvoli NIZKEMU VAL. Odporu.

Niekde su tu MOJE MERANIA, kdepri teplote okolo 0-10 stupnov som mal na rovnakej trase a xccc meraniach NIZSIU spotrebu na zimmyx...,preco asi?!

A iba uplny amater pripisuje V ZIME vyssiu spotrebu gumam..., tie pneu su v tom nevinne!

Daj si letne a zbadas.

Ty " praktik". Svkastik detto, Vasek tiez sa s konom zrazil..., ci s Renaultom.
Pisem cestou po dialncici, sorr, za xyby, ak su, ale aspon netarajte xujoviny!!:(

13.03.2014 | 17:31:26 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Idiote, zavři už tu nevymáchanou hubu, je mi špatně z tvých zvratků.

13.03.2014 | 17:57:03 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Panebože, ten debil píše příspěvek za jízdy autem! No to snad není možný! Zabise ty vole jeden, ale proboha, at se nestane nic ostatním! Tady je vidět, jak je závislej na autorecenzích, musí do nich vstupovat a všechny otravovat, kdyby se měl ZABÍT !

13.03.2014 | 17:59:44 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

no jo Standíku, aspon vidim aký je rozdiel medzi nami: Mám dosť nepriateľov,ale NIKDY by ma nenapadlo niekomu priať aby sa zabil:))

Ako "starý praktik" a dlhoročný šofér, za akého sa vydávaš...:)), by si mal vedieť, že za volantom sa dá jesť, piť, čítať noviny, holiť sa, písať sms, pozerať správy a ..

... a ešte aj milovať, len to musí byť väčšia kabína, idálne kabína nákladiaka, či džípu, vyskúšané, dá sa, ale neviem čo je väčší adrenalín..:))

a ked som včera písal, tak som sa vliekol za kamionom, pekne v závetrí, po prečítaní si a odpovedaní na maily. asi toľko.

14.03.2014 | 09:53:49 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Ve tvém případě udělám vyjímku: Chcípni, než zabiješ nevinného. Ty nejsi duševně schopný řídit motorové vozidlo, pokud se chováš tak, jak jsi napsal. To co děláš, patří buď do vězení, nebo do blázince. Pak to taky vysvětluje tvoje duševní pochody zde. Já se za řidiče nepokládám, já jím jsem. Ovšem to o tobě říct nemůžu. Být nalepený za kamionem, číst a psát, a další surovosti (v mlze nesvítit abych "Jááá KRÁL PSYCHOPAT první" líp viděl) to je prostě na přesdržku.

14.03.2014 | 10:05:29 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

jediné zvratky tu predvádzaš tu Ty, malý chlapček, ktorému museli rodičia po 40-tke kúpiť miniauto a doteraz to nepredýchal.

Máš rozum klasického krčmového truľa, Stando.

14.03.2014 | 10:38:39 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Patřilo to Standovi, tak bych nemusel reagovat. Ale nedá mi to, už protože jsi psychopat ohrožující svoje bližní. Ty sám jsi zvratek, kterého rodiče týrali, a podepsalo se to na tvém mentálním vývoji. Mě kdyby rodiče koupili auto, tak jim budu do smrti vděčný. Nemůžeš vědět, v jaké situaci se dotyčný nacházel. Ale to bys musel mít trochu empatie, ne jen přetékat sebestředností a nezdravým pocitem, že jsi pánbůh.

14.03.2014 | 10:57:45 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Standíku, pravda bolí, že...?:))

14.03.2014 | 11:02:52 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

A víš, že se dělávaj pneumatiky taky z ropy? :D
Samozřejmě, že nejhorší rozdíly jsou u Pirellek(mezi věhlasnými značkami), o tom se přesvědčili i ve Formuli 1, že maj vlastnosti zimních pneu, příliž měkké.
Nejlepší všeobecně vlastnostmi, které maj plnit jsou goodyear,bridgestone,a pak dlouho nic a to všeobecně. Až pak micheliny. Na osobní můžou být michelinky(v evropě super nabídka za dobrou cenu pro běžné uživatele) jaksi dobré, nemají příliž velký nároky. A ohledně Tebe v tom co se Ti kazí nebo ne, samozřejmě nevěřím. Ve tvých rukou jsou všechny auta perpetuum mobile, prostě VĚČNÉ. :D
Ale když postavíš letní a zimní, měl bys postavit i totožnou značku a né stavět zimní nejlepší s letními nejhoršími např. protektorované. :D
Jinak to, že pneumatiky se rozlišují podle období asi stejně jako vizkozní číslo oleje, to ti taky nemusím doufám říkat. Takže ty porovnáváš letní pneu vůči zimním.
Ale pozor u oleje je výhoda, že lze zkombinovat obojí můžeš koupit takový olej na trhu a zároveň si užívat, MŮŽEŠ POUŽÍVAT CELOROČNĚ!
Ale u pneu jsme ještě tak daleko NEDOŠLI! Jak u oleje, který byl vylepšen až v 60.letech minulého století? Nebo nevím, ještě jsem nežil. :D
Tedy pokud si nekoupíš CELOROČKY, které jsou nejspíše omezeny MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTÍ!
I když u novějších modelů se můžu mýlit, protože technologie půjde stále dopředu a doufám, že budou stále více doplňovat pneumatiky celoroční, už bychom si to mohli po tak dlouhé době ZASLOUŽIT! Stejně jako u toho oleje, kde tento výrobej je také z ropy!
A takové kecy už budou snad konečně za námi!!!
Představit si, že se kdysi lidi hádali, který je lepší olej, jestli zimní nebo letní, tak se fakt bavím. :D

14.03.2014 | 07:10:53 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Koukám, žes objevil Ameriku. Tys měl být politikem. Ti také tlachají v parlamentu celé hodiny a také o ničem. A také jsou všem pro smích.

14.03.2014 | 09:21:06 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Svlasik a na to si kde prišiel? Na vrakviskách? Koľko sád pneumatík si zodral, že vieš posúdiť pneu.podľa výrobcu a značky?

Mimochodom, min. ýždeň som prezúval na letné Micheliny 225/50/17 W, Primacy 3, pretože si dovoľujem tvrdiť, že síce nie sú úplne špičkové vo všetkých smeroch/ čo ani z princípu nie je možné...:) a bol som s nimi spokojný vari najviac zo sv. špičky / Michelin Primacy, al. HP, a hľa, v poslednom čísle Auto Tipu je test LETNYCH pneu. 225/50/17..., kde Michelin porazil aj Continentál 5, a samozrejme, VYHRAL v kategorii pomer/cena/ výkon, čím obsadil PRVE miesto..

To je to, čo už roky tvrdím, že taká Pirelka je fajn, či Continentalka, ale ked mám Pirelky zničiť za 5-10.000 km, Continentálku po 20, jedine Michelin vydrží cez 30.000 km.

a dokonca sa zlepšila aj na vode, suchu, ale hodím krátku recenziu Primacy 3 na svoju, je trochu iná ako HP a citeľne tvrdšia a háklivejšia na vyváženie ako Alpin 4

P.S. Najkratšie mi vydržali pred skoro 20 rokmi Continentálky, kedy som krátko po prezutí brzdil z vyše 200 na 50 km a gumy sa mi zodrali do drôtov a skackali, neviem, či mali vôbec 500 km...:), ABS nebolo a tak sa iba zahryzli do asfaltu.

14.03.2014 | 09:37:31 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tady máš to OMEZENÍ RYCHLOSTI u celoročních pneu. Teoretiku.
www.pneumatiky.cz/Pneumatiky-Osobni-Celorocni/195-60-15
www.pneumatiky.cz/Pneumatiky-Osobni-Celorocni/225-50-17
Není ostuda přiznat, že něčemu nerozumím, nebo něco nevím. Ale průser je, když své bludy vydávám za obecnou pravdu. Viď Stando?

14.03.2014 | 09:44:35 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tady máš totéž, na letních pneu, teoretiku. Googlíš jako svlastík. To cos nám předhodil, není nic jiného, než index rychlosti, kterej má každá pneumatika jinej. Ale není ostuda přiznat, že něčemu nerozumím, viď?

www.pneumatiky.cz/Pneumatiky-Osobni-Letni/195-55-15

14.03.2014 | 10:12:05 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

A co tím chtěl autor řící? Rychlostní index je parametr maximální rychlosti pro danou pneu. A co? Ukázal jsem, že i celoročky mají při běžných rozměrech stejné rychlostní indexy, jako letní. Nebo mne chceš přesvědčit o opaku? Myslíš, že jsi jediný na světě, který ví, jak rozkódovat označení na boku pneumatiky? Seš chudák. HOWGH!!!

14.03.2014 | 10:21:29 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

A CO? A to, že předhazuješ nějaké "omezení rychlosti celoroček"! Jaké omezení??? Ty jsi omezenej! Rychlostní index je dán výrobcem, ty ho musíš mít když montuješ pneu na auto, a nic víc v tom není. Tak to neprezentuj, jako že celoročky mají rychlostní omezení. troubo. HOWGH!!! (Zase překrucuješ a lžeš).

14.03.2014 | 10:30:04 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Chudáku, to byla reakce na svlastíkův grc, viz citace:"Tedy pokud si nekoupíš CELOROČKY, které jsou nejspíše omezeny MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTÍ!" Nic nepřekrucuji a lže zde někdo jiný. A netahej mne do rodiny, trouba seš tady Ty. A teď už definitivně HOWGH!!!!!!

