Recenze Suzuki Swift
“Jediné, co škodí značce suzuki u nás, je přístup autorizovaných servisů - to nechceš :/”

Autor recenze: Jenda (21 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:33 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 16. 5. 2011

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

zhruba ve 20 tkm odešla řídicí jednotka převodovky (automat s možností sekvenčního řazení), ale myslím, že to bylo následkem nárazu z dřívější dopravní nehody.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Dobrý den,

ke Swiftu jsem se dostal úplně náhodou, nejprve ho vlastnila moje matka, ale po dopravní nehodě cca v 3 tkm, už se bála sednout za volant, tak jsem od ní auto odkoupil. I když ho splácím do dnes :) Auto je v plné výbavě: 8x airbag, bezklíčové startování a odemykání, vyhřívané sedačky, ABS, CD + 6 repro, klima, el. okna a zrcátka apod. Jelikož jezdím převážně sám, auto mi prostorově naprsoto vyhovuje, i se svými 185 cm se za volnatem pohodlně usadím. Je ale pravda, že na výlety s rodinou tohle auto není. Auto je spíše pro 4, než pro pět cestujících, a pohled do kufru není nic pro klaustrofobiky... :) Motor 1,3 naprosto postačí, i v kombinaci s automatem jsem schopný dostat spotřebu na 5,0 litru na 100 km, s klidnou nohou samozřejmě. Nedávno jsem naopak se známými podnikl výlet do kina, ve 4 čtyřech lidech a s rychlostí, která pod 120 nešla jsem ujel 120 km za 10,5 litru, což znamená, že i při hodně svižné jízdě, kdy jsem swifta doslova tahal za uši, se průměrna spotřeba dostala cca jen na 8,5l na 100 km!!!. Ohledně automatu. Dříve jsem jezdil s Fordem Fiesta 2002 1,4 s manuálem, skvelý a přesný řazení. Po těchto zkušenostech jsem tvrdil, automat nikdy. Ale jak se říká, kdo nezažil, neuvěří. Ten automat je prostě super, do města pohodlný a na dlouhý trasy je jedno, jestli člověk jede celou dobu na 5 v manuálu, nebo automatu ;) Řadí skvěle. Co se týče podvozku, ideální nalazení když porovnám s fordem. Tak akorát, zatáčkama a okreskama hladce proplouvá, ale přitom sedí jak přibitej. Swifta mohu jednoznačně doporučit, jednoduchý, úsporný, spolehlivý a dostupný auto.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Suzuki Swift

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Suzuki Swift