Recenze Smart Fortwo coupé
“Nadšení, je to Kamarád.”

Autor recenze: Pan Pravec (3 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:0.6/turbo benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:45 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 24. 8. 2005

Hodnocení inzerátu: 24 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: neúrekom...

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Přátelé! Pořídil jsem si jako "pracovní" auto do Prahy a okolí Smarta! Za 1,5 roku jsem ujel 45.000 km. Jedním slovem: Nadšení !!!

Smart není jen auto, je to především Kamarád. Jak jsem řekl, většinou jezdíme po městě a okolí, ale již jsme byli i v Budapešti (na otočku). Máme denní rekord 1.400km. Chci říci, delší jízda, především sedadla, absolutně bez poblémů. Jen mne trochu bolí za krkem z brněnské dálnice: DUC-DUC-DUC, tvrdší podvozek. Ale to je dáno koncepcí vozu, s tím se nedá nic dělat. Dálnice:

Dopřál jsem mu nejširší kola dle TP, lépe drží stopu a menší reakce na boční vítr (doporučuji). Stabilní rychlost 120-130. Ve spěchu i víc.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ohledně závad, zatím v garanci: Blikala na mne jakási kontrolka kolem brzd, (je tam asi milion stabilizačních systémů), ihned vyměnili čidlo. Jinak podezřele nic. Spotřeba: Jako na motorce, velmi kolísavá, dle stylu jízdy. Já, plný pedál, ca.5,5. Řazení: Bomba sekvence, sem-tam. Nebo klídek automat.

Pro skeptiky, kufr: Stejně velký jako Fabie.

Servis: Maximální ochota, kdykoli půjčí náhradní vůz. Ca. 2x ročně se koná "Smart Paráda", sraz majitelů-nadšenců, ( m.j. Ing.Moravec-Fanánek).

JEDINÁ nevýhoda: Místo pro dva, for two. Ale jak jsem již poznamenal, Smart je především Kamarád!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 24


Komentáře uživatelů k recenzi Smart Fortwo

Vložit komentář

Uz nikdy

Dobry den.Koupil sem smarta v srpnu 2016,protoze sem cetl jak je to spolehlive auto a jak to papa jen okolo 4 litru.No opak je pravdou.Od zacatku me auto zlobilo a vlastne zlobi do ted.Veci jako praskly interkoler,ucpany vyfuk tudiz neslo turbo.Spatne to startovalo jelikoz mi spatne zapalovala svicka.Ted mi blbnou svetla a porad mi tam pipa ze mam spatne zarazenej stupen.Spotreba okolo 7.5litru.No ja smarta rychle posilam do sveta a uz tohle auto nechci videt..takovej je muj nazor

28.01.2017 | 08:44:14 | Kolar  | 109.81.209.* Reagovat

SMart 2000

Kdo my poradit jak a kde sehnat náhradní dily na smarta potrebuju řadící páku na automat Prosím pište na rykin@email.cz předem děkuji. .

27.09.2015 | 20:19:15 | Milan  | 46.183.64.* Reagovat

spotreba

chcel by som vidiet tych 5.5l na 100km na plny plyn - teraz druhy mesiac jazdim po meste so smartom 0.7turbo 60ps - jazdim 50/50 (sportova/kludna jazda) a so spotrebou som na 7 litroch -i ked treba brat do uvahy -ranne starty ked je studeny motor a automaticky sytic si pridava plyn, vykurovanie na plno a dokonca este aj ked si zapnem vyhrievanie sedadla smart automaticky zvysi otacky... :)
k autu by som dodal este ze je to slusne zihadlo (pokial ma turbo) zatial sa mi nestalo ze by som nestihal za akymkolvek autom - pokial neslo viac ako 140km/h :D dost je poznat zmena vykonu pri vahovom zatazeni auta-staci ze jazdim na rezerve den dva a potom ked natankujem plnu nadrz (35L)auto sa zda byt pomalsie -to iste plati ked idem sam a ked idem s niekym...
co sa tyka kufra zmesti sa tam pohodlne napr 5-6 plnych igelitovych tasiek nakupu nakupu - no na fabiu to rozhodne nema :D kufor je siroky skoro ako auto a hlboky asi 30cm co si myslim ze u fabii je podstatne ale vazne podstatne viac :D -tiez je treba davat pozor na max nosnost vozidla kt nie je moc vysoka - ja(70kg) spolujazdec(100kg) + tri kartony mlieka v kufri 30kg - a auto uz malo prekrocenu max. nosnost cca o 10kg - spravalo sa tak ze tlmice/pruziny neboli pevne ako v skutocnosti su ale ked sa auto rozhojdalo na hrbe na ceste tak sa nechcelo prestat hojdat... :D dalsie pozitivum - na otocenie vam staci zhruba jedna dlzka vozidla co je uplne super -s autom sa da vykrutit uplne vsade -* dokonca par krat som parkoval kolmo na obrubnik hoci parkovisko bolo na pozdlzne sstatie pri obrubniku :) ....to je zatial vsetko co som zistil o tomto aute :) k mate otazky pytajte sa rad odpoviem