14.03.2014 | 10:39:25 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Na konci jsi měl "viď Stando", tak jsem to vztáhl na svůj příspěvek. Jelikož mě tady nazýváte Standou, tak jsem zareagoval. Pokud to nebylo mě, tak se hluboce omlouvám.

14.03.2014 | 11:00:12 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Vidíš, vidíš, to je ta porucha chápání psaného textu Stando. Luboš měl pravdu. Kdybys jí neměl, tak bys věděl, že tebe se týkaly jen poslední dvě věty. Ale už je načase to zde promazat. Není liž pravda?

14.03.2014 | 11:16:54 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Liž liž... a proč vlastně? Aby nikdo neviděl, co tady po vás zůstalo za perly?

14.03.2014 | 12:03:19 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Nedovolávej se Luboše, osamělý bojovníku. nebo se slepý drží jednookého? Cha, prej Luboš a pravda - z toho jde mráz po zádech.

14.03.2014 | 12:05:38 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Ale já psal, že se můžu mýlit. Tak doufám, že už vám konečně dojde, že zaostalost typu letní a zimní pneumatiky bude snad konečně brzo za náma. Stejně jako kdysi pořizování letního a zimního oleje. :D

14.03.2014 | 11:41:59 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Prečo majú závodáky slicky ? Myslíš, že to je kvôli nižšiemu valivému odporu ?

Trepeš troška kraviny ...

Čím viac samotnej "pneumatiky" sa dotýka zeme, tým je vyšší odpor voči vozovke, ale zároveň je vyššia stabilita resp. záber !

Závodné autá majú slicky, kvôli lepšiemu záberu a kvôli väčšej stabilite. Tj aby sa mohli lepšie rozbehnúť a aby auto v zátačkách lepšie držalo. Určite nie, kvôli nižšiemu valivému odporu, ten jednoznačne rastie so zväčšujúcou sa plochou pneumatiky, ktorá sa dotýka zeme.

Ak si dáš na nejaký slabý motor, kľudne 1.0 ku v C1 tke, rozmer pneu napr 155x65xR13 tak sa s nimi rozbehneš citeľne rýchlejšie ako keby si mal na aute napr 205x55xR16. Dokonca sa ti bude aj ľahšie točiť volantom.

Naopak, keď vojdeš napr v 90 tke do ostrej zatáčky, tak s tými 13 tkami pôjdeš oveľa skorej do šmyku, ako s tými 16 tkami.

Preto dezén, ktorý má viacej "kanálov pre odvod vody" (neviem ako to nazvať) bude mať logicky o mizivé "percento" menšiu plochu ktorá sa dotýka vozovky.

18.03.2014 | 14:02:31 | BFhero  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

A proč teda mají silniční bicykly úzké hladké galusky a né drapáky z horských kol, taky aby přenesly vyšší výkon? ne, kvůli co nejmenšímu valivému odporu. jestli jsi někdy jezdil na kole a vyzkoušel oboje, tak bys to věděl. Ale to není očividně tvůj případ. Luboši, nebuď tak zatvrzelej. Pravdu máme oba. je to z obou důvodů, vzorek samozřejmě valivý odpor zvyšuje, to prostě nejde okecat.

19.03.2014 | 09:12:36 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Stando, srovnávat galusky a slicky můžeš jenom Ty! Valivý odpor je tím větší, čím větší částí se pneumatika dotýká vozovky. Valivý odpor slicků je daleko větší, než pneu se vzorkem a je to záměr, aby se co největší část kroutícího momentu přenesla na vozovku, příp. aby v mezních situacích měla pneumatika co největší přilnavost k povrchu. Kvůli větší přilnavosti a tedy tím i většímu valivému odporu se pneumatiky u F1 a v dalších soutěžích předehřívají a jezdci pak ještě jezdí zahřívací kolo, aby pneu doslova lepily k povrchu. Galusky u jízdních kol, to je ze zcela jiného soudku. Maličká plocha, kterou se dotýká galuska asfaltu, huštění na 11, 12 i více atm a velice tvrdá směs jsou tam proto, aby jezdec nemusel překonávat ještě velký valivý odpor. Výkony člověka a přeplňovaných motorů nelze srovnávat a galuska a slick není vůbec totéž. Je otázka, zda to se svou poruchou chápání psaného textu vůbec pobereš. :-(

19.03.2014 | 09:47:24 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Super, usetril si mi pracu s vysvetlovanim, ze 800 konikov verzus 2 nozicky su neporovnatelne, ci pri spotrebe cca 100 litrov na 100 km sa na nejaky valivy odpor u pneu nepozera:)

19.03.2014 | 10:19:38 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Možná slick nebyl dobrý příklad, ale galuska ano. Sám říkáš, že je hladká a tvrdá, abys nemusel překonávat valivý odpor. To ale potvrzuje co celou dobu od začátku říkám: Že zimní gumy protože jsou z měkké směsi nejsou tedy TVRDÉ a HLADKÉ, mají větší valivý odpor. jsem rád, žes to potvrdil i ty. A nesrovnával jsem galusky a slicky, ale galusky vs. pláště horského kola. To byl lepší příklad, než ty slicky.

19.03.2014 | 12:06:26 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Stando, ty seš ještě větší blbec, než jsem si myslel. Galuska se stýká s povrchem vozovky jen velmi malou plochou, řádově milimetry čtvereční, ale používá se hlavně proto, aby lidský faktor nemusel ještě překonávat valivý odpor při pokusu o dosažení co největší rychlosti. Proto se galusky při závodech hustí až na 15 atm, nemají prakticky žádnou deformaci tvaru při styku s vozovkou a velikost valivého odporu je dána jen tou malou styčnou plochou. Proto, když zde tvrdíš, že vzorek zvyšuje valivý odpor, tak vlastně nepřímo srovnáváš slicky a galusky.
Tím, že se vzorek pneumatiky stýká s vozovkou na menší ploše, má zákonitě i menší valivý odpor, než pneumatika hladká. Ovšem tam, kde se používají slicky, se na valivý odpor nehledí, přebytek výkonu si s tím poradí a spotřeba se neřeší. Ale to ty, který se večer zliješ jako mužik, nemůžeš se svým vrabčím mozkem pochopit.

19.03.2014 | 12:47:21 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Ty hňupe, co to tady blábolíš? Před nějakým rokem tady ze mě dělala místní svoloč pitomců vola, když jsem jim tvrdil, že široká pneu má větší valivý odpor než úzká. Obuli se do mě všichni, že je to hloupost, vysvětlovali mi to tady div ne na fyzikálních příkladech. Stejně jako teď. A najednou to celý otočíte? Hoši, vy jste opravdu debilové, všichni. I ten vrabčí mozek je chytřejší. Protože tvrdit, že šířka pneu nemá vliv na valivý odpor (tehdy) a že zimní nemá větší valivej odpor než letní )dnes) může opravdu jen parta debilů s IQ pohrabáče. Tak si tady povídejte o tom že že hovno je pamlsek a já se sem i nadále budu chodit bavit vaší bezbřehou hloupostí. Zatím jsem bohužel nenašel jiné stránky, na kterých by se to hemžilo takovými idioty, jako tady.

19.03.2014 | 13:01:23 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Stando..., tá hláška.."bohužel, nenašel jiné stránky na kterých by se to hemžilo takovými idiotmi....".., jááj, doseriem sa smiechom!!!!
Prečítaj si to ešte raz po sebe!!:))

Inak palec hore!! Super vtioné..., aj ked dosť pochybujem, že pochopíš tú ironiu a pointu, že áno.

19.03.2014 | 13:05:57 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Jsem moc rád, že jsi se ozval právě ty - tvůrce těchto stránek. Admin je proti tobě nula, tyhle stránky tvoříš ty. Vystřídaly se tady stovky lidí, přišly a odešly, když viděly, co se tady děje a kdo sem čím přispívá. Jen luboš - prezident těchto stránek je trvalý. Je to inventář. Protože je to ze všech pitomců ten nejpitomější, je na vrcholu žebříčku debility zde a pod svými křídly má jen o něco méně debilnáí kamarády. Ty luboši a tví hloupí soukmenovci tady totiž otrávíte úplně každého. Mimo mě. já děkuji bohu, že mi tyto stránky naservíroval, protože jinak bych neměl ze života tolik srandy jako s vámi.

19.03.2014 | 13:12:20 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

No vidíš, a my tady chodíme právě kvůli takovým exotům, jako jsi Ty (i se svými dalšími IP adresami a přezdívkami) a svlastik. :-)))

19.03.2014 | 13:22:46 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Dokazuješ, že jsi schizofrenní - tudíž cvok. nezdá se ti, že zacházíš příliš daleko, abys obhájil své hlouposti? Myslíš, že měním a střídám IP adresy? Myslíš, že měním přezdívky? No to už je vážný... I kydž vlastně podle tebe jsem génius a kouzelník... měnit IP adresy... pláču smíchy.

19.03.2014 | 13:39:07 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Ty jsi zjevně zlitej celý den, pitomečku. Galusky jsou také se vzorkem, což nevíš. Přesto si ji nikdo nevezme bez důvodu, jen když je potřeba. Protože právě i ten vzorek zvyšuje jízdní odpor. Ale jak by to mohly takový vidle jako ty pochopit? A opakuji po sté, neříkejte mi stando. Když jsem se dříve podepisoval, zpražil mě tady nějakej mladej pitomeček, že je to jeho jméno a že ho nemám používat. Tak ho nepoužívám. Takže si vyližte... podpaží.

