Autorecenze Audi Q7 3000 - Zklamání z premiové značky - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Audi Q7
 
 

Recenze Audi Q7 3,0tdi
“Zklamání z premiové značky”

Autor recenze: Pavel Veselý (36 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:3000 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:29 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 12 l/100 km Vloženo: 18. 2. 2009

Hodnocení inzerátu: 20 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 320 ci

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

3 krát vyměněný filtr zpětných výfukových plynů, nefunkčnost vyhřívání zpětných zrcátek a zadního skla, zasekávání klik u zadních dveří, přepnutí do nouzového režimu po údajné poruše sondy výfukových plynů a další větší či menší drobnosti a to vše do 30000km v autě téměř za 2 mil. Kč


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toto vozidlo bylo a je pro mne velkým zklamáním. Myslel jsem si, že jsem si splnil životní sen a skutečnost je, že jsem si pořídil velmi drahou noční můru. Největším zklamáním je přístup oficiálního importéra IVG, který reagoval na mé stížnosti velmi laxně. Dnes vím, že toto vozidlo je posledním Audi v mém životě a nikomu ho nedoporučuji. Jistě jsem měl "štěstí" na špatný kus,jak se říká, ale ten přístup importéra mě o svém předsevzetí utvrdil.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 20


Komentáře uživatelů k recenzi Audi Q7

Vložit komentář

Pane Pavle, sny se neplní v německých autech. Zkuste Lexus, a už nebudete chtít nic jiného.

24.09.2017 | 18:29:03 |   | 89.176.46.* Reagovat

spotřeba

Jezdím s ní 2 roky. Sokolov-Plzeň a zpět dělám při běžných podmínkách klidně i za 8,2 l. Dědkovsky sice nejezdím (většinou všude pozdě, takže na rovinkách... raději nemluvit), ale max. plynule, takže většinou opatrný rozjezdy. Spotřebu si fakt hlídám.
Ve sněhu to samé tak za 10,5 l
... ale pokud musím jenom ve městě, tak 14,5 žádný problém a za studena (motor se ohřeje až tak po 10 km) si to vezme klidně i 12 z kopce :((

Takže bavit se o spotřebě...... jo, to záleží víc na tom, kde se jezdí, než jak se jezdí.

16.06.2012 | 01:21:18 | bencm  | 77.48.32.* Reagovat

Audi Q7 spotreba...

a este ku spotrebe....dlhodobu priemernu spotrebu so svojim Audi Q7 dosahujem 9,8l/100 a ked idem na dlhsiu trasu, tak sa viem zmestit do 9l a to to auto mac nesetrim....:-)) podla mna kto chce SUV, je Q7 idealna volba....

10.05.2010 | 17:12:36 |  Reagovat

AUDI Q7

som prekvapeny so skusenosti dotycneho pana. Kupil som si Q7 v roku 2007 a prve prachy co ma to auto stalo bolo po 160000 km a bolo to 200 eur za nejaku klapku. Do tej doby som do auta nedal ani korunu a som s nim velmi spokojny. Dostal som pri kupe aj trojrocny servis gratis, takze naozaj ani korunu. Pravdu povediac, kupil by som si ho znova, ale novsi model...:-))
Myslim, ze je to skvele auto a urcite nemoze za importera.....

10.05.2010 | 17:08:34 |  Reagovat

RE: AUDI Q7

Dobrý den, prosím vás pri zapojení vozíku k autu sa vypínajú zadné velké svetlá? Moj kamarát si kupil q7 a nesvietia mu svetlá na zadných dverách okrem brzdového horného. Na nárazníku svietia. Tak sa chcem spítat, či to nemože byt v nastavení. Neviete prosím poradit?

17.12.2017 | 13:14:34 | Brano  | 77.48.21.* Reagovat

RE: AUDI Q7

Ježíši, tak to snad vědí i malé děti.............

