Recenze Mercedes-Benz S 500 V8
“Prostě S-class”

Autor recenze: 4mix (21 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:5.0 Stav km při koupi:220 000 km Stav km nyní:259 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 17 l/100 km Vloženo: 27. 12. 2010

Hodnocení inzerátu: 19 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 730 i Mercedes-Benz S 500 mamut Seat Toledo Mercerdes ML

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ano, mělo......naštěstí je "odnesl" předchozí majitel, takže já jsem vůz koupil kompletně udělaný. Jinak poruchy byly tyto : -vadná automatická převodovka,
-vymlácená ramena a čepy
-horší funkce airmaticu


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tento vůz překonal opět zase svojí dobu.. Upřímně, byl jsem zklamán z celkové kvality vozu a jeho zpracování, předchozí generace S-klasse byla trochu v tomto směru někde jinde. Zde v ne příliš vzhledném interiéru se na vás klepou a vržou všechny rádoby dřevěné doplňky, které jsou ve skutečnosti z prachobyčejného laciného plastu atpod. Kůže vydrží jen zlomek toho, co vydržela dříve a takto by se dalo pokračovat dál a dál. Když jsem na začátku článku řekl, že tento vůz opět překonal svou dobu, měl jsem na mysli jak designově, tak technicky. Podvozek airmatic (pokud tedy funguje jak má) zaručuje bezkonkurenční svezení, jak je tomu u tříy S zvykem, auto je nabušené vším možným, od televize, navigace, odvětrávaných sedaček, dověrů dveří atd atd atd. Je toho opravdu mnoho, problém ovšem nastává v případě, kdy něco z toho přestane fungovat... Jak bývá u těchto vozů zvykem, v mnoha případech ani příliš nevydrží automatická převodovka.. slýchává se, že starý dobrý automatický čtyřkvalt byl spolehlivější, než novější pětistupňový automat. Nevím, co je na tom pravdy, protože můj starý Mercedes sloužil bez problémů jako tento, i když už mám převodovku po výměně, ale tak jsem vůz koupil.. jentak pro info, výměna převodovky, orig. servis MB (150 000 Kč vč. DPH). Kapitola sama o sobě je motor, starý dobrý pětilitr, který vydrží i nemožné, nemám co vytknout... super zátah, super výkon, super spolehlivost... super.. vlastně slušná spotřeba, která mi přijde tak akorát, dálku jezdím okolo 9l/100 km, město ovšem okolo 20l/100 km. Jestli je spotřeba dobrá, nebo ne, tedy posuďte individuelně sami. Na tento obsah mi ale absolutně vyhovuje. Zvenku auto působí i na dnešní dobu stále moderně, máloco se dá zevnějšku vytknout. Maximálně někdo může mít námitky k osobitému tvaru předních světlometů, ale myslím si že autu celkem sluší. Na voze mám několik doplňků (leštěné koncovky výfuku za 7000 Kč, zadní facelift světla za 6000, alu 18 orig. MB 20000 Kč, atd..) takže vůz vypadá výborně. Díky kvalitní předchozí i mé péči vypadá i lak stále jako nový a vůz budí obdiv. Dle názoru ostatních vypadá dražší než ve skutečnosti je. Zkrátka pokud chcete super luxusní limuzínu, jednoznačně doporučuji.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 19


Komentáře uživatelů k recenzi Mercedes-Benz S

Vložit komentář

W220

No, nevím, zda tento vůz nebyl bouraný, protože já mám W220 také a nikde mi nic nevrže, nebouchá a ač mám najeto 495tis km, motor i převodovka super. Měnil jsem asi v 350tis na automatu hydrodynamický měnič (buchtu) a na motoru jeden vstřik, mám V8 biturbo v naftě a nemůžu si vynachválit! A co se týče airmaticu, jasně, jde o to, jak silný je kompresor, který se časem unaví, ale to není taková pálka.
S tvarem světel máš pravdu, mohlo to být lepší, hlavně světla bez čoček... Mě vadí úzký a dost velký volant, ale naučil jsem se s tím žít. Kdyby všichni dělali auta jako MB, byla by to paráda!

19.11.2014 | 12:12:22 | Roman  | 88.81.79.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mercedes-Benz S