20.02.2010 | 09:09:12 | Janči Reagovat

anonym/sebik

@sebik smart je mercedes-benz a nie bmw :D

20.02.2010 | 08:48:13 | janci Reagovat

sebik

Bacha, pokud nebude nový v záruce, vystavuješ se jistému nebezpečí. Přestože Smart patří pod prémiovou značku (tuším BMW) není z nejspolehlivějších. A opravy se prodraží. A taky špatně topí.

12.01.2010 | 20:58:31 |  Reagovat

RE: sebik

Šebíku, ty střevlíku :-)
Tak za prvé, autíčko nepatří pod žádné BMW, ale pod Mercedes. Za druhé je spolehlivé až až.....jo a s tím topením, máš pravdu, ale platí to pro DCi, jak jsem se dočetl, nevím jak to bude v benzínu.

25.01.2016 | 14:03:17 | JIR-KA  | 88.103.8.* Reagovat

smartik

uz velmi velmi dlho uvazujem o kupe smartika a kedze este nemam (zatial) vodicak tak este popremyslam ale po precitani tychto recenzii a komentarov som uz celkom rozhodnuti.. uz mi staci iba zacat setrit..

12.01.2010 | 20:49:50 | sebik Reagovat

n t,ul.ôoi

24.03.2009 | 20:12:52 |  Reagovat

doporučuji SMARTa

Reakce rodiny a kamarádů na fakt, že MÁME Smarta byly rozpačité. Vedly k diskuzi jak se žena s dětmi do do toho auta vejde. Zavedené schema chlap má auto a ženská přibližovadlo se mi podařilo rozbít, ale i tak mě sousedé neustále označují za sobce, protože jezdím "jejím" Smartem. Manželka v tichosti podědila kombíka Volvo a já dnes proháním Smarta.
S autem jsem spokojen a řeším s ním i delší trasy. Denní rekord Olomouc - Klagenfurt - Olomouc, asi opakovat nebudu.

13.01.2008 | 01:48:38 | smart2 Reagovat

blska

suhlasim.. kamarat ma smarta a ked ma prvy krat mal viezt, tak som sa skoro urazil, ze ja do toho nevleziem ani za nic... A zmenil som nazor. Okrem toho, ze sa to na zlej ceste hojda ako hupaci kon, sa to chova ako hociake ine afto. Motorcek v rychlostiach nad 100km/h je trosku lenivejsi a prevodovka ak by radila este trosku dlhsie, tak by nemusela uz radit vobec.... To su ale asi vsetky vytky. Ked som sa ocitol za volantom, tak som si po par km zvykol a usmieval som sa dookola ako "popelnice". Clovek je ako v inom svete.... A este nieco - nacvakali sme sa tam aj styria. Bolo to z nudze, ale slo to a skoro by som to nazval ako "pouzitelne".

06.01.2007 | 01:12:08 |  Reagovat

Perun Davide!!

Jsem dlouholetý kamarád Davida a věřte, že jsem ho zažil za volantem daleko větších a rychlejších vozů než je Smartík. Ale co pořídil tohohle broučka, tak je jako vyměněný, změnil styl jízdy (snad i žití), nejezdí jak blázen - tohle autíčko prostě nutí k pohodě. Sám jsem to s ním mnohohkrát vyzkkoušel. Perun!!

26.08.2005 | 08:39:16 | Martin Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Smart Fortwo