19.12.2017 | 08:47:01 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Anonym

Rozdiel nie je ani tých 500 kg, ale tuším okolo 400 (v základnej výbave), len aj to je dosť. Q7 je vyššie a širšie, takže dosť zahrá aj celkový odpor vzduchu. Nikto netvrdí, že rozdiel v spotrebe bude 10 litrov, lenže ak niekto jazdí s Allroadom šetrne a spotrebu má cez 10 litrov, sotva sa dá veriť tomu, že niekto s väčšou a ťažšou Q7 bude svižne jazdiť za 12.

24.01.2010 | 12:57:33 | Petrík Reagovat

Mezi A6 a Q7 je možná tak 500kg rozdil!!!!!Myslíte že jedno auto jezdí o 8 až 10L víc než to druhé??? i když mají stejné motory???maximalní rozdíl je tak 3L na 100 ale to je jen muj názor!!!!

24.01.2010 | 11:24:57 | Anonym Reagovat

Pre autora recenzie:

Už je to skoro rok, ako ste doriešili problémy? Už je to OK? Teda, ak budete mať čas a chuť sa podeliť. Dík.
Q7 sú pomaly za "hubičku". Tak teda neviem.
Audi A6 všade vychvaľujú, že je NAJspoľahlivejšie auto vyššej strednej triedy. / ešte šťastie, že ma neskutočne tlačí stredový tunel do pravej nohy, normálne by som sa ulakomil.. /

24.01.2010 | 10:09:44 | ľuboš Reagovat

Michal

Asi máš nejaký iný pohľad na svižnú jazdu keď tvrdíš, že pri takej sa dá normálne jazdiť za 12 litrov.
Kolega teraz vymenil svoju A6 za vysnívaný Allroad 3.0 TDI a už sa toho chce zbaviť. Nevie stráviť, že pri doslova šetrnom dedkovskom jazdení sa nedostane pod 10,3 litra. A písať o tom, o koľko má Allroad menšiu hmotnosť a nižšiu stavbu ako Q7 je zbytočné. Takže Q7 svižne za 12 možno, ale určite nie v meste, ale niekde na okreske bez nutnosti stále brzdiť a rozbiehať sa.

24.01.2010 | 01:13:53 | Petrík Reagovat

Audi Q7

Já jsem byl s Q7 spokojen. Dostal jsem služební, není to můj styl, ale pro ty kdo mají rádi tyhle mastodonty, naprosto OK. Nějak se mi ta recenze nezdá. Předpokládám tak jako tak, že opravy byly zadarmo, takže proč hned zanevřít na Audi?
Já za celou dobu používání Audi (A8, A6, Q7) jsem neměl jakýkoliv problém významnějšího charakteru...snad jen nefungoval Bluetooth.
Pro kolegu Mirka: 18 litrů má Q7 3,0 TDi tak možná na krátkém úseku brzda plyn. Normálně se dá velmi svižně jezdit za 12 l / 100 km.

23.01.2010 | 23:52:33 | Michal Reagovat

audi ano

audi je super,ale mysleno audi.mam audi 100 a nedal bych na ni dopustit.nove audi nebrat,uz to neni co to bejvavalo.od znameho vim ze spotreba Q7 v 3.0tdi automat je v prumeru 18litru.

23.01.2010 | 13:19:17 | mirek Reagovat

Myslel jsem, ze Audi Q7 jsou OK.Ale jak koukam, asi to tak nebude.Jinak ten prihlouplej anonym me fakt pobavil :-)).Jeste ze jsou tady i celkem chytri lidi jako Radek nebo Petrik.Anonym vi prd.Celkove me tady Anonymove dost serou a proto bych naridil minimalne povinni podepsavani.

26.06.2009 | 21:40:37 | jamieson Reagovat

RE:

dobry den mel bych otazku,chci koupit audi q7 3tdi 171kw
automat rok 2006 ma najeto 236000 ,ale vaham .Bojim se ze na vazne opravy nebudu mit ,nechal jsem zvednout auto a mechy zatim funguji tak nevim a vaham muzete poradit diky

08.02.2017 | 21:21:40 | julliany  | 94.138.124.* Reagovat

Kia je absolútna spodina.

