Recenze Alfa Romeo GTV GTV 3,0 V6 24V
“Auto které když se o něj staráte dá vám toho tolik, že hýkáte za volantem blahem. Pokud se na něj ale vykašlete sežere vás i s kalhotama”

Autor recenze: Černoch (20 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:2998 Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:151 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 15 l/100 km Vloženo: 31. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 13 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Alfa Romeo 75 romeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Tak co si budeme povídat opravy byly a určitě ještě budou, je to holt 10 let stará Alfa ,ale neni to žádná hrůza.

Hned ze začátku jsem celej spodek motoru přetesnil (gufero na klice, vana atd.)

Výměna oleje - tohle je veledůležitá položka. Olej tahle holka vyžaduje jen nejkvalitnější (a nejdražší) je to Selenia Racing 10W60, jak tam nalejete něco jinýho motor to pozná a za pár takhle nevhodných výměn vám to dá draze sežrat. Jinak intervaly 15 000Km jsou samozřejmostí.

Další na řadě byla poměrně záhadná porucha - spálenej odpor na ventilátoru.

Dál jsem měnil komplet silentbloky na zadní nápravě, dával jsem tam Powerflexy. Vyšlo to pořád levnějc než výměna komplet ramen za 31 000 bez práce, což mi řekli v imofě.

Měnil jsem ještě přední destičky za Ferodo - brzdí to výborně ,ale hrozně pískaj.

víc nic:-)

Jinak verze 3.0 je nejspolehlivější co můžete mít.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Moje GTV je verze s motorem 3,0V6, který pod chromovanými koleny sání ukrývá 220 italských plnokrevníků a ten nejlahodnější zvuk, který jsem kdy u "dostupného" auta slyšel. Ve výbavě Lusso.
Jak ji popsat? Je to stylové, velice italské, sportovně - cestovní GT. Auto se začalo vyrábět v roce 1996 ve spolupráci Alfy Romeo a světoznámého desingového studia Pininfarina, což samo o sobě znamená jistou estetickou kvalitu:-). Když jsem u toho desingu, mně se líbí a to hodně, nízká svalnatá silueta, která je ze zadu ještě umocněná lampami v pásu přez celou šířku auta. Z boku je hodně patrný prolis, který se táhne od předu a mizí do stracena v zadní části. Zkrátka, ať se na auto podíváte z jakého koliv úhlu, vypadá skvěle a neotřele.
Co se podovzku týče, v předu jsou použity klasická ramena, která najdeme v modelu 155, nebo Fiatu Tipo, takže nic výjimečného. Zadní náprava je už o něčem jiném, tady najdeme poměrně sofistikované víceprvkové zavěšení, které dává zadním kolům negativní odklon (a pak že Focus RS je jediný seriový auto s negativním odklonem vzadu - pchéé:-) ), celá koncepce funguje velice dobře, auto je dlouho neutrální a v táhlejších obloucích se sklony k mírné přetáčivosti. Jiná situace ovšem nastává jakmile se zatáčky začnou utahovat a přibudou nerovnosti, to potom i díky těžkému motoru mezi předními koly Alfa přechází do gumy a nervy drásající nedotáčivosti. Za mokra pak máte v podstatě beranidlo s desingem by Pininfarina. Řízení je poměrně dost lehké, ale kupodivu s vámi celkem čile komunikuje a včas vám řekne kdy nastoupí ona nedotáčivost a vy tak máte dost času sundat nohu z plynu a tento jev když ne eliminovat tak alespoň hodně potlačit. Skrátka a dobře, když autu nasloucháte a přistoupíte naj eho pravidla hry, užijete si poměrně slušnou zábavu a zatáčky budete vymetat rychlostmy, které bych zde radši neuváděl:-). Motor je na tomhle autě vůbec to nejlepší, krom skvělého zátahu a výborných reakcí na plyn je to hlavní ZVUK který vydává. Je to naprostá symfonie - na volnoběh jen tak sametově přede, ve středních otáčkách vrčí a syčí vstříc červenému poli v 7000, kde prostě řve jak protrženej. Výkon podává hladce a bez detonací, jen v 6200 pocítíte výkonovou špičku - tak to má být, tomu říkám sportovní motor. Zkrátka a dobře na projevu motoru je jasně vidět z jaké části Evropy pochází.Interiér je kapitola sama o sobě. nejdřív začnu dobrými zprávami 1) sedačky jsou skvostné, kůží čalouněné s perfektním bočním vedením a tuhostí tak akorát aby vás z nich nebolel zadek ani po celém dni ježdění. 2) pro řidiče a spolujezdce je zde místa habaděj. 3)bezrámová okna:-). 4) to je všchno. teď ty špatné zprávy - Pozice za volantem, zkrátka a dobře máte pocit, že volant a pedály jsou spíš určené pro spolujezdce než pro vás, tak moc jsou vyosené. Dá se na to dobře zvyknout, ale chvíli to trvá, jinak klasická italská poloha "dlouhé ruce, krátké nohy" nikoho nemůže překvapit, je to přece italské kupé do morku italských kostí.

