Recenze Alfa Romeo 156 SportWagon
“Alfa Romeo je srdcová záležitost.”

Autor recenze: Majkl (24 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1.9 JTD Stav km při koupi:118 000 km Stav km nyní:129 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 měsíců Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 29. 10. 2010

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Musím vyměnit všechny brzdy a při koupi jich bylo nepočítaně.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pro mojí ,,novou,, Alfu Romeo jsem si jel až do Zlína.Pěkně jsem naběhnul těm podvodníkům,protože auto vzhledově super, ale kolem motoru hrůza,ale to jsem zjistil až u nás ve městě,když jsem dal auto mému známému do originálního servisu.Když nevemu motor jako takový,tak tam je snad všechno nové.Přemýšlel jsem, že auto odvezu zpátky,ale to bylo v autě už zainvestováno cca 40 tisíc.Dokonce jsem zašel za pravníkem,ale když jsem se dozvěděl,že by jsem nejspíš ty peníze za opravu neviděl,tak jsem nad tím mávnul rukou a soustředil jsem se na to, aby jsem dal auto do kupy.
Jedna z největších položek byla nová váha vzduchu,byla tam normálně na benzín,při tom mám diesel, tomu jsem se i zasmál.Měnili se například poloosy,motorky do ostřikovačů a podobné věci.Dohromady mě moje okouzlení autem z venku stálo cca 80 tisic.
Teďka už k autu samotnému.Jak jsem naznačil,auto je zvenku a zevnitř nadherné,vzhledově je jako nové.Mám rozlučkovou edici před faceliftem,která má xenony,uvnitř je interiér v černé Momo kůži a speciální barvu,doopravdy nádherné auto.
Interiér je vzhledově nádherný,ale ne moc praktický.Na co jsem si nezvykl je absence jakéhokoliv držáku na nápoje.Nikdy by mě nenapadlo,že by jsem se měl u nějakého auta na to koukat, měl jsem za to,že to je snad v každém autě.Mě osobně se strašně moc líbí,jak jsem v tom interiéru zapuštěnej a ta přístrojovka je čistě jenom pro mě.Moc velký interiér není,ale stačí to.Naopak co je doopravdy nedostačující je kufr.Když pominu mini vozy,tak by jsem snad menší kufr nenašel.Když do něj dám kočárek,kterej se dá rozložit snad na prvočinitele,tak už tam nic nedám,ale jinak vnitřku vozu nemůžu víc vytknout.
Jízdní vlastnosti jsou podle mého názoru výborné.Mám 140 koní a s tímhle autem to dokáže pěkné divy.Nemůžu jsi stěžovat na zátah,jak auto sedí v zatáčkách jak ho dokážu dokonale ovládat jak já chci a vše kolem toho.Nenajde se možná jiné auto v dané třídě,možná i o třidu výš,které by mělo takto dokonalé řízení.A co u tohohle auta je super,je spotřeba při takových jízdních vlastnostech.
I když by jsem za ty peníze,které jsem do toho musel nechtěně zainvestovat,měl auto o kategorii výš,tak by jsem neměnil.Je to auto,který má charakter a člověk se v něm cítí jediněčně.Je to moje milované auto a Alfu Romeo už budu mít navždy v srdci.

PS:Když jí miluješ,není co řešit :-)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 156

Vložit komentář

156 2.4JTD 100KW najeto 250tis.km

Jen jsem si tu tak četl a musim uznat,že každej má v něčem pravdu.Mě je 22let a mám už 6té auto (střídal jsem to jak ponožky :) ),měl jsem i mercedes 190 w201 2.0diesel a mercedes C W202 2.5Td,nyní mám Alficku 156 Sportwagon 2.4JTD V5 100KW a musim uznat,že na to jak je to auto stary tak je pořád parádní,dostačující výkon,pohodlý.....Jsem druhým majitelem po starém pánovy který to koupil přímo v ČR a jsem nadmiru spokojen jak se říká: tak dlouho jsem hledal az jsem nasel.Do auta jsem se hned zamiloval.Auto mám už půl roku a nemůžu si na nic stěžovat spotřeba kolem 7 litru a to jí nešetřim a plno lidí se za ní i otočí.Jsem vyučeny automechanik a delam skodovky wv.... A myslim že alfa je na vyžším levlu než nějaká 2ková octavia.Tak zdravim všechny a přeju hodně štěstí a plno bezproblémovích km .

