Recenze Renault Thalia 1.4
“Najškaredšie auto s veľkým zadkom.”

Autor recenze: Štvrtok (56 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:20 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2008

Hodnocení inzerátu: 14 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

3
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Neustále, uvažujem ho predať.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám ´´auto´´ Renault Thalia 1.4. Auto som si kupil pred necelými 3 rokmi lebo som nemohol zniesť že sused kupil noveho Fiata. Keďžesom nemal dostatok peňazí a dovoliť si ho splacať kúpil som ho v hotovosti a v najnižšej výbave. Mal som z neho obrovsku radosť, malo krasnu farbu a nizku cenu.

Dlho som sa netešil. Hneď na druhý deň sa mi nedal otvoriť kufor.Letel som z nim do servisu.Odvtedy sa chyba zopakovala asi 3x.Zhruba po 5000km mi odišiel chladič, neskor ukazovateľ teploty.Auto ma hrozne hlučný motor a všetko v ňom akosi rezonuje.Pokazili sa mi kľučky vo dverach, stracam olej a o spotrebe ani nehovorim.Kufor je obrovsky ale čo ked sa neda otvorit a vnutri je tak malo miesta ze hadam v polskom fiate je viac.

V prevodovke stale niečo skripe a v zime niekedy nastartujem aj na piatykrat.Uz ma nebavi pre každu hluposť chodiť do servisu.Vidim ze uz som im na obtiaž a možem si za to iba sam ze mam na dvore takeho skrepa.Moj favorit bol stokrat lepsi. čo už len možem chcieť od auta čo ma v loge s prepačenim ku.du Tymto nechcem poskvrnit renault ale thalia .....fuuj

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 14


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Thalia

Vložit komentář

Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Moja thalia 1.4 16v je ako velka rarita expression 4st. automat,jazdim 90% mesto a spotreba v meste je max 7,kupil som ho ked malo 130000km a od kupy boli vsetky investicie kvapaliny,nikdy ma to auto nikde nenechalo,vzdy naskocilo na prvy krat,nikdy nic nehucalo a v podstate to auto je u mna absolutne bezchybne...tak som si ho oblubil,ze som si ho zacal pretvarat podla vlastnych predstav a momentalne je to najkrajsia thalia aku som kedy videl a som jej hrdym majitelom takze pane keby ste sa o auto starali ako treba,nic take sa vam nestane,poznam vela ludi co thalie vlastnia a kazdy doslova KAZDY kto sa o to aspon trochu stara moze s kludom anglicana povedat,ake su tie auta spolahlive a ze ich vzdy dostali kam trebalo

16.09.2016 | 21:08:42 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

No jen kdyby jsi nekecal Thalia NIKDY, opakuji NIKDY neměla automat................

17.09.2016 | 07:45:32 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

www.cars.cz/autorecenze/auta/Renault/Thalia/Recenze-Renault-Thalia-Absolutna-spokojnost-14740530355234.html toto je moje auto a keby si nebol neschopny tak si zadas do wikipedie renault thalia automat a zistis,ze existuje :D je sice pravdepodobne jediny na SK uzemi ale existuje a jazdim na nom kazdy den...hadam viem ci mam automat ci manual ked som to auto prave kvoli tomu automatu kupoval :D :D

26.05.2017 | 14:42:52 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Mohu se zeptat, jaký to má automat? Klasický hydrodynamický měnič s planetovou převodovkou? A kolik má stupňů?

26.05.2017 | 21:47:20 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Pardon, čtyřstupňový... přehlédl jsem se.

26.05.2017 | 21:49:13 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Ha, mlčí... neví.

28.05.2017 | 10:53:26 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Protože je to kravina, má asi takový smysl jako dát do Hummera litrový tříválec - automat v Thalii................:-)

30.05.2017 | 08:35:02 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Tobě ty Renaulty leží silně v žaludku. V Americe má automat skoro každá plečka a nikdo se nad tím nepozastavuje. Nevím, proč by auta nižší třídy nemohla mít výbavu v elektrice, klimu, automat, vždyť se píše rok 2017 a ne 1975, tak proč neustále srovnávat s Trabantem.

31.05.2017 | 05:46:06 |   | 188.175.52.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

No to si piš! Jinak nejsme v emerice, tam se snad ani auta velikosti Thalie neprodávají, kdysi se rencek snažil proniknout na tento trh a byla z toho ostuda jak Brno, ty jejich křápy (tuším Dauphine se to jmenovalo) zrezly ještě cestou na lodi přes Atlantik, byla z toho jen ostuda a finíto.
A auto, o kterém je zde řeč není vyrobeno v r.2017, dnes se opravdu dávají automaty i do minivozů, ale thalie byla low end, tam to nikdy smysl nedávalo, všechno bylo ošizené kvůli ceně, takže jakou logiku by dávalo dát tam drahý automat?

