Recenze Pontiac Grand Prix sedan
“Exotický vůz, čili mimo běžné mantinely našich zažitých představ o kvalitě vozu.”

Autor recenze: burda.pragina (54 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:3.8 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 11.8 l/100 km Vloženo: 19. 4. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

3
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi 80

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ne, auta v USA poruchy mít nesmějí, jinak má výrobce trable. A američtí výrobci je mají, já měl asi kliku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tenhle obrovský sedan je typickým "američanem". Vše je zde podřízeno jedinému-komfortu. V kůži interiéru nenajdete sebemenší chybičku a např. motorek klimatizace má 18 poloh! Ani vlásek se vám na hlavě nehne při pomalém chodu.

Prostoru uvnitř ale nějak moc není, ono vše je nějak vypolštářováno aby nehrozilo snad sebemenší bebínko! Přes poměrně robustní sloupky a vysoko posazené zadní okno není výhled ven žádná sláva, ale postranní zrcadla to značně vylepšují. Při parkování to ale znamená minimálně půl metru místa navíc.

Při startu motoru i rozjezdu nic neslyšíte, automat řadí tak, že si toho ani nevšimnete. Ono to jde až do doby, kdy je třeba změnit směr! Podvozek je tak neskutečně měkký, že gumy v zatáčkách hvízdají i při nízkých rychlostech a auto se málem převrátí, při brzdění si auto klekne na předek, totéž při akceleraci, ale opačně. Kufr, to je neštěstí. Je totiž mělký, ale velice dlouhý a když chcete dostat něco zezadu tak do něho skoro musíte vlézt!

Další neštěstí je návštěva benzínky, on tenhle bumbrlíček pod 11 litrů jde jen neochotně. Klobouk ale dolů, můžete v něm jet hodiny a hodiny a jste pořád v pohodě, komfort posádky a kvalita sedaček, jejich seřizování, je nekomentovatelný. Pro Evropu je to ale auto na nic, malý kufr, velká spotřeba a mizerné jízdní vlastnosti by z něho u nás udělaly outsidera..

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Pontiac Grand Prix

Vložit komentář

vysvětlení

Pokusil jsem se s nadhledem popsat tuto káru, ale druhý komentátor to vzal doslova. Jízdní vlastnosti nejsou, samozřejmě, taková katastrofa jako u vozů ze 60-tých let, ale do sportovních kvalit evropských vozů má Pontiac Grand Prix hodně daleko.

06.05.2008 | 10:38:37 | od autora.... Reagovat

podvozok

kto neskusil pohodlny americky podvozok nevie co je zivot... nech si vychutnava jazdu na rozbitych cestach u nas v nejakej tvrdej rarohe

21.04.2008 | 10:43:47 |  Reagovat

Proboha co to je???

Tohle má být recenze?
Za kolik myslíš že jezdí japonské a evropské káry se srovnatelným objemem a automatem? za to samý nebo i o litr víc...

S tim houpavym podvozekem je to směšný, tvýmu popisu odpovídá tak Cadillac ze 60. let, ne sportovní značka GM Pontiac navíc u káry z roku 2005. Zřejmě si v době testu trpěl mořskou nemocí...
No je vidět že si seděl v americe poprvé....
Podle toho ta recenze vypadá.

21.04.2008 | 10:16:16 | Marty Reagovat