Autorecenze Renault Megane 16i 84kw - Krátká doba dělat závěry. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Renault Megane
 
 

Recenze Renault Megane 1.6i
“Krátká doba dělat závěry. ”

Autor recenze: Tomáš V (34 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2017 Typ motoru:16i 84kw Stav km při koupi:11 km Stav km nyní:4 520 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7-8 l/100 km Vloženo: 16. 3. 2018

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toyota Yaris 1.3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Silné stránky

Pořizovací cena,
Pěkný vůz z venku i uvnitř

Slabé stránky

Spotřeba
5 manuál
Kvalitou horší než konkurence známých značek hl. T

Závady a opravy na autě

Ahoj , koupil jsem v listopadu 2017 rencka 1.6i . Mám najeto 4500km. V servisu jsem byl už třikrát! Stále jako u blbých ! :-(
Studené rozjezdy auto sem tam strácí na výkonu , prostě cukne když šlapu po plynu. Na 2,3i4 rychlostní stupeň .Je to jako by defekt vstřikování, nebo řídící jednotka špatně dává palivo.. Je toho víc na špekulace. A v Renaultu,, to je normální to se stává Co sakra!! Jsem naštvaný 😡
To ještě mi čas od času zhasne a zapne displej autorádia! Zas servis pokud se jim to neukáže nic neřeší! ,,máte záruku 5let. Buďte v klidu nevím jak auto dát do servisu popřípadě reklamovat defekt motoru. Auto za 420 tisíc (výbava) jsem nečekal takové problémy a pak přístup RENAULT SERVISU!
Příště asi zpět k TOYOTA měl jsem 8let a bez starostí a žádný závady a servis, jen brzdové destičky při 93km tisíc.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je pěkné ,pohodlné mám vyšší výbavu a silnější motor za to bych u konkurence měl základ např. ŠKODA. snad až na spotřebu 7.5L a absenci 6 stupně převodovky. Mám jej 4měsíce čili zatím nevím.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

špatná elektronika

taky se mi líbí ten nový kombi megane, ale francouzi měli vždycky špatnou elektroniku v autě. zdá se, že tady tomu nebude jinak. škoda.

10.08.2018 | 16:42:03 | j  | 178.255.168.* Reagovat

RE:

Mám podobú skúsenosť s Megane 1.6 74kw z roku 2011. Táto reakcia motoru ale nieje pravidelná a keď tak sa týka len pár prvých sekúnd rozjazdu, markantné je to snáď pri nižších teplotách a určite pomôže pred rozjazdom nechať chvíľku naštartovaný motor.

18.03.2018 | 19:28:44 | Peter  | 188.167.250.* Reagovat

RE:

Ano, studenè starty by měli být vždy doprovázené vždy krátkou dobou 10-15s, která je dobrá k tomu že se motor trochu proběhne na volnoběh a olej se snáze dostane do všech koutů mozoru.

18.03.2018 | 19:59:31 |   | 109.81.226.* Reagovat

Zkuste pár změn

Nejprve změňte značku pumpy kde tankujete palivo, příp. tankujte chvíli N98.
Mezi další úkony zahrňte to, že jakmile jednou nastartujete motor, tsk ho nechejte nastartovaný (usuzuji z toho, že máte garáž a typická situace: otevřete vrata, skočíte do auta, vyjedete, vypnete motor, zavřete vrata a opět startujete a jedete).
Častý studený starty způsobují ulití svíček...projevem je pak různè pocukávání při jízdě.
To ovšem může způsobovat i přiliš brzký až kvapný rozjezd hned po nastartování.

18.03.2018 | 17:58:04 |   | 109.81.226.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Svíček? No pán je zjevně odborník - až na to, že tohle auto (jako asi většina dnešních) žádné svíčky nemá.....:-)))))

19.03.2018 | 10:58:40 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

a čo asi má, kahance, keď je to benziňák?

19.03.2018 | 15:27:41 |   | 178.40.197.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Přímovstřik???? :-))))

19.03.2018 | 16:35:27 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Keď tak, je to nepriame vstrekovanie. A čo tak asi môže zapaľovať zmes v benziňáku, okrem sviečok?

19.03.2018 | 16:59:47 |   | 178.40.197.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Sirka?

20.03.2018 | 08:51:54 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Ty jseš teda odborník.Benzín a je jedno jakej má vždy svíčky.

19.03.2018 | 17:49:23 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, tvoje auto nemá svíčky. Ostatní ano. Ty vole, i to moje. A má hned tři! :-)))

19.03.2018 | 17:09:05 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Tak konečně ses odkopal, odborníku tříbarevnej.

19.03.2018 | 19:21:32 | Michal  | 81.200.56.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Jasněééééé

20.03.2018 | 08:53:24 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, asi jsi chtěl napsat, že nové typy svíček mají jiné vlastnosti a na dnešní svíčky nemá vliv špatná směs. Jsou tam, ale mění se třeba jednou za 80-100tkm. Takže rady platí na starší modely a né na ty nove přečidlované experimenty vhodné do laboratorních podmínek. jak na to nepříjdou tak si zvykněte, nebo se toho zbavte. takhle se chovaly obvykle vytopená auta.

20.03.2018 | 05:55:16 |   | 82.117.146.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Ne to rozhodně Vašek napsat nechtěl. On není tak chytrej a tak dlouhé věty nezvládá.

22.03.2018 | 18:48:48 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Zkuste pár změn

Vašku, ty jsi předběhl dobu. Dieselův (tedy vznětový) motor na benzín teprve přijde do prodeje. Zatím najdeš svíčky v každém benzíňáku.

30.03.2018 | 14:24:26 | Pippo  | 89.102.220.* Reagovat

re

Zdravím, mám tú istú motorizáciu v Grandtour, zatiaľ spolahlivosť, nič také, ako Vám sa mi zatiaľ nestalo.
Prajem veľa šťastných kilometrov

16.03.2018 | 12:53:52 | Rado  | 78.98.189.* Reagovat

RE: re

Kampak se asi poděly všechny negativní komentáře.............??

18.03.2018 | 10:35:10 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: re

s tím si nedělej hlavu, však ty sem brzo vykálíš další, ty odborníku.

19.03.2018 | 17:10:28 |   | 89.176.46.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Megane