27.04.2011 | 18:17:56 | FERDA Reagovat

sháním cyklovač

kdyz uz jsme u te alfy.. 156 .. nemate nekdo nahodou cyklovac na sterace? nejak mi asi odesel moturek nebo nevim co tam je.. nestiraji.. jen kdyz otocim na max tak rychle ale musim drzet.. takze predpokladam ze cyklovac.. kdybyste nekdo mel tak mi pisnete na aliki@autorecenze.cz budu rada

Martina

29.01.2011 | 01:24:42 |  - Aliki Reagovat

haha

Ty recenze sem asi píšou majitelé autobazarú...

28.01.2011 | 23:13:54 | dan Reagovat

Z výčtu závad vyznívá, že si potkal ( jako většina v Čechách ) přetočený tachometr...Alfa i po tolika letech má sofistikováný podvozek, což dnes automobilky přestaly prakticky v této třídě používat z důvodu vyšších nákladů, takže jízdní vlastnosti jsou u tohoto vozu hodně vysoko.A je až s podivem jak pěkně vypadá i po tolika letech.Já osobně raději koupím starší vůz na vysoké technologické úrovni, než nový vyumělkovaný superauťák s podvozkem z 80 let....

12.11.2010 | 12:52:01 | Fanda Reagovat

Jak bylo řečeno, Alfa je srdcovka. A jak bylo i popisem oprav po 118000 km prokázáno, rozhodně to není "rozumovka". Ale každému co jeho jest, přeji hodně šťastných km.

12.11.2010 | 11:22:03 | Itall Reagovat

RE:

no mate v comsi pravdu ale alfa je auto do ktorehio tie peniaze radi date teda u mna je to tak mam na to no a aj tak mam 156 JTD jaszdi ako ma mam ju 4 roky vymena bola nutna akurát EGR ventil inak vsetko ostatne ako naprava predna na nasi cestách je normalka mam 17-tky auto je fakt uzasne 52 000 a iba EGR VENTIL myslim ze fajna kupa po 2 majitelovi z IT. Celkovo 142 000km a spokojnost!!!!! nove audinky TFSI sa drhnu pri 40 000 a nikto neriesi jednoducho zadrhnete motor ale stale audi super auto pravda :-D

18.06.2014 | 15:09:22 | Martini  | 91.127.141.* Reagovat

Majkl: Na závisť sa vyser.

Buď rád, že Ti niekto závidí, VŽDY lepšie, než ľutuje:))
Alfy sú krásne autá. A ak si "skoro" prvý majiteľ, po cca 20-30.000 km, z BE, NL, kde kúpiš KRAsnu Alfu za cca 10-13.000 eur /2008 a mladšiu, 110 kw/... tak chybu neurobíš..
Akurát sa čudujem, že pre pocit a RADOSŤ z jazdy musíš na diaľnicu do Nemecka...:)) Stačí Ti prejsť niektoré okresky na SK, al. Južnej Morave, príp. v Jesennikách a adrenalín Ti bude striekať z uší..:)) 220-250 po diaľnici pôjde aj cvičená opica, nehovoriac o tom, že aj u nás sa dá občas, keď to premávka dovolí...:)). Ale oveľa lepší pocit máš z riadenia miláčika, keď si to tak šviháš v noci, úzkou cestou, tak, že sa zlieva do uška ihly..:)) P.S. S KAŽDYM autom zažiješ zábavu.. Stačí, keď pôjdeš na cca 80-90% limitu auta. Nikdy by som si nepomyslel, že 607 raz bude zábavná, ale keď sa "trafím" dobre do zákruty a nevyletím z nej..., tak sa teším ako malé decko:))

12.11.2010 | 10:22:19 | ľuboš Reagovat

Nic si ztoho nedělej ALFA je nádherný auto.

