Osobní
Terénní
X
Mini
Cooper
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Mini Cooper - historie značky auta

Mini Cooper je malý městský automobil v retro stylu, vyráběný společností BMW od roku 2001 do současnosti.
Design tohoto modelu je dílem designérů Franka Stephensona a Gerta Volker Hildebranda.
Auto navazuje na tradici britského vozu Austin Rover Mini, který byl uvedený na trh už v roce 1959. Na začátku 60. let 20. století se Mini stalo jedním z nejoblíbenějších evropských vozů a na trvalo se zapsalo do historie automobilismu.
Mini Cooper je příbuzný k modelům Volkswagen Golf, Volvo C30, Ford Flex a Smart fortwo.
Rivaly BMW MINI Cooper bychom našli mezi modely Mazda3, Toyota Prius, Honda Civic, Volkswagen Jetta, Ford Focus, Volkswagen Golf a Hyundai Getz. V Evropě to jsou pak Citroën C3, Peugeot 206, Renault Clio a Volkswagen Polo GTi.
BMW MINI Cooper byl nejdříve dostupný jako dvoudveřový hatchback, nebo kabriolet. Oba pak bylo možno zakoupit ve variantách Base a S, a hatchback také v edici John Cooper Works GP, který má silnější motor a sportovnější jízdní vlastnosti.
BMW MINI Cooper má sportovní zavěšení, 15" slitinová kola, koženkové sedačky, klimatizaci, audio systém se šesti reproduktory, centrální zamykání a elektrické ovládání okýnek a zrcátek.
BMW MINI Cooper S má 16" stříbrná hliníková kola, koženková sportovní sedadla, zadní spoiler a mřížku v barvě karoserie s chromovými akcenty.
John Cooper Works GP Edition je vybavený diferenciálem s omezením prokluzu, systémem ESC, 18" barevnými slitinovými koly, předními vyhřívanými sedadly, tempomatem a palubním počítačem.
BMC CLASSIC MINI se objevilo také v remaku filmu Italian Job v roce 2003.
Ve stejném roce BMW MINI Cooper/Cooper S získal ocenění Severoamerický automobil roku.
Mini Cooper - historie značky auta (dokončení článku)  »