31.05.2017 | 12:53:21 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

imgur.com/a/K1ajt ...este nejake pochybnosti? klasicka stvorstupnovka z clia co sa davala do kombinacie len s motorom 1.4 16v boze sak je 21. storocie tak kebyze sa naucis pouzivat internet otvoris si wikipediu sa docitas presne to iste...poviem ti velku zivotnu mudrost...nie vsetko,co si este nevidel neexistuje!

13.06.2017 | 16:34:23 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

imgur.com/a/E9T6B

13.06.2017 | 17:43:55 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

:) A to má být jako co ? To, že jsi někde vygůglil fotku Clia v automatu nebo možná Thálie II (což ale rozhodně není rok výroby 2003) je jako důkaz ? :-))).
Tiež ti poviem životnů múdrosť, nie všetko čo je na wiki je pravda (nemluvě o tom , že na wikipedii žádný odkaz na tebou tvrzený nesmysl není......).

14.06.2017 | 07:52:29 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Ještě jednou opakuji, Thalii jsem v r. 2003 jsem kupoval(bohužel) a žádná nabídka automatu NEEXISTOVALA!

14.06.2017 | 07:54:09 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

On ji kupoval se 130 000 km, takže ne novou. Možná, že byla dovezená ze země, kam se automaty dodávaly. Německo, Belgie, Francie, It, apod. MOŽNÁ. Je to jediné vysvětlení.

14.06.2017 | 08:20:46 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Tam se stando vůbec neprodávala a s automatem u nás taky ne.

14.06.2017 | 13:32:16 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Asi takhle, franto: Prodávala se s automatickou převodovkou a motorem 1,4 16 V pod jménem Renault Symbol v Latinské Americe - například. Takže tvrzení že nikdy neexistovala je mylné. Když budeš chtít, najdeš si to.

14.06.2017 | 21:45:21 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Co je mi po jižní americe a africe?Nikdo netvrdí že neexistuje kromě tebe v západní evropě což je nesmysl a nepotřebuju nic hledat,já to vím.

14.06.2017 | 22:07:50 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Pravda je taková, že v záp. Evropě se neprodávala vůbec (nedávalo by to smysl), byla vyráběna pro levné trhy v Turecku (skutečně vých.Evropa a lat.Amerika).
Co by dávalo za logiku do toho cpát automat, i když by to jistě šlo, je to vlastně Clio s batohem......, ty odkazy na fotky interieru jsou podle mne z Clia nebo možná z Thalie II (ale to spíš ne), ale tu jsem neměl, takže nechci machrovat, logiku to ale nemá.
Taky je pravda, že se prodávala pod označením Symbol, ale pořád to byl manuál, dokonce jsem to někde viděl i s dvoulitrem!!! Ale v automatu nikdy.

15.06.2017 | 09:11:37 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Spíš je to fotka z Clia nebo to někdo přebastlil. Továrně se podle mne nevyráběla.

15.06.2017 | 09:12:45 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

vies co nemusis sa snazit,idem ti ju vonku odfotit aj so svojim ksichtom...ako som pisal je pravdepodobne jedina na SK a na wikipedii to najdes pod renault symbol ze sa vyrabala len pre motor 1.4 16v v automate...ak to nenajdes tak by si sa mal naucit pouzivat internet :)

17.06.2017 | 16:10:56 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

imgur.com/a/RaO9P
imgur.com/a/IfYpR
imgur.com/a/kl1Uk
imgur.com/a/2XE1O

17.06.2017 | 16:36:38 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Neříkal jsem to? Jinak - nemám tohle auto rád, ale musím se přiznat, že je opravdu moc pěkná. Tak ať slouží. Máš raritu, chlape! :-)

17.06.2017 | 21:54:49 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

OK kapituluji, fakt jsem ji našel na anglické wiki ( tam se normálně nedívám). Každopádně to ale bude individuální dovoz, nebo jsi ji koupil na Slovači? Za mne ale pořád nedává ten automat smysl, zbytečně drahé na levné auto. Proto je to takový exot, zajímalo by mne, kolik jich vyrobili....

18.06.2017 | 08:11:45 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Thalia 2003 1.4 16v Expression A/T

Jj staram sa o to poriadne,no kupena bola tu ale zevraj ako nove bolo dovezene z columbie...rozdiel medzi 1.4 16v automat a 1.4 manual je v spotrebe minimalny :)