Silné stránky
- Vzhled
- Zvuk
- silné brzdy Brembo
- Motor
- celková "emotičnost" toho auta
- jízdní vlastnosti na kvalitní silnici
- překvapivě jízdní komfort

Slabé stránky

- Spotřeba (pohybuje se v rozmezí 12-22 litry, což je fakt síla, ale na to se nesmí koukat, o spotřebě tohle auto není)
- náročnost údržby a celkově vyšší amortizace
- nápadnost auta (každej si vás dobře pamatuje a většina lidí s váma chce závodit)
- nic a nikdo se tam nevejde (dozadu trpaslíci a elfové do kufru igelitka z Hypernovy)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 13


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo GTV

Vložit komentář

AlfaGTV 3.0 V6 24V

mam auto 10 let a nemohu se ho nabazit jeto muj milaček pri seslapnuti plynu citim adrenalin pod jazykem a simrani v podbřišku.....vsem doporucuji .....ps.a nerezne a bez zavad

16.04.2021 | 20:04:43 | fravic  | 89.102.192.* Reagovat

predaj gtv

dal som do predaju moje ar gtv 3 liter, kupujuci sa ohlasil, že pride na druhý deň, nebol som nutný gtv predať, ale mam 65 a dôchodok slabý, napriek tomu, že som mal 45 odrobených rokov a ani minútu som nebol na úrade práce !!!
to čo som prežíval pred predajom bolo ako vedenie na popravu !!!
celú noc som nespal a čakal som na dohodnutú hodinu, kupec mal problém, a pre gtv v ten den neprišiel, mal som inz na autobazareu, neprišiel, proste šťastie v nešťastí !!! AR GTV 3,0 6v 24v v červenej koži stojí spokojne v garáži a inz som zmazal !!! proste nemohol som ju predať !!! srdce nedovolilo !!!

11.07.2017 | 23:51:42 | lutu  | 90.64.104.* Reagovat

Zasa ti odbornici na Alfu Romeo

Snad ku ziadnej inej znacke sa nezhrnie tolko "odbornych kritikov" ako na Alfu Romeo.To su snad nejake komplexy :D Snazit sa ju zadupat popripade si dokazat,ze clovek urobil dobre,ze sa jej vyhol oblukom a skoncil pri svojej sracke,ktoru ani nevie medzi tym priemerom najst na parkovisku.V kazdom pripade tuna spominana Alfa romeo GTV 3.0 V6 je kus nadherneho auta,za ktorym sa stale vela ludi otoci.Jazdnymi vlastnostami strci do vrecka auta vsetkych tych "odbornikov" ktori si tu museli prist obtriet hubu o nu.Kludnite sa ludia :) tiez nevykrikujem,aky je napriklad srot octavia druhej generacie.ake je to slavne tdi lenive a aka je nepohodlna :)Co Vas mrzi,ze sa na jazdu svojim autom netesite tak ako ludia,co maju Alfy ? :) Ja sa ani necudujem.Sadnut za volant nejakej skatule,ktora ma interier podobny ako v nejakej dodavke a pocut ten rozklepany diesel..tiez by ma to nejak neohurilo.Ja som so svojou Alfou uz 4 roky spokojny.Dalsie auto bude samozrjme Alfa.O nieco novsia :)V rodine mame kopec aut rôznych znaciek,ale ziadne neposkytuje zvezenie ako prave ta Alfa Romeo.A to su auta mladsich rocnikov.Ako ten pan tuna kdesi pisal.ze Alfy maju styl a osobnost...presne to niekto hlada...tak ten co zapada v dave nech sa s tym zmieri a nepicujue do niecoho comu sa nerozumie.

