Auto recenze Daewoo - rozcestník pro recenze Daewoo

Nejčtenější auto recenze

4,2Daewoo Matiz (1998) Daewoo Matiz (1998) autor: renda Přečteno: 14103x
8,4Daewoo Matiz (2002) Daewoo Matiz (2002) autor: Janča Přečteno: 11191x
6,4Daewoo Nubira (1999) Daewoo Nubira (1999) autor: Marek Přečteno: 10937x
6,3Daewoo Kalos (2003) Daewoo Kalos (2003) autor: Přečteno: 10759x
7,0Daewoo Matiz (2002) Daewoo Matiz (2002) autor: Leon Přečteno: 10169x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Fajn auto aj po dlhych rokoch.

Vlastnim espero 1.5 16v 66kw v excelentnom zachovalom stave kupene v roku 2o16 od prveho majitela (podnikatela od Nitry). Boli k tomu vsetky doklady o kupe a servisnych ukonoch a auto bolo v super stave. Vacsinou bolo pouzivane na dlhe jazdy na sever slovenska po dialnici. Hrdza ziadna, podvozok 100 perc.tichy a tuhy. Najvacsou srandou bol lak karoserie ktory nemal ziadne skrabance a bol fakt krasne zachovaly. Ked som videl (a vidim aj dnes v r.2019) v akom stave jazdia vytracajuce sa espera okolo mna tak som si s mojim esperom pripadal ako preneseny cestovatel v case. Auto bolo sice v super stave (malo naj.69 tis. Km) ale zakratko som musel dat prebrusit hlavu lebo vynechaval jeden valec. A potom som musel vymenit klucky na dverach od ineho vyrobcu lebo original klucky boli z extrakrehkeho plastu, ktory najma v zime odletel uz ked som sa tej klucky dotkol. V marci 2019 som musel dat vymenit hlinikovy segment co drzi nastavitelny mechanizmus volantu. Za 4 roky opravy co som popisal. Jazda s nim je take relaxacne ukludnujuce plavanie a hlavne sa clovek neciti stiesneny. V podstate ked veziem znamych a maju 1.80,1.9 a 2.02m tak nemaju problem kam dat nohy. Do kufra vojdu dve sady 13 palcovych pneu na diskoch tj. 8ks pneu! Mam este dve lepdie auta ale tento stary zachovaly kusok mam velmi rad a dobre sa mi v nom jazdi. Musim sa ho tu napriek jeho vseobecnej zastaralosti zastat lebo ak je fakt udrziavane tak je to este aj dnes fajn auto.

22.06.2019 | 17:14:45 | Toyota | Recenze: Daewoo Espero DOHC (1997)

RE: Matiz

Pičovina jako vrata. Trabant topí chladícím vzduchem. Je to obyčejný vzduch, nasávaný axiálním ventilátorem, hnaný soustavou usměrňovacích plechů okolo válců a hlav - mezi jejich žebry (stejně jako náporový vzduch u motocyklu). Tento vzduch dále proudí okolo předního tlumiče výfuku, kde se ještě více ohřívá (tlumič je obalen ještě jedním plechovým pláštěm a mezi ním a tlumičem vzduch proudí) a potom je hadicí (dříve ještě s tlumičem hluku) veden přímo do kabiny. A teď mi vysvětli, od čeho by asi tak hořelo? Od chladícího vzduchu? Chachacha! Ty totiž ani nevíš, proč ti ten trabant chytnul. Od topení tam nechytne ani benzín, protože tam není taková teplota.

22.06.2019 | 14:47:19 |  | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)

RE: matiz rv 2000

Eger ventil, nebo rozvody. To vozítko jsem koupil z hecu dnes již téměř veterán, no pro srágory to není - do Chorvatska bych na tom nejel, ale pro noviny nebo toaleťák!
V každé vesnici Vám to kovář zprovozní, znám rodiny co s tím jezdí na dovolenou, auto se mi nekazí a rezavé jsem viděl i vw, je to jen otázka času, čepy se rozbíjí, ale na cestách co je 30 let nikdo nespravuje se není co divit - někdy to na cestě vypadá jako tester na nápravy v Kopřivnici u TATRy, Matiz je malé levné vozítko pro lidi co si nevydělávají v parlamentu a má jedinou chybu, že se nevyrábí, za slušné ojetiny dáte míň než za druhotřídní aku kolo, ženu dáte na řidítka děcka na štangli a nákup do nosiče kolem zadního blatníku a určitě budete vypadat líp jako v naleštěném matizu.

