Recenze Opel Combo 1.4 i
“Na robotu idealne, velmi spolahlivé.”

Autor recenze: jozo (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:190 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 11. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett R 19

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Iba benžné veci podliehajúce spotrebe-brzdy,tlmiče-predné vymenené preventivne po 200 000 km-ešte boli na 50 %,to sme sa vsetci divili,zadné origo,este prešlo cez stk,ale uz mi odporučili výmenu,rozvody atd,silne skorodovaný predný akoby spojler,čo prechádza s origo strechy na skrinu,údajne to vraj vyrobili dakde v Turecku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor má slabých 44 kw,treba to velmi točiť pri zaťažení,aby to nejak išlo,vhodné hlavne na zásobovanie po meste,mimo mesta si treba značne pripraviť nervy a trpezlivosť hlavne do kopca a proti vetru,vás predbehne pomali všetko možno okrem Avie.

Jazdné vlastnosti dosť dobré,pri strednom zaťažení ideálne,prázdne dosť poskakuje po ceste,je citlivé na vietor všetkých smerov,velmi zaťažené zase odlahčuje dosť prednú hnanú napravu a kolesá sa snažia odskakovať pri nerovnostiach,pri rozjazde do kopca na nespevnenom povrchu môže nastať problem s adheziou.Pohodlie pre posádku primerané,pre vyššich môže nastať problem,sa tam zmestiť,nakolko posuv sedadiel do zadu je limitovaný deliacou priečkou,interier prevzatý z Corsy B.

Čo sa týka vlastností,na čo je to vozidlo určené,sú priam ideálne.Zadné dvere sú dvojkridlové,nakladanie materialu dobré,na podlahe oká na uchytenie materialu,uvezie papierovo okolo 550 kg,v skutočnosti som tam bežne mal aj 800 a v pohode.Listové péra v zadu sú už trochu unavené ale plne funkčné.Auto mame vo firme,kde robime male stavebne prace a je zaťažené v podstate neustále.Je vo firme od nova,pravidelne servisovane v Opli,teraz servisujeme inde kvôli ich cenám.

Pred mesiacom absolvovalo STK celkom v pohode,emisie este s bohatou rezervou,ináč nenasli vpodstate nič,iba skorodovaný pukeľ na streche,ale este nie deravý,Vozidlo celkovo mimoriadne spolahlivé,mame ich vo firme viac rovnakých a vsetky v pohode,hlavne pravidelne servisovať podla manuálu,znesie aj drsnejsie zaobchádzanie,vyslovene ideálne pracovné vozidlo.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Combo

Vložit komentář

Autorizovaný servis Opel

Reaguji na předchozí příspěvek, který zmiňuje drahý autorizovaný servis. Se služebními Opely Combo jsme bohužel museli využívat autorizované servisy OPEL "Autosalon Plzeň", případně Klatovy. Na jedné straně drahé služby, na straně druhé nízká kvalita a minimální flexibilita. Dlouhé objednací lhůty, povýšené chování personálu.
Příklad 1: Na výměnu brzdových destiček bylo nutné objednat se vždy alespoň měsíc předem. Když začaly odcházet destičky a provedla se objednávka, auto muselo být dál denně v provozu (za měsíc cca 3-5 tkm), takže šly pravidelně do kopru i kotouče. Další výdělek pro servis.
Příklad 2: Nový OPEL Combo 1.7 CDTi - od začátku spotřeba oleje 3 l na 1000 km. Autorizovaný servis: to je v normě dolévejte olej, ono se to upraví. Po roce odešlo turbo, po výměně turba ejhle spotřeba oleje prakticky 0. Po opravě zůstaly v interiéru na čalounění vozu "černé tlapky" od šmíru.
Příklad 3: Na dalším Combu odešlo turbo po cca 2,5 letech (120tkm), výměna trvala něco přes 2 měsíce. Mezitím zapůjčení náhradního vozidla - samozřejmě ne zadarmo :o) Po vyzvednutí vše OK asi 15 km, potom začalo turbo vynechávat a asi po 30 km nešlo vůbec.... další více než měsíc bez auta.
Sečteno a podtrženo ... pro mě jasná volba: se svým vlastním Opelem jezdím do neautorizovaného servisu, který je zaměřený na tuto značku. Přístup perfektní, oprava je provedená bez čekání - někdy dokonce bez objednání hned (brzdy, výfuk, tlumiče), nebo maximálně během pár dnů. Cena za práci není předražená a vyúčtovaná doba práce odpovídá náročnosti opravy.

09.05.2009 | 11:12:11 |  Reagovat

Vo firme máme 2x Combo, jeden s motorom 1.7 DTI a druhý 1.7D. Ten hladký diesel nie je nič moc, hlavne na predbiehanie. S autami sme spokojný, akurát je drahý autorizovaný servis. Na zadných sedačkách je síce značný priestor pre nohy, ale dlšie sedenie tam až také úžasné nie je. Celkovo je uloženie sedadiel nízko ( Combo konštrukčne vychádza z Corsy ), takže nie je taký nadhľad ako napr. v Berlingu, ale jazdné vlastnosti sú lepšie, Combo sa až tak nekymáca pri zmenách smeru.

14.05.2007 | 07:30:44 | neb Reagovat