Recenze Alfa Romeo 156 Sportwagon
“Jednoznačně srdeční záležitost !!!”

Autor recenze: mao ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.4 JTD Stav km při koupi:108 000 km Stav km nyní:121 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 5,7-6,5 l/100 km Vloženo: 15. 6. 2004

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ve 115ti tisících - výměna kulových čepů, ale to je běžná spotřebka, a při těch kilometrech - nic divného.

Někdy (zřídka) drnčí polstrování na stropě. Když na něj přitlačím palcem kousek od zpětného zrcátka, přestane to.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tohle auto je jednoduše super... Podvozek nemá chybu, brzdy ostré jako žiletka, a motor (2.4 JTD (103 kW)) - prostě paráda...

Požitek z jízdy je naprosto návykový, a já si už vůbec nedokážu představit, že bych musel jezdit něčím jiným...

Ze začátku jsem na našich silnicích dost trpěl. Při přejezdu jakékoliv nerovnosti to působilo, jako by mi přinejmenším upadla všechna kola, ale to se zpravilo po výměně (úplně vymlácených) kulových čepů, Jízda je teď o hodně příjemnější, bez těch strašných nárazů, a i jízdní vlastnosti se ještě vylepšily... V každém případě, i tak je podvozek tvrdší než bývá zvykem, takže určitě není pro ty, co mají rádi absolutní pohodlí. Ale pokud jde o mě, tak je komfortní dostatečně, i na naše silnice....

Místa je všude až až, tedy snad kromě kufru, ten fakt prostorem neoplývá (ani u kombi), ale na druhou stranu...ještě jsem se nedostal do situace, že by nestačil, a to už jsem vezl lecos... Navíc je kufr u SportWagonu plný všelijakých vychytávek, různé síťky, boční přihrádky, dokonce i vytahovací síť pro případ, že se v kufru veze pes... A je do něj skvělý přístup, protože se otevírá i s půlkou střechy.

Motor 2.4 JTD můžu taky jenom doporučit .... je to pětiválec, takže se chová naprosto kultivovaně, žádné takové to traktorové klapání, známé ze čtyřválcových turbodieselů - jakmile se zahřeje, je naprosto tichý, a ani nevibruje. Lehce se vytáčí (což u nafťáků nebývá taky právě obvyklé), táhne od 1200 otáček, a nad dva tisíce (pod plynem) má překrásný zvuk... Se spotřebou jsem se zatím nikdy nedostal nad 6,5l/100km, a většinou se s průměrem držím mezi 5.7-5.9 v létě, a 6,0-6,2 v zimě. A to se určitě při jízdě neomezuji kvůli spotřebě (i když je fakt, že jsem asi spíš klidnější povaha).

Nenapadá mně nic, na co bych si mohl stěžovat, kromě pár nešikovně vymyšlených detailů, ale ty patří k věci, a celek rozhodně nijak nesnižují.

Už teď jsem si skoro jistý, že (když všechno dobře půjde), tak moje další auto bude zase Alfa (rád bych zase 2.4 JTD - ale tentokrát už 20v multijet :-))

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 156

Vložit komentář

Cuore Sportivo

Asi si nemal štastie. Ak si mal jazdenku, tak to mohlo Tvoje hodnotenie znížiť. Ja na Alfu nedám dopustiť, a to už som mal nejedno auto. Tiež mám jazdenku, ale v úplnom poriadku. Alfu ale musíš brať takú, aká je. Je to Alfa. Audi A4 je OK, ale nie je to Alfa. BMW 3ka je trochu iná kategória a nedá sa porovnávať neporovnateľné. Cuore Sportivo !

28.12.2008 | 23:31:10 | HaVa Reagovat

mnoo tak to je recenze auto nemá chybu....akorát nemá ani kufr-wagon, pohodlí nula nic,brzdy jsou slabé a výdrž dost naprd, prostor v interieru spíš malej a motor rozhodně nepatří mezi ty tzv. držáky...spíš je pěkně náročnej na údržbu a docela rádo se podělá turbo,vstřik,elektronika nebo neco jiného.
měl jsem 1,5 roku a děkuju nechci,AR jsou prostě líbivky, buchtolovky ale to je vše, k tomu coure sportivo-AR je vyjimečně dobrá ale v zatáčkách tomu napráská mnohem pohodlnější A4ka Audi kterou mám teď, nebo trojkové bmw a to s přehledem.

05.12.2005 | 16:03:36 | zejdl Reagovat