20.02.2009 | 23:21:53 | Angel_M Reagovat

Anonyme, už bež konečně do netu, večerníček skončil, tak alou chrápat. Tady je recenze Audi, tudíž koncern VW. O technice víš prd, dokonce se neumíš ani podepsat, tak se vůbec neozývej, primitive. Až napíšeš něco konkrétního o technice, nikoli čísla z článků, tak se můžeme bavit. P.S. Kia svého času zbanktorovala a pohltil ji Hyundai. Tak si dej obklad.

20.02.2009 | 19:12:41 | Radek Reagovat

kia vyrobí 1,4 mil vozů.škoda 0,8mil tak kdo je hňup?.Už si přiznej že víš kulové a jen kecáš a děláš chytrého.

20.02.2009 | 19:05:07 | anonym Reagovat

Výborně, běž se spláchnout.

20.02.2009 | 18:49:13 | Radek Reagovat

Tak vy hňupové si fakt myslíte že škodovka je větší než kia? Tak to jste fakt odborníci!!!Tak si tu pokračujte ve svých blábolech nestojíte mi za ten čas.

20.02.2009 | 18:43:04 | anonym Reagovat

Anonyme, konečně si to přiznej, jseš defekt.

20.02.2009 | 18:29:37 | Radek Reagovat

Další chytrolín

Kia vyrábí víc aut než Škoda ,tak kdo asi hraje druhé housle?

20.02.2009 | 18:16:00 | anonym Reagovat

Ked uz Kia planuje mesacnu odstavku tak je to uz naozaj vazne!!! Hmmm zaujímavý názor, to ti řekl kdo? V našem regionu jsou bezesporu nejvážnější odstávky Škody auto, ve světě bezesporu Ford, GM. Promiň, ale Kia hraje první housle možná tak v Jižní Korei.

20.02.2009 | 07:14:23 | Honza Reagovat

To jsou holt dýzly

... o pár litrů menší spotřeba a o pár desítek tisíc dražší servis.

19.02.2009 | 22:21:07 | Tycoon Reagovat

Naozaj velmi dolezite temy tu preberate, kedze automobilovy priemysel je na dne a este stale klesa a este aj dlho klesat bude. A potom ked klesne na dno zistime ze dno je uplne niekde inde. Ked uz Kia planuje mesacnu odstavku tak je to uz naozaj vazne!!! A hadate sa tu o chujovinach.

19.02.2009 | 22:02:21 | Lukas Reagovat

To Anonym

Audi používá jinou techniku (novější) než např. Škoda, to ví každých, mimo tebe, hlupáku.

19.02.2009 | 21:43:02 | Radek Reagovat

No, za ty prachy - no comment. Slušně se to stejně nedá napsat .

19.02.2009 | 20:59:20 | Itall Reagovat

Je pravda že je rozdíl mezi stejnými auty vyrobenými v Evropě a třeba v Brazílii. Proto je dobré se radši podívat na VIN.Místní dodavatelé totiž používají materiály horší kvality.

19.02.2009 | 20:22:36 | Japan Reagovat

Radek blbec na 2

To jsem nevěděl že Audi používá jinou techniku než Škoda.Odborníku.

19.02.2009 | 20:14:11 | anonym Reagovat

Pre blbé hovädo. čo sa podpisuje Anonym

Tá tvoja sprostosť je priam nekonečná. Nazvať Q7 slovenským autom len preto, že sa vyrába na SK môže len analfabet, imbecil, kretén a výber tých najlepších porúch duševného zdravia. Takže vlastne aj Kia je slovenská, vyrába sa tu niečo od nich, Peugeot je slovenský, vyrába sa tu 207, Škoda je slovenská (Octavia), Porsche je slovenské (Cayene), VW je slovenský (Touareg, nedávno Passat, Golf...), Citroen je slovenský (C3 Picasso). A potom niekto povie, že nemáme automobilku. Bravó idioti, len tak ďalej. Ono sa ani nečudujem, že sa nepodpisuješ. Pokiaľ ťa celý život volajú blbeček (viac ako výstižné z obsahu tvojich príspevkov), tak by si sa mohol pomýliť a aj sa tak podpísať. Ono preto je asi jednoduchšie podpisovať sa Anonym.

