Recenze Acura RDX
“SUV pro sport, zábavu i na práci do firmy”

Autor recenze: Jirka (41 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2300 Stav km při koupi:5 000 km Stav km nyní:30 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 15. 5. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Accord

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

doposud se nevyskytla žádná porucha


Hodnocení a zkušenosti s autem

Acura RDX je vůz postavený na základně Honda CRV a to v kanadské továrně. Oproti u nás prodávaným CRVéčkům má (snad) líbivější karoserii, proto jsem ji dovezl ze zámoří. Ale i dalšími parametry přesvědčuje, že se dovoz vyplatil.

Inteligentní řízení pohonu 4x4 SH-AWD je v zimních horách opravdu vynikající a pomůže i méně zdatnému řidiči v hlubokém sněhu i náledí (mám bohaté zkušenosti). Po vypnutí automatiky se dá s tímto pohonem zažít mnoho zajímavých "driftů". Jinak se dá auto jen těžko dostat do smyku. Pokud se koupí gumy s pořádným vzorkem, dá se projet kdejaká polní či lesní cesta. Ale je to "leštěnka", takže zpět na silnici.

Motor 2.3l DOHC 16-ventil, i-VTEC Turbo dává velmi pěkných 240hp. Při startech z místa je sprint z 0 na 100km/h za cca 6,7s. Docela dobré. Jen to chce vypnout VSA, aby trochu proklouzly kola. Svistot turba je nádherný, zvlášť když se z automatu přepne na "S", a řadíte pádly na volantu. Maximálku na dálnicích (130) ani nepoznáte. Tedy jak na které dálnici. Při cestách přes Německo se dá jet i 220-230. Ale tlačíte "kredenc" proti větru, spotřeba roste i k 15. Velmi ekonomickým stylem jízdy se dá dosáhnout tak 9l/100km. Ale je to jízda na nic.

Je to i pracant. Na tažném odvezete fůru dříví, materiál na stavbu, čtyři kola, na střeše i 100 kg harampádí (povoleno asi jen 60kg).

Nehodí se na běžné ježdění po městě na nákupy, krátké cesty do práce a za příbuznými. Při cestách přes čtvrt Evropy by se našlo také mnoho ekonomičtějších aut. Na hrbaté dálnice má tvrdý podvozek, ale zase v zatáčkách se nenaklání a přesně drží stopu. Auto si ale nepořizujete jen hlavou, ale i srdcem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Acura RDX

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Acura RDX