20.06.2017 | 12:08:51 | Kuzion  | 89.173.237.* Reagovat

Thalia 1.4 RT

takze mili pani, moja thalia je rocnik 2001 model RT 8 ventilov. Kedze sa jedna o jednoduchy atmosfericky motor, vzdy som sa na to auto pozeral pozitivnym pohladom, co sa tyka servisu. Okrem beznych veci, ktore sa nerataju do poruch, ale do udrzby (capy, tlmice, rozvody, baterka, atd.), som s tymto vozidlom nemal ziaden, prepytujem ZIADEN problem. Za 14 rokov kazdodenneho pouzivania, ci uz v meste alebo po dialnici, do kopca alebo dole kopcom, po lesnych cestach, nespevnenych cestach v luznych lesoch nizinnych riek SR, sa mi okrem defektu nestalo vobec nic. Pred mesiacom pri stave pocitadla 199 982km mi prasklo tesnenie pod hlavou motora. Za dvestotisic km mi to auto nesposobilo ani jeden problem a to ho tatko dokonca nabural. Z mojho konstatovania mozem povedat, ze som mal bud stastie na vydareny model, alebo som sa k nemu spraval uctyhodne a patricne mi to auto vratilo. 200 000km na thaliu je celkom vykon. Samozrejme sa zacinaju objavovat starecke problemy ako unik chladiacej kvapaliny, rozheganost, ale predsa je to uz zasluzily dochodca a priznajme si, ze v dnesnej dobe auta nie su vyrabane na taku dlhu prevadzku.

21.04.2015 | 10:01:16 | Nasguls  | 195.5.186.* Reagovat

jj

Tu thalku s climatronikem, co jsem viděl, byla taky 2006 rok:)2003 fakt asi nebylo možno. Je pravda, že uplně stejný climatronic a i rádio má můj bráchanec v renaultu scenic z roku 2000, je vidět, že do thalie dávaly i v těchto pozdních letech "vyběhlé" prvky z jiných rencků..

03.07.2009 | 13:23:55 | Mlékojed Reagovat

Hmmm

Jsem nucen kapitulovat :-), ale jde o model 2006 - po dalším faceliftu (někde jsem to už napsal, že si u novějších nejsem jist) já mám 2003 a tehdy to fakt nešlo. Tohle je už s novější palubkou z faceliftovaného Clia Storia , ale je otázka, zda se v této výbavě prodávali i u nás. Jinak je celkem zajímavé také to, že v předních dveřích není čudl na otevření(zavření) dveří.

03.07.2009 | 12:51:31 | Vašek Reagovat

Vašek

Jak je to s těmi 2,0 a 3,0 nevím, ale mrkni na tohle http://www.netcarshow.com/renault/2006-thalia/ ..že by ten panel pod rádiem byl climatronic?:P A toto rozhodně do-do(dodělej doma) není:))) Taky si všiměte, že má všechna 4 okna v el.

03.07.2009 | 12:26:55 | Mlékojed Reagovat

Mleko

Taky jsem něco našel Thali 3.0V Turbo sport, ale jsou tam hovadiny, rozhodně to není sériovka, kam by ten motor asi dali? Např. je tam napsáno zadní pohon - převodovka bude asi v kufru ne?
Fotka je k modelu po faceliftu, uvedené datum 6/2002 , to měly ještě starou masku atd. atd.

03.07.2009 | 11:28:18 | Vašek Reagovat

No,

já taky viděl centrál na 120-tce a v ní motor z Golfa I, technicky lze udělat leccos, zvláště když je to skoro Clio a u toho to bylo, ale je to domamont, nikdy by jsi ji takhle vybavenou nemohl koupit.
Ty odkazy napiš včetně adresy, rád se mrknu :-)

03.07.2009 | 11:20:19 | Vašek Reagovat

Thalia
2.0
04/02-
1998 cc, 169 HP, 124 KW

Thalia
3.0 V6 Turbo Sport
04/00-09/00
2946 cc, 230 HP, 169 KW

Thalia
3.0 V6 Turbo Sport
06/02-
2946 cc, 254 HP, 187 KW
toto jsou odkazy z netu, jestli jsou vymyšlené, to nevím, ale proč by to kdo dělal..Jo a climatronic jsem na thalii sám viděl, takže tak..Byl to rok výroby tuším 2006.

03.07.2009 | 11:14:48 | Mlékojed Reagovat

Jo,

a pokud někde najdeš u náhr. dílu poznámku určeno pro Clio a Thalia, ještě to zdaleka neznamená, že do bylo na Thálii možné někdy montovat, spousta dílů je pro tyto vozy zhodná a tak prodejci píší Clio/Thalia, ale ty vozy nebyly stejně vybavené a také se vyráběl každý model úplně jinde (Thalii dělají Turci)

03.07.2009 | 10:28:35 | Vašek Reagovat

než začneš psát

zapoj mozek, je úplná pitomost dávat takový motor do vozu třídy Thalie, nemluvě o tom, že by ji to roztrhalo, není vůbec konstruovaná pro osazení takovým výkonem, je to laciné ? malé auto pro nenáročné trhy. Co tlumiče, brzdy,táhla ap? Aut. klima se do starších Thálií také NEDÁVALA, alespoň v ČR ne, mám model 2003 a tam byla nejvyšší výbyva Expression + pár doplňků za příplatek (ABS, man.klima), ale automatika ani omylem. Nesmíš věřit všemu, co kde píšou, běžně si přečtu, že někdo prodává Thalii (většinou to píší autobazary) s děleným zadním sedadlem! Opět nikdy v Thalii nebylo, je tam jen sklopný opěrák. Mám doma ještě katalogy a nab. listy z doby, kdy jsem ji kupoval, aut. klima ani omylem!

