Osobní
Terénní
X
Kia
Carens
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Kia Carens - historie značky auta

Kia Carens je kompaktní MPV vyráběné korejskou automobilkou Kia od roku 1999 do současnosti.
Kia Carens se na světových trzích prodávala i pod jmény Kia Rondo, Kia X-Trek, Naza Citra a Kia Euro Carens.
Během historie výroby modelu Kia Carens byly na trhu celkem tři generace tohoto automobilu.
První generace auta se prodávala od roku 1999 do roku 2002, a jeho výroba probíhala v továrně Hwasung v Jižní Koreji.
Kia Carens první generace mohla mít pod kapotou motor o objemu 1,8, nebo 2,0 litrů. Motory byly doplněny o pětistupňovou manuální, nebo čtyřstupňovou automatickou převodovku.
Rozměry tohoto kompaktního MPV byly: rozvor 2 570 mm, délka 4 450 mm, šířka 1 730 mm a výška 1 600 mm.
První a druhá generace generace vozu Kia Carens měla podobné zpracování a technické komponenty jako jiný model automobilky - Kia Sephia.
Od roku 2002 do roku 2006 pak na světové trhy nastoupila druhá generace Kii Carens. Tentokrát se mezi výrobní místa přidala i továrna Chu Lai Plant ve Vietnamu. Motorizace, ani převodovky se od první generace nezměnily, auto zato ale trochu povyrostlo. Rozvor zůstal nezměněný, ale délka se zvýšila na 4 490 mm, šířka na 1 750 mm a výška na 1 610 mm.
Rok 2006 pak přinesl třetí generaci vozu Kia Carens, která měla modernější vzhled, oblejší křivky, upravený interiér a vylepšenou motorizaci. Kromě Koreje a Vietnamu se nová Kia vyráběla i v ruském Kalingradu a Bicutanu na Filipínách.
Zákazníci si u modelu Kia Carens třetí generace mohli vybrat ze čtyř motorů: 2.0 L G4KA I4, 2.0 L D4EA CRDi I4, 2.4 L G4KC I4 a 2.7 L G6EA V6. Do nabídky převodovek se přidala šestistupňová manuální.
Kia Carens - historie značky auta (dokončení článku)  »