26.09.2012 | 22:05:13 | Kodiak  | 151.236.227.* Reagovat

Jana

Závidět 14 let starý auto... to by musel být dotyčný rejpavý pán dost velká socka nebo auto typu RR či podobně a ne Alfa, jejíž fyzické zastarání výrazně předbíhá to morální. Ale ať si každý jezdí v čem chce a na čem chce. Je vidět, že recenzent má své auto rád a to je fajn.

04.04.2011 | 13:08:40 |  Reagovat

RE: Jana

Ztotoznuji se s Janou. 14-let stare auto snad ani nelze zavidet. Dluzno rict, ze autor napsal relativne objektivni recenzi vcetne vyctu zavad a negativ, nicmene nazory jeho pochlebovacu jsou opravdu usmevne, zejmena pan co uz ted prisel na to, ze toto auto uz nikdy neproda...ano neproda, nikdo si ho od nej totiz nekoupi.
Alfa je neco co ma styl, osobnost, ale tim to taky asi tak konci.

08.11.2011 | 10:26:00 | xXx  | 217.77.161.* Reagovat

RE: Jana

Niektoré Alfy sú cenené zberateľské kúsky a tvrdiť, že 14-ročné auto nie je možné závidieť.., je ehm úsmevné.

Po ďalších 5-10 rokoch začne cena skutočne zachovaných kúskov stúpať a byť v centre pozornosti na takej Alfe Spider cabrio/ sorry, ak píšem zle názov/ v centre Monaka, kde si Lambá, či Ferrari nikto ani nevšimol, bola zaujímavé sledovať ako turista, lebo som očumoval práve tie Lambá...:), znalci zase hodnotili "starú" Alfu.
Svojho času ikonu dizajnu.

26.09.2012 | 22:31:06 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Jana

To je asi jako stará Delta,na kterou každý nadával.
Ale dnes je to legenda mezi závodníma autama,a cena ve slušném stavu se pohybuje i nad 200 000Kč.

26.09.2012 | 23:01:13 | Luke20  | 94.112.57.* Reagovat

Myslím že poruchy tam nejsou nijak strašné, každé auto má nějaké, jezdí se v ní fajn, jinak poučováni at si tady nekteri nejmenovani nechaji, at si lidi jezdí a závodí jak chtějí, každého věc, a jinak pan v klobouku je asi znalec lidí přes internet, jo jo tomu se říká závist....

04.04.2011 | 11:39:17 | jana Reagovat

?????

Myslím, že táto recenzia nebola pochopená. Zaváňa to tu ľudskou malosťou a neschopnosťou čítať medzi riadkami.
...ak sa totiž niekto chytí vety o závodení, tak asi nikdy nesedel v ničom, čo aspoň trochu jazdí a vypadá.
Mám auto s 224kw a je pomerne exotické. Tiež občas dráždi okolie, ale to
k tomu patrí. Dráždiť je totiž jedna vec a nechať sa vyprovokovať druhá.
Netvrdím, že by som gtv chcel, ale recenzia je pekne napísaná a prajem majiteľovi veľa šťastia.

30.03.2011 | 18:24:51 |  Reagovat

dobrá recenze.