12.11.2010 | 09:08:18 |  Reagovat

popis

alfa romeo?ja som mal 156 2 liter to bolo take p++covske auto ze az benzin to bol 11 litrov na 100 km kazilo sa klima sa dojebavala no hrozne a motor zacal klepotat alfaky sa kazia je to na p*cu auto ked uz tak audi a4 rv2005

22.05.2013 | 14:57:41 | audi team  | 87.244.196.* Reagovat

Koukám,že je tu zase hodně chytrejch.Takže první věc,že jsem nevlastnil já osobně nevlastnil nějaké auto,to neznamená,že jsem v jiném nejezdil.Stojí tam,jaké jsem měl předchozí auto a když jsem žádné nevlastnil,tak si nebudu vymýšlet.Jinak před Alfou jsem jezdil dva roky v Jeep Grand Cherooke 2.7 CRD 2003 a předtím v Fordu Mondeo 2.0 TDCI 2003.To mám nejradši ty chytráky co maj řidičák 30 let a myslí si,že jsou nejlepší řidiči na světě.Další věc je,že chci bejt závodník.Někdo má rád rychlá auta a hnedka musí být závodník,mladej blbej co riskuje?To je názor zaostaralýho starce,kterej by asi sám jezdil jako Lauda,ale nemá na to.Já nepotřebuju jezdit po městě 120,ale chci mít pod kapotou sílu na předjetí,rád si zajedu do Německa na dálnici zařádit,ale to neznamená,že chci bejt závodník,tak si to trošku srovnejte v hlavě a nepište rádoby chytrý věci,když to nemá žádnej smysl.Jestli si toho dělníka vzal osobně,tak sorry,tak sem to nemyslel.Sice sem mladej,ale už sem si zažil dost.Pracuji v zahraničí na lodi a vím co to je špinavá práce,ale jelikož sem ambiciózní člověk,tak jsem to tak nechtěl nechat a momentalně jsem kapitán,to jenom pro upřesnění,že nejsem nějakej maminčin mazánek,kterej neví,co je to práce.Hlavně někdo nepište,že on dělá 30 let,že nevím o čem mluvím.Taky jednou budu dělat 30 let,takže si tyhle senilní kecz můžete nechat.Poslední věc je,že vás většinu nechápu.Hodně momentálně koukám na recenze,protože budu kupovat na jaře nové auto a docela čumím na ty ohlasy.Někdo sem dá svůj názor a skoro všichni to začnou kritizovat.Člověk se chce podělit o své zkušenosti a pak blbové mumlaj totální blbiny.Například já,já nikomu nenutim,aby si koupil Alfu Romeo a to,že někdo napíše,že to je sráč,to si jako uvolňuje vztek,že má doma feldu nebo co.Když jsou tady tak všichni dospělí,tak by se tak měli chovat.Já jsem s tím autem velice spokojenej a dávám ho pryč kvůli prostoru pro rodinu.Jinak si myslím,že je každej člověk může koupit auto jaké chce,silné jaké chce a nebude ho někdo napadat.Já taky nenapadam lidi,co jsi kupujou auto s 80 koňma,aby mu to so nemíň žralo a aby měl co nejlevnější povinný ručení.Nebo,že si někdo koupí auto bez klimatizace a bez elek. okínek.Je mi to úplně jedno,protože si snad každej může koupit co chce,ne?!Jinak ostatním normálním,co mi napsali okolo tématu děkuju za NORMÁLNÍ názor a zkušenosti.

11.11.2010 | 22:58:50 | Majkl Reagovat

"nenajde se jiné auto v této třídě a vyšší, které by mělo takto dokonalý......" A přitom předtím jiné auto neměl žádné. Zase jeden řidičský záprtek, kterýmu nestačí 140 koní, a řídit umí jako niki lauda.

10.11.2010 | 20:27:43 |  Reagovat

nechápu

alfa? jednou jsem četl nějaký test bazarových aut, u Alf,které měly najeto kolem stovky tisíc km, tak bylo napsáno..Raději nekupovat. Týka se to jak podvozků, tak motorů. k čemu takový auta. to bych měl na dva roky. jsou to hezká, ale špatná auta. zlatí němci a francouzi. I škodovky ji kvalitativně převálcujou

10.11.2010 | 20:06:17 | MB Reagovat

Ach jo, další mladej, nezkušenej se "závodnickými" ambicemi, navíc s ojetinou ve špatným technickým stavu...to nás potěš pánbu (nebo spíš sv. Kryštofe)!

