Recenze Toyota Yaris 1.0 VVT-i
“Velmi povedené autíčko”

Autor recenze: L@lek ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:998 ccm Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 11 let Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 28. 4. 2011

Hodnocení inzerátu: 17 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Fiesta

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne. Za celých 11 let provozu se na autě neřešily jiné věci než běžná údržba. Recenzi píšu jako takovou vzpomínku, protože vůz je v současné době na prodej a je dost možné, že v době uveřejnění recenze bude i prodán...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Yarísek byl koupen jako xté auto do rodiny, kde nahradil Fiestu 1.8D, r.v. 1990. V té době se prodával pouze necelý rok a na českých silnicích zaplavených Feliciemi působil i díky své barvě jako docela exot. Má jen základní výbavu, která byla ale na tu dobu poměrně bohatá: palubní počítač, posilovač řízení, ABS, 1x airbag, rádio s funkcí trip (údaje o okamžité a dlouhodobé spotřebě), alarm.

Klady tohoto vozu:

Velmi vysoká spolehlivost.

Celkově nízké provozní náklady.

Velmi účinné brzdy, které neztrácí účinnost.

Mrštnost a obratnost ve městě.

Na rok výroby slušná bezpečnost.

Perketní motor, který na svůj obsah dává slušný výkon a s velmi lehkým autem nemá mnoho práce a spotřeba je i při hodně ostré jízdě po městě do 7l/100 km. Do 140 km/h má síly opravdu akorát, tudíž ani předjíždění nečiní žádné větší problémy. HTP takovýchto kvalit nedosáhlo dodnes...

Řazení, má poměrně krátké spřevodování a řadicí páka se pohybuje po krátkých a přesných drahách. Občas se sice stane, že nejde zařadit zpátečka ale to vyřeší vyšlápnutí spojky.

Určitě spotřeba, kdy ať jezdíte kdekoliv a jezdíte normálně, se nedostanete přes 6l/100km... Mimo město není problém při klidné jízdě dosáhnout i 4l/100 km. Ostrá jízda, ale tím skutečně myslím neustálé vytáčení do červeného si řekne o 7-7,5 l.

Výborně řešený interiér. Zvenku je Yaris opravdu drobátko, ale 4 lidi se svezou i celkem pohodlně. V pěti je už těsněji, ale dá se to. Celkově působí interiér velmi prostorně a vzdušně a ve předu je místa opravdu na rozdávání. Výborná je také posuvná zadní lavice, která umožňuje měnit velikost v kufru nebo lze úplně překlopit dopředu, čímž vzniká slušná ložná plocha. Vyzdvihnul bych také velké množství odkládacích prostor.

Kaplička s digitálními přístroji. Ze začátku věc, se kterou jsem si myslel, že se nesmířím, opak byl pravdou. Kaplička je natočena směrem k řidiči a koukáte na přístroje, které v kapličce vidíte minimálně 2m od sebe, tudíž při pohledu na ně nepřeostřujete zrak.

Podvozek. Na standardních 13" kolech nebyly jízdní vlastnosti v zatáčkách nijak oslňující, prostě takový lepší průměr, po přezutí na 15" bylo zlepšení markantní.

Nedostatky tohoto vozu:

Hluk při vyšších rychlostech.

Menší kufr, když lavice posunuta zcela vzad.

Na dálnici slabší dynamika (cca od 140 km/h)

Máme 3dv verzi a schází paměť původní polohy sedadel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 17


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Yaris

Vložit komentář

Taktéž se ztotožňuji s výše či níže uvedeným. Mám taky tohodle žeryka. :) Spolehlivost, spotřeba, nízké provozní náklady atd.

06.05.2011 | 08:54:48 | Neri Reagovat

Re: Souhlas


Tak náš půjde z domu v pondělí :-(. Ve čtvrtek jsme byli převzít jeho nástupce a je to opět nový YARIS Dream+ 1.33 Dual VVT-i. Proti tomuto je to skutečně obrovský pokrokt. Nový je ve všech směrech takový dospělejší, ale ztratil tím takové zvláštní kouzlo, které měl. Jen doufám, že bude, když ne stejně, tak aspoň srovnatelně spolehlivý...

01.05.2011 | 10:42:50 | L@lek Reagovat

SOUHLAS

Naprosto sedí vše co píše autor,my měnili yaríska z r.01 s 220tis km za větší vůz a nebyly s ním rovněž žádné problémy.Mám 185 cm a vpředu žádný problém,motor vynikající a spolehlivost škoda psát :-)
Dodnes se ženě občas zasteskne.Vše tohodle mrňouse jen doporučuji!

30.04.2011 | 08:04:20 | sporták Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Toyota Yaris