Nejčtenější auto recenze

5,4Toyota RAV4 (2007) Toyota RAV4 (2007) autor: Marek Přečteno: 33291x
9,4Toyota RAV4 (2002) Toyota RAV4 (2002) autor: L@lek Přečteno: 24859x
8,8Toyota Auris (2008) Toyota Auris (2008) autor: petr Přečteno: 22340x
8,6Toyota Avensis (2005) Toyota Avensis (2005) autor: Zel.am Přečteno: 22094x
10,0Toyota Auris (2011) Toyota Auris (2011) autor: crosk Přečteno: 20746x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Auris 1.33

Ahojte, mám trochu problém s Aurisem 1.33 1NR-FE za studena mi chcípá motor, jakoby nedržel volnoběh, po zahřátí je v pořádku, jen za studeného startu mi to dělá a když se rozjíždím, něco mi klepe pod motorem nebo někde u výfukové soustavy. Občas tomu dám na frak, jinak o motor řádně postaráno, každých 10 tkm měním olej a všechny filtry při každé výměně. Jednak jsem si všiml, že mi prská olej skrz těsněni-bufero na jedné z váček, jak je přípojka na časování na víku. Asi špatně těsnění, olej nedolívám, jen prostě mi to prská skrz to těsnění a mám akorát umazaný řemen. Nevíte někdo co s tím, Jednak momentálně najeto kolem 70 000 km. Jestli má cenu jít do Toyoty ať se na to podívaj, nebo si to dokážu vyřešit i sám, ale i kdybych to hodil na jámu, stejně nemám co poznat.. Poradí někdo, hlavně mě štve ten volnoběh za studena a to klepání u tý výfukový soustavy při rozjezdech a startu, takřka při každý vibraci.

15.07.2017 | 04:26:29 | Adam | Recenze: Toyota Auris 1.6 benzín (2008)

RE: tetris

Hej zmiznú, si pobavil.. :-))
Ako vravím, ak často prevážaš macaté veci v kufri tak kombi je fajn. Ja viac prevážam macatých ľudí, preto auris neprichádzal do úvahy. Ja sa za volantom vyslovene vyvalujem a za mňa by v aurise sadla asi len detská obeť nášlapnej míny. Chatu mám už dávno plne vybavenú takže krámy sem a tam neprevážam, syna mám 12 ročného takže kočík neriešim, na výlet do HR sa traja aj s krámami vôjdeme v pohode do corolly. Lyže patria na strechu, telku z Nay dovezú zadara... Práve som si spomenul, že som z Asko raz viezol skriňu v demonte - dve škatule 40cmx15cmx220cm a šlo to, len si manželka musela sadnúť dozadu za mňa a škatule boli až po palubku. Ešte som si vravel že fasa že mám automat lebo boli aj nad riadiacou pákou. Každopádne ponúkali v Asko odvoz za 10 eur ale až o dva dni len sme nechceli čakať.
Skúšali sme aj mazdu 3 ale to bol ten istý problém - za mňa nikto s nohami proste nesadne.

12.07.2017 | 09:57:54 | Toky | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

tetris

A este bacha pri tom tetrise, lebo ak zaplnis celu sirku kufra tak ti tie veci v tom rade zmiznu )

11.07.2017 | 12:20:26 | mariner | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

kufor

Kedysi sme vozili v aute aj kociar, ale tie casy su uz za nami. Ale casto sa stava ze kupim nieco vacsie v kockatej skatuli (napr. ikea blbosti, alebo trebars kosacku, alebo v zime sanky) a cez otvor v corolle by to nepreslo do kufra, aj ked objem by na to mozno aj bol. Stacilo by aby sa kufor otvaral aj s tym oknom, ale ti japonci to nie a nie pochopit. A pritom stara carina E to mala. A co sa tyka vzhladu samotneho combi, tak mam pocit ze v dnesnej dobe vyrobcovia najprv navrhnu kombi a potom este ako alternativu k tomu aj kratsi hatchback. Aj novy auris predstavovali najprv v kombi verzii a aj na billboardoch je combi. A to nielen pri toyote. No proste auta tejto kategorie bez kombi verzie su nekonkurencieschopne.

