Autorecenze Daewoo Kalos 1399 benzín - Za ty peníze je to bezkonkurenční auto! - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Daewoo Kalos
 
 

Recenze Daewoo Kalos sedan 1,4 - 61kW
“Za ty peníze je to bezkonkurenční auto!”

Autor recenze: ,
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1399 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:6 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 23. 8. 2004

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.3

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vůz vlastním rok a zatím jsem žádnou poruchu neměl.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kalos je velice prostorné auto s přiměřeně živým motorem, skvělým designem a bezkonkurenční cenou. Podvozek je naladěn komfortně, takže se vůz více naklání, ale tlumí nerovnosti vozovky.

S vozem jsem celkově spokojen. Nemyslím, že technicky patří ke špičce (to opravdu ne), ale spíše k šedému průměru. Zajímavé je, že dosahuji menší spotřeby paliva, než jakou udává výrobce.

PS pro majitele i zájemce - na stránkách www.daewookalos.net je zajímavé fórum o Daewoo kalos.

Klady:

+ cena a výbava

+ motor (tichý a výkonný)

+ prostornost

+ design

+ záruka 3 roky

Zápory:

- méně kvalitní plasty v interiéru

- měkká sedadla

- náklon v zatáčkách

- špatný výhled dozadu (jedná se o sedan)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Daewoo Kalos

Vložit komentář

Jediné co bych vytknul malej kufr

06.03.2018 | 01:46:28 | Kalos 2004  | 89.24.57.* Reagovat

RE:

Píše SEDAN! ten rozhodně malej kufr nemá....................

06.03.2018 | 09:03:29 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

po 12 letech provozu

12 roku v provozu 12500 najeto Nové kotouče nove rozvody nova naplň klimatizace sada gum komletní vyfuk to je vše jinak ani šroubek. Auto ktere jezdí a slouží vše puvodní i Baterie a ostatní naplně. zatím spokojenost

25.02.2015 | 21:49:46 | Tlaptan  | 83.208.133.* Reagovat

RE: po 12 letech provozu

No na 90 km měsíčně to není špatný..................twle

26.02.2015 | 08:15:50 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: po 12 letech provozu

...doporučoval bych vyměnit aspoň brzdovku a chladící kapalinu,po 12letech nabudou její vlastnosti zrovna ideální.

26.02.2015 | 08:41:55 |   | 37.48.41.* Reagovat

RE: po 12 letech provozu

Při těch 12.500 km to ještě není ani zajetý............:-)

26.02.2015 | 11:17:56 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: po 12 letech provozu

Koupim :-)

02.04.2015 | 22:31:53 | Xidex  | 217.195.174.* Reagovat

Po 6 letech mohu říct:

Spokojenost. Dobrý a spolehlivý auto. Ale znovu bych jej nekoupil. Důvod je jediný - ztráta hodnoty nového vozu. Po 6 letech ze stává vozidlo "bezcenné" a v bazaru mi poradili: Vole, dej ho známým, do bazaru je to škoda. A věděli, co říkají. Největší plus vozidla tedy vidím ve spolehlivosti, minus je ztráta hodnoty. Největší a zbytečné obavy jsem měl z náhradních dílů. Já zatím měnil pouze výfuk a od kun prožrané kábly ke svíčkám. Všechno šlo bez problému sehnat na internetu a asi nebude problém i s ostatními díly. Zatím zůstávám u Kalose, nový auto odkládám :-)

02.07.2012 | 10:48:18 | Karlík  | 88.101.218.* Reagovat

kalos

Máme doma kalose rok,koupené ojeté s pravidelným servisem u chevroleta.Jízdní vlastnosti průměrné,zpracování dobré.Řekl bych,že je spolehlivé,protože je technicky velmi jednoduché.Origo náhradní díly levné.A vnitřek že je šedý,to mě nevadí.Co víc můžu chtít od levného auta?Asi nic víc.Mercedes to nikdy nebude.Na to naše ježdění do práce a nákupy si myslím že je to dobré auto.

09.01.2011 | 15:30:59 | zbyněk Reagovat

nexia,kalos,lanos

Len k tomu ponižovaniu Daewoo:mam najazdene na Nexii 220000km,okrem vymeny spotrebnych materialov:obloženia brzdove,rozvody,olej,sviečky,vysokonapetove kable, som mal roztrhnutu manžetu na pravej poloosi a jednu velku zavadu,ked mi nedobijal alternator,ale auto išlo bez problemov dalej ešte 55km,kde som ho pred servisom naštartoval bez problemov.Oprava 50e.Samo že plasty nie su naj.,ale spotreba,priestor:500lna batožinu,pohodlie na svoju triedu bežnemu človeku na jazdenie bohato stači!Tak kto nema skusenosti nech nehani,lebo ten povedal to a to.Daewoo naučilo napr,VW znižit ceny aut v r.1996,lebo ESPERO ešte aj dnes ma vecšiu vybavu ako niektore auta dnes!!!Potom treba sa pozriet aj na to že už Daewoo vlastni Chevrolet,a niektore diely GM,Daewoo montovalo do svojich aut,tak isto ako Skoda z VW !!!Poznam majitelov Kalosov a tych čo poznam tak su spokojny.Tak len tolko!!!

21.12.2010 | 09:07:56 | pato Reagovat

tohle mě fakt štve

Chci kupovat auto, tak projíždím všechny možné i nemožné recenze a fóra, ale v každém fóru se najde skutečně dementní blbeček, který má nadupanou 100 let starou 3,0 litrovou ojetinu za 20.000,-Kč a rozdává rozumy o tom co je technicky vyspělé. Administrátoři tohoto fóra by měli nechat pouze příspěvky majitelů, kteří mají k danému autu co říct a nenechávat tam příspěvky zakomplexovaných polointeligentů.

22.05.2007 | 12:44:18 | kluzo Reagovat

ale ale

Vazeny.. z vaseho prispevku je citit jenom horkost a zast! Snazite se vyvolat flame?
Autor v clanku snad uznava, ze auto neni technicka spicka, ale ze sve prednosti ma. Vy jenom chytate za slovo (zda to formuloval tak, ci onak) a snazite se vyvolat hadku...

25.11.2006 | 11:01:00 | isonom Reagovat

Re: tohle me teda dostalo!

No jasně, jak jen si to někdo může koupit. Vždyť stačí připlatit pouze cca 100 tisíc, a máš Fábii f metle, na hlínách, s kličkami na oknech, bez trapné klimatizace a hlavně se super silnými 40 kW!!! A to už se vyplatí!!!

20.09.2006 | 11:49:51 | Krtek Reagovat

tohle me teda dostalo!

Já bych vážil slova! Tohle je teda dost odvážný tvrdit:"Nemyslím, že technicky patří ke špičce (to opravdu ne), ale spíše k šedému průměru."

spíš ... ke špinavému podprůměru

18.06.2006 | 16:55:36 | anonym - neco jako ty! Reagovat