Recenze Chrysler LHS
“Hodně muziky za málo peněz.”

Autor recenze: Hayabusa (32 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:3,5 Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:195 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 12,5 l/100 km Vloženo: 3. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 14 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi Coupé Mitsubishi Cordia Audi 80 Audi V8 Plymouth Horizont Chrysler Fifth Avenue Chrysler LHS model 94

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Rok nikdo nezapnul klimatizaci takže "foukla" kolem hřídele kompresoru (tak mi to bylo řečeno). Stačilo naplnit, začít používat a vše je OK.

Budu se muset podívat na nápravy a vyměnit některé gumové části. Trochu tluče na nerovnostech. To je krása US vozů. Stačí vyměnit několik gumových dílů za pár švestek a vše je opět OK. Kovové části jako čepy, ramena apd. odchází až jako poslední možnost jak upozornit majitele, že se o auto musí také starat.

Čeká mě výměna tlumičů.

U modelů do roku 97 celkem pravidelně odchází snímač polohy kliky (měl jsem už tři a vždy odešel, ale je to spíš stářím než najetými km). Pokud vám vaše US libůstka zahřátá nestartuje, jděte po tomto čidle event. po čidle na vačce. Zde zatím drží. Motor i převodovka jede dobře. Rozvody byly údajně měněny tak s nimi ještě počkám (i když praskne řemen, motor se nepotká!!!).

Elektroinstalace je v pořádku což až tak neplatí u modelů do roku 98. Ale i tam většinu problémů řeší vyčištění kontaktů (každopádně jsem ve střehu i u tohoto modelu :-)).

Co se mi velmi líbí je diagnostika. Už model 94-97 (nevím jak předchozí model) v sobě obsahuje řídící jednotku tzv. BCM (body control module), která vám dokáže vyblikáním kontrolky "check motor" sdělit číselný kód, který odpovídá asi cca 40ti možným poruchám, které dokáže odhalit. U modelu 99+ vám BCM dokonce ukáže přesný kód na displeji (je to podle mezinárodní normy, takže např. P1120 znamená chybu v obvodu snímače polohy pedálu a platí třeba i pro BMW) a obsahuje až 10 000 možných závad. Tohle umí většina US vozů a u Chrysleru se aktivuje 3 nebo 5ti násobným (podle modelu) přepnutím zapalování z polohy 1 na 2 (startování je až poloha 3).

Mám k oběma modelům veškerou dokumentaci včetně servisních manuálů a el. schémat. Taky hromadu zkušeností, takže pokud máte někdo problém se svým miláčkem, neváhejte a pište na mail. Pokud budu schopen, rád pomůžu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jde o téměř 5,3m dlouhou limuzínu, takže o pohodlí a prostor nemusíte mít obavy. Podle mého názoru je model 99+ trošičku blíže požadavkům Evropana. Jeho řízení je přesnější a pérování tvrdší. Myslím tím ve srovnání s modelem 94-96, který mi připadá komfortnější a tišší, ale za cenu jízdních vlastností. Ve srovnání třeba s BMW jde stále o velký Americký pohodlný křižník s horšími závodními ambicemi. Ale to od něj nikdo nečeká. Jízda je velmi klidná, tichá a pohodlná, řazení sametové a motor začne krásně zpívat až od 3000 ot.

Takže při běžné jízdě kdy při 90km/h točí cca 1600 ot. o něm prakticky nevíte. Až při pořádném sešlápnutí plynu se ozve až sportovní ryk 253 koňového šestiválce do V a akcelerace vás zatlačí do sedaček. V závislosti na stylu jízdy se přizpůsobuje i řazení převodovky a zastávky u benzínové stanice. Model 99+ je o dost žíznivější než starší model, ale to je vzhledem k jeho o víc jak 50 koní většímu výkonu při zachování objemu pochopitelné. S modelem 94-96 není problém jezdit s průměrem kolem 10ti litrů (můj dálkový rekord je 7,2 při cca 80-90km/h za kamionem). Tento model si řekne cca o 11-13 litrů/100km.

