Recenze Opel Kadett
“Spolehlivé, nenáročné auto.”

Autor recenze: zdenek (29 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 18. 5. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Uhnil výfuk, shořela žárovka na osvětlení hodin.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Opla používám půl roku, jediné, co jsem na něm udělal bylo, že jsem vyměnil olej a dolil kapaliny. Od té doby auto jede a jede.

Prostě kdykoliv sednu, otočím klíčkem a jedu. Je to starší auto, takže design je na můj vkus lehce nemoderní, zvláště interiér, ale to je asi jediná vada oplu. Karoserie mírně reziví, ale na to, že auto je staré 16 let, je koroze zanedbatelná. Podle jistých znaků má toho za sebou hodně, ale nikdy mě nezklamal.

Brzdy se mi zdají dimenzované tak akorát, alespon já jsem s bržděním problémy neměl.Motor 1,6 je na hranici, s naloženým autem má dost práce, ale zvládá. Startuje napoprvé Nežere kapku oleje a s prázdným autem jedu s spřehledem 160. Jízdní vlastnosti jsou vzhledem ke stáří a kategorii vozu nadprůměrné. Spotřeba se pohybuje od 5,5 l na dálnici do 7 l ve městě.

Provozní náklady jsou vzhledem ke spotřebě a spolehlivosti minimální. Komfort bych označil za průměr, žádný luxus, ale svůj účel plní dokolale. Vadí mi akorát, že nejde nastavit, kdy má svítit světýlko v kabině, když otevřu dveře, svítí, když zavřu, zhasne, nejde zapnout kdy chci. Levné a přitom naprosto spolehlivé auto. Můžu jen doporučit. Pro toho, kdo nehledá luxus ale potřebuje levné, spolehlivé a praktické auto, je opel kadett to pravé.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Kadett

Vložit komentář

opel Kadett-osvětlení

Zdeněk píše: ..."Vadí mi akorát, že nejde nastavit, kdy má svítit světýlko v kabině, když otevřu dveře, svítí, když zavřu, zhasne, nejde zapnout kdy chci." ...
Malá rada: Vypinač hlavních světel povytáhnout směrem k sobě - a budiž světlo...stiskem zase vypnout. Jinak souhlasím, že Kadett byl (a je) velmi povedené a nenáročné auto. Mám 1,3 limuzinu, r.v.88(benzín/karburátor) a těžce se s ním letos po 19 letech budu loučit (koroze)... Přeji Vám, Zdeňku, mnoho šťastných kilometrů!

19.05.2007 | 00:26:51 | luno Reagovat