Recenze Renault Megane Grandtour
“krásné kombi za velmi dobrou cenu”

Autor recenze: Dalido (40 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2011 Typ motoru:1,6 81kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:2 100 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8,0 l/100 km Vloženo: 19. 9. 2011

Hodnocení inzerátu: 33 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

design
užitná hodnota
prostor

Slabé stránky

zatím vyšší spotřeba

Závady a opravy na autě

Žádné opravy zatím nebyly vyjma předělávky přístrojů na palubní desce. Místo analogového rychloměru pro verzi GT Line jsem měl standardní digitál. Po dvou měsících od koupě vyřešeno k mé spokojenosti. Snad jen ta rychlost komunikace mezi autosalonem, importérem a Renaultem ve Francii by mohla být větší.
Jinak vše naprosto v pořádku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Renaulta mám poprvé ve svých rukou. Hledal jsem takovou značku, abych měl dealera a servis v blízkosti mého bydliště. Standardně se nabízela Škoda, ale tu jsem zavrhnul po osobních zkušenostech s firemními vozy této značky i cenovou politikou vůči zemi, kde se vyrábí. Pak v úvahu připadaly korejské značky Kia, Hyundai, Chevrolet (Daewoo) a pak evropský Ford či Citroën.
Na začátku jsme zapomněl uvést, že jsem chtěl provedení karoserie kombi. mám dvě děti ve věku 4 a 12 let a sem tam je větší kufr potřeba.
Po obcházení autosalonu zvítězil Renault, svým desingem, cenou a dostupnosti servisu.
Vybíral jsem motorizaci 1,4 Tce nebo 1,6 16V. Nakonec zvítězila šestnáctistovka. Z autem najíždíme cca 8.000 km za rok, takže si myslím, že tento klasický motor bude dostačujícím.
Konfiguraci auta jsem začínal na výbavě Expression přes Advantage až po Dynamique, kde mě zaujal GT pack. Musím říct, že této příplatkové výbavy ani trošku nelituji. 17´palcová kola, sportovní sedačky, optický paket dělají z tohoto auta krásné sportovní kombi a je malá pravděpodobnost, že takových aut na cestě potkám více.


Doplnění recenze ze dne 19.09.2011

Jízdní vlastnosti Megana v provedení GT Line jsou nad očekávaní více než jen dobré. Známe houpání francouzu se v tomto případě nekoná. Podvozek je tvrdší a v zatáčkách má minimální náklon, takže se dá jet docela ostře a vychutnat si jak auto pěkně sedí. Samozřejmě k možnostem zvolené motorizace. Z podvozku jsem opravdu nadšen vzhledem k autům, se kterými jsem jezdil v nedávné minulosti. Citroën Xsara Picasso nebo Škoda Roomster či Fabie.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 33


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Megan III

mám 1,6 81 KW 6 let pouze výměny oleje při garančním servisu a náplně. Od typu Megan III spoluprace s Nissanem a zlepšení kvality. jinak diky tzv. špatné pověsti jsem koupil nový, prostorný, pohodlný auto, záruka 5 let o cca 100 tis. levněji než konkurence stejné třídy. To nemluvím o tom proč bych si měl kupovat např. Octavii 66kw za 420 tis. když Grandtour 81KW vloni stál do 300tis. Bohužel na ty řeči o kvalitě už nikdo nedá a tak Renault u typu IV též zdražil. Mimo jiné motory používá též MB.

08.08.2017 | 16:55:38 | David  | 109.81.211.* Reagovat

RE: Megan III

Kolik máš natočíno ty záruko...........:-)

08.08.2017 | 17:07:06 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

megan

grandtour poznám,co zdedila a tč má najazdených 260 000 km a no problem a má motor 1.6 benzin..

29.09.2014 | 21:20:33 | boleslav  | 178.40.246.* Reagovat

1,5 nebo 1,9?

Zdravím, je pravda, že 1,5 diesel je po naložení kufru shnilé jak lemra??? nebo to jede dobře? Nepotřebuju jezdit 150, ale aby to trochu jelo, když chci jet na dovču. Díky za zkušenosti

12.04.2013 | 12:29:08 | Raduš  | 83.208.96.* Reagovat

RE: 1,5 nebo 1,9?

Je to diesel, krouťáku bude dost, takže to myslím pojede docela dobře, jná věc je, co se to pos..e než tam dojedeš, dost odvaha s rendlem jet delší trasu......

12.04.2013 | 13:48:47 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: 1,5 nebo 1,9?

tak já mám momentálně Rencka 1,9 r.v. 1996, je to stará vražda a v pohodě to jede tahem OP-Hannover a zpět a bez problému. Je to jen o kusu, který zrovna koupíte, nic jiného. Do toho co mám jen liju naftu a jezdím, takže já na rendla nedám dopustit, před tím jsem měla starou 19 a taky no problem. Ségra měla octávu, 2x, jednou se ji sralo co mohlo a novou ji za půl roku šlohli, takže ti už třeba nechcou vidět nikdy octávu... šlo mi jen o ten výkon

30.05.2013 | 12:41:45 | Raduš  | 83.208.96.* Reagovat

RE: 1,5 nebo 1,9?