03.07.2009 | 10:23:19 | Vašek Reagovat

než začneš psát

nějaké závěry, tak si zjisti info...2,0 a 3,0 se dělaly, jen ne pro náš trh, ale např. na intercarsu nebo auto kelly jsou tyto motorizace u thalie v rejstříku. Jo a automatická klima, se dělala do jedničkových thalií za příplatek, o tom nebudu debatovat, však jsem to sám viděl.

03.07.2009 | 09:40:51 | Mlékojed Reagovat

Mlékojedovi

Do Thalie se 2.0 ani 3.0 nedávaly, pouze do Clia Sport, ale to je úúúúplně jiné auto s jiným podvozkem ap. Do původních Thálií se dávala POUZE manuální klima a o vyhřívaných sedačkách se snad ani nemá cenu bavit.
Možná, že do té nové se aut. klima dává, ale silně o tom pochybuji.

03.07.2009 | 08:50:40 | Vašek Reagovat

„Dítě hrozně chci a hned!" pokřikovala Agáta Hanychová na křtu kalendáře svého kamaráda Pavla Novotného. Když totiž zahlédla jeho neteř Esterku, okamžitě se po ní vrhla a nemohla ji pustit z náruče.

Přestože se Hanychová kdysi nechala slyšet, že si dítě pořídí až v pokročilém věku, během oslavy svých čtyřiadvacetin zřejmě změnila názor. Mezi dárky byl totiž ovulační test. „Aspoň budu vědět, kdy mi hrozí otěhotnění, když neberu antikoncepci. Já nutím kluky, aby si nasadili kondom," řekla tehdy Hanychová.

Modelka se nedávno objevila na akci se svým novým objevem Matoušem Peschkem. „Je to vysokoškolák a je to mezi námi čerstvé," řekla nám. Její úlovek se ale během několika dnů už pěkně otrkal a řádil na několika dalších večírcích.

V holešovickém klubu SaSaZu se veselil na hudební party, aniž to jeho přítelkyně věděla. „Cože? A s jakýma holkama tam Matouš byl? Já vůbec nejsem žárlivá," žertovala Hanychová, jež svému kolouškovi šla ihned zavolat. Kdo ví, jestli by byl pohledný mladík tím správným adeptem na Agátino dítě?

03.07.2009 | 08:44:45 |  Reagovat

motorizace 2,0 a 3,0 V6 se do thalie dávaly, ale ne pro náš trh.Climatronic je v thalii normální příplatková výbava, vyhřívané sedačky jsem ještě u ní nezažil. Znám jednoho Mirka, který má thalku 1,6 16v + aut. klimu, ale je to dovoz

03.07.2009 | 08:27:33 | Mlékojed Reagovat

pro Píču

nemel hovadiny

03.07.2009 | 08:16:08 | Vašek Reagovat

jsem Píča a

jsem zatvrzelý renault příznivec a bezmezně obdivuju výrobky téjto dokonalé automobilky

03.07.2009 | 00:32:15 | Píča Reagovat

Vašku

I do thalie se montoval climatronic nebo vyhřívané sedačky. Takže plnou výbavu, počítám nemáš...(nemluvě o tom, že se thalka dělala i v motorizaci 2l-16v 169koníků a 3l-V6 254koníků)

02.07.2009 | 23:30:47 | Piča Reagovat

Pri Renaultoch so starším typom motora sa menia rozvody po piatich rokoch. Inak Thalia je tak konštrukčne jednoduché auto, že jeho servis zvládne akýkoľvek neautorizovaný automechanik. Takže nevidím dôvod, chodiť s Thaliou do značkového servisu aj po záruke. Nevidím jeden logický dôvod, prečo chcú výmenu rozvodov skrátiť o rok. Zase chcú len zarobiť. Inak sa smejem, ak sa dočítam, že ženská mala za 4 roky jedinú závadu a už jej tu nejaký zakomplexovanec radí, aby ten vrak predala. To je sila. Jedna závada za 4 roky. Čo potom ľudia, ktorý mali závady dokonca až dve. Mali by to asi rovno zapáliť.

02.07.2009 | 22:26:11 | Petrík Reagovat

Stále som zástancom kýpy zánovných áut,

niekedy lepšie nič nevedieť. O P 405 TD som ani netušil /vo veku 23 rokov/, že nejaké rozvody vôbec existujú...museli vydržať cca 350-400.000 km, pokiaľ ich nemenili ani v NL, tak bratku cca 600.000... . Ale tvrdiť po 20.000 km, tak alebo podpálim "autoservis", alebo auto... A účtovať 300 za "skúšobnú" jazdu, tak to by bol posledný klinec do rakvy...

