Autorecenze BMW 530 530 - skvele - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze BMW 530
 
 

Recenze BMW 530 530d
“skvele”

Autor recenze: michal (34 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:530 Stav km při koupi:220 873 km Stav km nyní:263 410 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 14. 10. 2012

Hodnocení inzerátu: 20 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

kvalita
zpracovani
podvozek
jizdni vlastnosti
spotreba
sedadla

Slabé stránky

objem kufru
original muzika
nahradni dily ale za to to stoji

Závady a opravy na autě

opravy kdyz nepocitam bezne opravy jako vymena kotoucu a desticek tak zadne,


Hodnocení a zkušenosti s autem

mel jsem dost aut vetsina vozu bylo znacky audi,vw,skoda,byli i jine ale preferoval jsem tyto vozy dostal jsem prilezitost poridit bmw 530d vsechny vozy byli vzdy v benzinu tak ze ten to vuz je muj prvni v nafte ale musim rict ze spotreba kvalita a zpracovani moc skvele auto,skvele jizdni vlastnosti rizeni a spotreba na jednicku mam zadokolku a musim rict mel jsem s toho velky strach ale uz neni a skvele je ze kdyz chcete a mate moznost tak si muzete s tim to vozem hodne zadovadet staci kdyz mate moznost volno na vozovce tak vypnete vsechny blbustky elektroniky a muzete pekne zadryftovat nebo se otocit na miste o 360stupnu a rovnou odjet a verte je to super adrenalin ale zazitek na dlouho.libi se mi zatah vysoky kroutak.auto vyuzivam tak na 50:50 mesto dalnice spotreba velmi dobra na dalnici pri 140-150km h spotreba okolo 6,5lna 100,mesto okolo 7,8l tak ze vetsinou mam tak 7,5l na 100,co se tyce vozu neni to auto pro lidi kteri nerozumi ze se musi nejdrive zahrat nez se s nim chce jezdit rychle ale za studena urcite ne jinak vam vozidlo dlouho slouzit nebude a to se tyka i pri razantnejsi jizde nechat vychladit turbo a ne hned vypnout motor pak se zamozdrejme obevi problemi vozu,vcas menit olej,kdyz se o auto budes starat dobre tak on zase bude dobre slouzit tobe.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 20


Komentáře uživatelů k recenzi BMW 530

Vložit komentář

bmw-jazda

Mám 45 rokov a prešiel som rôznými značkami aut.Opel,škoda,ford,fiat,mercedes,audi,wolkswagen.Jedného pekného dna som sa rozhodol pre kúpu ojazdeného passata b5.Len tak náhodou so m vyskúšal aj bmw e46.A vtedy som vedel,že z neho už viac nevystúpim.Chlapi uvedomte si,že bmw nie je auto na praktické zvezenie z bodu a do bodu b.Bmw robí autá hlavne pre vodiča a jeho radosť z jazdy.Všetky ostatné parametre sú vedľajšie/miesto pre spolujazdcov,kufor,jazda na nerovnej vozovke atd./.Náhradné diely a servis sú mierne drahšie a tu môže byť problém,lebo väčšina z nás si kupuje ojazdené bmw,kt.nie je v 100% stave.Potom píšete ako sa vám zle jazdilo.Ale ak auto nie je v 100% stave ,tak to už nie je bmw.Staršie ročníky ,pokiaľ nemali DSC alebo DTC,tak mohli mať v zime problém.Ročníky nad 2002 rok už všetky tuším mali stabilizačný systém,ASR,elektronickú uzávierku.Na žiadnom aute som tak nikdy rýchlo nejazdil.Zo zadným náhonom v zime jazdím rýchlejšie ako väčšina aut-prax.Zimné pneu nemôžu byť /aj keď majú dezén/stvrdnuté.Nepoznám žiadne šmýkanie sa auta pri rovnej ceste ani do kopcov.Jediný problém môže byť pri hlbokom snehu na čerstvo zasneženom parkovisku,kedy sa môžu zadné kolesá zahrabať.Ale to vtedy už majú problém sa pohnúť aj predokolky.Šikovnejší vodiči predokoliek otočením volantu do strán chytia novú stopu,čo zadnému náhonu chýba.No ja si pomôžem podsýpaním drobných kamienkov,ktoré s lopatkou tvoria súčasť zimnej výbavy.Ak by to nepomohlo ,tak mám ešte reťaze/nepoužil som/.To je jediná navýhoda zadného náhonu,ktorá sa istých okolnosti v zime vôbec nemusí prejaviť.BMW je predovšetkým športové civilné auto.Svojím vývážením karosérie dokáže jazdiť rýchlejšie a pritom bezpečnejšie ako predokolky.Zadný náhon je nevyhnutnosťou,lebo len tak môže mať riadenie vynikajúcu odozvu od vozovky.Proste vodič cíti ,kedy auto má dosť a kedy ešte znesie.Auto je stavané na rýchlu športovú jazdu.Kto tak jazdiť nechce a nevidí v tom potešenie a kupuje si BMW len kvôli tomu ,aby susedia videli ,že si kúpil "kedysi" drahé auto,tak to auto ho rýchlo prestane baviť.Bude potom písať ,ako sa v zime šmýkal,aké je malé,aké je tvrdé,koľko musel investovať atď.Takýto vodič nikdy neocení to ,že inžinier z BMW musel tolko špekulovať,či diel vyrobí z hlinika,železa alebo niečoho iného,len aby karoséria bola vyvážená.Nehovoriac o motoroch,ktoré dokážu byť vždy výkonnejšie a pružnejšie ako u konkurencie.Nepoznám civilnú značku auta ktorá by sa vyrovnala BMW v rýchlej a čo najbezpečnejšej jazde.V ostatných parametroch ,ako pohodlnosť,priestrannosť,praktickosť,bezporuchovosť iné značky určite majú navrch.Táto recenzia je pre tých ,ktorí zvažujú kúpu BMW.Nie je to univerzálne auto a vyniká len v parametoch ,kt.som spomenul.