19.03.2014 | 13:06:56 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Už máš argumenty jako svlastik. Neboj, vím, že jsou galusky s výrazným vzorkem např. pro cyklokros, s jemným na mokrou silnici, atd. Stejně jako ve F1, když začne pršet, jezdci přezouvají na vzorek, kvůli lepšímu odvodu vody spod kol, aby předešli aquaplaningu. Nemysli si, že jsi sežral Šalamounovo hovno a jsi zde nejchytřejší. Ale vypadá, že první štamprlička už asi proběhla, už měníš slovník. :-D

19.03.2014 | 13:17:00 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Co tam máš dál, ty chytrej? Ano, ale proč na nich nejezdí POŘÁD? o to jde! Když to nemá vliv na odpor, proč je obouvají jen za deště, ty galusky se vzorkem? Ty bys na nich jezdil pořád, vždyť je to fuk, ne? Jinak se chováš jak ožralej debil Kalousek. Taky každýho napadal, že je opilý. Podle sebe soudím tebe? Dík za srovnání se Svlastíkem. Neměl jsem ho rád, ale poslední dobou je tady z vás asi nejblíž normálnímu myšlení.

19.03.2014 | 13:21:36 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Kolemjdouci mal svatu pravdu:), rano si este triezvy..., ale logika ziadna.., ach boze, to nemoze byt ani pravda:(

19.03.2014 | 09:52:29 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Triezvy som celý deň, protože řídím. proto taky nesedím celý den u PC, nebo mobilu a jako ty nereaguju na úplně každý příspěvek. Spíš si kolkrát říkám, co vlastně děláš ty celé dny, když se neustále předvádíš tady. Co kamarádi, nějaká ženská (i když ve tvém případě asi žádná nebude), co pořádná práce?

19.03.2014 | 12:08:50 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Jááj, Standík môj, dobre vravíš...:), ja už iba takto, pred TV, pred PC, mometálne relaxujem, pomedzi vypisovaním účtov, faktúr, dobre padne odreagovať sa.

Žena je v robote, deti v škole, som rád, že sa pýtaš, ešte načim upratať doma, zajtra opäť bude ťažký deň, zo 600-800 km padne za obchodmi a jednaniami, chlapi pomaličky pracujú, zháňam zákazky a tak podobne...:)), dakujem za Tvoju starostlivosť, si zlatý....

19.03.2014 | 13:01:00 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Vysvětlit to tak krásně dokáže člověk i ve škole. Ale to jsou pouze a jen ideální podmínky blázni. :D
Už jsi viděl aby cesty byly bez sebemenšího smítka a kamene? DOKONALE čisté a rovné?
Děláte ze zdejších silničářů a taky stavitelů cest BOHY!
Když řešíš A tedy pneu, musíš počítat i s B tedy s cestou!!!
Více prořezané pneu kromě dokonalého odvádění vody, dokáže dokonale odvést i špínu od cesty a více přilnout k nerovné cestě. Cesta, tedy povrch má také nějakou zrnitost(asfalt,beton) v několika milimetrech průměrně spočítané přesně na cestovní pneumatiku. Pneu tě samozřejmě brzdí odporem, rozpohybováním prachových a jiných částeček na cestě k odvádění od pneumatiky. Dokonce i ten blbý vzduch musí pneumatika jízdou také rozpohybovat v daném okamžiku. Vzduch se rozpíná(a u opotřebených špinavých pneu nebo nekvalitně prořezaných s ucpanými kanálky má menší únik, dochází k přetlaku v každém přicpaném kanálku), začne hučet pneu a samozřejmě brzdit kolo. Tady je očividně neoddiskutovatelný důkaz, slyšíš jakoby vyšší valivý odpor, tohle dělají i některé letní pneu samozřejmě je to o stavbě těch kanálků. :D
Takže zimní pneu v laboratorních podmínkách bude mít samozřejmě mnohem nižší valivý odpor než letní, ale jak ji nasadíš na auto a ujedeš pár metrů, máš po menším valivém odporu hned a říkat to nahlas je to jen pro smích. :D
Asi tak stejně jako že reálný vesmír lze vypočítat kvantovou fyzikou o jednoduchých rovnicích.

19.03.2014 | 12:20:16 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Som síce hluchý ako poleno..., ale ešte som valivý odpor NEPOČUL...:), to sa dá?, Svlastík, naozaj?!

19.03.2014 | 13:10:57 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tys ho nepočul? Já ho zase neviděl, a slepý nejsem. A představ si, že někdo ho změřil. Změřil něco, co nemá zvuk, není vidět, cítit, a nemá to ani měrnou jednotku. Nebo se pletu? Jaká je měrná jednotka valivého odporu? Když tak přesně víš, že ho někdo změřil? Je to jeden Valík? nebo jeden mililuboš? Asi to bude tím, že ho "změří" tak akorát reklamní specialista marketingové firmy, u které si výrobce pneu zadal vytvořit reklamu na prodej svých sezonních gum. Ach ano, už si vzpomínám, moje pneu mají odpor tři a půl valibuku...

19.03.2014 | 13:17:55 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Male decko ked nieco nevie, nexape..., tak ma dovtedy " otravuje", kym mu to nevysvetlim, alebo si to najde samo v knihe...

V tomto je rozdiel medzi malym deckom a Tebou.

Ty sa uz odmietas nuecomu novemu priucit, poxopit ako niektore veci funguju. Jednoducho si uz stary somar a nie zvedave male dieta.

Mas smutny zivot.

19.03.2014 | 13:56:27 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

zato ty budeš mít rozum dítěte až do smrti. Zapamatuj si jednou pro vždy: Zimní, stejně jako třeba terénní gumy, mají, měly a budou vždy mít větší valivý odpor než gumy letní. Smiř se s tím a už to prosím tě dál donekonečna neřeš. Jo, ten poslední příspěvek sem hoď, protože tvou diagnózu znám a vím že musíš mít POSLEDNÍ slovo. Ale pak už se na to vyser.

19.03.2014 | 16:18:00 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Těžko říct...:DD jak už jsem psal tak například v mém případě mě to přijde přesně naopak.

Když nasadím zimní gumy stejné značky i stejných rozměrů na stejný disk místo letních tak se mě mnohem snáze lehčeji s autem zatáčí a na místě se mnohem snáze otáčí volantem a ani nikde nic nehučí jak jsem byl zvyklí ze zimních pneu co jsem používal dříve.Ovšem naopak když naprší tak to docela klouže což zase naopak u těch u kterých jsem nepoznal tento rozdíl a většinou trochu hučeli se nedělo.

19.03.2014 | 16:26:51 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tak když Ti zimní kloužou na vodě víc než ty předchozí, tak ty kanálky tam máš víceméně jen na okrasu a máš ty pneu o ničem. :(
Ale tos už měl pochopit ty sám.

19.03.2014 | 18:36:02 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Myslím zimní na úplně jiným autě někdy 4-5 let zpět jinak pneu o ničem to nejsou naopak na sněhu s tím nemám sebemenší problém.

19.03.2014 | 21:30:28 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Jinak ještě dodám že to není nic extrémního ale občas to proklouzne více jako na letních.

19.03.2014 | 21:33:51 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Zvklí,hučeli?Jinak souhlas.

19.03.2014 | 19:04:07 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Taky mi to nejde-chybí písmenko,oprava -zvyklí?

19.03.2014 | 19:07:43 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Máte pravdu kolego nevím jak se to mohlo stát!..:D:)

19.03.2014 | 21:31:08 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

A Ty Standiku sa zmier s tym, ze valivost sa da PRESNE ODMERAT, ze zimne maju MENSI valivy odpor, teda tie kvalitne a dokonca sa zmier aj s tym, ze SIROKE Pneumatiky maju NIZSI valivy odpor ako uzke..., samozrejme, treba to patricne prisposobit, vyratat kazdemu autu- stroju na mieru...:).

Nastastie, svet nejde podla Tvojich domienok, ale pravidiel fyziky...

19.03.2014 | 19:55:07 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tymi " sirokymi" nemyslim obludy na F1, ci slickoch, ale pri urcitych pripadoch je sirsia pneumatika naozaj lepsia ako uzka,ktora ma mensiu stycnu plochu nez sirsia, samozrejme, treba vziat do uvahy hmotnost predmetu, tlak hustenia pneumatik, podklad a xxxx dalsich faktorov.

19.03.2014 | 20:02:15 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Tohle už je na chocholouška, abys upravoval valivý odpor ohledně šířky dézénu a snižoval jej, musel bys měnit průměr kola, ale NÁSOBKEM. Chacha, pleteš si auto s monstertruckem, kterým už se dá čachrovat s velikostí poloměru kol.

20.03.2014 | 06:24:52 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Jakékoliv kolo které hučí, je špatné a brzdí, když nehučí, můžeš jen doufat, protože nemáš důkaz! Ale věř si čemu chceš. :D
Nepsal jsem, že lze slyšet valivý odpor, ale že je to důkaz, že se něco špatnýho, s čím se nepočítá na těch pneumatikách děje.
A čím víc drážek, které se můžou ucpat špínou na cestě, tím hůř. :D

19.03.2014 | 13:29:46 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

BHfero: perfektne vysvetlene! Palec hore!:)

19.03.2014 | 09:30:50 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Vidím, že je načase uvést věci na pravou míru.