Mno,
já měl rendla r.2003 a to byl teda vejlupek, ani stará 120-ka se tolik nerozpadala a to je tedy co říci. Jinak nejsem žádný škodafanda, ale za to, že ji ukradli asi ta oktáva nemohla ? :-)
Jediný řešení, který praktikuju už mnoho let je dobrá pojistka a pak už je mi to fuk, když to ukradnou - bude nové :-), nebojím se zaparkovat ani v Práglu a když je auto ve firmě odepsáno, skoro si přeju,aby ho ukradli.......:-)

30.05.2013 | 15:22:54 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

PIJAVICE

Auto máme 1,5 roku renault advantage 1,6 110koní je to druhý vůz, tím prvním je renault espace 3 dci privileg automat a s ním spojená maximální spokojenost při 220000 najetých kilometrech.
Náš megane je nazýván pijavicí kvůli spotřebě která se pohybuje mezi 7,5-8,5l/100km. V prodejně mě utěšovali, že až si motor sedne vše se zlepší, nyní má 15000km a stále nesedí????
Minulý týden jsem absolvoval Holandsko a zpět cca 2000km a při cestovní rychlosti 120 až 130 km/h po dálnici na 6 rychlostí stupeň je spotřeba průměr 8,2l/100km - dost hrůza. Je mi 50 a mám šestého renaulta, ale toto se mi nelíbí. Před třiceti lety jsem měl stovku škodovku s neježděnými 350tisíci kilometry a k 8,5l benzínu na 100km jsem musel přidat 1l oleje na 1000km, ale za 30 let je předpoklad vývoje úsporných motorů.
Proč v TP se píše mimo město 5,6 litru???
Připravuji se na garanční prohlídku a reklamaci vozu.

31.12.2012 | 08:25:42 | MILAN  | 85.71.166.* Reagovat

RE: PIJAVICE

Tak to tě pošlou víš kam a ještě se ti vysmějou.Papír snese všechno.Evropskej homologační měřící cyklus neodpovídá realitě u žádnýho auta.Je to statický měření na stolici,kdy z naměřených emisí je vypočítávána spotřeba.Jenom některý reálný spotřeby se lehce přibližujou udávaný hodnotě v TP.Navíc ty máš starej vyčpělej atmosférickej motor,kterej aby vyhověl emisní normě EURO V už netahne jako dřív a o to se mu musí víc šlapat na krk,aby jel.Naftovej motor 1,5 Dci je celkem povedenej a dá se s ním v pohodě jezdit za 5,5l/100km,ale tobě by se při tak malým nájezdu stejně nevyplatil.

31.12.2012 | 17:39:55 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

No to taky moc nechápu:)Proč to tak vymysleli,už Megane II to tak měl je potřeba sundat přední kolo.Což je docela ,nepraktická věc.

04.11.2011 | 15:11:41 | luke20  | 78.45.38.* Reagovat

Jinak na Megany od roku 2007 není, tady na stránkách ani jeden nespokojený majitel.A jsou to i ti jenž pokořili 100tkm..Pro tebe Tome=))

20.09.2011 | 21:59:20 | luke20  | 78.45.72.* Reagovat

RE:

vždy aj tu som si robil srandu z renaultov,... potom kamarát kúpil M II 8/2008 za 4 tis. € mal najazdených 100 tis. km, teraz má 160 tis. km a to nemenil ani rozvody ani predsuvník, ... iba olej a žiarovky, ... najazdil som na ňom 20 tis. km a veľmi dobre sa na ňom ide, žiadne poruchy nič, max. spokojnosť a na renaulty som úplne zmenil názor. Dočítal som sa, že laguny III a Megany III majú väčšinu múch vychytaných a ich kazovosť je nižšia ako kazovosť fábií, O I, O II, VW, audi,... a cena dielcov a opráv je smiešna

09.10.2011 | 14:44:26 | Stanley099  | 195.98.28.* Reagovat

RE:

Tak ono jde o kus.Když se člověk podívá tady na recenze o Fabii tak první 3 strany jsou do jednoho nespokojení majitelé.Což není ani u Renaultu,ale osobně si myslím že Fabia zase tak poruchová není.Mám 2 Francouzské auta Peugeot a Renault a samá spokojenost.Ted jsem dostal v práci služební Fabii 1.0 37kw Junior a nedokážu pochopit k čemu se vůbec takové auto dělá.A už vůbec nechápu koho to může zaujmout.Nevozit těžší věci tak jezdím MHD to starej žigulík by byl možná lepší.A ono i ta předchozí Felicie byla o proti tomu auto:)Který ale spon trochu jelo ,tohle je za vyloženě o nervy.