20.01.2014 | 20:36:17 | ml  | 178.143.134.* Reagovat

RE: bmw-jazda

Můžu zkráceně říct, že E46 a E60 je jak porovnávat 2 odlišná auta. Tak stejně jako kdysi mezi E30vsE34, pak E36vsE39, také ani E46vsE60. Já si poprvé sedl do trojky E46 a už nikdy jsem v tom autě nechtěl jezdit a nechápal jsem proč se to lidem tak moc líbí. Zlatá E36, dokonce i stará E30.
Oproti třeba pětkové to je úplně jiná liga, tedy auto střední třídy na obrovské vzdálenosti i nad tisíc kilometrů v kuse. Oproti sportovní tvrdé trojkové řadě, porovnávat nebe a dudy.
Ty pětky se mi líbí úplně všechny. Ale bohužel ta E60 nemá co nabídnout stejně jak E39(ta byla zas drašší na údržbu než luxusní vlajková loď sedmička E38).
E60 design korejců, interiér alá čínský plast s madly jako v dodávce. Taková E60 pro BMW fandu není, pouze pro kravaťáka, manažera. Ale taková F10 to už je jiný kafe, můžu říct konečně auto stvořené pro BMW fandu a modely E39,E60 nemohli za ty "OBROVSKÝ" prachy nabídnout to co konkurence.
Ale skvost F10, výbava skoro jak v sedmičce a interiér, vzhled, také všechno kolem a nebo dokonce F07, kterou kdybych čistě teoreticky z hlediska ceny postavil proti bídnému Superbu.
Proti BMW má mizernou výbavu, postaven na podvozku nízké střední třídy, kastle hliník vs pozink, dalo by se pokračovat, ale to je odskok naprosto neporovnatelný o neuvěřitelné 2 třídy za cenu, která tak velkému odskoku vůbec neodpovídá, tedy tady jasně vítězí BMW, za málo peněz hoooodně muziky. :)

21.01.2014 | 07:48:39 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: bmw-jazda

Nie je to nahodou opacne?:):), za vela penazi ponuka bmw velmi malo muziky....

