Recenze Toyota Corolla Hatchback
“Je to super auto i pro naročného zákazníka.”

Autor recenze: LG (20 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,4 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:1 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 9. 10. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Vectra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Žádné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jezdit s tímhle autem je něco úžasného, auto skvěle sedí v zatáčkách, brzdy jsou velmi učinné.

I když se jedná o hatchback tak má tohle auto místa na rozdáváni. Koupě tohoto vozu se určitě vyplatila.

Jediná vada na kráse je ta, že při jízdě jde do interieru hluk od vozovky, jinak je odhlučnění na super úrovni (motor nejde skoro vubec slyšet). Ve městě si zatím vezme 8l/100km, ale pokud vyrazím mimo město klesne spotřeba až na 6,7l/100km. Už bych neměnil.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Corolla

Vložit komentář

1.4 VVT-I

Přátelé, i já mám potřebu okomentovat Corollu.
Kdo jí kdy měl, ví co chci říci tímto psaním. Je opravdu velice poctivě provedeným a přesným vozem. Měl jsem pro manželku bazarovku (pro podvod na nájezdu KM jsem jí vrátil )a za ty dva roky ani ň, ale fakt nic. Sedla do ní tak 2x týdně a vždy v poho. Stal se ze mne Toyota fanouš. Teď, mám ale problém - po vrácení vozu do bazaru autorizovaného prodejce v Praze řešíme co jiného , když se nám první generace Aurisu nezdá jako vhodná a hlavně hezká a novou asi nedám. Uvidíme , chvilku jsem váhal nad Rapidem, ale nejsem pitomec. No a k těm chvalozpěvům na Japonce...v klidu, máme tu povětšinou Brita, Poláka a nebo Tureka, když né Belgičana :-( Ale stejně jde hlavně o ten způsob jak se ke konstrukci výrobce staví a ten je Nakamurácký a vo to jde....

28.01.2016 | 03:51:30 | fanda  | 212.80.67.* Reagovat

1.6 vvti hatcback

a naprostý souhlas se shtrudlem - tohle auto pochopí jen opravdový fajšmekr. Do otáček velmi ochotně a i ty nižší si dá říct. Žádný opravy, spotřeba oleje, poruchy, závady - nic takového a spotřeba cca 6.7-6.9, super auto!!!

03.12.2015 | 19:43:13 | miloš  | 84.21.118.* Reagovat

Mám Corollu 1.6VVT-i hatchback a opravdu by mě nikdy nenapadlo napsat, že je to nudný auto. Spíš pravej opak. Motor se nechává ochotně vytáčet a zátah má hodně slušnej na ten objem. Ten co tu psal, že je to nudný auto.. koupit si 1.4 v dieselu, k tomu ještě kombík a pak se divit, že je to nuda? Pro mě úsměvné:). Jinak co se podvozku týče. Focus to není.. je komfortnější, ale i tak je výbornej a řek bych i možná trochu sportovně laděnej. Já jsem spokojenej a už bych nekoupil nic jinýho než Japonce.

06.05.2010 | 19:13:22 | Shtrudl Reagovat

Nuda?

Jestli vás nudí jízda v Toyotě Corolle, tak si zkuste pustit rádio.

19.04.2009 | 15:23:34 | cscay Reagovat

JAPAN FOREVER

Tato Toyota na fotografii vypadá opravdu nádherně ale největší přednost má v bezkonkurenční kvalitě,a kdo si dovolí tvrdit opak je omezený závistinec který chce házet špínu na Toyotu,protože doma má hnusný poruchový střep a závidí všem majitelům Japonců jejich kvalitní vozidla!!

22.10.2007 | 23:34:55 | Japonec Reagovat

to Eno

Vezl jsi si někdy prdel v BMW, nebo Audi? Já jenom, že by jsi něco podobného nemohl napsat. Takový Lexus musí být také luxus, ale v tom jsem nejel a ani bych si nedovolil napsat, že by to byla nuda.

22.10.2007 | 21:11:24 | Bob Reagovat

Toyota

Myslím, že japonské auta jsou opravdu spolehlivé, ale vychvalovat je jako něco extra bych nedělal. Když jsem přesedl z Audi do Avensis, zklamalo mě nepřesné a dlouhé řazení, poměrně měkký spodek, obecně pohodlné, kultivace chodu motoru velmi dobrá, méně pružný, než jsem čekal. Myslím si, že diskuze tipu jaké auta jsou lepší je naprosto lichá. Každému vyhovuje něco jiného-někdo má rád vdolky, jiný holky-někdo Japonce, jiný Němce.