02.07.2009 | 22:12:56 | ľuboš Reagovat

Tak bavíme se snad o Thali

Takže 120 tk nebo 5 let :-)

02.07.2009 | 21:47:53 | Vašek Reagovat

Fiat, Citroen, Koncern, Uši, Toyota,.... .

02.07.2009 | 21:30:10 | Radek Reagovat

To by mě zajímalo,která většina.

02.07.2009 | 21:16:28 | Jiří Reagovat

Ty kilometry jsou u různých automobilek různé, proto jsem psal "cca". A časy evidentně také, ale 5let je docela maso. Většina je po 10 letech.

02.07.2009 | 21:06:47 | Radek Reagovat

Radku oprava

120.000km nebo 5 let, lespoň dle zár. knihy k mému střepu (1,4 8V)

02.07.2009 | 21:04:38 | Vašek Reagovat

Nutno podotknout, že rozvody se měni nejen dle ujetých kilometrů, ale i na stáří. Čili po cca 100.000km nebo 10 letech, podle toho, co nastane dřív. Cena 15.000kč je pochopitelně blábola, není to V6. Holt autorizovaný servis = leváci, zloději a blbci.

02.07.2009 | 19:37:37 | Radek Reagovat

Jo,díky,rozvody.Pár chlapů taky na mě koukalo jako na blbou ženskou.Ale moc díky za Tvůj názor.

02.07.2009 | 19:25:42 | hrabošek Reagovat

Jestli to chápu dobře, tak ti snad chtějí měnit rozvody?? V normálním autě se mění zhruba po 100 tisících. Nenech se nalákat, jsou to největší darebáci a zloději. V neautorizovaném servisu - až to bude nutné - ti rozvody udělají za max. 6 tisíc. A nejlíp bys udělala, kdyby ses toho střepu rychle zbavila, nebo jednou hodně zapláčeš. Za solidní cenu se dá sehnat třeba lehce jetý Yaris za 150 - 200 tisíc. A budeš mít pokoj na dlouhé roky.
A jet na tři válce - nové auto - to dokáže jen Renault.

29.06.2009 | 23:14:08 | tom Reagovat

Renault-thalia

Já mám opačnou zkušenost.vozidlo je zcela spolehlivé,v zimě, v létě,prostě super oproti škodovce.Spíše mě zaráží přístup autorizovaného servisu,že při najetí 19 405km za 4 roky mi chtějí měnit převody a já nevím co ještě,prostě oprava vypadá tak na 15000kč.S autem nejsou žádné problémy,jen jedinkrát jsme jeli na 3 válce,to byla jediná oprava.Jinak auto velmi spolehlivé.Jaký je názor chlapů věci znalých,mám dělat ty převody či ne? Mám pocit,že tahajíprachy,vždyť jen ty garančky za tak hříšnépeníze a ještě za zkušeb.jízdu na silnici 3,6km si účtují 30min 297 kč.Jaký je Váš názor? Poraďte ženské!!! Děkuji.

29.06.2009 | 18:26:55 | hrabošek Reagovat

Magore

Každý model auta má několik stupňů výbav a několik motorizací, ať je to Mercedes nebo Tata, takže samozřejmě i Thalie se nabízela ( a nabízí) v několika verzích výbav plus doplňky, z nichž jedna je prostě ta nejvyšší možná. V našem případě Expession a pokud tě tohle auto nebere nechápu proč sem lezeš , vrať se svoje stránky s dvacet let starým golfem, kterého vlastníš a který má ta vyhřívaná sedadla.

15.10.2008 | 11:55:19 | Vašek Reagovat

Thalie 1,4 v plné výbavě ha...co to asi má??kůže, el. sedačky, navigaci, dvouzonový climatronic, tempomat,ASR, ESP?Jestli ne, tak nemluvte o plné výbavě....

14.10.2008 | 22:50:08 |  Reagovat

Pro porovnání

Já mám tedy 1,4-16v 3 roky starou - pokud se mírním a jezdím rozumně a celkem předpisově, tak mám spotřebu 6,5 až 6,7 Jenže já rád dráždim těch 100 koníků a teď jsem nějak jezdil o dost "ostřejc", pořád tak 120 (i víc, snad neměřili) a spotřeba šla nad 7.

14.10.2008 | 20:37:42 | Míra Reagovat

Pro Věru

Takže máme skoro totožné vozy 1,4 8V, výbyvy Expression. zajímalo by mě kolik tě stála a kolik máš dnes najeto?
Já jezdím za 6,5 většinou popojíždění po městě a studené starty, když jedu dál, moc ji nešetřím, tvoje spotřeba mi přijde dost, ale neřídím v podpatcích:-)

14.10.2008 | 14:42:48 | Vašek Reagovat

Máme Thalii od roku 2003, 1.4 v plné výbavě, jezdím s ní převážně já, denně do práce. Kromě toho, že opravdu není hezká, nemůžu si na ni stěžovat. Větší opravy jsme na ní zatím nemuseli dělat, jen běžná údržba, přitom není garážovaná.Na to, že patří do kategorie levnějších aut je pohodlná, pružná a rychlá, na dálnici se musím hlídat, abych nejela pořád 150. Jedinou nevýhodou je poměrně velká spotřeba - přes 7 l. Pro starší generaci je to auto optimální, působí mohutným solidním dojmem, cítí se v něm člověk bezpečně.

