Recenze Rover 620 620 si (96KW)
“Krásný, spolehlivý a pohodlný vůz.”

Autor recenze: kužma (34 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:1997 Stav km při koupi:165 000 km Stav km nyní:225 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 5. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škodovky

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Samozřejmě toto auto není naprosto bez závad.Výměna zadního dílu a středního dílu výfuku, všech čtyř kotoučů včetně destiček a samozřejmě sada rozvodů, toto se myslím nevyhne žádnému autu. Co mně ale začalo trápit je jednotka motoru. Rožne se mi kontrolka a v tom případě mi už je jasné, že motor nechytne volnoběžné otáčky. prostě ručička otáčkoměru spadne bez zadrhnutí až na nulu. Stává se mi to přibližně třetí měsíc jednou za dva až tři týdny, a je zajímavé, že, při nezahřátém motoru respektive těsně před provozní teplotou dle budíku. Zastavím, nechám chviličku vypnutý motor a po zpětném zapnutí klíče zapalování kontrolka zhasne a normálně nastartuji. problém je, že volnoběh si musím hlídat protože prostě nedrží. Jakoby se učil znovu volnoběžné otáčky chytat. V průběhu ujetých asi 1000Km se závada ztrácí až snad do normálu, pokud se ovšem během této doby nerožne ta protivná kontrolka řídící jednotky znovu. Pak se to celé opakuje nanovo. Jinak hodnotím toto auto jako naprosto spolehlivý, pohodlný a krásný vůz.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je pro mé potřeby naprosto zkvělé. Zvláště pro mimoměstský provoz je opravdu radost jej řídit. Pokud se nesnažíte motor škrtit na otáčkách a pustíte jej kolem tří tisíc a výš je naprosto zbytečné šlapat na plynový pedál přez polovinu. Snad jen při předjíždění na zatáčkovitých okreskách pak při zařazeném třetím rychlostním stupni opravdu vyskočí kupředu. Trošičku neohrabané se mi zdá v městském provozu. Jakoby řízení kladlo trošičku odpor. Ale já se do města moc nedostanu. Pro mně je toto auto naprosto super.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Rover 620

Vložit komentář

Rožínání kontrolky

Vyblikej si chybu ale na 90% to je EGR ventil stačí jej vyčistit měl jsem to samé.

09.06.2010 | 15:46:14 | Tom Reagovat