21.01.2014 | 08:41:49 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: bmw-jazda

No ani ne, pokud porovnám základní výbavu BMW F07,F10 co stojí cca 1,4milionů v základu, ale stejná jak plná výbava Škoda Superb to je 1 milion kč. Superb střední třída,BMW vyšší střední třída, podvozkem ale jako kdyby jsi natáhl BMW model jedničku a změkčil jí, prostě neovladatelný jezevčík.
Oba vozy 4x4 a stejná výbava BMW něco navíc, takže cena max. o půl milionu. Bohužel tady kdo neví, tak BMW má velice drahé dovybavení vozu, které se dá dostat na cifru 1x víc pořizovací ceny. A to co nemá Škoda např. lednička, kamery, elektrická opěrka, clony v oknech, mkový paket, nebo packet pro pohodlné řidiče(zcela jinak upravený celý podvozek). U Škodovky asi L+K a RS, a nevybereš si motor. Audio lepší jak doma, masážní sedačky jak v placeném wellnes programu, (i-drive, start tlačítkem v základu) no další výbavu v němčině na A4 stránku o velikosti 10 písma word.
Mě se líbí E60 ve dřevěném dekoru s koženým packetem černé barvy, ale většinou ty hliníkové lišty kolem to je prostě děs, horší jak interiér VW, a přeci jen člověk v tom jezdí a může ho uklidnit jen velmi pohodlná jízda, vzadu má některý model měchy(nevím jestli všechny) a to je pálka za podvozek, také jakýsi DSC systém atd., škoda, že se o tom tady nikdo nebaví, je to už druhý pětkový model co má vylepšenou elektroniku na podvozku a jen hledat a hledat na google, nikde nic..:)

21.01.2014 | 09:21:50 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: bmw-jazda

Nemas za cim banovat, bmw 5 je rovnaka haraburda ako superb..., prevez sa. Nie je to nic extra. Tvrde, hlucne, malo miesta.

21.01.2014 | 09:26:40 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: bmw-jazda

Mě se ostatně moc tento model nelíbí ve standartu a ten výběr "tzv.plné palby" zužuje měřítko, takže nulová šance něco shánět, ani se nemá smysl namáhat. :D jako rozdíl mezi základovou E65 a Superbem ve výbavě nijak rozdílný, jen ty jízdní dojmy a na ty nechci dát, protože člověk se samozřejmě zamiluje a je tam kde nechce... koupí takové auto za KAŽDOU CENU! Musí prostě zachovat chladnou hlavu!
Ale pozor, stojící Superb se nedá absolutně rovnat s vybavenou E65.
Pozor, je to rozdíl jako blázen, třeba např. E65 s LDC. :)
To je taková vychytávka, kde člověk nemusí sledovat značky, ani nic, prostě to auto mu to dává předem najevo, nevím těžko popsatelný. Brutální vychytávka, nemám to odzkoušený jen z youtube a doslechu. Nikdo v okolí ty E65 tak brutálně vybavené nemají :(
Má to takové blbiny, bezklíčové odemykání všech dveří a startování. Takže když E65 tak v kompromisu s LDC, facelift a možná se někde ta výbava objeví i kusu, který nabízí F10, ale to jsou prostě všechno příplatkové dovýbavy, které si kupec dává do vozu, pak člověk na to náhodou narazí v ojetině až pokud si vypíše výbavu danýho auta a pak luští a luští ve zkratkách. :D
Ale rozdíl od F10 pořád na míle vzdálený jak?
F10 má navíc ve výbavě night vision, dostal do vínku i hi-fi bang olufsen, plnou elektroniku pro parkování a jízdu v koloně, head up-promítání na čelní sklo, propojení auta s I-phone mobilem, tedy hands free plus hlasové příkazy v autě přes i-drive. Už tam není takový plast, ale více obšitá palubovka poctivým materiálem. To jsou takové důležité prvky, které člověka na první pohled osloví...:)

22.01.2014 | 08:28:34 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: bmw-jazda

Sorry to označení, bavím se pořád o pětce, tedy E60. :)
Člověk musí hledat výbavu v řadě sedmiček, ta má všechno ve zkratkách, pak přeložit a pak zjistit jestli podobná výbava je i v E60 a ano lze dokoupit a pak to hledat v ojetinách cca po roce 2007 nejsem si jist ta je faceliftována od které doby a interiér už taky vypadá líp bez madel z dodávky a plastových děsů jak z Dacie. :D
Trojkové BMW nemají ani šanci něco vidět z rychlíku jako výbavu, to jsou úplné holátka proti pětce a sedmičce. :(

22.01.2014 | 08:53:50 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: bmw-jazda

všetko to čo Teba oslovuje..., resp. na to dobre skáču kupujúci, majú aj o 2 triedy lacnejšie autá. Bezklúčové zamykanie je "super", pokiaľ nezistiš, že si síce auto zamkol, ale ono je otvorené...:), lebo sa to veľmi ok kradne.