14.10.2008 | 12:25:04 | Věra Reagovat

pro KubikCv

Recenze doplněna, ložiska zatím v pohodě. Spíš čekám tlumiče vpředu i vzadu (vpředu již jednou měněno) a spojkové obložení. Jinak Clio se vyrábí ve Francii, Thálie v Turecku, ale většina dílů je stejných. Nicméně Clio vždy stálo ve stejné motorizaci a výbavě více, přestože je prostorově menší, takže možná o trochu kvalitnější bude. Ale já bych do toho být tebou nešel ani od kamaráda ( i když jistě lepší od něho než neznámé auto). Já jej mám taky nové od prodejce a jezdím s ním pouze já, nikdy ho neřídil niukdo jiný, servis pravidelný a přesto se to stále sype.
Dnes to má cenu tak 100.000 a servis stál zatím 23.500 bez výfuku, takže čtvrtina jeho hodnoty!

02.10.2008 | 09:23:13 | Vašek Reagovat

Ale Thalia je pořád Clio, jen má o 100% větší kufr. Svou délkou 4,2m za limuzínou dalece zaostvá.

28.09.2008 | 19:07:55 | Míra Reagovat

Dlouháni

Dopředu se dá vejít v pohodě,vzadu je to pro 185cm člověka hrůza...u clia to člověk bere jako daň "malému" autu..ale Thalia se tváří jako rodinné a to je...než děti dospějí :o) Nadruhou stranu kamarád si vybral přímo auto z Francie,v turky neměl důvěru...

27.09.2008 | 23:40:59 | KubikCv Reagovat

to: KubikCv

Clio Storia a Thalia - jednovaječný bratr a sestra - jak jsem tak četl vaše komentáře i u jiných Thalií, není vám to auto zase až tak proti srsti. Vašek měl asi fakt smůlu na kus, což se stává i u jiných značek. Jinak ještě poznámka - Thálie je dobrý kompromis pro rodinu s malými dětmi. A dlouháni by si měli vyzkoušet, zda se nebudou bouchat do hlavy.

27.09.2008 | 22:34:49 | Míra Reagovat

pro Vaška

Mrknu..a ložiska ne? Vypadá to totiž,že časem od kamaráda odkoupím Clio storia.Tak abych věděl co mě může čekat...je to jediná ojetina kterou můžu s klidem koupit..kamarád ho má od novýho auta a k autu se chová hodně slušně

27.09.2008 | 11:12:35 | KubikCv Reagovat

Pro KubikCv

Jestli chceš vědět co bude po 100.000km , tak mrkni na moji recenzi Renault Thalia F1(2003) a připočti: vzpěra motoru,brzdové kotouče + desky, spojovací tyče řízení,tlumič výfuku,čepy řízení ,rozvody + řemen příslušenství+ vodní pumpa,spodní čepy,uložení stabilizátoru,v úterý to vedzu do servisu - z podvozku se ozývají nepopsatelné zvuky a řízení drbe do volantu. tuto diagnózu jsem stanovil sám, ale nevím co tam ještě najdou :-( . Až to přivezu domů, doplním svoji recenzi.

27.09.2008 | 10:06:50 | Vašek Reagovat

to: KubíkCv

Já beru Thálii jako adekvátní k Felici, Fábii a pod. Vy ale asi ty porce nejezdíte takovým malým autem, každý den přes 200 km třeba ve Fábii by bylo asi o zdraví. Když přišel Favorit na trh, v dlouhodobém testu SM s tím bez problému najizdili tuším asi 250tisíc. Znal jsem jednoho obchodního zástupce, který jezdil po republice služebním Cliem dlohá leta a taky si nestěžoval.

26.09.2008 | 10:34:34 | Míra Reagovat

Právě že kvality auta se poznají až při denním provozu....občas není od věci při koupi nového auta se poohlédnout po taxikářích v okolí.A poptat se na mouchy,které se můžou časem objevit.Nechci znevažovat Vaše zkušenosti s poruchovostí auta,ale 35tisíc je téměř stav nového vozu.Bohužel při mém nájezdu bych po roce a čtvrt byl bez záruky (do 100.000km) a za 4 roky mám odjeté auto (250.000km) a ani nedoplacený 5letý leasing.A zrovna mě by zajímalo,jaké nástrahy u Thalie můžu čekat po 100.000 km

25.09.2008 | 20:44:12 | KubikCv Reagovat

to KubíkCv

Ne každý jezdí denně 200 km - to vám nezávidím. Ale to asi není k tomuto tématu.