Když zimními pojedeš v 50°C letním pařáku, kdy se pomalu roztopí i ten asfalt. Tak nízký valivý odpor uvidíš na vlastní oči za autem ve zpětném zrcátku. :D

13.03.2014 | 14:32:19 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Dneska je ten odpor u zimních pneu skoro totožný a v mém případě bych řekl i snad menší jako u letních.

A to proto že výrobci pneu se snaží snížit u aut spotřebu a čím menší valiví odpor tím je spotřeba menší.

A jinak mám zimní pneu Michelin a když v zimě místo sněhu prší tak mě to klouže! což v případě letních jsem nezaznamenal.

13.03.2014 | 14:35:06 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ale proč ne, určitě jsou jednotlivé typy zimních pneumatik, které už díky moderním technologiím mají stejný valivý odpor jako průměrné letní gumy. Ale nelze paušalizovat (opět) že tomu tak je a basta! Zrovnatak výrobci letních gum se snaží pomocí moderních technologií snižovat už tak dobrý valivý odpor, takže tam ten odstup bude pořád. Kloužou i zimní Klébery, na mokru jak sviňa. Ale přesto mají větší odpor a zvyšují spotřebu oproti letním Michelin Enargy Saver nebo jak se ty šlupky jmenujou. Dobrý zimáky jsou Nokiany. Na těch ani nepoznám, že jedu na zimních. Dobře sedí, nekloužou (ne víc než letní myšáky) a nehlučí. Letním se docela přibližují.

13.03.2014 | 14:43:50 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Oprava( valivý)

13.03.2014 | 16:48:07 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Budu se opakovat, jestli Ti zimní pneu kloužou na vodě, tak je máš na hovno. Zimní jsou více drážkované, musí odvádět lépe VŠECHNO než letní. Ať je to voda,břečka,led,sníh, vždycky za špatného počasí musí držet více stopu než letní.
Jenže vy si pletete valivý odpor a ztáty. Což znamená, že co je moc, to je moc a když je moc drážek, může se stát, že i ten vzduch brzdí kola a hučí což má dělat správný zimák v létě, jinak by byl na okrasu.
Kdyby byly krásné zastřešené cesty, bez jediného prachu, tedy bez bordelu, vody a cesty hladké jak dětská prdelka, tak všichni jezdíme na slickách. :D

20.03.2014 | 04:54:24 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Jinak Mogul Ti nevadí, ale Barum ti nevoní? Raději Micheliny co, protože jdou vidět na autě. :D

Asi jako ostatní jsem zažil také převrat v podobě šípových(směrových) pneu na kola, které byly teprv nedávno v ČR.
Ale nové technologie například inteligentní lamely, měnící se odvodové cesty v závislosti na rychlosti či počasí, tak na to si ještě hezky počkáme.
Další příklad, některé auta nemají lapače nečistot a pokud nemá to auto zadní náhon a udělá vám ďolík do čelního skla, tak na 90% to bude ze zimáku, protože ty předměty po přejetí zimního pneu mají mnohem větší razanci po odvalení pneu!
A slučovat prořezání pneu s valivým odporem při horších jízdních vlastnostech může jen blázen. Pokud jste chodili do základní školy a měli alespoň někdy v ruce gumu, tak čím tenčí tím víc se ohýbá a zahřívá. Samozřejmě zimní bude mít na suchu brutálně hnusné vlastnosti jako držení stopy v zatáčce, či brždění a nebo rozjezdy. A to není jen o valivém odporu, ale přiřaďte vlastnosti měkkosti už deformovaného materiálu...

20.03.2014 | 06:42:18 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Mogul mě nevadí protože nemá proč a Michelin jsem koupil proto že tam byli původně k tomu mám rezervu Michelin a navíc celá léta jsem kupoval Barum takže jsem chtěl zkusit něco jinýho takže asi tak.

20.03.2014 | 13:25:02 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nechceš snad říct že motor 1.0 v C1 točí při 170Km/h 4000 otáček a k tomu ještě jedeš na polovinu plynu...:)

13.03.2014 | 14:23:31 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

No vidíš, a jsme u toho. Ty nevíš, kolik točí, ale hádat se budeš. Jen pro představu: při 90 Km/h točí 2300 ot, při 130 km/h točí 3500 otáček (nejvyšší kroutící moment, tudíž lehký běh a relativne malá spotřeba), a kolik točí při 170? Spočítej si sám, když mi nevěříš. P.S.: 170 jede v pohodě i na čtyřku, bez toho, že by se dotýkal omezovače. takže na pětku - pohoda.

13.03.2014 | 14:31:32 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Já se nehádám jen to porovnávám s většinou co jsem se dočetl na internetu nebo recenzích a navíc mám kolegu co má Aygo se stejným motorem.

A dle jeho otáčkoměru točí na pětku při 160Km/h 4600 otáček

13.03.2014 | 15:09:52 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Takže to není ani 7000, ani 6000 při 170ti, viď? A vo tom to je. není hnanej na maximu, nežere jako tank. jede v pohodě, zvlášť při plynulé ustálené jizdě.

13.03.2014 | 17:25:31 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Já jsem netvrdil že žere a věřím to docela pojede ale jen jsem reagoval že 4600 není 4000 a určitě to nezvládne levou zadní na půlku plynu:)

Jinak to s tou menší spotřebou při zátěži dle čeho to počítáš?Protože to se asi P 107 nebo Ayga netýká a naschvál jsem si pročetl testy spotřeby a recenze a nikde jsem na to nenarazil ani u C1.

Naopak všude bylo zmíněno obsazení atd...navíc mě nenapadá žádný důvod aby tomu tak bylo.Sám jsi říkal že při plném obsazení to jde znát na výkonu takže pokud tě netlačí pouze vítr na neutrál tak musíš auto více honit aby jsi jel zhruba stejně jako když by jsi jel sám.A tím pádem jde do motoru jak sám víš více paliva a to jak po městě tak mimo město prostě kdekoliv.To že je spotřeba při delší cestě menší je jasný ale není to tím že do motoru jde více paliva a plynulou jízdou.Technicky je to naprosto nemožný a pokud sám nevíš proč tomu tak je tak se zaměř na měření spotřeby jestli není někde chyba...:)

13.03.2014 | 22:20:37 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

*(ale) plynulou jízdou

13.03.2014 | 22:23:24 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nevím, fakt. Můj názor je ten, že váha v tomhle případě pomáhá větší setrvačností. Ono je dobrý, když auto není zbytečně těžký, ale asi není dobrý ani když je moc lehký. To může potom jízdní vlastnosti taky zhoršovat. Víc na něj třeba působí odpor vzduchu, vítr, jasně, zase mi někdo předhodí F1 že jsou co nejlehčí. Ani ony nejsou až tak lehký, a navíc jsou placatý, a přísně aerodynamický, takže tenhle problém odpadá. A to, že někdo někde něco píše... vždyť víš jak to je - dvacetiletej (i starší, ale těch mladých je většina) novinář je taky jenom člověk a je na něco zvyklej. Přeleze do auta se kterým není "jedna ruka" a potom výsledky své jízdy vydává za exaktní měření. Už jsem čet tolik nesmyslů (jednomu se povedlo zrychlit z 0 na 100 za 19 vteřin a udal to do testu jako relevantní výsledek), že kdybych se tím měl řídit, tak jezdím jen v octávii, protože podle novinářů lepší auto není :-)

14.03.2014 | 07:05:58 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

je to jasné, svlastik a standa, či drsoň je jedna a tá istá osoba, alebo to píše niekto zo stránky, aby nasierali ľudí hlúposťami.

kašľať na vás, žite si v hlúposti a aj ako hlupáci ostanete do konca života.

14.03.2014 | 08:16:39 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ono i 4600 při 160 je krásný, u malorážky, ne? Je to ještě dost hluboko pod otáčkami max. výkonu, proto to nežere o tolik víc. jak se nám tu mnozí pokouší podsouvat. Ty názory tady byly, že MUSÍ žrát, protože chudák motůrek TOČÍ 6000 atd... ne, má jen maximální krouťák. Tímto bych asi celou diskuzi uzavře, ať to zase nespadne někam hodně daleko od Ceedu :-)

14.03.2014 | 07:09:36 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

hlavne, že výrobca píše o maximáke 150, či 152...:)), jááj, dobre ja hovorím, že deťom do rúk vzduchovky nepatria, myslia si potom, že majú guľomet..., rozprávkar.

14.03.2014 | 08:14:03 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Výrobca píše... a auto jazdí. Ono se toho píše... třeba o neuvěřitelně malé spotřebě HTP, nebo TSI... taky výrobce píše.

14.03.2014 | 10:08:20 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ještě nikdo nevymyslel perpetuum mobile a ani Tobě se to nepodaří. Je zajímavé sledovat, jak se mění v průběhu dne Tvůj slovník, zřejmě s přibývajícím alkoholem v krvi. Ráno se pak chováš zdrženlivěji, ale co už, každý jsme "ňáký". Jenom mi pořád nedochází, proč výrobci automobilů šetří při výrobě každé deko, aby snížili spotřebu u svých výrobků, když řešení je tak snadné. Použít litrový tříhrnek, do osmisetkilového vozu posadit čtyři osmdesátikilové pořízky a 50kg bagáže a je vymalováno. Spotřeba je nižší. Newton se sice obrací v hrobě, ale světe div se, z puchejře se stalo perpetuum mobile, které popírá základní principy fyziky, které tvrdí, že pro přesun tělesa o větší hmotnosti musíme vykonat větší práci. Na Primě svého času porovnávali C1 vs. PANAMERA. Stránka už je smazaná, ale kdo to stihli shlédnout (odkaz byl v některé recenzi zde), ví o čem mluvím. C1 prohrála s pětilitrovou PANAMEROU, když se do ní posadili čtyři lidé, stejně jako do PORSCHE. Nárůst spotřeby proti prázdnému vozu byl proti PANAMEŘE obrovský. A spotřeba se měřila dotankováním. Všichni, kdo měli možnost osobně poznat, jak se změní spotřeba vozu s malým a větším motorem při plném zatížení, to vědí. Ale bav se s volem o pátku, když jde ve čtvrtek na jatka.