20.06.2019 | 17:20:08 | tibor | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)

To ti gratulujem ty párek...

Nejaké divné lieky ti doktor predpísal ako čítam tvoj komentár...

16.01.2019 | 15:30:02 | Kamil | Recenze: Daewoo Espero DOHC (1997)

Tico - veľa muziky za málo peňazí...

Mal som starý favorit a išiel ma užrať, 10l/100km bolo trochu moc. Zhoda okolností bola, že sa mi na favorite pokazilo palivové čerpadlo, a keď som šiel do predajne kúpiť nové, dal som sa v predajni do reči s predajcom, ktorý mi medzi rečou spomenul, že má kamaráta ktorý má daewoo tico a do roboty jazdí ako za darmo. Našťastie to bolo v dobe kedy som už bol rozhodnutý, že favorit musí isť preč, a rozhodne chcem len auto ktoré bude mať nízku spotrebu a nízku cenu. Začal som sa obzerať po ticu. Kúpil som ročník 1997, minimum hrdze, auto malo najazdené 102 tisíc, a motor je veľmi živý. Spotrebu mám pod 5l/100km a to jazdím prevažne v meste, ale som naučený jazdiť so super-ľahkou nohou z favoritu, netočím motor zbytočne do otáčok. Tico v ďaka svojmu hranatému tvaru maximálne efektívne využilo vnútorný priestor. Jeden môj kamarát ktorý prvý raz sedel v ticu mi povedal, že je prekvapený koľko miesta v tom aute je. Kamaráti neprajníci mi vraveli, aby som si nekupoval tico, vraj sa na tom v 20km rýchlosti zabijem. Stretol som chlapíka ktorý mi vravel, že bez škrabanca prežil čelnú zrážku v 80km rýchlosti v ticu. Mal som tico rozobraté a z prednej strany pod nárazníkom má deformačné zóny. Náhradné diely ma zatiaľ stáli nie viac ako na favorit. Servisovanie tica je zábava, netreba to odtláčať do špecializovaných servisov.

11.07.2018 | 20:17:59 | Ondrej | Recenze: Daewoo Tico 796/32kW (1993)

Daewoo

to ste vlastne vyrobili nové auto

12.03.2018 | 21:49:57 | vox_populi | Recenze: Daewoo Matiz M-TEC 0.8 SOHC MPi (2000)

RE:

Píše SEDAN! ten rozhodně malej kufr nemá....................

06.03.2018 | 09:03:29 | Vašek | Recenze: Daewoo Kalos 1399 benzín (2003)

Jediné co bych vytknul malej kufr

06.03.2018 | 01:46:28 | Kalos 2004 | Recenze: Daewoo Kalos 1399 benzín (2003)

RE: lanos stále jezdí !!!

25.2.2018 najeto 249 525 Km.
Klekla spojka, dva měsíce před technickou prohlídkou. Dále již opravovat nebudu. Auto pošlu na zasloužený věčný odpočinek. Původně jsem předpokládal, že bude jezdit tak 2-3 roky vedle nového Hyundaie, koupeného v roce 2010 !!! Jezdil 8 let. Protože se již začíná hlásit o údržbu nový!! Hyundai, nebudu strkat další peníze do starého a ojetého auta u kterého nevím, co vzhledem k jeho stáří klekne dalšího.

I tak po celou dobu užívání Lanose maximální spokojenost. Poslední roky mně chyběla klimatizace. Vzhledem k tomu že jsem s Lanosem jezdil pouze v zimě nevadilo to. Nicméně Hyundai je díky tomu velmi zachovalý.
Jsem důchodce a nemohu měnit auta každé tři roky!!!

27.02.2018 | 14:23:04 | mosoj | Recenze: Daewoo Lanos 1600 16v (1997)

mam doma auto matis chevrolet,kdyz je studeny tak to nechce jet, kdyz se zahreje jezdi dobre uz sem vimnenil svicky,kambele od svicek, landasondu, a furt to dela, je to txden co se nam rosvitil check a sviti porad poradi my nekdo co stim je

25.11.2017 | 11:58:54 | mats | Recenze: Daewoo Matiz 800 (1998)