22.10.2007 | 21:04:37 | Bob Reagovat

Doopravdy nuda!?

Jsem vlastníkem corolly r.v.96,1332cm,55kw a při jízdách do 80km/h se mi toto auto jeví doopravdy nudné,asi tak jako ostatní.Ovšem při sportovnější jízdě,kdy musím držet motor v otáčkách(55kw),se nestačím divit co tohle auto dokáže.I když má člověk pocit,že tu nebo onu zatáčku nezvládne,auto perfektně drží stopu.A ryhlost 180km/h,to je myslím dost i na předjíždění silnějších vozů(nechci se nikoho dotknout,ale když mi to papá při sportovní jízdě 7l/100km,tak se nedivím,že se Ti silnější vlečou).Jinak design,jde jen o zvyk.Interiér,taky jde o zvyk.A spolehlivost?Děkuji nechci jiné auto,já mám přece dříče z Japonska!

22.10.2007 | 20:38:31 | wlčák Reagovat

Nuda?

No..trochu se pridam do polemiky:)
Toyoty mi prijdou trochu nudna auta 9designove nenapadna), ale..na druho usranu..o to min si jich vsimaji podle me zlodeji ne/:)

Spolehlivost Coroll je podle me ukazkova. Interier mi taky celkem sedi. Jen trochu nevyhoda do budoucna vymena raia (soucast stredove konzole)


Ale ted to hlavni: ano...to auto je nudne, obcas mi corolla pridje az seredna:)

Jenze..pro me je auto opravdu prostredek pro presun z mista A do mista B.
Od auta ocekavam pohodli, bezpecnost a psolehlivost.

Podle me to Corolla splnuje spolehlive.

BTW : Ano..italska auta jsou nadherna..ale koupit ojetou alfu..nebo fiata... to si nedokazu predstavit:)

13.03.2007 | 12:13:29 | poldauf Reagovat

vím,proč je to nuda

Jezdit toyotou je nuda proto,že člověk vidí servis jen při výměně oleje.Zatím co vlastníci ostatních značek prožívají trvalé vzrůšo,jestli vůbec dorazí bez závady do cíle .

13.12.2006 | 17:47:06 | bohouš neruda Reagovat

4 anonym & co.

Potom,já varuju všechny před německými auty.To je teprve nuda a suchařina na čtvrtou!!!

11.12.2006 | 18:11:25 | eno Reagovat

pre ena

Keďže zjavne nechápete, čo myslím pod pojmom nudné, suché auto, rád Vám to vysvetlím : Predstavte si, že máte na obed výživný rezeň. Bude Vám jedno, či ho zjete z taniera z karlovarského porcelánu, alebo z ešusu ? Bude Vám chutiť rovnako ? Na svete sú aj ľudia, ktorí sa tešia aj z príjemného zážitku z jedla - nielen z toho, že im jedlo dodá potrebné živiny. Aj od auta očakávajú viac ako len prepravu z miesta A do miesta B. Pre takýchto ľudí odporúčam pred kúpou Corolly sa v nej niekoľkokrát previesť.

11.12.2006 | 12:26:02 |  Reagovat

nudný auto?

Jenom totalní ignorant s IQ pod 70 může označit auto za nudné!Nakonec všechny dopr.prostředky nás přepravují z bodu A do bodu B.Toyota má to + ,že vždy spolehlivě.Má taky + ,že jí nepotkávám na každým rohu,zkrátka můžu se lišit a to se škodárnou vážně nemůžu.V servisu Toyoty se necítím jako onbtížný hmyz,ale jako vážený zákazník(Škoda si je až moc jistá svým úspěchem na českém trhu).Ale zpátky k "nudě".Není nic obyčejněji vypadajícího než octavie.Německý konzervatismus na třetí.Nakonec podívejme se na VW,tak bídný design aby pohledal.Emoce na nule!No a nakonec vážení,projděte si tu ostatní značky(vyjma toyoty a mazdy) a mrkněte na výskyt poruch.Dál to nepotřebuje komentář.Kromě těch dvou značek v závorce jsou to vesměs hnojníky a už dávno neplatí,že co je německé = dobré a už vůbec ne "japonec až nakonec"!!!

25.11.2006 | 19:05:51 | eno Reagovat

súhlasím

Úplne súhlasím s "nemokleffom" - mám Corollu r.v.2001 a o zážitku z jazdy sa vôbec nedá hovoriť. Je to tak suché auto, že výraz "najnudnejšie auto" úplne sedí. Žiadna radosť z jazdy, obyčajná nuda - nechápem "juchajúce davy" nad týmto autom.