14.03.2014 | 08:29:00 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Čekal jsem, kdy někdo s tímto přijde. Viděl jsem to taky, a ne Newton, ale já se dodnes obracím hrůzou, jaký kopyto byl asi ten řidič. Platí co jsem tady už řekl: Nemůžeš přijít k autu, se kterým nemáš žádné zkušenosti, (lidově řečeno neumíš s ním, protože ho nemáš v ruce) a udělat "test" kterej zveřejníš. je to podpásovka, a věř mi, že ten řidič měl v rukách nasráno, aspoň co se tohodle auta týká. Na mnoha recenzích se dočteš, že je to natolik odlišné co se týká řidičských návyků, že se s ním musíš zžít. Jiná charakteristika motoru, průběh kroutáku, dlouhé převody, kdo to nezná, tak to podtáčí, řadí brzo, prostě to nemá v ruce. mě trvalo několik týdnů ježdění, než jsem věděl bez koukání na řadičku, co tam je za kvalt. Zvuk je pořád stejný, rychlost roste, a kdo není zvyklej, je mimo...ale vysvětlovat to tady někomu, kdo s tím nikdy pořádně nejel, je zbytečný. Vaše zvyklosti stejně nezměním. Nálada nestoupá s alkoholem, ale se stupněm nasranosti, když celej den dostávám odpovědi jak od idiotů. Přeháníte, zveličujete, lžete, převracíte, a hlavně pořád paušalizujete. Pořád mi podsouváte co jsem neřek, nebo to úplně překroutíte. Žádný perpetuum, a pořád dokola - totéž, opakovat co už jsem řekl. Jakobyste to nechtěli vidět a vracíte se na začátek. zasíráte recenze a svádíte to na mě. Nebavíte mě. budu vás nasírat něčím jiným. To zase baví mě. Nasírat hloupé blbečky, kteří nemají schopnost použít mozek, přijmout odlišnou skutečnost, a opakují jen staré přežité hlouposti do blba.

14.03.2014 | 10:00:36 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Asi bys měl pochopit, že ta Panamera je schopná při 130km/h točit nějakých téměr 850otáček, bohužel pro Tebe.:D
Ani C1 se s tím nemůže rovnat, ta točí holt nějakých 3250otáček při 130km/h nebo tak nějak a při nějaké brutální dálkové dálniční pomalé jízdě bude žrát opravdu to co si bere takový pětilitr jen v neutrálu. :D
Zřejmě to byla špatná cesta, někde po Holandsku, nebo na nějakém rovném úseku se C1 absolutně nechytá. :)

14.03.2014 | 11:46:51 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

No podle mých výpočtů, to na pětku má točit jen nějaké 4tisíce.
Ale pětka Ti je při tý rychlosti u tohodle autíčka na nic, takže měl dotyčný asi čtyřku.
Ohledně tý dlouhý převodovky a to co se nám tady vtlouká to jsou taky moc přehnaný věci. To kolíně je má trošku delší, ale například od Škodovky je v rozdílu cca o 1.05%.
Čili při 100km u Peugeota má při stejných otáčkách třeba Fačko 105km/h. Počítám pětku, ostatní neporovnávám. Ale to už jsme někde řešili, co já vím.

14.03.2014 | 14:25:04 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Výpočty nevýpočty důležitá je tady taky nějaká reálná rychlost..:)
Dle majitele Ayga točí na pětku 4600 otáček dle tachometru při 160Km/h z max.6000 otáček.To samé jsem se dočetl v testu u C1 ale taky jsem se několikrát dočetl že reálná maximální rychlost je 165Km/h :D z těch 170-180 Km/h co ukazuje z kopce nebo na rovinně tachometr.A ručička Ayga se dokáže udržet i v poli za ukazatelem hranice dle čeho by to pak jelo 190 až 200Km/h :DD takže bych řekl že u tohoto auta je to dosti ošemetné.

Přijde mě to že každý to auto ukazuje jak chce některý se přibližuje k maximálce udávané výrobce což je 157Km/h a do tachometrových 170Km/h se sotva pohne dalšímu leži rafika pod displayem v hodnotách z odhadem 200Km/h..:D

14.03.2014 | 15:10:51 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Bavíme-li se o max. rychlosti, pak. Dáme si relevantní čísla výkonu(automobilu), podle kterých se budem držet.
Např. ke 100km/h potřebuješ cca 20kW. Stovku totiž dokázaly i staré škodovky z 60.let o tomhle výkonu. Na 200km/h potřebuješ 80kW při jedný tuně v rovině a bezvětří, to zvládly taky nějaké auta z 80.let.
A tedy na takových 150km/h budeš potřebovat cca 40kW, tak jako ma C1, či Fáčko. Od 160km/h už začíná reagovat i silný odpor vzduchu(i při bezvětří, takže netřeba řešit odpor vzduchu tak moc při menší rychlosti).
A když máš max. výkon 50kW v určitých otáčkách máš problém se na tu 150km/h dostat. Protože 5.převodový stupeň ti už výkon ubírá, máš ho pod 0.8násobek poměru, proto ta pětka není na max. rychlost.
(PS:Panamera má neuvěřitelných 0.59 na sedmičce a nový model má i osmičku)
Mimochodem víš proč ukazuje rychlost jiná(větší) než skutečná? Protože nejde až tak o pneumatiky, ale co se nedozvíš, jde o differenciál. Čidlo otáček(který vypočítává rychlost) se řídí absolutními čísly koeficientů převodů, ale na diferrenciálu ztrácíš procenta né jen na výkonu, jako všude jinde, ale taky na otáčkách, protože se hlavně u předního pohonu točí kola do stran. Není to pevný, či svorný differenciál, na každou otáčku se nějaká desetina milimetru na jednu otočku ztratí i kdybys jel rovně. Tedy co se děje v tý skříni to je více na vědeckou diskuzi, ale je to určitě tím diffem a s tím nic nenaděláš. :D

14.03.2014 | 16:21:32 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Oprava. Nějak mi něco někde uletělo, při 4600ot je to 172km/h. Převodový poměr 0,85 stálý poměr 3,55.

14.03.2014 | 17:10:28 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nevím, jak si dneska říkáš, zda Standa, či Drsoň, je mi to v principu jedno. Vzpomeň si, čím začala tato neplodná debata. Řeč byla o tom, že když mám ve stejném autě 1,4L anebo 1,6L motor, bude ta jednašestka na tom se spotřebou zejména při zatížení o něco lépe a při zatížení je ten rozdíl výraznější. Stejně tak i ten tvůj "puchejř" spotřebuje více paliva při zatížení čtyřmi lidmi, než když pojedeš sám. Rozdíl bude o to větší, čím více se budeš snažit jet s plným vozem stejně dynamicky, jako s prázdným. Sám jsi dneska celkem rozumně psal o tom, co vše se podílí na délce vstřiku. A jsme u toho. Elektronika vozu dávkuje palivo dle zatížení motoru, mimo jiné. A to je to, o čem se tu celou dobu blbě tlachá. A ktěm rychlostem. Dej si do auta GPSku a uvidíš, jakou reálnou rychlostí jezdíš. Tachometr ve vyšších rychlostech lže jak Rudé Právo.

13.03.2014 | 15:13:26 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ani standa, ani drson, vstoupil jsem do debaty s tím, že neplatí paušálně, že menší obsah má zákonitě vyšší spotřebu. Je to o tom kterém konkrétním autě, o konstrukci a vyspělosti jeho motoru, použitých převodech, a mnoha dalších faktorech. nemám rád rádoby chytré kecy vztahované z jednoho případu na jiné. A ten puchejř, jak jsem už psal, žere mín při zatížení než prázdnej, ale bacha, jenom na dálku.

13.03.2014 | 17:28:31 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Aki to len Tvoj zazrak vie, ze na dialkove trasy ma zrat menej...:):), nexapem..

A este 170 k tomu, uz orestan, lebo sa nielen dosikam, ale aj doseriem smiechom...

13.03.2014 | 19:26:59 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

neqam sy prglezogit u orangutanof twoy pxispevog. Sis zase něco píchnul, chuju?

13.03.2014 | 19:34:53 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

To není teorie, ale realita. Je vidět, že jsi neměl možnost vyzkoušet to v praxi. Tady tyhle stránky jsou vůbec plné blábolů o tom, jak se s malým motůrkem jezdí kopec-nekopec stopade a víc a spotřeba prý nepřesáhne 6 litrů. Tak právě tohle jsou bláboly a idiotské kecy.
Tuhle, jak říkáš, teorii potvrzují nejen ti, co s tím mají bohaté zkušenosti, ale i porovnání různých objemů za stejných podmínek, na stejné trati, aby bylo porovnání co nejobjektivnější a výsledek takového srovnání je třeba zde: www.auto.cz/serial-o-spotrebe-srovnani-motoru-1-2-tsi-1-4-tsi-a-1-8-tsi-budiz-turbo-67413

07.03.2014 | 08:03:24 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ano ano, sme tu všetci chudaci poznajuci len korejske auta ... Ach, tvoje vyjadrovanie nasvedčuje niečo o tom, kto si ...

