Osobní
Terénní
X
Fiat
Bravo
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Fiat Bravo - historie značky auta

Fiat Bravo nebo je automobil nižší střední třídy, který od roku 1995 do roku 2001 vyrábí italská automobilka Fiat. Jméno Fiat Bravo se používalo pro třídvéřový hatchback - varianta pětidvéřového hatchbacku nesla označení Fiat Brava. Jednotlivé karosářské varianty se liší mimo jiné také provedením zadní části vozu.
Fiat Bravo/Brava byl v roce 2001 nahrazen modelem Fiat Stilo, který se vyráběl až do roku 2007, kdy byla na trh znovuzavedena druhá generace Fiatu Bravo, tentokrát však pouze v pětidveřové variantě.
Obě karosářské varianty sdílí stejný podvozek, přední část auta a většinu motorů.
Mezi hlavní rozdíly patří tedy počet dveří, design zadní části vozu a také cílová skupina, na kterou je výroba variant zaměřená.
Bravo má agresivnější a sportovnější design a jako třídvéřové auto je tento model zaměřený spíše na mladé řidiče, především muže.
Brava je mnohem elegantnější, má pozvolna klesající netypickou záď, díky které je někdy označován jako liftback, nebo fastback, odlišné světlomety a díky pětidvéřovému provedení se hodí spíše jako rodinný vůz.
Rozdílem je také objem zavazadlového prostoru, u Brava je to 380 l až 775 l při sklopení zadních sedadel a u modelu Bravo 280 l.
Během faceliftu v roce 1998 byly vozy odlišeny také lemováním masky chladiče, která byla u modelu Brava chromovaná, zatímco pro Bravo byla černá.
Fiat Bravo - historie značky auta (dokončení článku)  »