14.11.2006 | 07:43:20 | peter Reagovat

Pro Davida

Tady asi došlo k nedorozumění. Mám asi 3 měsíce funglovku Corollu kombíka s 1,4 turbodieselem, najel jsem asi 4 000 km. Žádné problémy s tím autem nejsou (po 3 měsících je v pohodě asi i Žigul). Jen jsem si posteskl nad tím, jaká je nuda s tím autem jezdit, moje blbost, že jsem se nechal nalákat mimo jiný názorama tohoto webu. Jako přibližovadlo z místa A do B ale naprosto stačí. Plemizuju jen s názorem této recenze, že "Jezdit s tímhle autem je něco úžasného...", jízdní vlastnosti 9/10 a podobně. Je to průměrné, možná podprůměrné auto, jezdit s ním je za trest - žádná zpětná vazba od řízení apod. Nikdy jsem neměl nudnější auto, a to jsem kdysi měl i Opela Kadett. Nelíbí se mi ani zpracování, plastové díly na přední masce jsou usazeny s velkou vůlí, ergonomie je katastrofální. Kontrolky na přístrojovce (AC, vnitřní oběh vzduchu) svítí tak že jen v noci je vidět jestli jsou rozsvícené. Nepodařilo se mi najít polohu za volantem, i když je seřiditelný ve dvou osách a sedačka je výškově polohovatelná.
Na druhou stranu, sériová muzika je velmi dobrá, spotřeba je směšná (pod 5l), pérování je dobře nastavené na rozbité okresky a Prahu.
Zkrátka, vůbec nemám z nového auta radost, zdá se mi, že nikdy jsem neměl horší auto. Doufám, že bude aspoň spolehlivé.
Každý ale očekává od vozu něco jiného, jak už jsem napsal, pro babičku s dědečkem asi úplně OK.

10.07.2006 | 09:04:22 | nemokleff Reagovat

Doplnění

Vzkaz pro nemokleff:Předem díky za info.

08.07.2006 | 12:56:50 | David Reagovat

tak skvělá taky neni...

Bohužel jsem se nechal juchajícíma davama taky dotlačit do Corolly. Pokud se babička s dědečkem chtějí dostat z místa A do B, je asi ok. Jinak je to ale celkem tragédie. Zoooufale nudný auto! Dřív jsem se těšil, jak se pěkně projedu, teď snad pojedu radši vlakem. Po Oplu to asi nebude tak strašný, pokud ale někdo měl jen trošičku zábavný auto, tak ho varuju před Corollou! To, že je pěkně hnusná by snad ani nevadilo, který auto je dneska hezký...

19.06.2006 | 17:18:00 | nemokleff Reagovat

pro "asi já"

...hele Ty "asi já¨"
na toyotu nám nešahej.Sám toyotou jezdím (skvělá kára)a není to můj první japonec.Auto celkem v pořadí je to moje 19-té,nové osmé,takže mám za sebou 11 ojetin.Jasný je,že frantíci auta neumí,špageťáci už vůbec ne,o špaňalech nemluvim a náckové to sice umí,ale jsou tak arogantní a povýšený v servisech,že mi to už nesmí do baráku(mluvim o autech,tedy VW,Audi,BMW,Mercedes.To ostatní je sračka).Japonci to dělaj se srdcem a váží si zákazníka.Japonci FOREVER!!!

15.12.2005 | 17:10:14 | bogo Reagovat

Podle mě se tito lidé chtějí spíš pochlubit svým novým autem než podat ostatním nějaké užitečné info. Proto prosím takové lidi,aby se chlubili jinde ale ne na těchto stránkách. Toto jsou recenze ojetých vozů a ne nových a pár dní starých automobilů se kterými byla absolvována první jízda a řeči typu, vono mě to dneska dovezlo, patří opravdu jinam.

10.11.2005 | 09:01:45 | asi já Reagovat

Jó new car

Vzhledem k tomu, že se jedná o nový vůz jsi mohl klidně počkat s recenzí až budeš mít najeto tak 100 tkm. Pak se s námi poděl o zkušenosti. I když Toyoty jsou velice spolehlivé vozy, tak asi závad moc nebude. Hodně pěkných zážitků z jízdy a hodně km bez poruch a nehod.

09.10.2005 | 20:36:05 | Ghostik Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Toyota Corolla