GTV je skutečně dost dobrej stroj.Jsem také majitelem třílitra a fakt si ho vychutnávám.S autorem recenze souhlasím a k jeho popisu nemám námitek.To co tu píší všelijací strejdové v záporném smyslu je jen zoufalá rekce lidí kteří prostě budou kritizovat kde co.Psal jsem třeba recenzi na Jeepa Grand Cherokee a v podstatě tam byly reakce obdobné.Dobře a smysluplně Ti odepíší fakt jen motoristé tělem i duší a od hlupáků se dočkáš jen přízemních urážek.Nejsem už mladej kluk,je mě 58 a mám vícero silných a výkonných strojů včetně motorek a náležitě jejich výkony užívám.Na silnici jezdím předpisově a tam kde je to možné kapacitu strojů plně využívám.Takže fandím všem rozumným nadšencům sportovních strojů a kritikům vzkazuji: komplexy si lečte na jiných servrech.
P:S:s majiteli gétévéček rád pokecám,tak pokud má někdo zájem nechte vzkaz!!!

16.12.2009 | 19:14:06 | japen Reagovat

špatně jste to pochopil naštvaný nejsem, byla to pouze reakce na kterou mám koneckonců právo. co se pravopisu týče za to nemůžu jsem dislektik - omlouvám se jestli jsem vás tím nějak pobouřil. Pokud máte vystudovanou psychologii tak uznám že jsem skutečně labilní, ikdyž psychologický profil utvořený podle dvou příspěvků do diskuze jsem ještě neviděl, ovšem v opačném případě se zdržte komentářů na mou adresu, prosím.

Off Topic, PS: vždycky jsem si myslel že tahle stránka je o autech a diskuzích k nim, možná by se to mělo přejmenovat na "www.autoRrecenze.cz" tak by se jistě skvěle vyřádili pánové v klobouku, s svejci v hlavě, nebo kde on ty vejce vlastně má.

08.12.2009 | 16:41:08 |  Reagovat

Anonym 14:48

Čtu občas tyhle recenze, protože mě to baví, je to i moje profesní úchylka. Jsi hochu velmi labilní, jako každý, kdo se lehce vytáčí a navíc se prapodivným pravopisem utvrzuje, že má IQ 138 a studuje VŠ (tedy pokud nemá nějakou vývojovou poruchu -to se pak omlouvám). Navíc jsem psal, že to není osobní ale obecně souhlasná reakce na Strejdu v klobouku.

08.12.2009 | 15:16:16 | Pán s vejcema i za oknem Reagovat

ehm .....

no vzhledem k tomu že mi naměrili IQ 138 a jsem mj. posluchačem VŠ si nepřipadám jako nějaký nevyzrálý psychicky labilní, nizko inteligenční, kšiltovku dozadu nosící jelimánek, ale jako náruživý řidič, který má prostě jen rád sovoje auto. Nasilnici NEZAVODIM, když mám podobné choutky zaplatím si půl den na okruhu a jsem spokojen. Co se týče toho poznávání kdo semnou chce a nechce závodit tak pokud vám na benzínce někdo řekne jestli si nedáte závod je to myslím zcela evidentní, na tohle nemusím být psychotronik abych pochopil co ten člověk po mě chce, to samé platí pro případ kdy na dálnici jedu v pravém pruhu tachometrových 140 a pán v levá mna mě teatrálně gestikuluje (rozuměj mává jako na prvního máje) abych "jel". Pokud vám pane "Vajčňáku" tak vadim nečtěte mojí recenzi, může vám to být ukradená ,stejně jako mě ta vaše, taky vám neřikám že s vajíčkama za oknem jezdí jen debil ikdyž si to myslim

08.12.2009 | 14:48:20 |  Reagovat

Pro pána v klobouku

Zdravím Pána v klobouku. Sohlasím s tím, co napsal. Už jen to, že autor recenze vytuší z pozaokénka, že s ním chce někdo závodit, je na vyšetření. To je prostě myšlení vlastní chlapcům v čepečkách s kšiltem dozadu, že jsou celí nadržení na nějaké srovnávání. Pak se dozvíme, že majitel Favouše setřás Oktávku a podobně, ačkoliv oktávista ani neví, že byl někdy setřesen. :-) Majitelé silnějších vozů se zase cítí být stále někým vyzýváni k závodění a výzvy samozřejmě přijímají. Píšu to obecně, takže prosím černocha, ať se nezapřísahá, že to není jeho případ. Řidičáky by se měly vydávat jen jedincům s IQ nad 120, psychicky odolným a ve stáří 30 a výš, pak by byly silnice bezpečnější.