Dobrá hudba je dobrá,aj premietanie údajov na čelné okno, to majú baworaky naozaj vychytané.., ale je to iba hračka, nie je to stíhačka, ked je to v spojení s navigáciou..., ideš ako teľa za šipkami do protismeru..., ale toto už majú aj ľudové autá z PSA.

Obšitie palubky kožou, je to aj u Ravky, aj u Citroena C5, na objednávku, príma to drží prach, je kopec vecí, čo sú oveľa dôležitejšie v aute: spoľahlivý motor a podvozok.

22.01.2014 | 09:25:51 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

bmw 530 e60 2005

ja mam 530ku uz 6 rokov.je pravda ze suciastky su draksie ale auto sa vobec tak nekazi ako tu pisete.a porovnavat ho ku renoltu alebo oplu je uplna blbost.ja ho mozem le odporucit.

07.02.2013 | 00:16:16 | Janci  | 77.86.41.* Reagovat

RE: bmw 530 e60 2005

Kto na to nema nech si to nekupuje a nepise tu sprostosti co vsetko sa moze pokazit, su to auta ktore toho zaziju dost a potom dojde czechoslovak do De a zrazu tu mame skoro nove bmw se 120000 km, ja som si priviezol aut sam priamo z bmw mam ho dva roky , a len jedna ziarovka, rocne zhruba nabeham 30-40 tisic. O jazdnych vlastnostiach a radosti z jazdy nemam cenu hovorit u mna bez konkurencne hlavne oproti Mb E. Kto neskusi nepochopi

16.03.2013 | 08:29:04 | L.bily  | 178.40.115.* Reagovat

Diesel

Opět zájem o ojetýho diesla od BMW?
Tak jen provozní například filtr(2t), oleje (7l) kapaliny 12l vody, servo, brzdovka atd. vás výjde na pravidelnou údržbu kolem 5 tisíc k tomu baterka 3t. Takové jen provozní náklady za cca 2roky, podle stylu jízdy.
Spotřeba po nějakém tom najetí je taky dávno mimo. Však jak má první majitel TDSko v super stavu, tak 7-7,5l ale člověk jak to koupí ojeté, tak třeba 10l průměr.
U tohodle 3.0D no asi o 0,5l více.)
Vstřiky, kapitola sama o sobě. :D Jeden 6-8 tisíc(je jich 6 že ano) a to jen repase vršku. Čerpadlo, prostě v čechách je kvalitní nafta ve všech čerpačkách, že víme svoje. Já jsem dal pouze do údržby 100papírů za rok. A nejsem jediný, jak jsem se bavil, tak v Praze na těch krásných dlažbách dají 40papírů jen do podvozku a to každoročně, a kde máte motor a pohonné hmoty, nedejbože nějaká blbina, a vrakáče na tohle auto, no určitě na vás čekají a mají pro vás připravený náhradní díl, který vám prodají za pár šušňů, když se náhodou někdo o vás otře. :D
I když tento motůrek je skvost BMW, tak si jej ozkoušejte a porovnejte, jestli by nebyla lepší rovnou 5.0l M5 s vlastní přestavbou na sekvenční LPG, však přece 40t investice do motoru je pro tuhle třídu úplný pakatel to máte po návštěvě servisu, kde vám dají do kupy 2-3 vstřiky, seřídí motor a přetěsní nějakou hadičku. )

16.11.2012 | 06:52:04 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

Tak ještě jsem zapoměl na Turbo, dvojhmoťák, měnit žhavičky, pak se může objevit závada kardanu (ta zadní skříňka taky ráda zlobí a pak vám auto pěkně vibruje), nedejbože slavnou automatickou převodovku u tohodle, která taky ráda odchází. :D
Čerpadlo nádrže, odcházející klima, nefungující webasto a topení, pak samozřejmě to má takový typický dieslo-moderní čidla jako je váha vzduchu, DPF něco jako u PSA filtr pevných částic, prostě fakticky parádní kasička. A občas se i blokne elektrika v interiéru a ukazatele typicky jak u Opelu. :(
K tomu ramena, co toho taky moc nesnesou. Ale ty už se daj sehnat levněji než za "30tisíc". Ještě stále je zájem o 530D? )
Já jsem o něm tedy vážně uvažoval, ale dávat za opravu nad 30t najednou a pak za další měsíc zas a pak zas něco, když je smůla. )
Ale někdo na to má a kdybych na to měl já, tak jdu do nového že ano. Je to prostě zaslepený názor kupovat BMW, prý radost z jídy haha navíc, když se stáhnul ze všech soutěží a dává najevo, že jeho jediný sportovní vůz v jeho podniku je MiniCooper. Ale i tak ve všech směrech mu to natírá jak PSA, Renault tak i další. Je mi to líto, ale blbej citroen je víc sportovní než BMW, taková ostuda. Jestli máte zájem mít "votuněné BMW auto" jak v DTM tak vám garantuju, že kolemjdoucí si poklepou na čelo.:(