10.11.2010 | 16:46:36 | marne Reagovat

Aliki:

V pohodě, já bych si už Fábii také nekoupil, stejně jako Alfu. Je v tom jen ten rozdíl, že Fábii jsme si na tuto zkušenost museli domů koupit, v Alfě mi stačilo jen jedno svezení, takže ta zkušenost vyšla (ale krutě) levněji.

10.11.2010 | 11:40:21 | Itall Reagovat

pro Majkla

no tak to teda já raději Alfu než Fábii. Fábie mi přijde vevnitř malá a Alfa je super. Co se týká spotřeby, tak když je to na plyn je to ok. Zrovna včera mi plyn došel a najela jsem 476 km a tankovala jsem za 520 Kč. Takže není co řešit. Jediné proti snad je cena náhradích dílů :-) Ale ono je to vesměs jedno co máte za auto. Na blbý kus můžete narazit všude a u každé značky... takže dneska už jde jen o design a co od auta chcete, ale za to si ve finále zaplatíte a připlatíte dle značky.

jen můj názor.

10.11.2010 | 11:26:14 |  - Aliki Reagovat

Majkl:

Pokud jde o to srování Fábie s Alfou, jakože dělník a manažer: je mi o dost milejší dělník, který něco dovede a kvalitně pracuje (dělník také, když něco zkazí, je to většinou hned vidět), než manažer, který má bílý límeček a lépe vypadá, ale jeho pracovní výkon je diskutabilní (jenže to v některých případech není hned vidět) a má pouze oproti dělníkovi značně vyšší plat a tím i většinou vyšší spotřebu. Mimochodem, já jsem jako dělník nikdy nepracoval, ale určité dělnické profese jsem si vyzkoušel za studia, páč za socialismu to bylo povinné (a vůbec to nebylo na škodu). Už léta pracuji v manažerské pozici, ale dělník mi nikdy nesmrděl. Když nebude kvalitní dělník a další lidé "dole", tak se všichni manažeři můžou spláchnout do WC (WC jsem použil jako eufemismus, přiléhavější výraz jsem - jako manažer - nechtěl použít).

10.11.2010 | 11:15:57 | Itall Reagovat

Majkl: Síce píšem z iného počítača, ale na začiatok Ti PS stačí až-až...

Keď najazdíš nejakých dvesto-tristo tisíc km, potom možeš špekulovať o niečom silnejšom.

P.S. To, že tu dnes klepkám ako ďatel v 4O-tke:(, tak dnes už VIEM, že to nebolo ani tak o mojom umení, ako šťastí...

08.11.2010 | 12:22:36 | ľuboš Reagovat

První věc,to je jasný,že si to pořádně projedu a vyzkouším,jak to jede i v serpentinách a vím,že je o dost težší,ale snad to budeš dobrý.A druhá věc.Mě není 140 koní málo,ještě k tomu,když moje auto váží 1300 kilo,ale nějak jsem si na to zvyknul :-).Byl jsem v D na dalnici a vymáčknul jsem z toho 230 ve třech lidech.Mě nejde o maximálku,ale spíš o tu akceleraci,aby jsem věděl,že nemusím nějak přemýšlet jestli mi ta rovina stačí,ale aby sem za to vzal a byl sem v prachu.

04.11.2010 | 23:33:38 | Majkl Reagovat

Já se dneska večer svezl jako řidič ve 406ce HDi, asi 135 koní to má, a přišlo mě, jako když mě nabere na vidle, když jsem na to šlápnul...( a to jsem nikdy nebyl fanatikem do těchto motorů natož naftových) Potom nedokážu pochopit, jak někomu může být 140 nebo 150 koní málo:))) 135 koní v tém peugeotu udělalo v pohodě na rovině okresky asi 210km/h, možná by bylo víc ale strach--.kolik ale vy pak potřebujete, 270?:D

