Recenze Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D 75kW
“Kvalitné, priestranné auto s dostatočným výkonom”

Autor recenze: vird (21 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1.9 DI-D Stav km při koupi:148 000 km Stav km nyní:153 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 12. 3. 2011

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Krivé plechy kvôli nešikovnému susedovi - odstránené


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pri kúpe som sa rozhodoval medzi viacerými autami a to:
- Škoda Octavia
- Peugeot 406
- Volkswagen Passat
- Ford Mondeo

Rozhodne som chcel auto s použiteľným kufrom, do 4500 evry vyrobené od roku 2000. Mal som aj vyhliadnutých pár modelov, ktoré som bol aj pozrieť. Na Mitsubishi som narazil keď som si bol obhliadnuť Peugeot 406 - ten mal menšie chyby.

Predajca tvrdil, že teraz už moja Carisma bola v roku 2008 dovezená z Nemecka a od vtedy strašne málo jazdená. V podstate od roku 2008 do roku 2010 pribudlo len cca 1000km. Moc sa mi to nepozdávalo ale auto vyzeralo dobre, lak bol krásny, motor čistý, motor mal dobrý zvuk... Po prehliadke a testovacej jazde som dlho neváhal a hneď to bral. Dobrú kúpu mi potvrdil aj mechanik u ktorého som nechal meniť rozvody.

Keďže predtým som jazdil iba na Fábii(1,2HTP v autoškole, 1,4MPI doma) veľmi porovnávať nemôžem. Každopádne od Fábie to uteká strašne ďaleko.


Motor:

Pod kapotou je dieslový agregát s objemom 1870cm3 a výkonom 75 kW (102 k). Myslím, že výkon je dostačujúci no 10 kW naviac by určite neuškodilo.

Spotreba sa drží podľa palubného počítača na úrovni 6,2-6,3l / 100km, pričom z 2/3 jazdím mestom (veľké množstvo semafórov), mimo mesta hlavne kopcovitý terén a taktiež plynový pedál má výborný vzťah s podlahou. Keď som sa snažil jazdiť úsporne stiahol som to na 5,8-5,9.

Hoci tento motor nikto neodporúča kvôli chybným vstrekom common Railu a krátkej životnosti turba (cca 50 000 km) zatiaľ sa mi tieto problémy vyhli, no pomaly sa na to moja peňaženka pripravuje a začína šetriť.


Exteriér:

Môj model je už po facelifte čomu som neskutočne rád, pretože model predtým bol otrasný. Lak v krásnej modrej metalíze.

Čo sa mi páči su zadné svetlá ktoré sa hrajú trochu na nemcov, strašne mi pripomínajú svetlá z 3. bavorákov.

Čo mu môžem vytknúť sú predné svetlomety. Kúpil som ich so žiarovkami ktoré svietili do modra, spolu s nizkou svietivosťou svetlometov od výroby som teda v noci išiel tak povediac na "verím v boha" teda odhadom. Po prvom break-dance na ceste keď ma trochu šmyklo v zákrute ktorú som prehliadol som kúpil nové žiarovky Phillips so zvýšenou svietivosťou. Zaťial som spokojný.


Interiér:

Interiér síce svojou krásou nevyniká no pekné odkladacie priestory ma upútali. Prístrojovka je škaredá o tom niet pochýb.

Predné sedadlá sú oproti Fábii neporovnateľné S Octaviou myslím, že vychádzajú skoro na rovnako. Sú veľké, pohodlné, dobré bočné vedenie chrbta, nastaviteľné sedadlá vo všetkých možných smeroch, taktiež opierka je nastaviteľná výškovo a aj smerovo (to som zistil až včera teda po pol roku). Posed teda pohodlný a hlavné je, že ma nebolia gule tak ako to zvyklo bolieť vo Fábii.

V zadu som zatiaľ nesedel :-) ale čo som počul je tam miesta dosť pre troch. Myslím, že ani nohy im nedostatkom miesta netrpia.


Poruchy:

Zatiaľ chvalabohu bez poruchy.
Akurát zámok na 5. dverách nespolupracuje s centrálnym uzamykaním


Servis:

- Po kúpe menené rozvody, filtre, olej. - klasika
- O cca mesiac výmena tlmičov - už kúpené tlmiče značky Kayaba
- Výmena originál rádia za normálne Alpine ktoré neodmieta CD + plus výmena papierových reproduktorov za reproduktory Magnat Car Fit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Carisma

Vložit komentář

teraz ???

Aky je vas nazor na mitsubishi carisma teraz, mam na ruke rovnaky model z rovnakym motorm, chcel by som vediet co hovorite po viac ako roku jazdenia s tym autom a kolko ste na nom uz nabehali?

03.03.2012 | 13:55:43 | valdus  | 87.244.233.* Reagovat

klima

ja som predtym nepouzival ziadne auto ktore malo klimatizaciu, takze aj manualna klima je pre mna nadychom luxusu.
tie uhliky skusim, ale zatial ma to nijako neobtazuje tak sa neponahlam.

28.03.2011 | 08:46:31 | vird Reagovat

Dobré auto, taky jsem o něm uvažoval. Pohřbila to jedna věc - na rozdíl od starého modelu, do faceliftu dávali pouze manuální klimatizaci (pokrok...?!)

20.03.2011 | 17:07:53 |  Reagovat

Centralne zamykanie

Ani mne 5 dvere nespolupracovali s centrálom. Chyba bola v motorčeku 5 dverí - vadné uhlíky, skus možno pomôže

17.03.2011 | 20:06:50 | Milan Reagovat