11.07.2017 | 12:18:29 | mariner | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

RE: hmotnost

Ako myslíš, ak vozievaš permanentne v kufri pol tony leča, či kočiar, basu piva alebo iné objemnejšie náklady - sedan je naprd. Ja jazdievam väčšinou naložený ľuďmi, nie batožinou, preto som bral corollu. Ten nákup z tesca dvakrát týždenne mi vôjde v pohode aj do sedanu. Inak mám v kufri len 5litrovku s vodou do ostrekovača, fľašu fernetu keby sa strhla nejaká oslava, mikinu a drobnosti. Keby som mal ale prevážať pravidelne kočík, tak ten tetris v kufri by som nechcel riešiť. Tipujem že keby ale mal auris rovnako miesta pre cestujúcich vzadu ako corolla šiel by som do neho, z praktických dôvodov. I keď je karoséria typu sedan pre mňa ovela krajšia.

11.07.2017 | 10:20:38 | Toky | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

Kufor

Toto auto som kúpil na podnikanie z dôvodu priestrannosti v oblasti zavazadlového priestoru a zadných sedadiel. Mal som už viacero typov automobilov, avšak až v tomto som mohol vykonávať svoje remeslo poriadne. V minulosti, keď som chcel vo Fábii nakladať tučnejšieho macka, tak to býval problém. Teraz nie je problém naložiť aj 120kg chlapa odzadu v kufri. Tiež odhlučnenie super, stony vonku nepočuť. Odporúčam. Na podnikanie fakt bomba.

10.07.2017 | 19:53:11 | Vlastibor Slyntoš | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

RE: hmotnost

Ok, ta hmotnost bude zrejme vyssia ako je to min. uvadzane. Ja mam tiez 187cm a 2 deti a uvazovali sme aj o corolle, nebyt toho kufra. Ten je pre vacsinu ludi ako aj pre mna fail. V Japonsku asi inak vyuzivaju auta, ale u nas furt nieco prevazame hore-dole, tak by sa hodil aspon liftback. Urcite by dosiahli ine predajne cisla a tymto modelom by mohli konkurovat aj octavii.

10.07.2017 | 13:41:39 | mariner | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

RE: hmotnost

Ušiel mi skopírovaný odkaz na online katalóg, tu je správny.

https://www.toyota.sk/new-cars/auris-touring-sports/index.json#/ajax/%2Fnew-cars%2Fauris-touring-sports%2Febrochure.json

10.07.2017 | 09:55:00 | Toky | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

RE: hmotnost

Pozri 36.stranu online katalógu. Ako vravím ale to je štartovacia hmotnosť, ktorá obvykle ešte rastie v závislosti od výbavy. Inak ja mám 187cm a keď si sadnem na vodičove miesto a upravím si sedadlo do pohodlnej polohy tak sa za mňa nevôjde s kolenami ani môj 12.ročný syn. Krátky tázvor má auris aj auris TS, preto som bral corollu. Ale keď s tým ty problém nemáš nieje čo riešiť, dobrý výber auta.

https://www.google.sk/search?q=toma%C5%A1ovsky+vyhlad+slovensky+raj&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwik_tXqlP7UAhUEApoKHYWxAooQ_AUIBigB&biw=1644&bih=904#tbm=isch&q=such%C3%A1+bel%C3%A1+slovensky+raj

10.07.2017 | 09:54:03 | Toky | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)

RE: rozmaznani vodici

Ale tak zas po meste nejdem rovnych 50, ale tesne pod 60 (v ramci tolerancie radarov). Vtedy mam na 5-ke okolo 1600 ot. Pre atm. benzinove motory je v zatazenom stave potrebnych minimalne 1500 ot.
A okrem toho palubny pocitac ukazuje ci treba preradit hore, alebo dole. A pri rychlosti okolo 55km/h (ak uz nezrychlujem!) mi radi dat do 5-ky. Pocitac mi pri kludnej jazde vzdy ukazuje zaradit tak aby som mal tesne 1500 ot. Da sa chodit aj vseobecne na vyssich otackach, ale ide to zbytocne do spotreby.

10.07.2017 | 09:42:27 | mariner | Recenze: Toyota Auris Valvematic (2016)