09.10.2011 | 14:59:41 | luke20  | 78.45.38.* Reagovat

Kvalita, spoľahlivosť

Po 50 000 km dopíš v akom je auto stave. Zaujíma ma to, lebo plánujem ho tiež kúpiť a našiel som rôzne protirečivé recenzie. Treba síce povedať, že väčšina je pozitívna, navyše samotné vedenie Renaultu sľubovalo pri tomto Megane podstatne vyššiu úroveň spoľahlivosti, tak som zvedavý. Inak súhlas - auto vyzerá super zvonku aj zvnútra. Prekvapila ma kvalita spracovania, keď som ho bol pozrieť v showroome.

20.09.2011 | 15:39:52 | Šperky  | 84.16.60.* Reagovat

RE:Kvalita, spoľahlivosť

To nevím, po 50.000km se začínaj Rendly rozpadat, aby bylo co hodnotit ..........(taky to vzhledem k nájezdu km bude za více než 6 let :-)

20.09.2011 | 16:28:33 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Některé se rozpadají i po pěti tisících...píšeš o špatných zkušenostech s jinými značkami, no chvíli počkej a budeš na ně nostalgicky vzpomínat. Vybral jsi to nejhorší ze všeho jmenovaného.

20.09.2011 | 18:45:03 | tom  | 88.103.169.* Reagovat

RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

No je to možné, že jsem si vybral nejhorší z nejhoršího, ale z tvého úhlu pohledu. To samé jsme slyšel o Fiatech, ten který jsem měl šlapal jako hodinky, přestože měl najeto více než 80tkm a byl dovezený... Je to spíše o štěstí na co člověk sáhne.

20.09.2011 | 21:28:15 | Dalido  | 62.209.230.* Reagovat

RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Nemám obavy že by to bylo až tak strašný auto...jak dělám co dělám podívám se na tohle a tu tvou Corrolu tak mám jasno..Nekecej do všech co mají Renaulty že to jsou krámy.Stejně jsou krámy i VW a cokoliv jiného.Mám kamoša jeho brácha dělá ve Fordu nadává že to jsou nejhorší auta..další ve VW to samí ono pořád je co opravovat at je to cokoliv...až tedy na tu tvou Corrolu ovšem...to je jiná.To stejný Dacia Logan nevypadá nějak dobře ,ale ve firmě s ní najezdily už 300tkm a vždy jen výměna spotřebních dílů žádné velké potíže.Jinak toho Megana jsi měl taky že víš jak dlouho bude jezdit nebo si to někde četl???protože pokud ano ,tak si přečti i tohle..nevěř všemu.A nekecej lidem kraviny..jednou si měl Renault a k tomu nějakej vyloženě krám nebo neumíš startovat že ti pořád odcházel startér?:..Raději komentuj Toyoty je to trapný ty tví komentáře k této značce..

Koroze trápí zejména výfukovou soustavu, objevuje se i na spodní části motoru, ale v tomto případě jde pouze o povrchovou korozi, která nemá na jeho funkčnost vliv. V uložení stabilizátoru přední nápravy vznikají opotřebením vůle. Rychleji odchází spojka, nepříjemně mohou překvapit vrtochy centrálního zamykání a zlobí i originální autorádio. Vozy z počátku výroby (do května 2002) se potýkaly s problémy s parkovací brzdou. Naopak potěší absence úniku oleje z motorů. Výčet problémů se zdá být obsáhlý, ale zdání klame, Corolla je jedním z nejspolehlivějších moderních automobilů.

20.09.2011 | 21:44:36 | luke20  | 78.45.72.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Naprostý souhlas. Tome jsi jedna velká trapárna. Vnucuj lidem své osobní zkušenosti a no to, co ti říkal "kámoš v hospodě!"

21.09.2011 | 09:18:21 | Adam  | 192.168.1.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Bohužel Adame, já píšu o svých zkušenostech, a věř mně, že byly s touto značkou otřesné a nikomu je nepřeju. Proto varuju.

21.09.2011 | 13:27:43 | tom  | 88.103.169.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Tome, máme dva Renaulty. Master je trochu problémový, ale spíše proto, že ho kolega naboural a i když to dali do kupy od té doby pořád něco. Megane r.v. 2008 najeto 92 tkm - dodnes ŽÁDNÝ problém a patří k nejspolehlivějším autům na firmě a to tu máme pár skutečně prémiových značek. Já osobně mám CR-V (viz. má recenze) a mohu říct, že dnes už japonci nejsou to, co bývali.