04.11.2010 | 23:02:45 |  Reagovat

Majkl: Neboj nič, keď sa naučíš využívať silu 150PS aspoň na 70-80%, tak stačí bohate:))

Jazdiť "rýchlo a zbesilo" po rovine... to dokáže každý. Ale na okresky je 2,4 a ŤAŽKY motor zabijákom radosti, nápravy trpia, nedotáčavosť je oveľa väčšia:))
Neviezol som sa v NOVEJ Alfe, ale napr. Audi A4, A6 s 2,7 motorom, bez Q, sú jednoducho... strašné:((. Najprv sa prevez, aby si nebol sklamaný.
P.S. A keď sa trochu pohráš na internete, tak za 350, kúpiš SUPER stav a výbavu, lebo v SKK je to cca 440-450... a to už pomnaly na NOVU Alfu :))

04.11.2010 | 22:02:14 | ľuboš Reagovat

První věc je,že chci pořádný koně a ne ušmoulaných 120 koní a jestli si četl pořádně,tak chci maximální výbavu a to asi težko seženeš za ty peníze takhle mladý auto.Ja mám v tý mojí Alfe 140 koní a klidně by to aspoň 60 sneslo :-).A to je 159 o nějakých 350 kilo těžší.A hlavně koukni se na obrázek 2.4 JTDM a neříkej,že ty dva laufy vzádu nejsou nádherný :-)-

02.11.2010 | 23:11:46 | Majkl Reagovat

to: Majkl: No neviem, ale 2,4 JTD by som sa osobne vyhol...

Radšej overený motor. 1,9 JTD, 120-150PS, ktorých je kopec.
Treba si zistiť aj niečo o servise. Prečo je asi auto NAJDRAHŠIE, o pár rokov také lacné?:)). Auto sa má kupovať srdcom, ale tak, aby hlava mala tiež poradný hlas... Za 350.000 máš 1-2 ročnú Alfu 159, s cca 20-30.000 km:)), s motorom, opraviteľným za pár šupov. A aj rýchlo sa ho zbavíš...

02.11.2010 | 22:27:08 | ľuboš Reagovat

Já neříkám,že tp jsou nejspolehlivéjší auta,ale od nové 159 je to s kvalitou jinak,je srovnatelné s jakýmkoliv jiným autem.Alfa Romeo musí člověka oslovit a musí jí mít v srdci.Já si za půl roku také kupuji nové auto,samozřejmě Alfa Romeo,přesněji 159 2.4 JTDM,ale né kvůli poruchovosti,ale protože jsem to nějak nevychytal jako ridiné auto,tak potřebuji větší.Já nic nemám proti Škodě,ba naopak,jsem nesmírně hrdej,jaká je kvalita našich aut.Ale když si koupím např, tu Octavii,tak budu šedá myška.U Alfy se mi líbí,že jse doopravdy v autě cejtím dobře,že mám výborné jízfní vlastnosti a pod.Mě osobně strašně uchvacuje zdravění alfistů,prostě sme taková vetší rodina s vášní pro stejnou věc.Hodně lidí si určitě řekne,proč si vybíram jako rodiné auto AR 159,ale řekněte.když na to bude tak 350 tisíc,chci mít kolem 200 koní,plnou výbavu,maximálně 3 roky staré a tak kolem 70 tisíc najeto,tak jaké jiné auto v téhle kvalitě můžu sehnat,ale jsem i rád,159 byl vždycky můj sen od začátku výroby.A pro ty,co nevěří,že kvalita je srovnatelná s ostatními,tak si někdo o tom něco najděte,přes půl dilů na 159 je z Německa,bohužel už tom pak není úplnej Ital,ale pořád to má jejich šmrnc.A poslední věc,nejsem ten co říka smrt všem značkám mimo AR,akorát jí mám v srdci a má výborné jízdní vlastnosti a vzhled. PS:Víte odkud pochází common rail?Přeci od AR,to už něco vypovídá.

