Osobní
Terénní
X
Volvo
XC70
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Volvo XC70 - historie značky auta

Volvo XC70 je automobil typu crossover SUV vyráběný skandinávskou automobilkou Volvo od roku 2007. Je to crossoverová varianta modelu Volvo V70, které se vyrábí od roku 1997. Původně se tato verze prodávala pod jménem V70 XC (Cross Country), ale v roce 2007 Volvo přistoupilo k označení XC70.
Při výrobě vozu Volvo XC70 kladla automobilka tradičně velký důraz na bezpečnost cestujících a vybavila tak auto mnohými bezpečnostními prvky.
Mezi nimi je například systém City Safety, který je při rychlostech do 30 km/h schopný za pomoci laseru zjistit, zda vozidlo ve vzdálenosti 6-8 metrů před autem stojí nebo jede pomaleji. V případě hrozící kolize pak uvede brzdy do pohotovostního stavu předběžným natlakováním a zajistí tak jejich rychlejší reakci. Pokud řidič nezabrzdí, systém City Safety automaticky použije brzdy a zavře škrticí klapku.
Dále je Volvo XC70 vybaveno systémem sledování bdělosti řidiče (Driver Alert Control = DAC), výstrahou při opouštění jízdního pruhu (Lane Departure Warning = LDW), aktivními světly pro zatáčení (ABL), adaptivním brzdovým světlem, adaptivním tempomatem, varováním před kolizí s automatickou brzdou a detekcí chodců, dynamickým řízením stability a trakce - Dynamic Stability and Traction Control (DSTC), předními bočními okny odpuzujícími vodu, brzdami s ABS a hydraulickým brzdovým asistentem (HBA) a pohotovostními brzdami (Ready Alert Brakes = RAB).
Nechybí ani systém sledování tlaku v pneumatikách (TPMS), přední mlhová světla a boční obrysová světla.
Pasivní bezpečnost cestujících pak zajišťuje vyztužený prostor pro cestující, konstrukce přední části vozu absorbující energii, systém ochrany při bočním nárazu (SIPS), systém ochrany proti hyperflexi krční páteře (WHIPS), opěrky hlavy pro všechna sedadla, bezpečnostní pásy s předpínači a omezovači zatížení a ochranou proti podklouznutí, airbagy s dvoustupňovým plněním řidiče a předního spolujezdce, vypínač airbagu spolujezdce, boční airbagy, nafukovací clona (IC), bezpečnostní sloupek řízení, interiér absorbující energii, dolní příčný nosník a ochranou zranitelných účastníku silničního provozu.
Pozadu nezůstává ani zabezpečení auta proti odcizení. Toto riziko minimalizuje dálkově ovládaný systém centrálního zamykání, privátní zamykání, víko podlahy zavazadlového prostoru, komplexní zamykání a zavírání, imobilizér a zámky chránicí před odcizením, dálkově ovládaný alarm, snímač vodorovné polohy, přístupové a doprovodné osvětlení, elektricky sklápěna vnější zpětná zrcátka s osvětlením nástupního prostoru, okna z vrstveného skla a uzamykatelné šrouby kol.
Volvo XC70 - historie značky auta (dokončení článku)  »