Ja svoje tvrdenie = reálnej spotreby s 1.4 CVVT a 1.6 GDI mám len z praxe ...

V prípade potreby, niekedy jazdím aj tzv. POOLové autá, tj presne také, aké mám, len z rozdielom, že sú osadené s 1.4 CVVT, a viem, že hlavne na dialnici pri ustálenej rýchlosti na tempomat, si berú tie 1.4 ky viacej.

V meste je to zhruba totožné, a žerú obe cca rovnako ...

07.03.2014 | 10:29:38 | BFHero  | 217.75.72.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Tak tady si dovolím tuto profesionální recenzi vyvrátit. A to že se jedná o totožný vůz, který má shodné skoro všechno. Také i stejný palubní počítač, stejnou nádrž, a plovákový měřák, který zaručí různou toleranci dokonce né na litry, ale toleranci třeba i 5litrů, jelikož nádrž není a nemůže být krychle, v daném momentu může spadnout ručička razantně dolů a naopak v určiném okamžiku drží dlouhou dobu díky tvarování nádrže na stejné platformě. Hodnoty bude ukazovat totožné, i kdyby ten motor byl třeba bez turba, nebo jiného složení, čili více nebo méně ventil. Převodový poměr je také naprosto totožný, takže si dovolím tvrdit, že by se ukázala spotřeba stejná i kdybys tam dal jakýkoliv 4 válec stejně uložený. Turbo-neturbo.
Ono jakmile vynuluješ palubní počítač, tak prvotní hodnoty se vždy ukazují jaksi TOVÁRNÍHO NASTAVENÍ dané platformy(elektroinstalace stejná)! Dále po přečtení takový věty u profesionální recenze ve mně hrklo, že se tady začíná jednat asi o něco sarkastického a to: „Jelikož jde o test zaměřený na spotřebu, svištíme spořádaně 110 km/h, s čímž je spojené první překvapení. Nejenže všechny tři octavie mají šestistupňové převodovky, ale dokonce točí úplně stejných 2400 otáček“. Tady se začíná ukazovat, že odborník nechápe převodový poměry. Nebo druhá varianta, dělá z vás voly jako že tyyy vado jsem profík a přitom jsem úplně paf, že to může být stejný, no jak se jim povedlo uložit na jednu platformu auta, stejnou převodovku, já si myslel, že na stejnou platformu dostanu k jinému motoru úplně jinou převodovku, třeba z Kie!
A v dalším odstavci mě úplně dorazilo to, že si myslí, že má v autě průtokoměr? Boží vysvětlení a zatahování fyziky alá Standa s C1 do spotřeby automobilu, protože nižší obsah potřebuje větším tlakem nasávat do stejných hadic tak má samozřejmě také mnohem větší spotřebu, než udávanou(jako by byl v hadicích nějaký tlakoměr) a udání důvodu vztahu tlaku a průtoku mě dorazilo, takže se mám ještě co učit…Já osobně se přestávám divit, jiným příspěvkům, když máme za vzor takové strašidelné tedy profi odborné recenze!

12.03.2014 | 07:06:18 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Vlasto, nějak jsem nepochopil smysl tvého posledního příspěvku. Ale vlastně proč se divit. V tvém případě. Tady jsi v plné nahotě ukázal, jak tomu všemu rozumíš, nebo přesněji, nerozumíš.
Tvar nádrže nemá žádný vliv na měření spotřeby palubním PC, protože ten počítá spotřebu v závislosti na otáčkách a délce vstřiku. Poloha ručičky palivoměru jej tedy nechává klidným. Podle polohy plováku v nádrži vypočítává teoretický dojezd např. pseudopalubní PC třeba ve FORDu Fusion, který neumí ukázat spotřebu a dojezd nedovede přepočítat v závislosti na okamžité spotřebě tak, jako plnohodnotný počítač. Po vynulování BC (board computer-palubní počítač)začne BC načítat okamžitě údaje o rychlosti, ujeté vzdálenosti a po ujetí dostatečné vzdálenosti ukáže relevantní údaje o spotřebě, průměrné rychlosti atd. Tedy žádné tovární nastavení, jak tvrdíš. Je tedy vidět, že si s vozem, který má BC ještě nikdy nejel. Ale proč se divím. Netuším, jaké převodovky použila Škodovka v uvedených modelech, Octavia není mým šálkem kávy a je mi to tudíž jedno. Ale v zásadě je možné, že na šestku točí všechny stejně. Ovšem nejvíce mne dorazili tvé znalosti fyziky. Mluvit o nasávání do stejných
hadic u různých motorů v případě, kdy se jedná o motor přeplňovaný a tlak je daný otáčkami turba, to už je výstřel hodně naslepo. A vztah mezi tlakem a průtokem? Víš, ve fyzice se tomu říká HYDRODYNAMIKA a mluví se o ní proto, že větší motor potřebuje větší průměr ventilů a větší sací potrubí (samozřejmě i výfukové) než malolitrážka na naplnění většího objemu spalovacího prostoru za stejný čas. A právě tento vztah mezi tlakem a průtokem je hydrodynamika. Takže ano, máš pravdu, ale jen v jediném. MÁŠ SE JEŠTĚ CO UČIT!

12.03.2014 | 08:54:08 | f.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Tobě se hodí jen to polovičatý co!
A teda délce vstřiku? Takovou hovadinu teda neznám. Délka vstřiku je konstatní údaj, kterým se řídí ŘJ podle polohy pedálu. :D

Prvotní generace ukazatelů spotřeby se řídíla potenciometrem na pedálu a hlavně čidlem na převodovce a taky čidlem otáček(ale ty převodový poměry jsou prostě STEJNÝ). Další generace se zdokonalují.
Závislost na úplně stejných senzorech, je tu neoddiskutovatelná, protože je to stejné auto. Palivo BC ukazuje továrně nastavené dle ŘJ, dokud nedostane data z nádrže.
Prostě po ubohých 20km, nevíš zhola NIC, jen tovární nastavení!!!


Z tohoto článku akurát zjistíš, že některá motorizace v tomhle autě bude ukazovat nesmysly o spotřebě na BC.

Jediný aspekt, který bys potřeboval, aby se dostal do reality, (tedy aniž bys řešil úpravu na autě a nějakou dodělávkou), je realita a to množství paliva v nádrži, bohužel v autě chybí PRŮTOKOMĚR a tak se NIKDY k průměrné KRÁTKODOBÉ spotřebě nedopídíš. Pokud nedotankuješ palivo a jednoduše si to nespočítáš sám. BC si v nulovém nastavení cucá spotřebu z prstu.
Nulovat počítač je HLOUPOST! Vyjdou z toho opět data nastavené platformou automobilu, které se zprůměrujou s prvotním nastavením a realita by byla až kdesi u výprázdněné(nejlépe na třikrát) nádrže i kdyby v tom byl 1.2Tsi nebo 1.8Tsi.

12.03.2014 | 10:32:08 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ty brďo, Ty o tom fakt víš kulový a teď jsi to potvrdil. Délka vstřiku, nebo chceš li doba otevření vstřikovacího ventilu je závislá na režimu jízdy a NENÍ konstantní. Jak jinak by jsi chtěl regulovat množství paliva do válců? Konstantní délkou vstřiku? To bys měl stejné otáčky a to u motorů jaksi nechceme, že? S BC nemáš pražádné zkušenosti, "páč" bys takovou volovinu nemohl napsat. A o pseudopočítačích z archaických pleček tady nebyla řeč. Bavíme se o autech z 21. století, roky 2013 a 2014 a na těch počítače pracují úplně jinak, než Ty jsi zažil na těch "veteránech", s kterými jsi měl tu čest. Jelikož byly použity stejné vozy, je předpoklad, že odchylka od reality bude plus mínus zhruba stejná u všech. Navíc jsem měl možnost vidět podobný pokus i v TV, kde výsledky víceméně potvrdili a ještě ověřili přesnost BC dle dotankování. Pro úplnost. Že BC mírně lžou, je všeobecně známá pravda, rozptyly dle měření třeba ADAC jsou cca až +29% proti realitě. To, že dnešní BC pracují s okamžitými daty je pro Tebe možná novinka, ale je to tak. Samozřejmě pro průměrnou spotřebu je potřeba ujet alespoň kilometr, aby bylo vůbec co počítat, ale to snad víš, že průměrná spotřeba se počítá v závislosti na rychlosti, ujeté vzdálenosti a čase. Proto nemůže BC už z principu vyhodit údaj o průměrné spotřebě ihned po vynulování, ač začne údaje zpracovávat ihned po nulování. Okamžitou spotřebu Ti však ukáže ihned, stejně jako další údaje, t.j. čas jízdy, vzdálenost atd. Možná si to pleteš s palivovými mapami, ale to jsme někde úplně jinde. A včil mudruj.