16.11.2012 | 07:38:20 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

ty tu pises ale poriadne dristanive!

07.02.2013 | 00:22:16 | Janci530  | 77.86.41.* Reagovat

530d


A na jiných vozech nejsou tyto součástky co jsi tady vyjmenoval???? Na to jak jsi chytrý tak je vidět že tvé poslední BMW bylo zřejmě 525TDS v roce nula.....BMW není pro chudé a lidi co na to mají neřeší nějaký vstřk za 7....kup jsi Octávku RS 125KW 2,0TDi a pochopíš co je vrážet do oprav....Hlava,,těsnění,vstřiky,dvouhnota na každé dvojkové octávě se vysype.....prostě auta WV Audi uplný propad!!! BMW je úplně jiná liga!!!

14.06.2013 | 14:15:08 | WZ AUTO  | 85.207.22.* Reagovat

RE: 530d

Blbost,,Bawo není spatne,,ma něco do sebe,,ale není to drzak,neni to delnik,neni to nezmar.Je to proste bawo,(POZA) a kecat o jiny lize je hovadina..V zime te tahaj ze skarpy.Jedini kdo prukopnicili a udelali nejlepší nejodolnejsi diesel na svete,unikatni pohon na všechny ctyri zinkovou a alu karu je prave Audi(vyjma hnusných modelu C5,C6 a první A4).Vsichni je akorát dohaneli a kopirovali.Nikdo uz tak kvalitni a celkove dobře auta neskloubi..Skoda ze dnes je Audi uz jen Matrix,doba si zada sve a to není dobře..

06.08.2013 | 20:24:30 | quattroael  | 93.153.28.* Reagovat

RE: 530d

měl jsem BMW 323i e-46 = kasička na peníze...co se mohlo podělat se taky podělalo, bmw 325i e-90 = poslední dobrý bmw :-)= běžná údržba a jinak nic (naj.262tis km), teď mám 2roky bmw 520dA F10 = vibrace, hlučný a myslím, že to bude stát hodně peněz...(najeto 92tis km) končím, koupím Dacii a seru na auta. Jinak k servisu E60-ky = nejporuchovější bmw s nejlepším dieselem všech dob... :-(

10.04.2015 | 00:14:36 | david  | 95.85.250.* Reagovat

RE: Diesel

To si z nejakého kraja:)),že vraj 5.000,-:)),pridaj ešte zo 7-8.000 a budeš v relnom čísle. Iba výmena oleja v takej automatickej prevodovke... cca 420-450 eur.

Spotreby sú u BMW dobré, na x5 E 70 robím dlhšie trasy aj okolo 9 litrov,diaľnica 130,mimo 100, mesto okolo 50-60,rekord je 8, max tuším cez 14-15, fúrikovanie po meste.

16.11.2012 | 15:24:03 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Diesel

oprava:lacného kraja..., u 530 D sa dá aj za 7-7,5 l/100 km. Dokonca aj menej. ľuboš

16.11.2012 | 15:25:44 |   | 85.237.227.* Reagovat

RE: Diesel

Ty jsi dobrej exot. Ty závady jsi vyčetl kde? Já mám 530d z roku 2005 a to dva roky. Za tu dobu jen pravidelný servis. Žádné závady a nic nákladného mě zatím nečeká. Když nejsi trotl, tak se díly dají sehnat úplně za jiný ceny i v autorizáku. Např. u mě výměna oleje,filtru,vzduch. a paliv. filtr,odlučovač oleje,dva termostaty + chladící kapalina,odvdušnění celkem za 8700,-kč.To je jako hodně? Co by to stálo např. na Octavii v autorizovaném servise??? Opravdu ubohý komentář k autu...Ono to taky nechce kupovat to nejlevnější co stojí tady v bazarech, ale radši si připlatit za stav auta s ověřitelném servisem a fakturami...atd

