Osobní
Terénní
X
Daewoo
Kalos
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Daewoo Kalos - historie značky auta

Daewoo Kalos je malý osobní automobil vyráběný společností Daewoo, která je součástí koncernu General Motors, od roku 2002 do současnosti.
Během své historie se Daewoo Kalos vyráběl v Jižní Koreji v továrně Bupyong.
Při svém uvedení na trh byl Daewoo Kalos prodáván jako hatchback, následující rok nabídku rozšířil i sedan. Design obou modelů pocházel z dílny Giorgetta Giugiara.
Daewoo Kalos se tak zařadil mezi své rivaly jako Peugeot 206, Renault Clio a Škoda Fabia.
Karosářské varianty se v rozměrech liší pouze svou délkou. Délka hachbacku je 3 880 mm a sedanu 4 235 mm, rozvor nápravy obou variant je 2 480 mm, šířka 1 670 mm a výška 1 495 mm. Díky svým rozměrům tak Daewoo Kalos patří k nejprostornějším auomobilům ve své třídě. Co však trochu pokulhává, je ale zavazadlový prostor o objemu 200 litrů.
V roce 2004 se však značka a s tím i vůz přejmenoval a nadále se celosvětově prodával jako Chevrolet Aveo.
Další změnu přinesl rok 2006, kdy byl Daewoo Kalos (nyní tedy už Chevrolet Aveo) faceliftován. Tentokrát se facelift dotkl pouze sedanu, zatímco hatchback prošel faceliftem až o dva roky později.
Daewoo Kalos může mít pod kapotou jeden ze dvou nabízených motorů. Jeden z benzínových čtyřválců má objem 1,2 litrů a výkon 53 kW, druhý motor o objemu 1,4 litrů má pak výkon 69 kW. Do budoucna automobilka plánuje rozšířit nabídku také o dieselový motor.
Daewoo Kalos - historie značky auta (dokončení článku)  »