08.12.2009 | 12:17:50 | Pán s vejcema i za oknem Reagovat

každý na to musí přijít sám

že alfa není auto dělané ku spolehlivosti.Mě jako mladého fakana neodradil ani totální kolaps motoru u 146-1,6 TS 88kW, tak jsem ještě trouba věřil že to byl jen špatný kus, koupil 156ku 1,8TS 106kW..opět hotovo, motor zdechnul na klice. Nyní jezdím na octávě combi TDi 66kW, jsem ve stádu, ale už jsem s ní najel 3x tolik km jako s oběma alfami dohromady a naprostá spolehlivost.

08.12.2009 | 08:01:08 | ex alfista Reagovat

strejda v klobouku

pche, tenhle strejc... by mě zajímalo v čem jezdé von, ať se taky vytasí se svojí recenzí... jesli to bude Fóbie, tak radši ne, těch je tady dost... krásnej den:-)

08.12.2009 | 00:22:21 | Jelas Reagovat

Alfa GTV

Zdravim, konecne som nasiel nejaku normalnu recenziu na tento model od alfy. Zvazujem ze si ju kupim, je to fakt velmi pekny voz, no obavu mam z tej poruchovosti!! Nevie niekto ako je na tom 2.0 ts??? O auto sa treba starat to viem, tak ze taketo rady si neprosim!!

21.08.2009 | 16:38:38 | wallker Reagovat

GTV

Ahoj všem Alfistům-také mám Gtv-sice 2.0 ts r.v. 1995 super požitek z jízdy a nezaměnitelný design mě přesvědčil že tohle auto už nikdy neprodám :oD je to srdeční záležitost----- vzkaz pro pána v klobouku:vůbec nevíš o čem píšeš!!!

01.06.2009 | 12:14:42 | Miras Reagovat

alfinka

Ahoj, já mám taky Alfu GTV!! je to prostě klasika... jezdíš někam na tunning srazy. kdyžtak mi napiš na mail můžeme se někde srazit

27.05.2009 | 23:45:50 | Fany Reagovat

Thumbsup

Konečne niekto, kto vie ako sa hodnotí auto, vie perfektne napísať recenziu a NIE LEN ZOZNAM PORÚCH, a pritom vie oceniť na aute tie vlastnosti ktoré tu väčšina úplne ignoruje. Na tejto stránke sa pohybuje plno blbcov, ktorí vôbec nechápu o čom vôbec je Alfa Romeo.

03.02.2009 | 17:34:07 | Angel_M Reagovat

Bravo

Obamu nemusím, ale tomuhle černocohvi fandím. To co sdělil panu v kloubouku, bych podepsal taky.

03.02.2009 | 14:07:31 | donald Reagovat

Vážený pane v klobouku....

Vážený pane, jste asi velice chytrý a sečtělý člověk, terý dříve než mluví (v tomto případě píše:-) ) si vše řádně rozmyslí. Jistě mě pravidelně potkáváte, nebo dokonce osobně znáte, když zde vykřikujete, že na silnici závodím a moje auto, je "olítanina". O tom že závodím jsem nepsal ani slovo, psal jsem pouze že lidé semnou závodit chtějí a světe div se je to mezi negativy. Jinak stav mojí alfy ač jí je 10 let, tak si troufám tvrdit že co se techniky týče je na tom lépe nežli leckterá pětiletá auta. Příště až budete chtít někoho naštvat, jděte do hospody, pokud se ovšem nebojíte, že by Vám tam někdo rozbil za vaše kecy držku. S pozdravem Autor recenze

02.02.2009 | 17:55:22 | cernoch89 Reagovat

pekna

pekne auticko, tiez som si ho chcel kupit, len som potreboval nieco vacsie, o ten trojliter sa neboj vydrzi fakt vela

02.02.2009 | 13:46:13 |  Reagovat

hlavně ten zvuk... :-)

".....každej chce s váma závodit". A já pořád, kdo jsou ti mrtví řidiči... asi tihle náctiletí majitelé "nadupaných" olítanin....

02.02.2009 | 10:54:01 | Strejda v klobouku Reagovat