10.02.2013 | 16:40:36 | mdeejay  | 212.47.23.* Reagovat

RE: Diesel

Hahaha - když nejsi trotl a měnili Ti 2 termostaty a už odvzdušňovali.
To je dobrý vtip, chacha takže jezdíš s motorem, který byl uvařený, tak to můžeš na výkon právé 3.0D zapomenout chacha. :D
Chacha vsadím se, že tento typ vozu nemá ukazatele teploty chladící kapaliny a jen nějakou hloupou červenou kotrolku, joo, tak kolik stála ta nádhera, to jsou auta, které jsou na kšefty pro servisy jak dělané. :D
Díky připisuji si další variantu závady motoru. :D

11.02.2013 | 06:38:57 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

Bmw 3.0 d ma 2 termostaty, motor sa neuvari.., ale praveze nedosiahne prevadzkovu teplotu..., budik teploty chyba, ale da sa vyvolat v menu myslim, zratanim 6 poslednych cisiel VIN, otravne, ako vsetko co vymyslia Nemci, ale funguje to.

A servis nie je az taky drahy, niektore spotrebne veci su rovnako drahe ako na Skodovku, teda, mimo ofic.servis, ten je predrazeny.

21.01.2014 | 08:55:26 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Diesel

Když jsi u tohoto servisu, obávám se tady podvodu, E60 už má papírově větší výkon cca 160kW a očekávám, že to především dělají vstřiky. Takže takový dovoz auta z reichu bude nejspíš šetřením a borci tam nasadí opotřebené vstřiky za novější repasované ze starýho 130kW modelu, myslím, že to jde. Protože ten 160kW je myslím špatně opravitelný jako vstřik a mnohem dražší a k tomu program a hotovo, rozdíl pude poznat leda na brzdě. :(
Jinak ke Škodě, 6hrnek je jen benzín 3.6l a ten je bez problémů, Benzín v BMW je obdivuhodně problémový i tam se řeší opotřebené vstřiky. Raději už ten diesel. :(

21.01.2014 | 09:31:00 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

Posledna 3.0 d po 2006-07 ma uz 173 kw a naozaj to ide ako gula.

Ale pokial nemas nejakych 40-50.000 kc / mesacne..., v cistom, zabudni na bmw 5, a to som este malo povedal.

21.01.2014 | 10:12:46 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Diesel

Ohledně výplaty to zas tak nebude strašné. :)
Pokud si na tom člověk udělá základní prvky sám, tak ho budou bolet hlavně karosářské díly. Údržba není nijak závratná. Až na ty měchy, to je bonus, jinak se to udržuje jako každý jiný konkurenční auto v dané třídě. :D Ale například já nevím ty světla, to je pálka, pak ukopnuté zrcátko může člověka přijít na nějakých 5-8tisíc. Pokud chce mít stejnou výbavu a vo tom to je. protože pokud to vymění, pak to přestane fungovat a navazující další věci se můžou zbláznit a dělat problémy i v systému auta. :(
Stěrače cca patnáct stovek. Takové blbinky. Tak je jasné, že to auto vůbec člověk NEMŮŽE koupit na půjčku.

22.01.2014 | 08:21:20 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

Nejde o karosárske diely, ved nehavaruješ každý deň. Ale spotreba..., 8 litríkov a viac, mechy sú relatívne lacné, vydržia dosť, celkové náklady na servis, phm, poistenie/mimo havarijného/, až Ti ma stáť vonku pred panelákom, či domom, lebo rozmýšľaš, či za 3000 natankuješ, alebo sa naješ.., ruky preč.

PRECO asi sú poniektoré v zúfalom stave? :)), nikdy sa neulakom na perinu, na ktorú nemáš.

Ja momentálne zvažujem, či si nekúpim do firmy Kiu Ceed combík, stiahnutú z leasingu, pol ročnú, slušná cena, ako nová, ked ju rozbijem, ukradnú a podobne..., aspon ma to nebude bolieť, ale za 14.000 eur je to lepšia kúpa ako za 14.000 eur BMW 5...:)

na 100000%.

