Recenze Suzuki SX4 2.0i 4X2
“nevím jestli náhoda, nebo vůz je velice špatný! a jsem velmi zklamaný”

Autor recenze: dawe (26 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2011 Typ motoru:2,0 benzin Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:1 100 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2011

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Rover 416 si

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

nefunkční ostřikovač př. skla, nefunkční ovládání el. zrcátek, někdy nechce nastartovat, vzře interiér


Hodnocení a zkušenosti s autem

vůz jsem zakoupil tento měsíc jako nový. Vůz nemám dlouho, ale na to že jsem čekal velice slusně spracovany a japonsky spolehlivý automobil.
Při přebírání vozu jsme zjistili, že nefunguje ovládání el. zrcátek, prodejce nas ubezpecil ze to asi spatne zapojili, protože nám tam dávali kožené čalounění,ale ať v pondělí přijedeme, že nám to opraví.
když jsme dorazil dom (15km) nefungovaly ostřikovače př. skla, vzhledem k tomu, že pod vozem byl kaluž, zkoumal jsem co se stalo, hadička od ostřikovače co vede od nádobky nebyla zapojena a byla schována pod blatníkem!
s vozem jsme celý víkend nejel. v pondělí jsem jel zpátky do suzuki na opravu zrcátek a ostřikovače, po cestě mě začaly rušit vrzání někde v zadu. V Suzuki mě přesvědčovali že to vrže kůže a že je to v pořádku. Nenechal jsme si to vymluvit, nakonec zjistili, že vrže plast 5tých dveří.
druhý den byl vúz hotov, jeli jsme pro něj, s tím, že jako omluvu nám ho nechali vyčistit a nainpregnovali kůži (u noveho vozu ktery měl najeto ani ne 50km!!)
vše fungovalo, jel jsem domů, při nastupování jsem uklouzl na zcela kluzkem koberečku...dojel jsem domů a prohlížel co a jak se má. kůži nainpregnovali tak "dúkladně" že na ní byli fleky , které mi nešly utřít, umýt.
vzraní plastu kufru nepřestalo, ve středu (den na to) jsme jel zpátky do Suzuki.
vozili se se mnou ve voze technici..4h orpavovali vrzající plast v kufru a přečištovali interiér.
při navráceni vozu mi chybely tapicirungy roletka a bezpecnostní výbava, když jsem je na to upozornil, řekli mi, že jsem přijel bez toho. Nakonec vše našli v dílně!
je to asi 14 dní co mi občas nejde nastartovat, třeba třikrát, čtyřikrát tořím než to naskočí. Jsem objednán do Suzuki na příští týden.
Jsem velice rozčarován z kvality servisu, a hlavně z vozu, který bych čekal že bude jako nově kupován bez problému a jen přinášet radosti. Toto jsou zatím a doufám mé jediné negativní zkušenosti s mým prvním novým vozem!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki SX4

Vložit komentář

Musím souhlasit,

že ať je auto jaké chce, průs..r je ten servis, ty ostřikovače také budou následek toho, že se v tom někdo hrabal o ostatním nemluvě, obecně je to se "značkovými" servisy u nás velký problém, jsou to měniči , kteří často o autě vědí méně než zákazník, což je na pováženou a problém je napříč značkami, doporučuji hledat lepší servis, i když to bude kapku dál od domu.

26.04.2011 | 14:31:45 | Vašek Reagovat

Předchozí komentář je můj

Omlouvám se

26.04.2011 | 13:39:37 | L@lek Reagovat

Takže to potvrzuje, to co jsem psal a to, že neschopnost servisu bude v tomto případě hrát prim. Jelikož máte auto dotažené ze zemí, kde většina vysílačů vysílá na jiné frekvenci, tak tady dochází k rušení. A kdo je výrobcem auta, že je jedno..? Abyste nebyl překvapen... Konkrétně když jsme teda u Suzuki, tak Swift, který byl zpočátku vyráběn pouze v Japonsku na tom byl s kvalitou o mnoho lépe, než když se o 2 roky později přenesla výroba do Maďarska...

