Recenze Mitsubishi Lancer 1,3 GLX
“Úsporné a pohodné auto pro rodinu.”

Autor recenze: furrow (43 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:148 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 2. 11. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Civic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Měnil sem rozdělovač a vše je v pohodě.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Lancera jsme koupili pro manželku, před tím měla Suzuki Swift, to jsme prodali tak nějakou chvíli jezdila s naší Hondou Civic, kterou máme mimochodem dodnes a po zkušenosti s ní již nechtěla malé auto. Tak jsme začali hledat na internetu, jezdili po bazarech atd. Chtěli jsme tedy auto velikosti Hondy Civic s malým povinným ručením, s malými provozními náklady a aby jezdilo aspoň tak jako naše Honda.

Projeli jsme tedy hodně aut v této kategorii, nebudu jmenovat značky, ale dost tedy hrůza oproti Hondě, až jsme kápli na Lancera. Těch aut je tady málo a moc jsem tedy aspoň já o nich nevěděl. Ale hurá, po prvním seznámení s vozem to bylo srovnatlné s Hondou. Teď to je rok a půl co ho máme a vlastně s ním většinou jezdím já a nedám na něj dopustit a dost mě překvapil.

Klady:

Pohybujem se po městě a v okolí, spotřeba kolem 6l. Když jedem dál, při dodržování rychlostních limitů něco nad 5l. Je fakt, že mu trvá trochu déle zrychlení, ale když se rozjede, dá v pohodě na dálnici tachometrových 190 ve čtyřech lidech a i v této rychlosti je stabilní, jen člověk drží volant a jede - dobře nastavený posilovač. Auto je velmi tiché do 120, pak je hluk vyšší, ale pořád to vyloženě neruší. Krásně zvládá nerovnosti i když je tužší pérování, ale auto při přejezdu jen zaduní a nic nevrže a neskřípe a na ty najeté kilometry super. Velmi dobře je navržena palubní deska a ovladače jdou lehce, řazení. Ergonomie loketní opěrky a vzdálenosti řadící páky je vyřešena velmi dobře. Auto je celkem dobře vybaveno, má všechna okna v elektrice, 2x airbag, centrál, původní repro hrajou také celkem dobře.

Zápory: napadá mě snad jen, že je to sedan / oproti Hondě, která je Hatchback./

V podstatě jsem to napsal hlavně jako porovnání k Hondě Civic 1,4 z r. 1997, jejíž recenze je také uvedena pod jménem Furrow na tomto webu. Asi jsem ho moc vychválil, někdo řekne, ale zkušeností mám s auty celkem dost a vždy hlavně záleží na možnosti porovnání. S manželkou máme živnostenský list na čištění interiérů a exteriéru aut a tak má možnost člověk se svézt v mnoha autech. Ve svém hlavním zaměstnání jezdím s Mazdou 5 Active, 2r. stará, motor objemu 2l, výkon 150 k.

A tak si říkám, jak se Lancer opravdu povedl. Jestli on má dnes nějakou prodejní cenu kolem 65 000, tak ta Mazda stála 800 000. Když z ní přesednu do Lancera nebo i Hondy, čekám velký rozdíl a ono ne. Určitě ne 730 000,- Kč. Takže Lancera vřele můžu komukoli doporučit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Lancer

Vložit komentář

Mel jsem Lancer, rok vyroby 1996. Jezdil spolehhlive 19 let a jezdi stale. Prodal jsem jen z duvodu obnovy vozoveho parku a jeste stale vzpominam na vyborne jizdni vlastnosti, zrychleni i prilnavost v zatackach u tohoto modelu. Opravdu se vydaril a i po 20 letech mohu doporucit. S pozdejsimi modely zkusenost nemam, ale poctivy japonsky motor z 90.let nemel konkurenci.

05.01.2017 | 02:13:22 | MAK  | 86.49.125.* Reagovat

Velmi kvalitní auto, měl jsem 1.5 kufrovou verzi a byla naprosto bezchybná! Taky bych doporučil komukoli.

08.07.2009 | 20:00:22 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mitsubishi Lancer