25.09.2008 | 20:14:50 | Míra Reagovat

Mira

Závidím Vám nájezd km....co najedete za 3 roky najedu za půl roku,v autě z roku 1991 a taktéž bez závad :o)

25.09.2008 | 15:58:30 | KubikCv Reagovat

Ošklivé, až je hezké

Já mám skoro tři roky 1,4 16V ExpClima, najeto přes 35tisíc. Jediný problém byl přetržený kabel ke kufru, ale to jsem si opravil sám nastavením měkčím drátem. Jenom leju benzín a jezdím na dvouleté prohlídky. V servisu mi před koncem záruky vyměnili sametky kolem oken - prý se tam dávali nějaké tenčí, pak to za jízdy hvízdalo. Při cestě na dovolenou jsem byl překvapen, že se dalo jet na jeden zátah přes 1000km bez únavy, to auto je ve své třídě relativně pohodlné. Někomu prý odcházejí cívky na svíčkách, údajně to může být nekvalitním benzínem a souvisejícím přetěžováním svíček. Podle mého - za málo peněz hodně muziky a design vybočující z běžných měřítek.

25.09.2008 | 13:49:59 | Míra Reagovat

Je to vlastně jediná závada, která se mi za rok a 9 měsíců vyskytla ......

15.09.2008 | 10:19:45 | Honza Reagovat

kufor

POzdravujem Ťa Honza. Samozrejme, keď sa ti na dovolenke pokazí hocičo, tak je to fatálne. Každá značka má svoje muchy ale skutočnosť, že nejde otvoriť kufor nie je takou závadou, aby som odsúdil celé auto. Ako sám píšeš, budeš to riešiť hrubším drátom. Nech slúži.

15.09.2008 | 10:01:20 | Sven Reagovat

To Sven

To že se neotvírá kufr centrálem je u Thalie která nemá na kufru zámek na klíč (myslím od 2006) dost fatální závada zejména pokud jsi na dovolené. Jediná možmost jak otevřít kufr je totiž přes DO centrálu anebo tlačítkem ze vnitř. Obojí je ti ale k ničemu protože k zámku v kufru vedou 2 drátky "zvonkáče" které se každých +- 15000 km přelomí (můj případ). Pokud je kufr plný velmi špatně se ke zmíněným drátům dostaneš vzhledem k minimálnímu otvoru mezi kufrem a kabinou Tohle v renaultu moc nedomysleli. Jakmile budu mít po záruce, nechám natáhnout pořádný drát a budu mít pokoj.

15.09.2008 | 09:35:43 | Honza Reagovat

pohádkář

Mám Thálii tři roky a jsem celkem spokojen, nevím co vede mistra této recenze , nechci napsat autora, protože toto není recenze , ale vpodstatě brekot nad tím, že sám nemá to co by chtěl... nevím jestli proto, že se jedná o nefachčenka, nebo proto, že je hloupý, ale když nemám já tak alespoň plivnu na to co má někdo jiný. Thálka je skvělý terč, no možná, že za měsíc se najde jiný, ale to my budem spokojeně jezdit a on zase jen nasraně sedět u PC a psát.. Pěkný den a hodně štˇastných kilometrů s Tháliemi. A samozřejmě i s jinými vozy...

12.09.2008 | 20:27:15 | Pavel Reagovat

neverím

Pozorne som si prečítal tento text. Takisto si myslím, že autor nemá 56 rokov, vzhľadom na spôsob vyjadrovania a celkovú štylizáciu. Ak by aj bola pravda, čo napísal, tak to, že nejde otvoriť kufor je taká maličkosť, ktorú musí aj slabší mechanik odstrániť do 30 minút. Nadpis najškaredšie auto, je vec názoru. Renault nevlastním ale ak ho autor kupoval tak asi mal previazané oči.Thalia sa nekupuje ako imidžovka na balenie báb ale ako rodinné auto pre tých, ktorí kupujú auto ako určitý kompromis medzi cenou a užitkovou hodnotou. Nie som snob a milionár a v minulom roku som o Thalii uvažoval. Nakoniec som kúpil Astru C II. A tí, ktorí Thaliu majú sa mi zatiaľ na ňu nesťažujú. Kúpili Thaliu a nie AUDI Q 7.

06.09.2008 | 11:20:22 | Sven Reagovat

To nie je recenzia - to je vymyslený blábol.

Ahojte, Thaliu nemám a značku Renault som nikdy nevlastnil. Táto recenzia je podľa mňa blábol od jednoho z večných kritikov Thalií. Je to až príliš priehľadné - vyzerá to na nejakého zakomplexovaného odborníka na autá. Tomuto fakt neverím!!