Což mi vzhledem k pořizovací ceně, výbavě, pohodlí a vůbec třídě vozu připadá přijatelné. Evropana v podobné konfiguraci bych za tyto peníze rozhodně nenašel. Tudíž mi nevadí dát ušetřený peníz za trošku vyšší spotřebu benzínu, ale s vědomím, že si "jezdím jako král" :-). Výbava je základní což znamená vše v elektrice, vyhřívaná kožená el. nastavitelná sedadla, vyhříváni př. skla a zp. zrcátek, aut. klima, aut. převodovka, antiprokluz, palubní počítač, digitální kompas, zabudovaný dálkový ovladač až pro tři zařízení (brána, vrata do garáže a garážová vrata u milenky :-) ), automat na světla, el. zástrčka na noční vyhřívání motoru a interiéru v zimě (ale na 110V :-( ), audio Infiniti s 11ti reproduktory a další vychytávky.

S vozem jsem zatím velmi spokojen a pokud uvažujete o koupi můžu jen doporučit. Svými neotřelými tvary budí pozornost i přes jeho stáří a to platí jak pro model 99+ tak i pro 94-96. Už to sice není ta Americká klasika, ale stále ještě patří k těm kouskům, které "mají něco do sebe".
Než se dostanu k 300C chtěl bych si ještě ochutnat Chevrolet Impala SS 94-96. Ale to budu muset být ještě hoooodně hodin v práci.

Přidám i fotku, ale jen ilustrační. Nechce se mi jít ven a fotit neumyté auto :-) .

Rýpalům tzv. TéDéIčkařům se za recenzi předem omlouvám a uznávám, že mě v zatáčkách možná dáte (no i když nevim nevim) a že vám to žere míň a to se nebavím o vysoké pojistce. Prostě nestojím nohama na zemi a tato srdcovka mi zatemnila mozek takže nemůžu racionálně přemýšlet. :-)))

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 14


Komentáře uživatelů k recenzi Chrysler LHS

Vložit komentář

cau mel bych prozbu

Cau prosin te mel bych prozbu poridil jsem si tohoto krasavca a vsim jsem si ze tu pises ze mas kompletni dokumentaci tak se te chcu zeptat zda ju porad mas

17.04.2017 | 07:00:25 | Dalibor Uhrinec  | 31.192.88.* Reagovat

tak sem si taky jeden poridil

V pondeli jsem si taky koupil tento sperk je to uzasne auto uz sem jezdil s kde cim ale toto auto me okamzite chytlo za srdce je to neskutecny vuz je obrovsky pohodlny a pritom kdyz se proslapne pedal as na podlahu tak se ozve ta prava americka sila a auto zaburaci a vystreli kupredu jak sip fakt uzasny kousek

31.03.2017 | 18:42:22 | Čibin  | 37.188.231.* Reagovat

díky

děkuji autorovi recenze za objektivní zhodnocení, do cca roku i dříve si chci pořídit LHS rok 99+, starší ročník vlastní jeden člověk o dva baráky dále a tak mám zmapované pole. Určitě bych se ozval pro rady atd. děkuji

14.03.2009 | 07:37:13 | Petr Reagovat

Opravy

Klepání na nerovnostech bylo vymačkanými silentbloky na stabilizátorech. Výměna cca 30 minut a cena 170,-/kus a to přímo v Mercedesu. Směšné. Asi už jiné auto nechci :-)

28.12.2008 | 19:01:55 | Hayabusa Reagovat

tak jsem si ho taky koupil a splnil si svůj sen, trávit čas v autě pohodlně. Zkušenosti mám pouze s voyagerem z roku 93,ale věřím, že mne ani tenhle drobeček nezklame. Rok stál zapadaný jehličím,než jsem obětoval korunky na celý nový předek, tak doufám, že bude spolehlivý. Teď už ho jen po té pauze vyčistit a bude i fotka. On to zase takový žrout určitě nebude když budu srovnávat koncernový 2.5 TDI se spotrebou 12l/100km a hlavně mi ten klapot dieselu nedělá dobře na uši.

04.04.2008 | 23:01:48 | majkl Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Chrysler LHS