02.11.2010 | 20:44:24 | Majkl Reagovat

Zdravim.mal som moznost vlastnit tento typ auta a mozem potvrdit ze tieto auta stoja za velke hovno.auto som mal asi 1,5 roka a najazdil som na nom asi len okolo18000km,potom som ho radsej predal aj ked pod cenu ale bol som rad ze som sa ho zbavil .na aute sa kazilo asi vsetko.neustale svietila nejaka kontrolka od ABS cez ESP a pod.pri 170000km vymena turba,ramena prednej napravy lebo bol vybity cap a musite kupit cele rameno dalej lamela +pritlacak + lozisko,prestala fungovat klima vadne tlacitko zapinania,neustale tecenie oleja z motora.olej mi natiekol do startera a rozozral uhliky,vymena celeho mostika uhlikov +stiahnutie kotvy na sustruhu atd...poslednny klinec do rakvy bolo tlakovanie vodneho okruhu.vtedy so´m povedal dost a auto som radsej predal pod cenu ale s dobrym pocitom ze mam o jednu starost menej.kamarat ma tiez 156jtd a tak isto sa mu to sype.nieje to sice taka katastrofa ako ja ale tiez to chce predat. momentalne mam uz druhy rok octaviu1,9 tdi od prveho majitela mala nabehane neuveritelnych 489000km teraz ma 515000km a zatial okrem vahy vzduchu ziadna porucha. niesom WV koncern ale myslim si ze ta alfa sa takychto kilometrov nikdy nedozije.skratka na spolahlivost starsich octavii a hlavne tdi ma maloktore auto

02.11.2010 | 16:53:52 |  Reagovat

Aby sem to ujasnil.Můj znamý ty chyby viděl hnedka na první navštěvě,ale byl jsem moc hrdý na to,aby sem to řešil jinak,než pokynem k opravám.Až později převládnul zdravý rozum,že jsem to měl řešit jinak,ale už bylo pozdě.Má to jednu velkou výhodu,už se mi tam nemůže nic pokazit :-).Jako že sportovní auto,ukažte mi podobného kombíka,kterej má podobné jízdní vlastnosti.Věřte tomu nebo ne,ale Octavia II RS si to se mnou už dvakrát rozdala (pokaždé jiná,aby jste neřekl,že nebyla v pořádku) a v obouch případech jsem byl konkurence schopný,možná i lepší a to není nějaká vysoká verze,ale normální auto,proto třeba ty rázy od kol,protože to je SPORTOVNĚ laděné auto.A druhá věc,s Fabií by jsem to ani nehodnotil,to je jako srovnávat dělníka s managerem,bez urážky.My alfisti jsme zvyklý,na negativní ohlasy.Kdo to auto nikdy nepoznal nebom ho nevlastní,nikdy ho nedokáže ocenit.Je alf málo,proto si myslíte,že to je podřadné zboží.Zajeďte se kouknout do Itálie,jakom u nás jezdí Škoda,tam jezdí Alfa.Já pracuji v Německu a potkavám o dost víc alf než u nás.Každej má sůj názor,ale náš národ je v tomhle pozadu.Jenom koncern WV,nic víc.

31.10.2010 | 13:28:33 | Majkl Reagovat

No jo, v Alfě jsem se vezl jednou, byla to asi tahle 156, před lety to byla novinka, jakoby sportovní limuzína nebo co. Bez těch klik na zadních dveřích. Nějaké roky už měla, ale určitě méně, než 10 let a asi 150000 km. Byl to první majitel. A na každé větší nerovnosti se ozývaly rány od předních kol. Máme doma podobně starou Fábii s podobnými km a tohle by tedy nepadalo v úvahu. Když uvážím, že základní cena toho auta byla přes 600000,- Kč... Stále holt není důležité jaké to je, ale jak to vypadá :o) Když uvážím, že tenhle koncern vyrábí i vozy Ferrari....No, ty si naštěstí kupují lidé, kteří nad nějakou tou vyhozenou korunou plakat nebudou.

31.10.2010 | 11:26:47 | Itall Reagovat

Čím to je, že sú Alfy také pojazdné vraky?