05.09.2008 | 20:16:07 | Robko1 Reagovat

Oprava

r.2003

05.09.2008 | 14:32:57 | Vašek Reagovat

Žvásty

Thalii mám(zatím), nadšenej z ní nejsem, ale co píše recenzent jsou hovadiny. Podle mne je to podvrh.Mám tady taky recenzi (Renault Thalia F1-2004), závad kupa, ale to co píše dotyčný "odborník" mu nevěřím.

05.09.2008 | 14:31:07 | Vašek Reagovat

Thalia je sice skareda od C stlpika smerom dozadu, ale inak za tie peniaze je to super kupa..... Ved nazov recenzie : Najškaredšie auto s veľkým zadkom. To po case auto zmenilo tvar, alebo bol autor slepy pri kupe...

05.09.2008 | 12:36:35 | lakinooo Reagovat

kokot

este si aj komentare pises? to uz je moc

05.09.2008 | 11:02:30 |  Reagovat

xz

Ja poznam dotycneho a myslim si, ze to auto urcite nie je take zle ako opisuje, len mu asi praskli nervy. A ci tuto recenziu pisal on to neviem.

05.09.2008 | 10:43:48 | pasat Reagovat

"recenzia"

Tuto "recenziu" by som ani recenziou nenazval. Ak by tu bolo upozornenie pre admina na FAKE ( = nepravdivu, vymyslenu) recenziu - hned by som na to klikol.
Podla uroven clanku usudzujem, ze autor isto nema 56 rokov ani 20, ale cca 12 -16

05.09.2008 | 09:32:50 | matusco Reagovat

blábol

táto recenzia určite nie je písaná človekom čo má 56 rokov,slovné spojenia ako auto z "ku..ou" v znaku a podobné nezmysli už táto generácia nepoužíva...celkový štýl textu mi napovedá že autor má asi 20 a má nejakú potrebu okydat "turecký renault" :-)

05.09.2008 | 09:18:43 | kakafko Reagovat

Pochybná recenzia

Je mi dosť smutno z toho, že sa tu vyskytujú dosť pochybné recenzie.

05.09.2008 | 08:34:51 | Dušan Mihálik Reagovat

autor si z nás dělá pr... anebo je totální zoufalec: nemohol zniesť že sused kupil noveho Fiata

05.09.2008 | 08:26:01 | Honza Reagovat

degesina

podla mna tento chumaj opisuje svojho favorita, thalia je socialne auto ale taketo priznaky 20 rocneho auta urcite nema

05.09.2008 | 08:15:06 |  Reagovat

Holt smůla

Tchán má taky Thalii kupovanou na jaře 2006 s motorem 1.4 16V (75 kW) a s výbavou authentic (klima a další věci) a je spokojenej. Momentálně má najeto asi 18 tisíc km a jenom leje benzín, mění olej a byl na prohlídce.
Hlučnost motoru je nízká (má i favorita, jeden z posledních kusů a šlape dobře, ale s Thalií seto nedá srovnávat), v převodovce nic neskřípe a je s ní spokojený. Má za sebou i dlouhé cesty jako slovensko a zpět v plném obsazení a vždycky bez problémů. Osobně jsem s ním jel několikrát až na druhý konec republiky a jízda odpovídala kategorii vozidla - nemůžeme to samozřejmě srovnávat třeba s Pasatem, ale to je jiná třída. Myslím, že je to auto plně srovnatelné s Fabií (akorát má ve stejné výbavě o cca 100 tisíc nižší cenu).
Problémy se startováním v zimě může způsobovat baterka.
Servis u nás v místě je taky hrozný, ale teď jezdí do vedlejšího města (20 km) a nedá se to srovnat. Přístup dobrý, cena nižší než v tom původním a lidé co měli problémy v tom bližším servisu jsou také spokojení, protože v tom druhém problémy s autem odstranili a to hned na poprvé! takže doporučuju najít jinej servis.
Zadní kufr má dost místa, ale bohužel malý otvor - to je nevýhoda.
Jinak k hlučnosti motoru musím dodat, že tchán tankuje do Thalie pouze Shell (normální 95) a nemá nejmenší problém. Od dalších majitelů jsem viděl příspěvky, že když tam dají něco jiného, tak motor chodí hůř hlavně když je studenej. A na Shell najede víc kilometrů, takže se to srovná.
Myslím si, že jsi měl smůlu na horší kus (stane se u každé značky) a ve špatném servisu ti s tím nepomohli.
Ps: třeba takový autorizovaný servis škoda, to je taky něco - nepřeju ti zažít ty peripetie, když ti postupně mění půlku auta, závada nezmizí, ale zaplatit to chtějí..

05.09.2008 | 07:33:33 | Petr Reagovat

Relax, take it easy

Určite to s tym autom nie je až take hrozne! Farba je ozaj veľmi pekna a nech vam este dlho sluzi.

05.09.2008 | 01:03:03 | Sused Reagovat