12.03.2014 | 11:05:19 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

No ty vado, 30% to je už síla, na to plně dostačuje to, že se té recenzi nedá věřit zvláště na tak malým testovaným úseku.
Čekal jsem odhadem toleranci 10%. :D
Jo kdyby si to bralo data tak jak myslíte tedy z ŘJ pomocí senzorů, které zasahují i do motoru, tak by byla tolerance 0.00001% tedy v setinách mililitrů. :D
Prd, ani si to nebere data z ŘJ, jen nějaké 4-7 senzory. Jako otáčky, převodovka, dig.počítadlo,plovák,pedál a ještě nechám místo na něco co jsem zapoměl. Takže žádný předpotopní plečky a extra změna od nich se nekoná. :D

12.03.2014 | 12:33:00 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Údaj o spotřebě si BC bere z řídící jednotky, ale Tobě už fakt nemá smysl nic vysvětlovat. Tvé znalosti o moderních motorech jsou na stejné úrovni, jako v tom vtipu o žákovi v autoškole: "Můžete nám na závěr říci, jak pracuje motor?" "A mohu vlastními slovy?" "Můžete, samozřejmě" " Vrrrrrrrrrrr"
Údaje ovlivňuje spousta faktorů, mezi jinými třeba rozměr pneumatik (průměr, výška profilu) a spousta dalších. Nevím, jak jsi přišel na to, že pokud by bral BC hodnoty z ŘJ (i když tomu tak je), byla by přesnost měření na stotisíciny procenta. Realita je vždy jiná a jediný skutečně přesný údaj o spotřebě je možný jen s použitím velmi přesného průtokoměru. A ten sériová auta nemají. Ani tankování po hrdlo není zcela přesným údajem, ale je přesnější, než BC. Pokud však porovnávám spotřebu sériových, neupravených aut, která mají stejnou elektroniku, je odchylka od reality u všech zhruba stejná a pro porovnání spotřeby to stačí. Kdyby tankovali po hrdlo, bude výsledek více-méně stejný. HOWGH!!!

12.03.2014 | 12:49:34 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ale jasně, že si bere údaje z ŘJ, všechno se bere z ŘJ, ale měl jsem na mysli ty důležité pro motor, které zasahují i do výkonu. Je to přeci centrální systém, BC bere pár věcí jen z některých čidel. Přeci nebudou zapojené čidla zvlášt pro každou výbavu a pak znova. BC je jen takové výstupní heblo komunikující pro uživatele. Například ukáže spotřebu, teplotu, a občas nějakou tu chybovou hlášku. Až tam bude dejme tomu něco jako napojený Tablet s vlastním operačním systémem, pak můžem polemizovat o tom, že dokáže toto dané zařízení vyhodnotit přesnější data, podle kterých se dá skutečně porovnávat spotřeba na velmi krátkém úseku jako je 20-50km. :D
Např. čas a délka vstřiku(tomuhle říkám úlet hláška), se kterým si samozřejmě teď zaručeně nebude vědět rady. Samotný tento údaj je tomuto zařízení k ničemu! Potřeboval by náročný algoritmus, který by zvládl převést celý komplet dalších neznámých, do jednoduché výstupní podoby tedy nejen to čím se řídí jednotka. Dále vymezit pouze realitu od klasického přednastavení a navíc sčítat historii a ještě k tomu tyto informace ukazovat během pohybu vozu. Zatím to zvládne, tedy teoreticky může zvládnout např. notebook, připojený třeba na diagnostickou zásuvku s patřičným softem. :D
Jinak stejné auto se NEDÁ měřit! Protože má také stejné čidla. Budou ho zkreslovat přednastavené hodnoty, protože mají stejné snímače a dokud BC nezareaguje na tom kolik má v nádrži bude měřit pro všechny motorizace STEJNĚ! Protože nezískává data z ŘJ, která obsahují motorové části, ale pouze a jen to co mají společné, chápeš to konečně?
Je to to samý, jako kdybys testoval cyklisty na úplně stejném kole, jeden bude profi jezdec a druhý amatér a oba najedou na kole 1,5km při 15km/h. Taky mi spočítáš, kolik spálí kalorii? Musí Ti stačit výpočet. Jak nemáš tep,teplotu těla, a další přesnější data, jsi NAHRANÝ! Ale BC si se samotnými údaji neporadí, potřebuje KOMPLET. Otáčky pístu, čidlo na klice je teprv ZAČÁTEK! konče tím váším údajem o času vstřiku, s Tím si to heblo BC prostě NEPORADÍ!
Nevím jak jinak to zjednodušit.

12.03.2014 | 13:32:58 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Slyšeli jste slovo boží. Pánbůh s námi a ty pryč! Už to tady v souvislosti s tebou zaznělo vícekrát. Když něco nevíš, neznamená to automaticky, že to neexistuje. Hoď sem popis a schéma alespoň jednoho boardcompu, abys potvrdil svá slova. Nemáš ani šajn o tom, jak dnešní kompy v autech makají, ale rozdáváš moudra na potkání. Ty, jak říkáš, složité algoritmy už dávno před tebou někdo vymyslel a sestrojil palubní počítač. Bez nich by to totiž nešlo. Údaj o stavu paliva v nádrži nemá žádný vliv na spotřebu a pokud ano, tak dolož jaký. Nejlépe na konkrétním příkladu skutečného vozu. Čas otevření vstřikovacího ventilu, nebo také délka vstřiku, nemusíme slovíčkařit, je dostatečný údaj pro to, aby komp v autě spočítal spotřebu okamžitou a při použití údajů o rychlosti, vzdálenosti a čase spočítal i spotřebu průměrnou. Vstřikovací ventil totiž pracuje se stálým tlakem a pokud známe průměr trysky můžeme spočítat, jaké množství paliva bylo vstříknuto do válců za jednotku času. Abychom to mohli spočítat, tak fyzika má hydrodynamiku, která to umožní spočítat. To je ten vztah mezi tlakem a průtokem, víme? Ani netušíš, co všechno palubní počítač ve spolupráci s řídící jednotkou umí. Ale děláš chytrého. Dolož ty své teorie konečně něčím konkrétním, ať nejsi jenom pro smích.

12.03.2014 | 14:07:16 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ne ty to asi stále a dokola pořád nechápeš. Další to není možný, kolik vás je? :D
Kolikrát mám opakovat, že schéma Ti tady vůbec nepomůže. Palubní počítač má všechny data samozřejmě k dispozici, ale je to takové heblo, že to není schopné vyprodukovat.
Kolikrát se někomu stalo, že jsi potřeboval načíst chybu a pomocí palubního hebla sis nějak poradil vyblikáním závady. Ale prostě on to nedokáže překombinovat a ukázat ti spotřebu podle těch spousty informací.
Je to celý o tom hardwaru a softwaru samotnýho počítače, já nevím jestli to říkám do dubovýho stolu nebo nevím jakýho šlaka. Kdybys měl ve středový konzoli klasický tablet, nebo něco podobnýho jakože, výstupní zařízení s operačním systémem, tak Ti to ukazuje všechno. Ale to oni neudělaj, a proč? Byli by proti sobě, protože by si lidi mohli auta spravovat sami, sami vymazávat chyby, a to se těm borcům opravdu nelíbí. Protože krédo je koupit auto, které se líbí zákazníkovi a zároveň ho opravovat a dělat na něm takové čachry, že si s ním sám neporadíš!
Takže Ti nezbývá nic jiného, než bud si koupit pořádně naloženou limuzínu, která do tebe bude hustit i kvůli výměně stěračů, nebo se spokojíš s tím heblem od octávky, která nic neumí, tedy ani naměřit skutečnou spotřebu po 20kilometrech, pokud si tam nenacvakneš do vedlejší zásuvky noťas se softem, který umí dešifrovat kody a zapisovat data a slučovat je pomocí algebrických vzorců, ale to už jsem psal.
A údaj o stavu paliva v nádrži nemá smysl komentovat, jsi vedle jak ta jedle v životě jsi neměl počítač, který ukazuje dojezd.
Čas otevření vtřikovacího ventilu Ti je kvůli dalším údajům na dvě věci neustále dokola se budu opakovat...
Stálý tlak nemáš, neřešíš opotřebení, nic nevíš a jen tu ztrácícš čas.

12.03.2014 | 20:52:41 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Došly argumenty co? Proč sem, do debaty o průměrné spotřebě, taháš najednou dojezd? Protože jsi se zamotal do svých fantasmagorií a teď nevíš kudy kam? Nechceš nás snad poučovat, co všechno BC umí. Měl jsi doložit, jak se podílí poloha plováku v nádrži na výpočtu průměrné spotřeby a místo toho ses vytasil s dojezdem. Dojezd je samozřejmě závislý na průměrné spotřebě, ale spotřeba se dle polohy plováku neurčuje. Jak jsi tady nesprávně tvrdil. Ale jak už zde dnes někdo řekl, jsi zde za obecního blba a aspoň se je na čem a komu zasmát. Tak klidně v těch nesmyslech pokračuj.

12.03.2014 | 22:54:13 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ty se mi snad zdáš. :D
Ten plovák Ti nebudu vyvracet, jsi tak blbej, že děláš z aut ještě větší plečky než dělám já sám a to se mi i celkem zamlouvá. Ano nežijem ve 21.století, auta nemají k dispozici data z nádrže. Žijem furt na stromech!
A něco co dokáže spočítat i děcko co umí násobilku nemá samozřejmě absolutně žádné BC k dispozici. :D

A čas vstřiku? Podle tohoto údaje bys Ty průměrnou spotřebu na 100km nedokázal spočítat, za celý ten tvůj prohnilý život, bez kalkulačky a bez programu podobném excelu. Taková data dokážou zahltit i dvoujádrový procesor během jízdy a taky na to potřebuje nějakou tu paměť.