Možno tým, že sú lacné v čase kúpy a obyčajne si ich nekupujú tí, ktorí by si mohli dovoliť minúť viac...:(
Odberateľ z Maďarska má NADHERNU Alfu 159, wagon, tak nejako s 150 PS motorom - dieslom, kúpené ako NOVE, má cez 300-320.000 km?, v plnke, okrem nejakých tyčiek stabilizátorov, asi xenonu, nejakých blbostí... NIČ a je SPOKOJNÝ. Neviem po maďarsky, iba čo mi preložili, ale je to možno tým, že má chlapík cez 50 rokov..:)). P.S. Naozaj je krásne "zamračená":)), akurát je nešťastne riešený stredový tunel, ktorý tlačí do pravého kolena... A ak by mala ešte aj teplotu oleja, tlak oleja... ako staré dobré Alfy, tak by som jej aj odpustil ten tunel:)). Má ukazovateľ tlaku turba, nepochopil som úplne jeho zmysel, ale čo už...:(, ako parádička je dobrá. Takže je to asi skôr o MAJITEĽOVI:))

31.10.2010 | 11:04:56 | ľuboš Reagovat

Ja som zase nadobudol z recenzie a z prvého príspevku do diskusie pocit, že auto je vlastne totálny vrak, ale kvôli navrážaným peniazom treba jeho slabosti radšej schovať za značku Alfa Romeo a vlastne je všetko OK. Aspoň to človeka potom toľko "neštve". Nehnevajte sa na mňa, aj ja mám talianske auto, ale keby sa mi takto sypalo pod nohami, už je dávno hodené vo Váhu. Inak nechápem ešte jednu vec, mám známeho, ktorý robí v originálnom servise a nezoberiem si ho na obhliadku, keď sa v autách nevyznám?!?!

31.10.2010 | 06:57:06 | Svoro Reagovat

držáčekpepe

Když nemá držáček na nápoje auto nebrat i kdyby bylo sebelepší.O takové blbosti jsi se raději neměl zmiňovat,je to k pousmání co lidi může vyvést z míry.

31.10.2010 | 00:30:43 | pepe Reagovat

Alfinka

tuhle recenzi jsem schvalovala s osobnim zaujetim :)
Sama vlastnim Alfu Romeo 156 1,6 akorat benzin a mam v ni plyn typu vialle.

mame ji od ledna 2010 a od te doby jsme do ni narvali tolik penez... ale ted to za to stoji.

vymenilo se tam snad take vsechno. pak kdyz uz vse bylo ok zacal blbnout plyn.. a u nas sehnat opravare na vialle .. bud Praha nebo jeden manik v Jihlave.. byli jsme tam 3x a z Teplic no zadna slava... Oprava plynu vysla na 15 tisic a vse kolem alfy za tech par mesicu .. no 40-50 urcite. .. heh a to jsem ji chtela ted prodat a jeden manik z bazaru mi slusne napsal ze mi za ni da 30 .. a ja na to .. ze to nestoji ani ten plyn a ze si ji radeji necham nez se rozpadne... chtela jsem ji vymenit za audi.. audi mam moc rada.. ale kdyz si vezmu ze alfa jezdi super a jeste k tomu na plyn .. zere 10l plynu .. zadny problemy ted akorat musim udelat nejaky drobnosti...

s tim kufrem mas pravdu. kocarek se mi tam nevejde jen golfky a to si vem ze tam mam jeste bombu od plynu :) takze to je fakt tak na dve nakupni tasky a konec zvonec :)

a co se tyka oprav... mame kamarada z Chlumce co nam alfu opravuje .. heh vzdycky se certi protoze prej opravovat alfu to je proste atyp :) a vzdy to skonci na zvolani .. proste alfa :)

takze ja taky menit nebudu neni duvod.. jedine snad ze by se vyskytla takova oprava, ze by se to nevyplatilo..ale vzhledem k tomu, ze jsme vymenili vse co se dalo, tak snad bude nejaky ten patek klid.

jediny co u alfy.. ze proste zere vic olej,, ale to prej vsechny. a jediny co me mrzi.. ze nema ta nase klimu.

PS: tak mimo misu :-) ve stredu kdyz jsem jela z posty jsem se zdravila s jednim alfistou a doma jsem prohlasila... alfu si necham .. audinaci se nezdravi a alfisti jo :))

30.10.2010 | 00:19:42 | Admin - Aliki Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Alfa Romeo 156