Recenze BMW 325 E30 Touring
“...”

Autor recenze: Tomáš K. (24 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:2494cm3 - M20B25 - R6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 7. 4. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na autě mi prasklo těsnění hlavy válců, prasklo vahadlo sacího ventilu a dokonce se utrhla převodovka ze silentbloků..(toto se nestalo najednou :-D) To bylo ale způsobeno tím, že jsem s ním trénoval drift. Kdybych s ním jenom normálně jezdil a občas někdě přidal plyn, abych uslyšel tech krásný orchestr 6 válcového motoru, věřím, že by závady tohoto charakteru přišly mnohem později.
Preventivně jsem vyměnil rozvodovou sadu, olej, vodu, brzdovou kapalinu atd..


Dále jsem na podvozku vyměnoval čepy a silentbloky ramen, kvůli značnému opotřebení. Dále různá těsnění a podtlakové hadice v motoru, tyto motory mají všeobecně problém s chodem na volnoběh. S ohledem na jejich stáří bych jim to odpustil.

Z těch nepodstatnějších věcí to byla výměna ventilátoru topení.



Na závěr musím říct, že mne to auto nikdy nikde nenechalo, dojelo domů jak s přelomeným vahadlem, jen na 5 válců, tak jen na dvojku s urvanou převodovkou.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tak, začal bych jízdními vlastnostmi. Kvůli těžšímu motoru je auto, když si nedáte pozor a jedete do zatáčky bez předchozího přenesení váhy dopředu, nedotáčivé. Musí se s tím člověk naučit jezdit. Potom nabízí skoro motokárové jízdní vlastnosti.

Ve driftech sedí krásně, ale je pravda že jsou tam snížené pružiny a samosvorný diferenciál.. s originálním podvozkem jsem neměl tu čest se nějak více projet ve smyku..

Na cestách po okreskách či po dálnici je to i po těch letech super vůz, motor skoro neslyšíte a pokud ho chcete slyšet tak jen stačí šlápnout na plyn a vychutnávat si ten lahodný zvuk. Spotřeba je tady dle rychlosti 8,5 - 16 L / 100km. Tento starý mazlík udělá pořád ještě tachometrových 240 km/h.

Město (Praha) se mi díky větší spotřebě (okolo 12-14L) a tvrdému podvozku v tomto voze nelíbí.. Na popojíždění v zácpách 325i určitě není.

Kufr je normál velký na kombíka. Auto je jen s mírnou korozí na lemech a dveřích.

Tady bych závěrem dodal že je to parádní auto, ale musí se člověk nebát občas trochu ušpinit a těžko může počítat že by to auto bylo bez investic.. většina dílů už má životnost u konce. Takže se o auto musíte opravdu dobře starat a pak Vám bude sloužit ještě dlouho..

E30 FOREVER

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 325

Vložit komentář

Ceny ND ?

Ahoj , jen sem se te chtěl zeptat na ceny Nahradnich dilu u e30 325í, Např : čepy silentbloky,ložiska kol, brzdove destičky, rozvody, tesneni hlavy ,vyfuk, atd,, jen tak orientacne co budes vedet z hlavy dik

27.07.2009 | 01:14:37 | Rostik Reagovat