Recenze Nissan Micra
“Podařené městské vozítko.”

Autor recenze: Spar (45 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1000 Stav km při koupi:50 km Stav km nyní:56 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 7. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Yaris

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hluk v interieru, při neutrálu hluk mizí, hluk vydává zřejmě převodovka nebo spojka.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dobrý den, auto mám teprve krátce, jizdní vlastnosti hodnotím celkem dobré, pocit bezpečí je zde o něco menší než například u Toyoty Yaris, ale o dost lepší než u Matize.

Micra, kterou jsem koupil má na malý vůz nadstandardní výbavu, jak například centrál, ABS, servo a střešní okno, což není asi běžné.

Vadí mě však hluk, který je přenašený do interieruje a je dost výrazný . Protože jsem dříve s žádnou Microu nejezdil, chtěl bych se zeptat uživatelů tohoto vozu zda je to normální a nebo zda může jít o závadu např hlučné ložisko na spojce nebo převodovce.

Řazení jde snadno a je přesné. Samotný motor je v nižší a středních otáčkách celkem tichý, při větších otáčkách už jej rozhodně nepřeslechnete, při volnoběhu nemá příliš klidný chod, je cítit nepatrné chvění na volantu. Auto jede svižně, ale předjíždět náklaďák bych se s nim asi dost bál, při 80km/h již zrychluje neochotně a pomalu.

Je to auto do města a za tím účelem jsem jej koupil. Dnes jsou již za dobrou cenu často pod 100 t. Kč. takže poměr užitna hodnota a cena je příznivý, ale ten hluk pronikající dovnitř vozu mě dost vadí. Má někdo stejnou zkušenost?

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Micra

Vložit komentář

micra 4ever

yaris je uplně vyblite auto

30.12.2007 | 20:49:29 |  Reagovat

nebyla to vměna

nejednalo se o výměnu, Micru jsem kupoval jako další vůz pro dceru na ježdění do školy (špatná dostupnost z mista bydliště) Yaris je perfektni auto nižší třídy, ale je stále ještě předražený, v bazaru ročník 2002 stěží naleznete pod 140 tisic, zatímco za uvedeneou Micru jsem zaplatil o 50 t. meně, přitom užitnou hodnotu má obdobnou, to byl důvod proč padla volba na Micru. Při běhání po bazarech jsem postupně vyloučil Saxa, Corsy, peugeoty a jim podobné nekvalitní "nákupní tašky". Věděl jsem, že srovnání s Yarisem bude obtížné. Snažím tedy zjistit, zda větší hluk je u Micry normální, nebo zda se jedná o nějakou závadu. Yaris je v provozu velmi tiché auto a u Micry se mě pak větší hluk možná subjektivně jeví jako nedostatek, neumím to posoudit, protože s jinou Microu jsem nikdy nejel. Navíc rok 2002 byl pro druhou generaci Micry poslední a tak výrobce za běžnou cenu dával již nadstandard vybavení. Servo ABS a klíma u tak levného auta neni běžná záležitost.

13.08.2007 | 12:46:07 | spar Reagovat

yaris

Možete napísať prečo ste vymenili yarisa za micru? A aký mala toyota objem motora, 1l micra je vozítko do mesta.... Toyotka sa mi osobne páči viac.

11.08.2007 | 10:04:15 | miki Reagovat