Osobní
Terénní
X
Ford
Mustang
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Ford Mustang - historie značky auta

Ford Mustang je sportovní automobil vyráběný společností Ford Motor Company od roku 1964. Původně byl model založený na druhé generaci amerického kompaktního vozu Ford Falcon.
Poprvé byl veřejnosti představen dne 17. dubna roku 1964 a rázem se stal nejúspěšnějším modelem společnosti (od představení předválečného modelu Ford A), zároveň je také třetím nejstarším modelem historie značky Ford, který se stále vyrábí, v současnosti již v páté generaci.
Výroba vozu Fordu Mustang odstartovala v Dearbornu v Michiganu dne 9. března 1964.
Hlavní designér auta, John Najjar, který byl fanouškem bojového letadla Mustang P-51 z 2. sv. války je Fordem označovaný jako tvůrce jména tohoto vozidla. Zároveň se podílel na tvorbě prototypu Ford Mustang I.
S každým modelovým rokem se Mustang stal těžším a větším a od historie svého zavedení vystřídal několik platforem a designových konceptů.
První generace Fordu Mustang se vyráběla od roku 1964 do roku 1973.
Design auta se vytvářel pod taktovkou šéfdesignéra Joe Orose a jeho týmu - L. David Ashe, Gale Haldermana a Johna Fostera.
Po oficiálním uvedení na trh se zprávy o Fordu Mustang objevily v celkem 2 600 novinách. V září téhož roku se také auto objevilo ve filmu "James Bond Goldfinger".
Aby došlo ke snížení nákladů a dosažení nízké ceny, Mustang využívá jednoduché komponenty, které se již využívaly u jiných modelů, většinou z modelů Ford Falcon a Fairlane. Sdílení součástek také usnadnilo výrobu a servis vozů. Během prvních osmnácti měsíců se vyrobilo více než jeden milion kusů modelu Ford Mustang.
Ford Mustang - historie značky auta (dokončení článku)  »