Osobní
Terénní
X
Nissan
Almera
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Nissan Almera - historie značky auta

Nissan Almera je rodinný vůz střední kategorie vyráběný automobilkou Nissan od roku 1995 do roku 2006. Jméno Almera nesly vozy Nissan Pulsar, Nissan Sentra a Nissan Bluebird Sylphy určené na export do Evropy.
První Nissan Almera sjel z výrobní linky na konci roku 1995, jako náhrada za model Nissan Sunny, který se vyráběl téměř 30 let. Auto bylo téměř totožné s modelem N15 Nissan Pulsar prodávaným v Japonsku, s výjimkou různých možností čalounění a řadou benzinových motorů.
Nissan Almera byl vybaven 1,4 l GA14DE a 1,6 l GA16DE benzínovými motory a 2,0 CD20 dieselovým motorem z roku 1995 a 2,0 SR20DE GTi motorem.
Motory 1,4, 1,6 a 2,0D byly k dispozici ve tří a pěti-dveřovém hatchbacku nebo čtyř-dveřovém sedanu, zatímco motor GTi byl k dispozici pouze ve tří-dvéřovém hatchbacku.
Téměř všechny Nissany Almera prodávané ve Velké Británii byly hatchbacky se třemi nebo pěti dveřmi, v některých oblastech, například Irsku, byla dostupná i verze sedan.
V základní výbavě byl u všech modelů dostupný posilovač řízení, airbag řidiče, elektrická zrcátka a stereo.
Během historie Nissanu Almera bylo zavedeno mnoho speciálních modelů, které se všechny vyznačovaly prvotřídní kvalitou a spolehlivostí.
Nissan Almera - historie značky auta (dokončení článku)  »