Recenze Nissan Micra
“příjemné autíčko.”

Autor recenze: Broon (28 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1.3 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: Nevím l/100 km Vloženo: 26. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Za mého používání mělo jednu"poruchu",já to jako poruchu neberu.Praskla hadička od chlazení.Výměnu jsem jako absolutní amatér zvládl sám.Jinak bez poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil od jednoho známého,který prodával auto po otci své manželky.Než ho dotyčný pán vlastnil,jezdilo auto v Německu.Takže dovoz Německo,a jinak dotyčný starší pán,jak to tak bývá,si ho hýčkal,pucoval,staral se a samozřejmě garážoval.
Takže já kupoval auto v celkem pěkném stavu na to jaký to je rok(1991).

Byl jsem tehdá čerstvý hotový řidič a chtěl jsem nějaké auto abych se naučil jezdit,co nejlevnější samozřejmě,aby mě nemrzelo kdybych někde ťukl nebo boural.
Auto jsem od známého koupil za směšných 8000 kč i alu kolama z Favorita včetně celkem schopných pneumatik,takže pro mě naprosto ideální koupě.Japonec za hubičku po důchodci kde jsem nemusel na nic šahat,protože auto bylo plně provozuschopné a udržované,co víc jsme si mohl pro začátky přát.
Jediné co jsme udělal,tak vyměnil olej a olejový filtr,ten říkal že nebyl dlouho měněný.

Musím říct,že to bylo úžasné autíčko,takřka ideální pro začátečníka.
Velmi pohodlné sedáky,ve kterých se mi sedělo skutečně příjemně.
Jízdní vlastnosti bych shrnul jako normální,auto celkem pěkně sedělo na cestě a zdálo se mi velmi ovladatelné,což je na velikost a váho logické.
Podvozek byl takový co se týče tuhosti,tak akorát.
Jediné co mi chybělo hodně,byl posilovač řízení,protože v autoškole jsem jezdil s posilovačem,takže krok zpět ale musel jsme si zvyknout.
Výbava byla minimální,už ani nevím jestli to něco mělo navíc,možná airbag,ale to si nejsem jistý.
Auto bylo celkem svižné,samozřejmě žádný závodník ani trhač silnic,ale protože to je malé a lehké auto,tak bylo takové živé.(nebudu psát hlouposti typu že jsme někde někoho předjel na semaforu protože to je mimo mísu).nebyl jsem a ani nejsem typ,že bych se předháněl na semaforech a něco dokazoval.Když jsem potřeboval a spěchal,tak auto jelo svižně.Maximálku jsme s ním jel nějakých 130 km za hodinu,ale to už se mi zdálo že nevydrží:-).
Odhlučnění se mi zdálo slabé,motor byl slyšet už při nižších otáčkách,ale to mi nevadilo.
Spotřebu jsem nikdy neměřil,takže nemám tušení,ale kdybych měl střelit od pásku tak podle toho kolik jsem vždy najel od natankování,bych řekl 6.5 až 7l,ale to skutečně střílím od pásku,a taky už jsem pak jezdil svižněji.
Brzdy se mi zdály slabší ale určitě dostačující,ale chtělo to víc sešlápnout pedál.
Nikdy mě nenechalo ve štychu.Pouze ta prasklá hadice od chlazení.Ale to se kuriózně stalo,až jsme dojel na místo,vypnul motor a v tu ránu se začalo kouřit z motoru,jak ve filmu.Lekl jsem se co to je a otevřel poklop.Zjistil jsme že mohutný dým způsobila voda která stekla prasklou hadičkou od chlazení na zahřátý motor,proto ten dým:-).

Kdž bych to měl shrnout,na naučení to bylo velmi příjemné autíčko které splnilo vše co jsme očekával.Vřele ho doporučuji začínajícím řidičům,kteří nechtějí nic drahého a chtějí se naučit řídit se svižným spolehlivým autem.Přeci jen,je to Japonec a to je záruka kvality!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Micra

Vložit komentář

Pravda

Pravda no,ale já v tom rozdíl nedělám,prostě se kouřilo

02.09.2009 | 23:38:17 | Broon Reagovat

Dym

tym padom, ze to bola voda a ta sa odparovala to neboldym, ale para:D

02.09.2009 | 23:09:48 | Anthony Reagovat