19.02.2009 | 20:04:16 | Petrík Reagovat

Vím a hlavně se umím podepsat.:-)

19.02.2009 | 19:50:54 | Radek Reagovat

Hlavně že to víš ty magore.

19.02.2009 | 19:48:24 |  Reagovat

Tupé hovado jseš z hlediska svého primitivního projevu a neschopnosti se podepsat. Rozdíl je v použité technice. Když nic nevíš, tak se vůbec neozývej.

19.02.2009 | 19:32:30 | Radek Reagovat

Pro blbce č.2 Radka

Jaký je podle tebe rozdíl v kvalitě Audi vyrobené na bůh ví kde a bůh ví kým a Kie nebo Škody vyrobené u nás? A proč jsem hovado?

19.02.2009 | 19:24:28 | anonym Reagovat

Anonyme, myslíš, že v Německu dělají na linkách Němci? Svatá prostoto.... .

19.02.2009 | 19:21:10 | Radek Reagovat

V dnesnej dobe je uplne jedno co sa kde vyraba. Teda oprava uz NEVYRABA!!!!

19.02.2009 | 19:18:56 | Lukas Reagovat

Já nemůžu za to že si někdo koupí auto montované na slovensku maďary a mongolci z polských a českých součástek za německou cenu a má to kvalitu korejců.

19.02.2009 | 19:15:21 | anonym Reagovat

Anonyme, jsi tupé hovado!

19.02.2009 | 19:08:59 | Radek Reagovat

pro blbce Petríka

Kde se asi dělá Q7?

19.02.2009 | 18:53:22 | anonym Reagovat

To Pavel

LandCruiser je výborný vůz, ale je to offroad, tudíž má rám a někomu nemusí vyhovovat chování takového vozu na silnici. Nicméně offroad klasické koncepce je lepší volbou než jakékoli SUV. Každopádně, když auto této kategorie, tak Japonec. Osobně bych doporučil Toyotu 4Runner. Nevýhodou je, že se k nám oficiálně nedováží, na druhou stranu to není mastodont kategorie LC, mnohem nižší cena, docela levné ND.:-)) Sám 4Runner hledám, bohužel, zatím nenašel.

19.02.2009 | 10:10:59 | Radek Reagovat

Pro autora

Kazdemu co jeho jest, misto zhovadilych investici zkus podporovat "potrebne" uvidis ze pocit z podobné podpory nekolikanasobne prevyssi pocit z vlastneni podobneho sperku silnic. Jestli uz to delas tak se omlouvam.

19.02.2009 | 09:24:08 | Honza Reagovat

.......chtěl jsi machrovat německou zrůdou a koupil jsi slovenský zmetek.......Jéééj, tak už aj Audi je slovenská značka. My už máme teda asi všetko.
No páni, hoďte sem ešte nejakú perlu vypovedajúcu o duševnom zdraví prispievateľa. Stále tvrdím, že tak ako tu, sa nedá zasmiať nikde.

18.02.2009 | 23:59:04 | Petrík Reagovat

Japonec !!

Těch 200 tis. Kč. samo za ojetinu. Už má chuděra nalítáno 310 tis.

18.02.2009 | 22:20:28 | Pavel Reagovat

Japonec !!