21.09.2011 | 14:11:10 | Adam  | 192.168.1.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Tom není rozhodně sám, taky jsem ten "zázrak" vlastnil a ani stará 120-ka se tolik nesypala, je mi líto, ale za mne Rendl už NIKDY v životě, to raději Tata Nano, taky to nebude bůh ví co, ale stát bude třetinu :-).

21.09.2011 | 16:32:26 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Doporučuju zde na webu přečíst recenze Toyot. Corolla nemá jediný negativní komentář a to naprosto po zásluze. Vše, co jsi popsal, jsou běžné závady spočívající v opotřebení dílů. Výfuk rezaví všude, stabilizátory také odcházejí, podvozek koroduje těm, kdo ho neumí ošetřit. Únik oleje nesmysl, autorádio bez problémů, spojka OK, centrál a elektrika bez jediné závady. Sundej si už ty růžové brýle hochu. Jestli jsi takový znalec aut jako gramatik, tak to chápu.

21.09.2011 | 13:32:03 | tom  | 88.103.169.* Reagovat

RE:RE:RE:RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Běž pořád s tou gramatikou někam..u R19 špatní startéry u mě nesmysl.U 406 únik oleje občas zlobí elektrika u mě nesmysl.Že jsi jednou měl R19 tak neznáš všechny Renaulty...to si nemysli.

21.09.2011 | 14:51:43 | luke20  | 78.45.72.* Reagovat

RE:RE:Kvalita, spoľahlivosť

Nemám pocit, že by se Renaulty po 50tkm začaly rozpadat. Pracovně jezdím po x servisech různých značek a všude na servisech mají co dělat. Včetně tzv. premiových značek. Spíše to bude o tom na co člověk natrefí při prodeji a samozřejmě co tomu autu dává... no uvidíme.

20.09.2011 | 21:30:17 | Dalido  | 62.209.230.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

M II 8/2008 1.6 16V 83kW, 160 tis. km nešetrnej jazdy, bez výmeny rozvodov a presuvníka,... olej sa vymenil až po 2 intervaloch,... auto drží, motor super, ... jedine čo je problém časté vypalovanie žiaroviek a ich demetná výmena, ked musíš zhodiť koleso. Inak max. spokojnosť

09.10.2011 | 14:46:21 | Stanley099  | 195.98.28.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

snad nemusis zhodit koleso, staci len vytocit.
Ja mam astru H a tam je to riesene rovnako dementne a ako bonus musis cez okienko v podbehu cca 10x15cm(ktore zaplnis svojou rukou a ostre hrany podbehu ti do predlaktia rezu) skrutkovat dva torxove sroby po pamati, kedze na ne nevidis. V zime to je nadhera, tolko nadavok vyklopis zo seba, ze aj nove vymyslis.

04.11.2011 | 09:14:33 | veto  | 10.204.6.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

Výměna žárovky a demontáž kola ? :-)) Made by Renault :-) Tvoříme automobily.........

04.11.2011 | 11:56:26 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

Vašku Vašku,jak jsi na to přišel,že musíš při výměně žárovky sudat kolo.Kdo je zručný,tak výměnu svládne za 3 minuty bez sundání kola a kdo není zručný stejně jako já,tak zajede do servisu a zaplatí za žárovku s výměnou pouhých 200.-Kč.Představ si,že u Škochtle O2 musíš vyndat calý světlomet.Taky fajn.A pokud máš xenony,tak stejně musíš do servisu a strávíš tam půl dne.

15.11.2011 | 16:11:31 | Pepa  | 90.181.102.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

No tak to tvrdí Stenly, doporučuji lépe číst............

15.11.2011 | 16:46:35 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

napr. na áčku mercedese pri výmene žiarovky tiež musí ísť koleso dole,a neviem prečo sú všetci posraný z xenonov a že treba s nimi chodiť do servisu,ja na primere xenony mám a výmena po pochopení toho ako tam tá žiarivka má ísť trvá tak dve minúty,a žiarivky D2S som kúpil po 35 euro kus,už sú tam jedena pol roka a svietia v pohode netreba sa nechať obrať od zlodejov ktorý pýtajú za jednu žiarivku 90-120euro pretože tie ich sú najkvalitnejšie na trhu.

15.11.2011 | 18:58:17 |   | 91.127.159.* Reagovat

RE: Kvalita, spoľahlivosť

Xenony nemám, ale nechápu, kde by měl být problém s výměnou,co se sundavání kol týče, taky jsem to nikdy nedělal, i když vyměnit žárovku na thalii byl horor na montérky. nejlepší je,že podlesoučasné (pravěké) právní úpravy pokud praskne žárova za jízdy měli bychom zastavi - vyměnit, pokud to nejde na místě , nechat odtáhnout o servisu ! (pochopitelně jsem neviděl někoho, kdo by to udělal, ale předpis to nařizuje).

16.11.2011 | 07:40:00 | Vašek  | 88.102.46.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane
  • Renault Megane