Osobní
Terénní
X
Nissan
X-Trail
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Nissan X-Trail - historie značky auta

Nissan X-Trail je kompaktní SUV vyráběné japonskou automobilkou Nissan od roku 2001. Tento automobil byl jedním z prvních tzv. crossover SUV, které začala značka Nissan vyrábět. Nissan X-Trail byl uvedený do výroby ve stejné době, jako několik dalších konkurenčních vozů - namátkou Ford Escape, Mazda Tribute, Hyundai Tucson, Honda CR-V nebo Toyota RAV4.
X-Trail je ve škále modelů Nissanu pozicovaný jako levnější varianta vozů Xterra a Pathfinder. Model X-Trail se nikdy neprodával ve Spojených státech. První generace byla dostupná v Kanadě, než jí zde nahradil model Rogue. Jak Rogue, tak X-Trail se prodávaly v Mexiku. Nissan Rogue sdílí stejnou platformu jako druhá generace X-Trail a auto je velmi podobné modelu Nissan Qashqai.
V současné době Nissan nabízí firmám k pronájmu model nazvaný X-Trail FCV, který je poháněný vodíkovým palivovým článkem.
První generace modelu X-Trail využívá platformu FF-S, kterou sdílí s vozy Nissan Almera a Nissan Primera Nissan.
X-Trail se prodával v Kanadě mezi lety 2005 a 2007. V Mexiku bylo auto dostupné od roku 2003, ve stejném roce si ho poprvé mohli zakoupit také například zákazníci na Filipínách.
Ve Velké Británii byl Nissan X-Trail nabízený od začátku až do roku 2004 ve stupních výbavy nazvaných S, Sport a SE+. Stupně výbavy pak byly upraveny a nabízely se verze SE, Sport, SVE a T-Spec. Všechny v té době nabízené modely měly kompletní ovládání oken v elektrice, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka (verze SVE a T-Spec je měly zároveň elektricky sklopná). V nabídce byla též klimatizace, CD přehrávač, 4 airbagy a dálkově ovládané centrální zamykání.
Nissan X-Trail - historie značky auta (dokončení článku)  »