Q 7 je tedy mimo můj finanční rozpočet, ale když jsem hledal před 3 roky vůz do 200 tis. Kč, byl jsem za automechanikem s 30 letou praxí, páč jsem chtěl hlavně spolehlivý vůz....on mi neřekl jakou značku si mám koupit...řekl jen " kup si jakýkoliv japonský benzínový vůz a budeš spokojenej". No a dnes je to s Hondou na věčné...důvod je jasný. Kamarád má Audi avant v6 TDI a je z ní tak neštastnej......já už nechci v baráku nic jiného než japonce, a možná nic jiného než Hondu (ale to jen kvůli motorům, špička ať je to 1,2 nebo 3,5L).

18.02.2009 | 22:17:12 | Pavel Reagovat

RE: Japonec !!

JJ,tež jsem před 10lety okusil Accorda a do dneška jsem nic jak Hondu nekoupil,nemá konkurenci ač má svá slabá místa asi jako každý ale ve spolehlivosti lepší jak Toyota

26.09.2012 | 18:49:37 | theolli70  | 212.238.75.* Reagovat

proboha

Jméno máme s Bobem stejné, ale jeho příspěvek tedy totálně nechápu. Kde berete důkaz, že majitel chtěl machrovat? Prostě měl sen a ten si splnil. Já mám také svoje priority a že si dovedu dopřát něco super i když je to dražší přece neznamená, že mám potřebu machrovat. Spíš Vy máte nějaký problém, ale ten si musíte vyřešit jinak jinde než nadáváním na fóru o autech.

18.02.2009 | 21:39:12 | Bob Reagovat

Nejsem anonym

Anonym nejsem,jmenuju se Pavel Veselý a popravdě mě překvapily některé "chytré" komentáře ke kterým zřejmě nemá cenu se vyjadřovat.Jen jsem tím vším chtěl všem sdělit jakým způsobem přistupuje oficialní dovozce k zákazníkovi.S čím ale musím souhlasit je doporučovaný přechod k japoncům k čemuž jsem již přistoupil při nákupu vozového parku pro své zaměstnance. PS Díky za Land Cruiser tip Pavel Veselý 36 let : )

18.02.2009 | 21:37:23 | Pavel Reagovat

Dobře ti tak,chtěl jsi machrovat německou zrůdou a koupil jsi slovenský zmetek.Alespoň budeš příště chytřejší a koupíš si 2x lepší auto za poloviční cenu.

18.02.2009 | 21:02:48 | bob Reagovat

Ak sa môžem spýtať,

prečo museli meniť FAP ? Nestačilo ísť 15-20 min. rýchlejšie mimo mesto? Aspoň som toto info niekde zachytil. Mne teraz tiež ide auto v núdzovom režime, nemám čas behať po servise, ale tiež to nie je žiadna sranda ťahať sa 90 tkou...Menil som sice FAP po 180.000 km, penil som, ale ak by 3 krát do 29.000 km, tak tam musí byť iná chyba. Skôr softvérová, alebo nejaký senzor dáva chybové hlásenie. Chlapci to nevedeli zistiť, tak vymeniť... . Jedine, že by ste jazdili iba po meste, nestíhate ho zohriať. Ale to pochybujem.

18.02.2009 | 19:50:45 | ľuboš Reagovat

Japonec !!

Zkus Toyota LandCruiser-

18.02.2009 | 19:44:51 | Pavel Reagovat

Re-anonym

no co je mu platne že to ma v zaruce když misto ježděni kam potřebuje jezdi po servisech? ale to asi nepochopiš když se neumiš ani podepsat!!!!!!!

18.02.2009 | 19:36:39 | jarda Reagovat

Anonyme

Ty jsi ale blbec.

18.02.2009 | 19:20:37 | MIREK Reagovat

nechaem o co ti ide, ved to mas v zaruke

18.02.2009 | 17:48:51 |  Reagovat

Audi Q7, VW Touareg, Porsche Cayenne, VW Polo.
Hádaj, čo majú tieto autá spoločné? Ja by som sa do Audi ísť nebál, ale pri týchto autách by som si dával pozor.

18.02.2009 | 16:31:25 | Angel_M Reagovat