26.04.2011 | 13:38:28 |  Reagovat

suzuki

no kdo je vyrobce auto,je asi ve finale dost jedno! problem se startovanim snad vyresen, pry to bylo tím, že v okruhu je mnoho vysílačů a dálkových ovládačů, přečipovali kliče a zatim v pořádku. Některe komenty jsou velice zajimavé, někdy i pochybuji, že tihle lide nejake auto mají,nebo ne nekdy na nějaké lepší zmůžou, každopádně jizdní vlastnosti a jizda, postřeba v pořádku, poruchy také ustaly, a po najeto 5000km, zatím ok...

25.04.2011 | 21:18:57 | dawe Reagovat

To jsou všechno drobnosti, kujp si Škodu a poznáš co je kempovat v servisu..

03.04.2011 | 17:54:57 |  Reagovat

L@lek má asi recht, SX4 dvoulitr benzín u nás aut. prodejci nemají v nabídce...

01.04.2011 | 13:15:11 | marne Reagovat

SX4

Budu teď reagovat na více příspěvků... Tak za prvé, SX4 není italské auto. Kompletní vývoj mělo na starosti Suzuki. Fiat se akorát svezl a dodal dieselový motor. A za druhé pochybuji, že tento konkrétní kus byl koupen u oficiálního českého dealera Suzuki, protože se jedná o americkou verzi, tudíž i vyrobenou v Japonsku nebo Americe. Takže to bylo podle mého názoru koupené u jedné z firem, které se zabývá dovozem nových aut z USA. A za třetí, chyby a nedostatky popisované recenzentem se mi nejeví jako chyby auta, ale spíše servisu, je to jen o neschopnosti uvést nové auto, kde není nic zapojené, zprovozněné, do provozuschopného stavu. Určitě bych doporučil změnit servis. Akorát se možná setkáte s problémem, že k vám budou v jiných servisech přistupovat s nezájmem, protože jste "ušetřil" a koupil americkou verzi a neutratil mamóny tady.

01.04.2011 | 09:37:05 | L@lek Reagovat

Kde jsou?

Kde jsou ti závistiví čtenáři, kteří nikdy nezapomenou napsat, že ve 26 letech si přece recenzent nemohl vydělat na nové auto a že je to určitě rozmazlený fracek, kterému papa koupil nové auto v kůži?!

01.04.2011 | 08:25:14 | Adam Reagovat

..

Kamoš má přesně tohle Suzuki taky ,a krom vlastních chyb že 2 boural do toho necpe jiný peníze než za benzín .Asi špatnej kus nebo co.)

31.03.2011 | 22:46:40 | luke20 Reagovat

Hm, občas sa stáva, že najprv musíte vychytať muchy na novom aute..:)), to NIE JE NIČ neobvyklé, keď kúpite jazdenku, tak obyčajne to už urobil za Vás prvý majiteľ...

P.S. Koža NIKDY nevrzga!! Plasty podlepiť gumou, medzi plast a plech.

A vymeniť servis. Inak Suzuki je DOBRA značka. Ale všade sa šetrí, takže osobne si kúpim max. auto do roku výroby 2008, alebo až o 5-6 rokov, kedy už bude po vlne šetrenia:))

31.03.2011 | 22:02:39 | ľuboš Reagovat

Kdyby se tu objevila podobná negativní recenze třeba na Toyotu, to by z recenzenta někteří udělali bud' lháře, huntovače aut a nebo by to byl vyjímečně nepodařený kus. SX4 přesto, že se montuje v Mad'arsku, patří k nejspolehlivějším autům, alespoň dle žebříčků spolehlivosti.

31.03.2011 | 21:53:15 | marne Reagovat

Nevím jak slušně nazvat někoho kdo si koupí auto aniž by o něm nevěděl tak základní věc jako kdo je výrobce.
Koupit si Italské auto vyráběné v Maďarsku a chtít japonskou kvalitu ale může jen slabomyslný jedinec.

31.03.2011 | 21:30:49 | Japan Reagovat

Smůla

Máte asi špatný kus. Nepište ale, že jste očekával kvalitní japonský vůz, když tento model se vyrábí v Maďarsku ve spolupráci s Fiatem (Sedici). Takže co od něj čekat? Být Vámi, tak hned v prodejně bych auto s nefunkčními zrcátky vůbec nepřevzal a nezaplatil. Přeji Vám, abyste si už smůlu vybral a auto správně fungovalo.

31.03.2011 | 13:14:39 | Macek Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki SX4