Recenze Alfa Romeo 145
“Nemám co dodat....! Prostě good!”

Autor recenze: Osiris (22 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.6 16V Twin Spark Stav km při koupi:82 320 km Stav km nyní:90 250 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 7,5-9 l/100 km Vloženo: 17. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Od zakoupení jsem mě nepotkalo nic hrozného. Dílenské zpracování vnitřních plastů bych hodnotil za velice slabé, při jízdě se často ozývá praskání či vrzání, ale na celé kráse auta to až tak neškodí.

Teď mi přišly problémy se zadním ložiskem u pravého kola,při jízdě vychází od pravého kola značný hukot. Jinak motor šlape jako hodinky a problémy s variátorem časování už nejsou také problémy. Ty se zejména projevovaly u auomobilů vyrobených do roku 97.

Pokud mohu poradit kupovat jen rok výroby 98!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil má velice dobré jízdní vlastnosti, motor se nepřetáčí a pokud ho proženete i přes 5000ot. zlobit se nebude, tato auta mají sportovní motor, tak se nemusíte vůbec bát. Jedinný problém u Alf 145/146 je že se jim někdy při ostřejším projetí zatáčkou utrhává zadek,tak pozor na smyk!!!!!! Tohle auto mohu jen doporučit, je nutno autu dávat co si vyžaduje a né žádné levné sr.čky!!!Je to sice o něco výce nákladné,ale dá se to.

Co se týče variátoru časování jak jsem se už zmiňoval,tak de je problé u aut vyrobených do roku 97. Variátory jsou už špatné od výroby a jejich životnost je velice krátká. Když máte špatný variátor, tak se projevuje hlasitým klapáním a i když máte benzin, tak máte dojem že jezdíte s dieslem. Tato oprava je dosti nákladná proto je lepší to řešit přes vrakoviště.

Co se týče brzd, nejsou špatné ale při brždění z vyšší rychlosti po zahřátí strácejí pomale účinnost. Já sám uvažuji o zakoupení sportovních vrtaných kotoučích. Nárůst brzdné síly je znatelný a zvýší se tak o cca.65%. Upozorňuji však na to, že spotřeba destiček je vyšší a nesmí se jezdit až budou pomale dřít, jinak máte zaděláno i nanové kotouče v lepším případě.

Mám Alfu cca. 5měsíců a mohu jen doporučit. Kdo chce auto se sportovním duchem, s perfektní výbavou, za přijatelnou cenu,tak jen doporučuji!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 145

Vložit komentář