Ale to ten tvůj chorý mozek nepobere!

13.03.2014 | 06:31:12 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Teda tady to žije :-) Tak by mne tedy zajímalo, jak to ty počítače v autě dělají, že to všechno zvládnou a přitom nemají dvoujádrové procesory ani excel. Mezi náma, s tím excelem jsi to tedy pěkně pohnojil. Říkají ti něco zákaznické procesory ATMEL? Na jejich základě se staví a prodávají BC k dodatečné montáži do vozů se vstřikováním. A světe div se, také berou údaje ze vstřikovacího ventilu a délky jeho otevření. Kdo by to byl řekl? Celá ta sranda stojí něco přes dva tácy. Přídavná zařízení třeba k navigacím, či tabletům umožňují vyhodnocovat data z řídící jednotky nezávisle na BC. Připojují se do palubní zásuvky OBD II, kterou jsou vybaveny všechny vozy od zhruba poloviny devadesátých let a předávájí info přes BT do navigace, či přenosného počítače nebo telefonu, aby mohli paralelně zpracovávat data z ŘJ. Jenomže výpočetní technika kolem tebe prosvištěla jak Pendolino a ty sis ani nevšiml, odkud a kam jela. Nedej bože něco pochopit.

13.03.2014 | 09:31:52 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Ahaa, konečně jsem pochopil o co tady jde. Čas vstřiku je ale hodně matný pojem, protože ten bys měl zjistit přímo od vstřiku, případně od čerpadla včetně jeho tlaku, jak je na tom daný přístroj(jestli podává na 100% svoji dávku). A tak to jsme se asi dostali hodně zpátky a tedy jsme se hooodně nepochopili! protože i samotný vstřik má čidlo, a to jsem pochopil, že se berou data právě z tohoto senzoru.
Ale Ty máš určitě na mysli impulsy z ŘJ do danýho přístroje. Ty se sčítají podle času a pak se to celé dohromady vynásobí jakýmsi koeficientem. No tak to je tak přesné číslo, asi jako když já půjdu někam do neznáma. Někdy půjdu 5km/h, někdy poběžím 15km/h, někdy 1km/h a budu počítat kroky(impulzy) a Ty to pak jako BC spočítáš přesně kolik jsem ušel podle měrné délky cirka 1 stopa. :D(opět jsme se dostali k TOVÁRNÍMU PŘEDNASTAVENÍ). No tak asi tady vidím tu odchylku cirka 30% od skutečnosti.
No bezva, ale takhle to fungovalo ještě snad před tím než jsem se já narodil, tedy né tady, ale ve světě, kdy přišly na trh první BC napojené na řídící jednotky a ty reagovaly na impulsy. Bláhově jsem si myslel, že už to tak DÁVNO nefunguje, sčítání času impulzů a pak to jen vynásobit koeficientem spotřeby! :D Wauuu. Tomu ty říkáš nebo vy říkáte závislost na délce vstřiku, ahaaa.
A to, že už dávno fungují digitální čidla na palivoměru, taky na potenciometru, takže na to vůbec nemají žádný vliv. No hezkýýý. Opět začínám věřit, že nic nevím. :D
Kdyby si to bralo data z Lambdy a jiného emisního zařízení(kvůli datům o spalování), tak se budu opakovat, tolerance, protože jsou výpočty v mikrosekundách a spotřeba v setinách mililitru na jeden výpočet(těch je cirka až 2000 za jednu vteřinu), který se sčítá, by byla pak při převodu na litry úplně mizivá a spotřeba by mohla být ukazována v setinách litrů.

13.03.2014 | 12:10:05 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

velikost podtlaku v sacím potrubí, rychlost sešlápnutí pedálu plynu a jeho poloha, teplota okolí, teplota motoru... to rozhoduje o okamžité spotřebě - tedy o délce vstřiku paliva u benzínového motoru. Z těchto údajů vychází jednotka při výpočtu okamžité spotřeby. průměrná spotřeba a nebo dojezd jsou jen na teoretické hladině: Je to nejbližší možná veličina, udávaná jednotkou na základě teoretických předpokladů typu "kdyby, tak by". Přesná není.

13.03.2014 | 11:06:47 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Vylepšuješ si skóre?
Ano, tak nějak to je, ale tos měl směřovat hlavně na Vlastíka, mně to jasné je. Data, která uvádíš, ale i další, třeba z lambda sondy atd. potřebuje řídící jednotka k tomu, aby určila délku vstřiku a tím tedy i množství paliva potřebného v danou chvíli dle zatížení motoru a vnějších faktorů. BC však tato data pro určení průměrné spotřeby nepotřebuje. Pro výpočet průměrné spotřeby mu stačí znát z ŘJ množství paliva a rychlost. A množství je dáno délkou otevření vstřiku. Že jsou údaje nepřesné, se tady už psalo. I to, jaká bývá nepřesnost takového měření. Pro orientační měření, abych věděl, zda jsem jel úsporněji než jindy, to však stačí. Pro přesnější údaje stačí evidovat si tankování a umět si to pak spočítat.

13.03.2014 | 12:01:02 | Kolemjdoucí.  | 188.175.53.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

O skóre mi nejde. Píšu jen o tom, o čem něco vím. Ne co "někdo říkal", nebo co si jen myslím. Na rozdíl od mnoha jiných. Např. s tou posranou C1 tady vlastně nikdy nikdo pořádně nejezdil, ale můžou si roztrhat huby kecama, co všechno "vědí". A čím míň vědí, tím víc kecají.

13.03.2014 | 12:16:57 |   | 89.102.163.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Dočetl jsem to dokonce.
Ty to asi absolutně nechápeš, co se děje v motoru a v pracovním prostoru že. Protože tam je vztah úplně jiný, jediné místo v motoru, kde můžeš trochu slučovat vztah mezi průtokem vůči spotřebě a tlakem je před vstřikovací soustavou, ale čerpadlo v nádrži mají oba dva auta opět stejné. :D
Dále asi nevíš co dělá vůbec Turbo, tady to nebudu raději komentovat, snad bude stačit říct, že se nebavíme snad o spotřebě VZDUCHU. :D

A navíc tvoje excelentní HYDRODYNAMICKÉ fyzikální umění bys mohl předvést, ale možná spíše na posilovači brzd a servu(neelektrickém), ale né slučovat to se spotřebou samotnýho auta. :D

12.03.2014 | 11:24:20 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Nemá smysl s tebou polemizovat na téma fyzika. Hydrodynamika je odvětví fyziky, které se zabývá prouděním kapalin a plynů. Jelikož plyny a kapaliny se chovají při proudění velmi podobně, je hydrodynamika schopná spočítat vztahy mezi průtokem a tlakem jak v kapalinách, tak v plynech. Nenech se mást předponou "hydro". Skutečně to není jen o kapalinách, jak by se vědou nepolíbeným mohlo zdát. Turbo radši opravdu nekomentuj, protože o turbu jsem znal vše podstatné ještě dříve, než ty jsi přišel na svět. Ale kdyby jsi o tom něco věděl, tak bys takovou pitomost nikdy nevypustil z úst. Jsi zde za obecního blba i se Standou a já ani fyzika na tom nic nezměníme. Bohužel. Ale zase je alespoň sranda.

12.03.2014 | 11:47:19 | F.  | 77.93.216.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Idiotských keců je tady celkem dost ale zrovna tohle s tím nemá co společnýho a netýká se to jen těchto aut.

Zkus si vzít nějakou 1.2 a dávej tomu co proto a uvidíš sam.....

07.03.2014 | 13:27:19 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

diki za nazor,ja presne uvazuje kupit 1.6GDI ceed sw a podla toho co som bo skusat sa mi to pozdava

23.04.2014 | 07:19:49 | juraj  | 91.148.43.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

Auto aj motor je fajn, ale veľa stojí ponáhľanie na diaľnici.
Do mesta ideál, ale ak často a ďaleko cestuješ radšej CRDi

25.04.2014 | 13:39:56 | Marian  | 85.237.229.* Reagovat

RE: Dobrá rezenzia

To je veľmi subjektívny názor ...

Treba poznať všetky aspekty, ktoré ovlivňujú celkovú cenu prevádzky ... Nie len cifru spotreby na tachometri auta ...

Pretože okrem spotreby paliva, si pri dieslovom aute priplatíš na väčšiu kúpnu sumu aj drahší (aj garančný) servis ...

Navyše, ak auto plánuješ mať dlhodobejšie, tj 150-200 tis. KM a viacej, tak potenciál, že preplatíš auto na servise, je väčší. Vtedy už prichádzajú potencionálne problémy dieslových motorv (ako spojka s dvojhmotou, turbo, vstreky, vysokotlaké čerpadlo atď atď, čo vedia byť naozaj "mastné" veci )

S autom cestujem denne cca 120 km, z toho cca 100 km dialnica ... 160 tkou a podobne už dávno nechodím, pri tomto nájazde by som nerobil nič iné, len platil pokuty ... A keď niekam idem ďalej, radšej si o pár min privstanem, hodím na tempomat 100 km/h a do ciela sa doveziem zo spotrebou 5 litrov na 100 ...

Ano, prídem do práce o 10 minút neskôr ako niekto kto to valí 160 tkou, avšak nemám žiadny stres, mám smiešnu spotrebu a nemusím sa báť radarov (resp. automatických radarov čo posielajú pokuty poštou) ...

02.05.2014 | 12:41:37 | BFHero  | 217.75.72.* Reagovat