22.01.2014 | 09:32:14 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

RE: Diesel

Spotřeba to je marné, to si člověk nevybere, palivo skoro 40kč. :(
Ceed pořídíš NOVOU za ty peníze jako přibližovadlo. A samozřejmě nové je nové, to je bez debat. Ceed ale můžu říct, nevydrží takový nájezd jako to BMW ani od nova.
Ty BMW mají nájezd kolem 200tisíc do 3let co teprv déle. Německo-Rakousko je velké a firmy z Německa fungují i po celé evropě!
Ten kdo má BMW, Mercedes a jiné střední třídy a vyšší střední třídy jako firemní vozy v zahraničí, tak se raději sveze tímto než letadlem po Německu až Rakousku a někam se přesunuje nad 1tkm. Jiná doprava je po Německu velice neadekvátní. Pak to sem dají a stočí kilometry až brutálně. A tak se ve firmách vydělává aniž by prodělali.

V Německu i jinde Ty auta s malým nájezdem, jsou pořád někde jinde s cenou!
Troufám si říct, že ty firemní podniky co se toho zbavují mají STÁLÉ ODBĚRATELE, kteří auta posílají na VÝCHOD a věřím, že jsou moc spokojení s takovými obchody a nepotřebují nové zákazníky čili jednotlivce nebo dokonce pouštět do oběhu přes internet něco ve své v zemi! Bývaly doby, kdy se některé takto vyřazované firemní auta do zahraničí na tajňačku nahlašovaly přes pojišťovnu jako KRADENÉ a to bylo pro ty německé a jiné zahraniční podniky RÁJ!

Když firemní Octáva je v česku schopná ujet 90tkm za rok, co teprv německé,francouzské, jiné zahraniční auto, kde národní jazyk v oblasti technologie a odborných názvů je mnohem menší bariérou, než u nás. Týpek co prezentuje firmu, může nalítat strašné km a těch podniků v německu a vůbec v evropě jsou MRAKY! Považte, to Německo(technika) má CENTRÁLY s manažery, ve své rodné zemi, také Francie(móda,gastronomie), Itálie(třeba móda,kultura)!

Staré auto 6 roků a více let DO 150tkm, dovoz ze zahraničí s čistopisem, JEN SE SMĚJI!

Motor od Kie nic moc, kastle špatná, ostatní jakžtakž kvalitní, ale na nízké úrovni. Na malý nájezd jako postačuje po městě taky dobrý, pro toho kdo mění auto nové a dává za nové, aniž by mu to shodilo peníze dejme tomu za 4roky o více než 300tisíc tak Kia super výběr. Pro někoho, kdo si kupuje ojetinu staršího ročníku od záruky 7 a více let stáří, pak Kia je fakticky střep co nevydrží a leda tak, že se jí někdo zbavuje z rodiny a kupoval ji od NOVA. Ale odkoupit to jako firemní ani boha! :(
Tady je vlastně ten rozdíl v tom, že BMW něco vydrží a kupuješ si co vidíš a prohlídneš to servisem, něco se podělá, ale pokud nekoupíš zajíce v pytli, tak by měl držet a časem pomalu něco odcházet a vesměs ta E60 je naddimenzovaná, protože má některé podobné díly jako sedmička E65.
Kiu před smrtí nepoznáš, jak se začne sypat, tak pak už VŠECHNO NA AUTĚ A HODNĚ RYCHLE!

22.01.2014 | 13:18:28 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE: Diesel

Dobrý den, poradíte mi jaké střešní nosiče si koupit na Bmw 5?

03.08.2018 | 19:03:08 | Daniel  | 85.71.187.* Reagovat

RE: Diesel

Ahoj já jsem koupil docela za dobré peníze střešní nosiče na svoje bávo z eshopu neumax.cz

04.08.2018 | 13:24:59 | René  | 85.71.187.* Reagovat

RE: Diesel

Díval jsem se, že mají opravdu dobré ceny a objednal jsem si i novou vanu do kfru a nosič na kolo, jak dlouho trvalo, než vám to přišlo?

07.08.2018 | 09:47:29 | Daniel  | 85.71.187.* Reagovat

RE: Diesel

Já si myslím, že to trvalo cca dva až tři dny, než mi to domů přišlo.

11.08.2018 | 11:15:49 | René  | 37.188.132.* Reagovat